Evlenmek istediğine emin misin?napcaaam ben ya herşey bana kaldı sevgilim sen ailenle konuşcaksın istemesinler o kadar diyip duruyolar.. sevgiliyken ne güzeldi yaböyle dert yok en azından
onunla evlenmek istediğimden çok eminim kültür farkı var tamam ama ben istanbulda büyüdüm kendi aramızda bu konular dışına 1 gram analaşamadığımız konu yok..Evlenmek istediğine emin misin?
O zaman eksiğine razı gelirsin mesele çözülür.onunla evlenmek istediğimden çok eminim kültür farkı var tamam ama ben istanbulda büyüdüm kendi aramızda bu konular dışına 1 gram analaşamadığımız konu yok..
evet haksızlığa gelemiyorumO zaman eksiğine razı gelirsin mesele çözülür.
Anladım ben seni sen kaynananın böyle yapmasına sinir olmuşsun.
Madem öyle,senin ailen düğününüzde mis gibi altınları takar,cimrilik yapan taraf utanır. En iyi çözüm
Kaynanangil altınlarından çeyrek bile isterse verme.evet haksızlığa gelemiyorumama ailemle kendim konuşucam yapmamız gerekenden başka bişey yapmasın madem öyle 1 gram bile fazla almayacaklar diğer gelin gibi olsun haksızlık olmasın (ben yinede çeyizimle gidicem )
Merhaba canım aynı durumun biraz daha farklısını yaşamıştım ben de evlenirken 3 yıl oluyor gerçi ben evleneli ama tecrübe edinmiş oldum sana da bi yardımım dokunur belki.Hani ben küçümsemem asla insanları maddi durumundan dolayı ama benim ailemin durumu eşimin ailesininkiyle kıyaslanamayacak kadar iyiydi tıpkı seninki gibi.Eşimin ailesi benim istediğim düğünü yapamayacakları ve istediğim evi alamayacakları için kendi ailem bu konuda hep maddi desteği esirgemedi benden düğünümden evime hatta evimin içindeki eşyaya kadar.Düğünümü zaten Conrad Hiltonda yaptık Istanbulda bilen bilir elit bir yerdir tabi bunlar hep benim kendi ailemim yardımları sayesinde oldu.Benim eşim diş doktoru ama evlendiğimizde tabi yeni mezun olduğumuzdan daha kendi parasını da kazanmıyordu.Yani bu konuda eşimin ailesi hep ezik kaldı takılarda bile aynı şekildeydi hatta.Benim tarafım toplam (bilezikler,gerdanlıklar,altınlar hariç) sadece para olarak zaten 35 milyardı.Bana şimdi sorsalar ben yine evlenirdim eşimle o ayrı bi konu.Ama ben senin durumunda şunu gördüm sende nişanlın da sanki her şeyi sana ödetmeye çalışıyor gibi geldi bana benim eşimin yüzü kızarıyordu ben babam bunu ödeyecek dediğimde kredi çekip o krediyi üç yıl ödeyip babama olan borcunu da o şekilde ödediğini bilirim yani.Bilemiyorum ben senin yerinde olsam bir kez daha düşünürdüm böyle biriyle evlenmek için güzelim..Merhabalarr konuya nerden başlasam bilemedim doldum resmen
sevgilimle 3 senedir birlikteyiz evlenmeye karar verdik okulumun bitmesini bekliyorduk 1 senem kaldı bizde o süreci nişanlı olarak bitirmek istedik. Sevgilim Bursa'da yaşıyor ben İstanbul'da ekonomik olarak benim ailem kadar iyi değiller. Ailem Bursa'ya gitmemi istemiyo. Sevgilim İstanbul'a gelmeye karar verdi ama ben anlamıyorum yani benim için mi yoksa ailesinden mi kaçıyo anlam veremiyorum. Babamın kendi işi var babamla birlikte çalışmak istiyo babam buna pek karşı çıkmaz ama sorun şu ki ne için geldiği ailesine sinirlenince onlardan kaçıyomuş gibi geliyo zoruna gidincede topu bana atıyo... Bide altınlar konusundada hiç anlaşılmayacak gibi geliyo biz doğuluyuz doğulular çok altın ister örnek veriyorum kuzenim evlendi biz erkek tarafıydık 2 ayrı modelde çeyrekli bileklik 4 yüzük(alyans ve tek taş dışında) 15 bin liralık set 10 bilezik 25 gramlık saat filan 50 bin lira kadar altın alındı kısaca ama onlar 100 gram ve set dışında altın yapamayacaklarını söylüyolar nedenide abisi evlenirken yengesine o kadar yapılmış ama yengesinin çeyizlik hiç bişeyi yokmuş.. benim ailem hiç bişeyden kaçmaz herşeyi gönlümce yapar eminim ama herşeyi bize yıkmaya çalıyo sevgilim hatta geçen gün eşyaları ortaklaşa alalım bile dedi e yuh dedim yani ailem işe yardım edicek altına ses etmicek çeyizlerimde eksik olmicak bide üstüne eşyaların yarısını üstlenicek haksızlık değil mi bu ya napayım bende mi çeyiz almıyım yani.. napcamı bilemedim artık ne tepki vericemi kestiremiyorum..
Sana düğününde hiç altın,para falan takmamışlardır o zaman yada evinde hiç eşyan yok herhalde yerde oturup yemeğini yiyorsun yerde yatıyorsun sanırım madem bunlarının hiçbirinin evlilikte önemi yokmuş sadece aşkınla huzurlu bir ortamın olsun yetermişBizim kültürümüz gereği altının çok büyük payı vardır düğünde.El kadar bebekken bile altında büyüyen kıza düğününde 100 gram takmak ayıp oluyor biraz.Bizim tarafın da tarzı böyledir.
Bizim adetlerimizde biz istemeyiz zaten ağzımızı açmadan kilolarca takıverirler evelallah.Biz böyle gördük o yüzden kültürümüze göre de böyle bekleriz.kızlar yazılanları hayretle okuyorum... alt tarafı altınn ya ne kadar da büyütmüşsünüz...
her kültürün adetleri başkadır. bir arkadaşım antalya manavgatlı orda evi erkek alır evin tüm eşyasını da kız alır bu böyledir.
bşka bir arkadaşım manisada evlendi. evi erkek aldı eşyayı da yarı yarıya bölüştüler.
ben trakyalıyımm ev eşim aldı eşyayı da yatak odası, bulaşık mak. mikrodalga fırın, halı perde, mutfak eşyaları bildiğiniz diğer çeyizlik şeyleri en iyisinden gücüm yettiğince almaya çalıştım.
altın konusuna gelince de asla ben şu kadar isterim demedim ailemde birşey talep etmedi bize göre ayıptr böyle şeyler. bizim gelinimiz kaçarak geldiği halde ( trakyadan) ben şu kadar bilezik şöyle gram set isterim dedi o gün gözümüzden düştü...
size takılan üç beş bileziği boşverin önemli olan eşiniz... bana 1000 gr altın takılsa ne olur eşim bana değer vermedikten sonra... değer ölçütü altın değildir. millet ne der diye de düşünmem aslaa... nişanlım ailesinden habersiz 5 bilezik parası harcayıp beni ameliyat ettirdi o bileziklerden 10 kat daha mutlu etti beni... yani altın ölçütü saçma hanımlar. takılmayın başka şeylerle mutlu olmaya bakın..
Ya burada benımde takıldığım nokta altın burma bilezik bilmem ne değil zaten canım da eşya,para,altın bunların hiçbir önemi yok bir tek benim aşkım,huzurum,gülyüzlüm olsun yeter gibi bu tarz muhabbetlere gelemiyorum ben hiç.Çünkü sadece aşkta karın doyurmuyo bu bir gerçek.Öyle olsaydı zaten herkes gül gibi geçinir giderdi. Ama Çoğu kavgalar,boşanmalar parasızlıktan çıkmıyor mu eşlerin arasında?Bizim adetlerimizde biz istemeyiz zaten ağzımızı açmadan kilolarca takıverirler evelallah.Biz böyle gördük o yüzden kültürümüze göre de böyle bekleriz.
Ben talep etmeyi kendime yakıştırmam çocukluğumdan beri takılanları talep etmediğim gibi..
Gelininiz de çok ayıp etmiş bu arada.
Ben bir istanbullu olarak bu yazdığını gördükçe kendi tarafımdan utandım yalnız.(Böyle doğulu kişileri küçümsediğine göre senin de oralı olucağını sanmıyorum çünkü)Allah akıl fikir versin ne diyim.Şoklardayım yaa..Bu ne görgüsüz bir konudur. Yazılanların hepsini okudum ve çok şaşkınım şu an.. Kusura bakmayın ama içimde tutamayacağım, doğunun neden gelişemediği gayet ortada.. Ayrıca onca altını nasıl yaptıklarını da biliyoruz onu bunu kaçak kullanarak..
kendi kültürünüzden birisiyle evlenirseniz beklediğiniz altınlar talep edilmeden takılırmış o zaman asıl sorun farklı kültürün sizin kültürünüze göre davranmasını bekliyor oluşunuz. siz erkeğin kültürüne uymak durumundasınız o yörenin adeti neyse o dur. aksi olsa nüfus cüzdanınızında soyadı ve kütük bilgileriniz eşinizin bilgileriyle dolmazdı.Bizim adetlerimizde biz istemeyiz zaten ağzımızı açmadan kilolarca takıverirler evelallah.Biz böyle gördük o yüzden kültürümüze göre de böyle bekleriz.
Ben talep etmeyi kendime yakıştırmam çocukluğumdan beri takılanları talep etmediğim gibi..
Gelininiz de çok ayıp etmiş bu arada.
İlk nişanımda belirttiğim gibi sıradakinde de belirteceğim ki kocamın soyadını almak gibi bi niyetim yok.Çok istiyosa o benim kütüğüme girsin.kendi kültürünüzden birisiyle evlenirseniz beklediğiniz altınlar talep edilmeden takılırmış o zaman asıl sorun farklı kültürün sizin kültürünüze göre davranmasını bekliyor oluşunuz. siz erkeğin kültürüne uymak durumundasınız o yörenin adeti neyse o dur. aksi olsa nüfus cüzdanınızında soyadı ve kütük bilgileriniz eşinizin bilgileriyle dolmazdı.
Ay bu nasıl saçma bir zihniyettir allah aşkına ya soyadını alınca her şeyi onun ve ailesinin istediği şekilde mi yapman gerekiyomuş yani?kendi kültürünüzden birisiyle evlenirseniz beklediğiniz altınlar talep edilmeden takılırmış o zaman asıl sorun farklı kültürün sizin kültürünüze göre davranmasını bekliyor oluşunuz. siz erkeğin kültürüne uymak durumundasınız o yörenin adeti neyse o dur. aksi olsa nüfus cüzdanınızında soyadı ve kütük bilgileriniz eşinizin bilgileriyle dolmazdı.
Ay bu nasıl saçma bir zihniyettir allah aşkına ya soyadını alınca her şeyi onun ve ailesinin istediği şekilde mi yapman gerekiyomuş yani? Taş devrinde falan mı yaşıyoruz acaba?
Haddini bil sen kimi neyle itham ediyorsun?Şoklardayım yaa..Bu ne görgüsüz bir konudur. Yazılanların hepsini okudum ve çok şaşkınım şu an.. Kusura bakmayın ama içimde tutamayacağım, doğunun neden gelişemediği gayet ortada.. Ayrıca onca altını nasıl yaptıklarını da biliyoruz onu bunu kaçak kullanarak..
Haddi bil sen kimi neyle itham ediyorsun?
Benim babam da tüm akrabalarım da arlarıyla namuslarıyla çalıştılar kazandılar alın terleriyle mal mülk sahibi oldular. Sabah güneş doğduğu gibi işe gidip akşamın bir vakti döndüler haftasonları bile yüzlerini göremez olduk.
Sen doğu gelişememiş demişsin ama aynaya dönüp bakmamışsın güzelim yaptığın gaftan haberin yok.Sen doktoranı yapmış her yeri gezip görmüş birisin sanırım çok ''geliştiğine'' göre.
Bize görgüsüz demişsin ama sen görgünden biraz ''kaçak'' kullanmışsın bu yorumunla.
Bizim kaçağa ihtiyacımız yok canım yayıla yayıla yatmayız biz okuruz çalışırız ve kendimize denk eşler ararız.Davul bile dengi dengine biz emeklerimizle bu yaşam standardını yükselttik cimri insanlarla ya da kendini eğitmemişlerle yuva kuracak değiliz.
Canım benim sinirlenmen çok doğal kesinlikle anlıyorum seni ben doğma büyüme Beşiktaşlıyım ama buna rağmen bu münasebetsizin dediklerine takıldım.Ama sen hiç takılma lütfen böyle şeylere böylelerin ne kendine ne de bir başkasına faydası var etkisiz eleman anlayacağın.Haddi bil sen kimi neyle itham ediyorsun?
Benim babam da tüm akrabalarım da arlarıyla namuslarıyla çalıştılar kazandılar alın terleriyle mal mülk sahibi oldular. Sabah güneş doğduğu gibi işe gidip akşamın bir vakti döndüler haftasonları bile yüzlerini göremez olduk.
Sen doğu gelişememiş demişsin ama aynaya dönüp bakmamışsın güzelim yaptığın gaftan haberin yok.Sen doktoranı yapmış her yeri gezip görmüş birisin sanırım çok ''geliştiğine'' göre.
Bize görgüsüz demişsin ama sen görgünden biraz ''kaçak'' kullanmışsın bu yorumunla.
Bizim kaçağa ihtiyacımız yok canım yayıla yayıla yatmayız biz okuruz çalışırız ve kendimize denk eşler ararız.Davul bile dengi dengine biz emeklerimizle bu yaşam standardını yükselttik cimri insanlarla ya da kendini eğitmemişlerle yuva kuracak değiliz.
Ay bu nasıl saçma bir zihniyettir allah aşkına ya soyadını alınca her şeyi onun ve ailesinin istediği şekilde mi yapman gerekiyomuş yani?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?