bu gecelik bi dert :)

bugün yedim hatta tadı çok güzel. ancak 4 püf noktası var. 1. si şekeri sıcakken koymalısın. 2. si asla haşladığın tencerede şekerlememelisin. çünkü tencere sıcak. 3.sü makarnayı asla yağlamamalısın 4.sü makarnayı haşlarken tuzlamamalısın

önce makarnayı 20 dk haşla. hamur olmasın sert de kalmasın. sonra hemen süz asla üzerine soğuk su dökme. sonra başka bir tencereye iyice suyundan arınan makarnayı dök. sıcak iken üzerine şeker at mesela 1 paket makarnaya 7 yemek kaşığı şeker olabilir. damak zevkine göre ayarlarsın. makarnanın içindeki şeker sıcaklıkla su haline dönüşecek. dibi daha şekerli olur o yüzden. ağızda kayan bir makarna oluyor şeker sulandığı için. baklava gibi çok lezzetli ya.

Anneannem eristeyeyapar bunu hic yemedim ama bayila bayila yediginigordum

Aynı durumdayım

:) Çok sevdim bu konuyu ben
anneannem pekmeze ekmek batırır azcık kızartırdı böyle akşamlarda:)
ahh canım ahh şimdiki zamane gençleri tatmin oluyo mu ki ata dede usulü tatlılardan
1 margarin koy ama cok daha lezzetli oluyor bir seferlik damarlar sitem etsin :))
Becerilmeyecek birsey yok bile apabiliyorsam :)
Resimde beklerim ama :))
tamam şekerim ben kaçar denicem umarım güzel olur yaa

valla çok ilginç bi tarif bu akşam olmasada bunu bigün mutlak denicem güvercinim emeğine sağlık

7 yemek kaşığı az ya siz 10 ve üzeri koyabilirsiniz şekerini. ben bol şeker atıyorum baklava gibi oluyor.
yağlı makarnaya da böreklik lor yani sütlü yumuşacık lor var ya kahvaltılık o işte , o da börek gibi oluyor.

kızlar inanamıyorum evde ne süt var ne margarin haftasonu geldiği için dolap tam takır kuru bakır ben napıcam ya
sedanın tarifine nasılda heveslenmiştim halbuki

Nefis tarifler verilmiş
Şimdi bir profiterol, kazandibi ya da tavuk göğsü olsa ne makbule geçerdi

Malzemen varsa sana süper bir tarif :) ertesi gün dahada süper oluyor.

MALZEMELER

8 y.kaşığı irmik
7 y.kaşığı şeker
1 kilo süt
1 pkt vanilin
1 y.kaşığı katıyağ
1 pkt hazır çikolata sosu bitterli

YAPILIŞI

süt, şeker, irmik sürekli karıştırılarak pişirilir, kaynama noktasına gelmeye yakın, vanilin ve katıyağ ilave edilerek karıştırılır. dikdörtgen borcam hafif ıslatılır ve muhallebi içine dökülür.

Çikolata sosu üzerindeki tarife göre pişirilir, hafif ılık olan muhallebiye dökülür. isterseniz soğuduktan sonra hindistan cevizi serpilir. İnanın kafadan attım denemek için herkes bayıldı. Kare dilimler halinde kestim, yanlardan sosu aktı ve hoş bir görüntü oldu. Ağlayan pasta duymuşsunuzdur bir nevi ona benzer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…