bu evlilik aşaması çok mu zor ne!

Dinime küfreden müslüman olsa diye çok da güzel bi atasözümüz var tabii çok gelişenler bilmez sanırım..
Doğuluyuz ama sülalemizde üniversite mezunu olmayan yok hepimiz diplomalı Atatürkçü ve mesleği elinde olan insanlarız.
Israrla teknolojiyi gelişimi reddeden kimseyi savunmuyorum da cahillikten ölen İstanbulluyu da Antalyalıyı da İzmirliyi de çok gördüm.
İnsan tenezzül bile etmeyince kaçak da kullanmıyor işte..
Tabii insan ne olursa olsun sahip olamadığı bir şey hakkında pek düşünemiyor.

Benim babam değerimi asla altına göre ölçmez.Bizim burda lafımız durumu olmadığı için takamayız diyene değil bir gelinine takıp diğerine kısana.
Bizde durumu olmayana değil durumu olup cimrilik edene laf yapılır.
Tutup ''Bana ne kadar takacaksınız''diye bir soru da sormadım.Benim ailemin her şeyi bana yeter ama düğünde bi takı takılmasa yüzü düşen ''doğulu olmayan gelin'' çok gördük.

Neden sürekli okuduk ettik, üniversite, diploma, Atatürk deyip duruyorsunuz hanımfendi? Yoksa üniversite bitiren herkes kültürlü, çağdaş mı sanıyorsunuz? Diplomalı cahil sözünü hiç duymadınız sanırım. Sizin için demiyorum bunu yanlış anlamayın. Sadece sürekli üniversite bitirdik dediğiniz için söyledim. Üniversite bitirmiş olmak benim kriterlerime girmiyor.

geleneklerinize uygun olmayabilir ama erkek arkadaşınız haklı bence, herkesin o kadar altın yapacak durumu olmayabilir söylediğiniz miktar çok fazla. Artı günümüzde ev eşyalarını ortaklaşa alıyor evlenenler biz öyle yaptık mesela. Önemli olan evde huzur olması. Haksızlık kesinlikle değil.Üstelik bence bu kadar altın talep etmek ve eşyaları ortaklaşa almamak haksızlık.

Evet canım duymuştum ben o dediğini.Diplomalı cahil hımm..Kendini hiçbir şekilde geliştirmemiş,geliştirenleri de kıskanan kişiler çıkarmıştı onu:)

Duydum.Bizim ailemizde bulamadığım için kendimize yakıştırmadım.Bana demediğinizi de anladım zaten.
Sadece diyorum ki,biz kaçak iş yapmayız,haram mal yemeyiz,başkasının rızkından çalıp gelinimize damadımıza takı ya da lira takmayız.
Öyle takının rızkı olur mu?

Evet canım duymuştum ben o dediğini.Diplomalı cahil hımm..Kendini hiçbir şekilde geliştirmemiş,geliştirenleri de kıskanan kişiler çıkarmıştı onu:)

Size yazdığımı hatırlamıyorum. Lütfen size hitap ettiğimde üzerinize alının.

Demek ki siz istisnalardansınız. Benim lafım dediğim şekilde yapanlara.. Sizinle tartışacak bir şeyimiz kalmadı o halde..

Arkadaşın şikayet ettiği şey çoğu işi kız tarafından beklemesi sanırım.''Biz ille şu kadar altın isteriz bu kadar takı isteriz'' demiyor,''kayınvalidem diğer gelinine her şeyi yaptı neden benden kısıyor neden diğerine haksızlık oluyor bana yapılırsa'' demek istiyor.
Durumları yoksa kimse daha fazlasını beklemez zaten.Olup da esirgerlerse ayıptır sadece.

yazdıklarımı okuduysan aksini iddia etmediğim zaten ortada. eğer parası çoksa taksın. yoksa kendini zorlamasın. kendi kültüründen biriyse altın onun içinde önemlidir prestijdir takar lafı yapılmaz. altın önemli olmayan bi yerden mesela izmirden bir damat adayına 1o burma bileziği anlatamazsın mantığı almaz... doğulu kelimesini hiç ama hiç kullanmadım vurgu yaptığım yer o değildir.bizim burda arnavutların da kültür gereği adetleri çok ağırdır arnavut kızı alan yorulur hırpalanır. mesele doğu batı meselesi değil. her yörenin kendi gelenekleri var. yöreler arası evliliklerde kültür farkından dolayı sorunlar yaşanıyor. konu sahibi ben doğuluyum nişanlım samsunlu dedi.... lafım bu duruma ama konu nerden nereye geldi "eşşeğe altın semer vurmak vs"... dedi bir arkadaşımız. daha ne kadar seviyeli yorum yapabilirdim bilemiyorum. neyse arkadaşım allah gönlüne göre eş nasip etsin ne desem yanlış anlaşılıyor.

Tabii
Gelinin değerini başlık parasıyla takıyla ölçen anne babaya nereli olursa olsun hoş bakmam.Babam da ''Önce insan olsun, sonra eğitimli olsun,ekmeğini kazanan biri olsun yeter'' der.
Babamla annem evlendiğinde babam dayımın eski gömleklerini giyiyormuş.Annem haftada 5 lirayla Şırnak'ta (Şırnak'lı değiliz babamın doğu görevi oradaydı) abime bakmaya çalışmış.
İstiyorlar ki bana oturacağım bir ev,bankaya koyabileceğim kadar lira takabilen denk bir damat olsun.Yaşadıklarını yaşamayayım.''Kızıma şu kadar kilo altın takın yoksa olmaz şu kadar lira isteriz'' asla demezler.Yoksa yoktur,varsa esirgemek ayıptır derler.

Tabii ki bir batılıdan 10 bilezik 2 set vs istenmez, bilmeyebilirler.Öyle yapanlar çok ama inanın ben öyle değilim,eski nişanlıma ''bana şunu takın bunu takın''demedim. bir şey takın bile demedim,denmez zaten

Canım benim sen bana hitaben zaten direct olarak bir şey diyemezsin o ayrı da burası en büyük kadın forumlarından biri birine bir yorumda bulunurken herkese demiş oluyorsun.+Sen kimseye dolaylı yoldan da olsa laf çarpıtarak diplomalı cahil diyemezsin.Bu yaştan sonra usul-adap kurallarını da ben öğretecek değilim ya sana?

Evlilik asamasi degil asil evlilik sonrasi zor canim peki bu takilan takilardan erkek tarafi dugun sonrasi almak istiyor mu?

Eğer birinden alıntı yapıp da cevap yazıyorsam bu sadece o kişiye demiş olduğum anlamına gelir. Burası anlaşıldı mı? Tek tek anlatacağım anlaşılan. He eğer alıntı yapmadan ortaya bir yorum yazmışsam herkes dahil olabilir ona. Bu da anlaşıldı mı şimdi? Net mi? Anlaşılmadıysa tekrar anlatabilirim, benim işim bu, gocunmam yani. Not: Kime diplomalı cahil demişim? İsim olarak yazarsan da çok mutlu olacağım. Ekstra not: Size de direkt olarak bir şey demiş oldum. Denebiliyormuş yani.

Ay bu nasıl çirkin bi yorum böyle seviyesizlik dizboyu bir de okumuş etmiş imajı çizme bari burada insanlara.Daha fazla da muhattap etme beni senin gibi seviyesiz kişilerle rica edicem..

bi sakin olun hanımlar :) 1 saat girmedim neler olmuş öncelikle ailem beni verilen altınla bir tutacak değil benim tavrım daha bu konunun konuşulmadan bile kaynanamın bana ikidebir bunu söylemesi yoksa benim ailem illa bunu istiyoruz demedi ve sorun şu ki gelecek altınlarla iş kurulacak ona rağmen kaynanamın bana sürekli bunu söylemesi tamam onlara göre ekonomik durumumuz iyi olabilir ama biz bu duruma kaçak göçekle gelmedik! annem babam kendi alın teriyle geldi konuyu siyasete taşıyıp doğulu şöyle doğulu böyleye getirmişsiniz herşey olması gerektiği gibi o konuda konuşmayın çok konuşmak istiyosanız özelden tartışın. Benim altındada gözüm yok sorun yapılan haksızlık herkes görmek istediğini görmüş ama olay bu yanlış anlayanda yanlış anlasın ben kendimi biliyorum paraya çok düşkünlüğüm olsaydı kaynanam yada sevgilim bana bu muhabbetleri yaparken kestirip atardım ben böyle bi durumda napabilirim diye fikir danışmak için yazdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…