"Bu fikri kafamdan çıkardığım ay hamile kaldım" diyenler..iyi de nasıll

Merhaba herkese. Ben 3 yıllık evliyim. 3 aydır bebek istiyoruz. Bu stres konusunda size bir örnek vermek istiyorum.

Ben biraz pimpirikliyim onun için bebek işine başlamadan yazın bir doktor buldum, özeline gittim, kendisi bana devlet hastanesinde tüm tetkikleri yaptı. 30 yaşındayım zaman kaybetmek istemiyorum dedim. Rahim filmim bile çekildi ve içim o yüzden biraz rahat. Normalde bu tetkikleri yapmıyorlar 1 yıl dolmadan. Neyse en son tetkikim 3. gün FSH testiydi. FSH bir hormon, adetin 3. günü bakılıyor. En yüksek 11 çıkması lazım, ama ideali 10'un altında. Bunun yüksek çıkması yumurta rezervleriniz azalmış demek. Ben bunu ilk ağustosta yaptırdım. ış yüzünden çok stresliydim. Ayrıca lekelenmeleri de sayıp erken gitmiştim. FSH değerim 12 çıktı. Doktorum şaşırdı. Bu ne böyle dedi? Stresin mi var menopozlu gibi çıkmışsın dedi. Tabii benim moral sıfır oldu. ınternetten araştırdım ve iyice üzüldüm. Bir ay sonra tekrarlayalım dedi doktorum. O bir ayda tatile gittim, en önemlisi sağlığım diye düşündüm, bol bol spor yaptım, dua ettim. Bir ay sonra aynı değerim 7ye düşmüştü. Hah dedi doktorum şimdi stresin azalmış ve bu ay güzel yumurtlayacaksın. Ben de bu hormonlar ne kadar da bağlı strese dedim. Çok bağlı dedi. Mesela kanseri tetikleyen de bu hormonlardaki bozukluklar ve stres dedi. Kafaya takmamak mümkün değil ama çok takanlar benim gibi bi doktorun özeline gidip tetkik yaptırabilirler. Böylece içleri rahatlar. Ben şimdi nasılsa bende sorun yok diye biraz rahatladım. 6 ay deneyeceğiz. Olmazsa bi de eşime bakılacak.

canım ben bir kere normal yolla hamile kaldım aynı senin gibi düşük yaşadım işte ne olduysa bu düşükten sonra oldu kürtaj falanda olmadım kendiliğinden gitti meleğim.6 ay sonra tekrar hamile kalmak istedim olmadı üzerinden yaklaşık 3 sene geçti.doktorlar hiçbir sorun yok herşey normal diyolar.doktorlarında yapacağı şeyler bir yere kadar ondan sonrası Allaha kalmış vakti geldimi olacak diye düşünüyorum.bu topik de hoşuma gitti bu yüzden.hani derler ya aaa bu doktor çok iyi yok yok bu doktor daha iyi birçok kişi hamile kalmış. ben buna inanmıyorum tabi doktorunda iyisi vardır ama bence bebeğin vakti gelmiş o doktora da denk geliyo.yoksa benim yaptırdığım merkezde hamile kalan da var kalmayanda.benden yaşı büyük olan ve hamile kalanlar oldu doktorlar hep dedi yaşın genç şansın yüksek diye ama olmadı demekki o anda vakti gelmemiş.kafanızı şişirdim kusura bakmayın:kedi:

slm kızlar bende 1,5 yıllık evliyim 27 yaşındayım 6 aydır deniyoruz henuz bişey yok doktora gittim ön muayene yaptı bişey yok dedi daha erken olduğu için bir yıl bekle dedi eşimde problem varmı bilmioruz henuz

gultun nasılsın canım napıyosun

iyiyim eminecim sen nasılsın?çalışıorum arada topiğe girip bakıorum işte adetimin bitmesini bekliorum duaya başlıycam.3700 paylaşıldı demişsin bu topiktenmi paylaşanlar?tabiki senin içinde dua edicem tum anne olmak isteyenler içinde

yok canım bu topikte paylaşılmadı burda tanıdıklar var bir hoca var o aldı çoğunu öğrencilere okutuyo herhalde sende başla canım bu duayı okuyupta dileği olmayan insan görmedim ama tüm kalbinle okuyacaksın ne bir eksik ne bir fazla olacak.Allah hepimizin yardımcısı olsun dualarımızı kabul etsin.

gultun senle yaşımızda aynı mesleğimizde inş aynı zamanda da hamile kalırız.

inşallah canım en kısa zamandakaydirigubbakcemile5 peki sen ovulasyon gunlerini takip ediomusun testle felan yada kendinmi anlıosun?

ovulasyon testi kullanmıyorum yaşadığım tecrübeler sonucunda ne zaman yumurtladığımı ne zaman çatladığını aşağı yukarı tahmin edebiliyorum gerçi artık bu yumurtlama günlerinide hesaplamak istemiyorum oda insana ayrı bir stres veriyo onu bildiğimiz zaman bir görevmiş gibi ilişkiye girmemiz gerek ben artık kafama göre takılıcam:jeyyar:

çok haklısın bendede oyle oluor gorevmiş gibi ama yinede o gunleri değerlendirmen gerek die iğneliolar sanki beni.bende takmamaya çalışıorum artık strestende olmuo

slm kızlarrr
ne duası bu geçmşe bakmadımgerçi ama bende katılmak istiyorum mümkünse

meraba canım.4444 salat ı tefriciye duası bu duaya ben başladım burada katılmak isteyen varsa katılsın dedim sadece gultun katılmak istedi oda adet oldu tek okumaya başladım daha sonra burada akrabalar tanıdıklar 3700 tanesini paylaştı cuma gününe bitecek inş.sen daha önce hiç duymadın mı bu duayı.eğer istersen bilgi veriririm sana.

duydum canım,hatta geçen gün eşimle de konuştuk benim reglimde dün bitti
bende balamayı düşünüyordum zaten reglimin bitmesini bekliyordum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…