- Konu Sahibi youonlyliveonce
-
evde süt varsa puding yapabilirsin canım.
nişasta-şeker-süt-azcık margarin veya tereyağ
şekerli yoğurt :)
canım annemin aklına bişe geldi çokta hafif değil ama
bizim burda şarlot diyolar bu tatlıya.. şöyle yapılyo: biskremleri ufalıyosun bi kaba.. başka bi kaptada krem şanti yapıyosun sonra o ufaladığın biskremleri ceviz ya da fındıkla beraber krem şantiye karıştırıyosun.. biraz dolapta bekletiyosun bu kadar..
nette tarifi var ama senin daha kolay pratik bi tarifin varsa yazar mısın canım
Bu sayede bizde yeni şeyler öğreniyoruz, konun baya yararlı oldu kalplikurabiyeMK
evet canım hem pratik hemde tam doyucu bi tatlırica ederim canım
evde hiç birşey olmadığında benim kurtarıcım bu tatlı oluyor
tatlım bisküvim falan yok şu anda şekerim sütüm falan mevcut yanimalzemeler neler canım..
emeğine sağlık tatlım çok iyi oldu bu tarifler bana çok teşekkürlerAl sana 2 tane kolay tarif canım;
Sütlü irmik helvası
Malzemeler:
5 su bardağı süt
9 yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
50 gram margarin
hindistan cevizi
tarçın
Yapılışı:
Soğuk sütün içerisine irmiği, şekeri koyun ve kaynayana kadar karıştırın.
Kaynadıktan sonra içerisine vanilya ve margarini ekleyin.
Hafif ıslattığınız borcama dökün.
Üzerine tarçın ve hindistan cevizi döküp buzdolabında soğutun.
Afiyet Olsun
Tavuk göğüsü
Malzemeleri
 Yarım paket margarin
 1 litre süt
 1 su bardağı un
 1 su bardağı şeker
 1 paket vanilya
Yapılışı:
-Un ve margarini bir tencereye koyun. 2-3 dakika, un kokusu duyulana kadar kavurun.
-Sütü azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin.
-Toz şekeri de ekleyip, yine karıştırarak pişirmeye devam edin.
-Kaynamaya başlayınca vanilyayı ekleyin.
-Ocaktan aldıktan sonra, varsa robotla, muhallebiniz ılınana kadar, yüksek hızda çırpın. Robotunuz yoksa mikserle 10 dakika kadar çırpın. (Ben robotla 20 dakika çırptım. Ne kadar çırparsanız o kadar güzel kıvam elde edersiniz.)
-Daha sonra muhallebinizi ıslattığınız borcam gibi bir kalıba dökün. Soğutup, üzerini tarçın veya hindistan cevizi ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Mozaik pasta yap çok basittt
kilo sorunum çok şükür yok canımcım şimdilikKilo sorunun varsa önce meyve yemeyi dene,geçmezse sütlü tatlı
evett bunu duymuştum anzer ama keşke biskremim olsa o bile yetecekti banacanım annemin aklına bişe geldi çokta hafif değil ama
bizim burda şarlot diyolar bu tatlıya.. şöyle yapılyo: biskremleri ufalıyosun bi kaba.. başka bi kaptada krem şanti yapıyosun sonra o ufaladığın biskremleri ceviz ya da fındıkla beraber krem şantiye karıştırıyosun.. biraz dolapta bekletiyosun bu kadar..
nutellada kalmamış canım çok çok teşekkür ederim tekrar tarifler içinNutella da yiyebilirsin var sa canımTariflerime baktım da aralarında basit çikolatalı bir tarif bulamadım
evet bu aklıma yattı aslındaevde süt varsa puding yapabilirsin canım.
nişasta-şeker-süt-azcık margarin veya tereyağ
Bu sayede bizde yeni şeyler öğreniyoruz, konun baya yararlı oldu kalplikurabiyeMK
Malzemeleri
 Yarım paket margarin
 1 litre süt
 1 su bardağı un
 1 su bardağı şeker
 1 paket vanilya
Yapılışı:
-Un ve margarini bir tencereye koyun. 2-3 dakika, un kokusu duyulana kadar kavurun.
-Sütü azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin.
-Toz şekeri de ekleyip, yine karıştırarak pişirmeye devam edin.
-Kaynamaya başlayınca vanilyayı ekleyin.
-Ocaktan aldıktan sonra, varsa robotla, muhallebiniz ılınana kadar, yüksek hızda çırpın. Robotunuz yoksa mikserle 10 dakika kadar çırpın. (Ben robotla 20 dakika çırptım. Ne kadar çırparsanız o kadar güzel kıvam elde edersiniz.)
-Daha sonra muhallebinizi ıslattığınız borcam gibi bir kalıba dökün. Soğutup, üzerini tarçın veya hindistan cevizi ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
1 kilo süt 7 kaşık irmik 7 kaşık toz şeker 1 adet şeker vanilin 1 yemek kaşığı da katıyağ hem kolay hem lezzetli bir tatlı....irmik yoksa evde 1 kilo süt 2 yemek kaşığı katıyap 3 fincan şeker 3 fincan da un la tavuk göğsü yapabilirsin canım....bak kanıma girdin bende m yapsam acaba
çok sağol tatlımurfanın şıllık tatlısı. sadece eşit miktarda un ve suyla hamur, krep kıvamında olacak. krep gibi pişecek.üstüne şerbet ve ceviz. tadı da güzel bu kadar az malzemeye.
valla ne yalan söyliyeyim canım çekti bide tarifleri okuyunca oy oy oy....canımın çekmesi bişey değil de gebelik şekerim yüksek çıktı tatlı yasakay canım çok sağol
oyh sen bide hamilesin yaa canını çektirdim şimdi
Yarim margarin 2 kasik un iki kasik nisasta 9 kasikta seker 1 litre sut kakao
Oof o nasil birsey oluyor anlatamam :))
Soguyunca iyice cirpmak gerekiyor tabi
Ama hepsi 20 dakikayi gecmiyor :)
sda nasıl yapılcak canım bu açık anlatsana birz not alyımYarim margarin 2 kasik un iki kasik nisasta 9 kasikta seker 1 litre sut kakao
Oof o nasil birsey oluyor anlatamam :))
Soguyunca iyice cirpmak gerekiyor tabi
Ama hepsi 20 dakikayi gecmiyor :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?