Tuba 373 benimde adeti 15'inde bende heycanla bekliyorum. Az önce bişey hissettim tama ya oldum işte bu ayda hüsran dedim ama olmamışım bakalım beklicez artık 15'ini haberleşelim bari seninle bakalım akibetimiz ne olacak.Benim bide tek yumurtalığım varya daha zor tutması normal bu denediğimiz 4. ay ama ben eğer adet olursam 3. gününde LSH,LH VE PROLAKTİNime baktıracağım.En azından bi sorun varsa boşa beklemem hsg çektirdim tüpte tıkanıklık yok ama bu hormonların kandaki değerleride çocuk oluşumdaönemli yer oynuyor bakalım ne bekliyor bizleri.Hayırlısıyla hamile kalırızda inşallah ocak ayında hamile kalanlar grubu kurarız...:CüvCüv:
bende yaklaşık 14 aydır çocuk bekliyordum. her ay kendimde belirtiler buluyordum. yok belim ağrıyor, yok svilce çıktı, yok midem bulandı. ama bi türlü olmuyordu. en son önceki ay adetim 20 gün gecikince testlerde negatif çıkmasına rağmen hala umutla bekliyordum. ve sonunda adet oldum tabiiki. o kadar beklemeden sonrada hamile olmadığımı anlayınca, kendi kendime "yeter artık olmazsa olmasın. bende kendi hayatıma bakarım dedim". ve bir sonraki ay hamileydim. bu beklemeler tam bir eziyet gerçekten. Adetiniz gecikmeden sizde benim gibi hemen belirtiler aramaya başlamayın diycem ama biliyorum insanın elinde değil.
Bende her zamankinden farklı olarak bir belirti yoktu. Adetden önce gögüğlerim ağrırdı ama bu sefer ağrımadı. adetimi bi kaç gün gecince de şişlik vardı. Ama adet günün geçmeden kendinde belirtiler arama bence. insanın psikolojisini bozmaktan başka bi işe yaramıyor.
ya bence bu takmadım oldu lafı yanlızca sorunu olmayan yani sağlık açısından arkadaşlar için geçerli.
kendi hikayeme baktığımda hiç de öyle olmadığını adım gibi biliyorum. 5,5 yıldır eşimle birlikteyim ve bu 5,5 yılın 1 ayında bile korunmadım. ilk 3,5 senede kesinlikle ama kesinlikle bebek istemedik. kesinlikle istemedik ama kesinlikle de korunmadık. zaten düzensiz adet oluyodum. nasılsa tedaviyle olucak diyodum. onun için hiiiç ama hiiiç TAKMIYODUM. tedaviye başlar başlamaz nasılsa olucaktı düşünüp te kendimi üzmenin ne anlamı vardıki. çevreden gelen hadi artık bebek laflarını, aaaa olmuyomu işte üzülme olur, yada şurda bi doktor varmış çok iyi TÜP BEBEK uzmanıymış tüp bebek yapın laflarına da kulaklarımı tıkamış duymuyodum. nasılsa acelesi yoktu elbet zamanı gelince olurdu. öyle böyle derken artık iki kişilik bir ailenin çok az olduğuna tam bir aile olabilmek için bir çocuğumuzun olmasına karar vermiştik . etrafımızdaki çocuklu ailelere artık çok özeniyoduk. bizim de kendi canımız kanımız bi yavrumuz olmalıydı artık. vakti gelmişti. şimdi etraftan gelen laflar konuşmalar artık çekilmez olmaya başmamıştı. ya biz tedaviye başlamıştık artık niye susmuyolardıki. yine de pek duymamaya çalıştım hepsini ama elimde değil o kadar çokki hangi birini kulak ardı edeyim. ilk ilaçlara başladığım ayları hatırlıyorum da yine de çok düşünmüyodum bebeği. ayda 1-2 kere acaba bu ay tuttumu diye aklımdan geçiyodu adet olunca aman napalım bu ay da kısmet değilmiş diyerek geçiyodum. 5.ayımda artık bu ilacın yanlız başına yetmediğini kabul ederek kenara çekildim ve yeni tedaviye geçene kadar bebek fikrini unuttum tam olarak 3 ay boyunca. artık 3 aydan sonra geçen ay yumurta takibine başladım ve 2 günde 1 doktora gidince ne yazıkki insanın aklından çıkması pek de mümkün olmuyor. büyüdümü, kaç cm oldu, çatladımı, ya bugü çatlarda ilişkiye giremezsem, hergün ilişkide bulununca sperm kalitesi düşerse gibi birsürü düşünce ve endişe içinde çatlamasını beklerken, TAKMAMAK pek de mümkün değil ne yazıkki.
Benki 1,5 senedir uğraşıyorum tedaviyle bilmem neyle ki bundan önce de korunmadan düşünmeden geçirdiğim bir 3,5 sene var. onu da hiçe saymamak lazım. benden çok daha kötü ve zor durumlarda olanlar da var. tüp bebek tedavisi olan birinin sizce bunu takmaması ve düşünmemesi mümkünmü?? bence değil. o yüzden takmadım düşünmedim oldu diyenleri ben %10-15 lik kısımda görüyorum. ayrıca bu kadar çok isterken bir çocuk sahibi olmayı, insan nasıl aklından çıkarabilirki??? eminim o takmayan arkadaşların bilinç altlarında mutlaka ve mutlaka bebek oldumu sorusu vardır ve olmalı da.
biraz uzun oldu kızlar ama kusura bakmayın. bu konuda gerçekten çok doluyum daha da yazsam sayfalar alır.
zaten o sağlık faktörünü de tetikleyen stres değil mi her türlü hastalığı falan ilerleten yada iyileştiren stres ve moral. kaldı ki tamamen akıldan çıkarılabileceğine bende inanmıorum anca takıntı olmaktan çıkabilir
ama zaten sağlık açısından bi problemi olmayanlar için bu düşünce geçerli. arkadaşlar geçmişi okursanız daha net anlaşılır tabi ki.
aslında bi çok insan tedavileri bıraktıktan sonra kendiliğinden hamile kalıyor zaten psikolojik yönü çok fazla canlarım...
yok canım olmadım benim sabaha kadar mühletim var:)düşünmemeye çalışıyorum nasıl olsa gelecek birgün bebeğim diyorum illa k birgün olacak Allahımın izniyle...
kızlar meraktayım bende haber verin burdan kırmızılar gelse de gelmese de
geçti mervecim geçti o gün akşam gönlümü aldı o zaten. ben de bekelemedeyim ama benim daha 9-10 gün var. pek de aklıma gelmio şimdilik işallah yaklaştıkça da rahat olurum. ama ilginç olan benim yumurtlamadan hemen sora göğüslerim şişer acırdı. hala tık yok aynı göğüsler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?