Dinime küfreden müslüman olsa diye çok da güzel bi atasözümüz var tabii çok gelişenler bilmez sanırım..Yarası olan gocunur. Ben doğuyu da çok iyi biliyorum siz hiç üzmeyin tatlı canınızı, bir dayanağım olmasa o yorumu yapmazdım zaten, bir şeye dayanaraktan yorum yapmışım demek ki.. Sizin aileyi bilmem de istisnalar kaideyi bozmuyor.
Benim babam değerimi asla altına göre ölçmez.Bizim burda lafımız durumu olmadığı için takamayız diyene değil bir gelinine takıp diğerine kısana.arkadaşın söylediği bizim kültürümüz de zaten altın istenmeden takılır lafına istinaden söyledim. kendi kültürünüzden biriyle bu tarz polemiklere zaten girmezsiniz ama genel kanı erkek tarafınının adetleri uygulanır "düğün konusunda" . yok oturur pazarlık yaparız şu kadar altın isteriz derse aileleriniz onu bilemem ben göremedim öyle şeyler bana çok uzak... ben ele güne karşı laf olmasın diye kredi çekip bilezik takan insanlar da gördüm bu çok mu iyi? neymiş kültürümüz böyleymiş millet ne dermiş. altın gelinin değerini gösrerirmiş... biraz halden anlamak lazım.ama erkek tarafı çok zengindir o zaman takıcağı bilezek onun şanındandır talep edilmesine zaten gerek olmaz. 19 gün sonra düğünüm var hiç aklıma bile gelmedi acaba kaç gr takıcaklar ? düğün sonrası takılarım kim de durucak ? aman ya kaynanam isterse? çok gereksiz valla inanamıyorum yazılanlara. size altınlarınızla mutluluklar dilerim ne diyim.
Dinime küfreden müslüman olsa diye çok da güzel bi atasözümüz var tabii çok gelişenler bilmez sanırım..
Doğuluyuz ama sülalemizde üniversite mezunu olmayan yok hepimiz diplomalı Atatürkçü ve mesleği elinde olan insanlarız.
Israrla teknolojiyi gelişimi reddeden kimseyi savunmuyorum da cahillikten ölen İstanbulluyu da Antalyalıyı da İzmirliyi de çok gördüm.
İnsan tenezzül bile etmeyince kaçak da kullanmıyor işte..
Tabii insan ne olursa olsun sahip olamadığı bir şey hakkında pek düşünemiyor.
arkadaşın söylediği bizim kültürümüz de zaten altın istenmeden takılır lafına istinaden söyledim. kendi kültürünüzden biriyle bu tarz polemiklere zaten girmezsiniz ama genel kanı erkek tarafınının adetleri uygulanır "düğün konusunda" . yok oturur pazarlık yaparız şu kadar altın isteriz derse aileleriniz onu bilemem ben göremedim öyle şeyler bana çok uzak... ben ele güne karşı laf olmasın diye kredi çekip bilezik takan insanlar da gördüm bu çok mu iyi? neymiş kültürümüz böyleymiş millet ne dermiş. altın gelinin değerini gösrerirmiş... biraz halden anlamak lazım.ama erkek tarafı çok zengindir o zaman takıcağı bilezek onun şanındandır talep edilmesine zaten gerek olmaz. 19 gün sonra düğünüm var hiç aklıma bile gelmedi acaba kaç gr takıcaklar ? düğün sonrası takılarım kim de durucak ? aman ya kaynanam isterse? çok gereksiz valla inanamıyorum yazılanlara. size altınlarınızla mutluluklar dilerim ne diyim.
Benim babam değerimi asla altına göre ölçmez.Bizim burda lafımız durumu olmadığı için takamayız diyene değil bir gelinine takıp diğerine kısana.
Bizde durumu olmayana değil durumu olup cimrilik edene laf yapılır.
Tutup ''Bana ne kadar takacaksınız''diye bir soru da sormadım.Benim ailemin her şeyi bana yeter ama düğünde bi takı takılmasa yüzü düşen ''doğulu olmayan gelin'' çok gördük.
Merhabalarr konuya nerden başlasam bilemedim doldum resmen
sevgilimle 3 senedir birlikteyiz evlenmeye karar verdik okulumun bitmesini bekliyorduk 1 senem kaldı bizde o süreci nişanlı olarak bitirmek istedik. Sevgilim Bursa'da yaşıyor ben İstanbul'da ekonomik olarak benim ailem kadar iyi değiller. Ailem Bursa'ya gitmemi istemiyo. Sevgilim İstanbul'a gelmeye karar verdi ama ben anlamıyorum yani benim için mi yoksa ailesinden mi kaçıyo anlam veremiyorum. Babamın kendi işi var babamla birlikte çalışmak istiyo babam buna pek karşı çıkmaz ama sorun şu ki ne için geldiği ailesine sinirlenince onlardan kaçıyomuş gibi geliyo zoruna gidincede topu bana atıyo... Bide altınlar konusundada hiç anlaşılmayacak gibi geliyo biz doğuluyuz doğulular çok altın ister örnek veriyorum kuzenim evlendi biz erkek tarafıydık 2 ayrı modelde çeyrekli bileklik 4 yüzük(alyans ve tek taş dışında) 15 bin liralık set 10 bilezik 25 gramlık saat filan 50 bin lira kadar altın alındı kısaca ama onlar 100 gram ve set dışında altın yapamayacaklarını söylüyolar nedenide abisi evlenirken yengesine o kadar yapılmış ama yengesinin çeyizlik hiç bişeyi yokmuş.. benim ailem hiç bişeyden kaçmaz herşeyi gönlümce yapar eminim ama herşeyi bize yıkmaya çalıyo sevgilim hatta geçen gün eşyaları ortaklaşa alalım bile dedi e yuh dedim yani ailem işe yardım edicek altına ses etmicek çeyizlerimde eksik olmicak bide üstüne eşyaların yarısını üstlenicek haksızlık değil mi bu ya napayım bende mi çeyiz almıyım yani.. napcamı bilemedim artık ne tepki vericemi kestiremiyorum..
Evet canım duymuştum ben o dediğini.Diplomalı cahil hımm..Kendini hiçbir şekilde geliştirmemiş,geliştirenleri de kıskanan kişiler çıkarmıştı onu:)Neden sürekli okuduk ettik, üniversite, diploma, Atatürk deyip duruyorsunuz hanımfendi? Yoksa üniversite bitiren herkes kültürlü, çağdaş mı sanıyorsunuz? Diplomalı cahil sözünü hiç duymadınız sanırım. Sizin için demiyorum bunu yanlış anlamayın. Sadece sürekli üniversite bitirdik dediğiniz için söyledim. Üniversite bitirmiş olmak benim kriterlerime girmiyor.
Duydum.Bizim ailemizde bulamadığım için kendimize yakıştırmadım.Bana demediğinizi de anladım zaten.Neden sürekli okuduk ettik, üniversite, diploma, Atatürk deyip duruyorsunuz hanımfendi? Yoksa üniversite bitiren herkes kültürlü, çağdaş mı sanıyorsunuz? Diplomalı cahil sözünü hiç duymadınız sanırım. Sizin için demiyorum bunu yanlış anlamayın. Sadece sürekli üniversite bitirdik dediğiniz için söyledim. Üniversite bitirmiş olmak benim kriterlerime girmiyor.
Evet canım duymuştum ben o dediğini.Diplomalı cahil hımm..Kendini hiçbir şekilde geliştirmemiş,geliştirenleri de kıskanan kişiler çıkarmıştı onu:)
Duydum.Bizim ailemizde bulamadığım için kendimize yakıştırmadım.Bana demediğinizi de anladım zaten.
Sadece diyorum ki,biz kaçak iş yapmayız,haram mal yemeyiz,başkasının rızkından çalıp gelinimize damadımıza takı ya da lira takmayız.
Öyle takının rızkı olur mu?
Arkadaşın şikayet ettiği şey çoğu işi kız tarafından beklemesi sanırım.''Biz ille şu kadar altın isteriz bu kadar takı isteriz'' demiyor,''kayınvalidem diğer gelinine her şeyi yaptı neden benden kısıyor neden diğerine haksızlık oluyor bana yapılırsa'' demek istiyor.geleneklerinize uygun olmayabilir ama erkek arkadaşınız haklı bence, herkesin o kadar altın yapacak durumu olmayabilir söylediğiniz miktar çok fazla. Artı günümüzde ev eşyalarını ortaklaşa alıyor evlenenler biz öyle yaptık mesela. Önemli olan evde huzur olması. Haksızlık kesinlikle değil.Üstelik bence bu kadar altın talep etmek ve eşyaları ortaklaşa almamak haksızlık.
Benim babam değerimi asla altına göre ölçmez.Bizim burda lafımız durumu olmadığı için takamayız diyene değil bir gelinine takıp diğerine kısana.
Bizde durumu olmayana değil durumu olup cimrilik edene laf yapılır.
Tutup ''Bana ne kadar takacaksınız''diye bir soru da sormadım.Benim ailemin her şeyi bana yeter ama düğünde bi takı takılmasa yüzü düşen ''doğulu olmayan gelin'' çok gördük.
TabiiSize yazdığımı hatırlamıyorum. Lütfen size hitap ettiğimde üzerinize alının.
Demek ki siz istisnalardansınız. Benim lafım dediğim şekilde yapanlara.. Sizinle tartışacak bir şeyimiz kalmadı o halde..
Tabii ki bir batılıdan 10 bilezik 2 set vs istenmez, bilmeyebilirler.Öyle yapanlar çok ama inanın ben öyle değilim,eski nişanlıma ''bana şunu takın bunu takın''demedim. bir şey takın bile demedim,denmez zatenyazdıklarımı okuduysan aksini iddia etmediğim zaten ortada. eğer parası çoksa taksın. yoksa kendini zorlamasın. kendi kültüründen biriyse altın onun içinde önemlidir prestijdir takar lafı yapılmaz. altın önemli olmayan bi yerden mesela izmirden bir damat adayına 1o burma bileziği anlatamazsın mantığı almaz... doğulu kelimesini hiç ama hiç kullanmadım vurgu yaptığım yer o değildir.bizim burda arnavutların da kültür gereği adetleri çok ağırdır arnavut kızı alan yorulur hırpalanır. mesele doğu batı meselesi değil. her yörenin kendi gelenekleri var. yöreler arası evliliklerde kültür farkından dolayı sorunlar yaşanıyor. konu sahibi ben doğuluyum nişanlım samsunlu dedi.... lafım bu duruma ama konu nerden nereye geldi "eşşeğe altın semer vurmak vs"... dedi bir arkadaşımız. daha ne kadar seviyeli yorum yapabilirdim bilemiyorum. neyse arkadaşım allah gönlüne göre eş nasip etsin ne desem yanlış anlaşılıyor.
Canım benim sen bana hitaben zaten direct olarak bir şey diyemezsin o ayrı da burası en büyük kadın forumlarından biri birine bir yorumda bulunurken herkese demiş oluyorsun.+Sen kimseye dolaylı yoldan da olsa laf çarpıtarak diplomalı cahil diyemezsin.Bu yaştan sonra usul-adap kurallarını da ben öğretecek değilim ya sana?Size yazdığımı hatırlamıyorum. Lütfen size hitap ettiğimde üzerinize alının.
Demek ki siz istisnalardansınız. Benim lafım dediğim şekilde yapanlara.. Sizinle tartışacak bir şeyimiz kalmadı o halde..
Canım benim en bana hitaben zaten direct olarak bir şey diyemezsin o ayrı da burası en büyük kadın forumlarından biri birine bir yorumda bulunurken herkese demiş oluyorsun.+Sen kimseye dolaylı yoldan da olsa laf çarpıtarak diplomalı cahil diyemezsin.Bu yaştan sonra usul-adap kurallarını da ben öğretecek değilim ya sana?
Ay bu nasıl çirkin bi yorum böyle seviyesizlik dizboyu bir de okumuş etmiş imajı çizme bari burada insanlara.Daha fazla da muhattap etme beni senin gibi seviyesiz kişilerle rica edicem..Eğer birinden alıntı yapıp da cevap yazıyorsam bu sadece o kişiye demiş olduğum anlamına gelir. Burası anlaşıldı mı? Tek tek anlatacağım anlaşılan. He eğer alıntı yapmadan ortaya bir yorum yazmışsam herkes dahil olabilir ona. Bu da anlaşıldı mı şimdi? Net mi? Anlaşılmadıysa tekrar anlatabilirim, benim işim bu, gocunmam yani. Not: Kime diplomalı cahil demişim? İsim olarak yazarsan da çok mutlu olacağım. Ekstra not: Size de direkt olarak bir şey demiş oldum. Denebiliyormuş yani.
yok canım babam yardım edecek kendi işini öğretecek iş kurucazEvlilik asamasi degil asil evlilik sonrasi zor canim peki bu takilan takilardan erkek tarafi dugun sonrasi almak istiyor mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?