Bu gerçekten enayilik mi sizce?

Ben bu kavramlar uokmu diyorum ihtiyaci olan birine yardim etmek mantikli olan diyorum ama siz ya tartismak istiyorsunuz yada sizin gibi dusunmemi ben oyle düşünmüyorum
Yahu ev sahibinin ihtiyacı olmadığını nereden biliyorsunuz?

Çok mu zengin ev sahipleri sanki..

Son düzenleme:
Yahu ev sahibinin ihtiyacı ol aldığını nereden biliyorsunuz?

Çok mu zengin ev sahipleri sanki..
bir araba kaskosu 10 000 olmuş lastikler 5 bin üstü.herşeyin kilosundan bahsetmeyeyim.fazla evi dükkanı kiraya verip açlık sınırından kurtuluyor çoğu.yoksulluk sınırına ulaşıyor bu şekilde zengin olmuyor.

Neden enayilik olsun.

Ben de kiracıyım 4.5 yıldır aynı evdeyim.

Ev sahibim girerken emlakçının söylediği fiyattan 100 lira düştü. Sonraki 2 sene boyunca ben sizden memnunum zam yapmayalım dedi olmaz dedik 50 50 zam yaptı sonraki 2 sene de 100 100..Çevrenin 1/3ü bile değildi oturduğumuz fiyat.

Ben 1 yıldır ücretsiz izindeyim. Eşim geçenlerde haziranda maaş almaya başlayacaksın ev sahibine söyleyelim kiramızı artıralım dedi tamam dedim.

Ev sahibim de bi emekli imam maaşı ve kirayla geçiniyor. Çocukları baba kiralar çok arttı sen zammı az yaptın kabul ederlerse artır demişler.

Yaşlı başlı adam kapımıza geldi telefondan bile demedi. Utana sıkıla size de uyarsa biraz artırsak mı dedi hiç ikiletmedik yüzde 50 zam yaptık.

Adam isterse 6 7 ay sonra muadillere çekebilir ya da bunu ara zam kabul edebilirdi. Temmuz ayına kadar rahatsız etmem sizi Allah razı olsun dedi gitti.

Bana geldiğimde beri kolaylık sağlayan bir adam var karşımda. Evde neredeyse bedava oturuyorum. Çıksam yeni zamlı halinin bile 2 katına düzgün ev bulamam. Neden zorluk çıkarayım.

Kesinlikle değil, eğer siz böyle bir şey yapmasaydınız adam niyetinizi iyi görmez ve bir dahaki dönem sizi hayatınızdan bezdiren şeyler yapar ya da çok afaki zam yapardı. İyi niyet karşılıklı olursa yerini bulır. Yoksa bir taraf enayi olur ve kişi anladığında hoş şeyler olmaz

Çok da güzel yapmışsınız. %3 daha fazla zam yaptığınızda 250 TL daha fazla kira veriyor iseniz muhtemelen iyi bir muhitte oturuyorsunuzdur. Böyle bir muhitte kiralar belirtilen oranın çok daha üzerinde artmıştır.
Bu devirde enayilik sizin yaptığınız değil, ev alıp kiraya vermek oldu. İnşaat malzemeleri ve diğer malzemeler çok arttı. Kiracı eve zarar verse (lavabo çatlasa, parke derin çizilse vs) aldığın kira güncel değilse yenisini yaptırmaya anca yetiyor. Kiracının zam dönemi geldi. Yemin ederim korkuyorum zam yapmaya. Ya kirayı yatırmazsa ya bana ne çıkmıyorum da yatırmıyorum da derse diye. Haberlerde çıkan kiracının evi terk ederken ev sahibini üzmek için evi yıkıp dökmesi görüntüleri gözümün önünde uçuşuyor. Kiradan geçiyorsun bir süreden sonra. Bu durum bile geriyor beni. Memlekette evimiz, kiracı çıkınca yazlık niyetine boş tutsam daha iyi diye düşünmeye başladım. Ben de başka bir şehirde kiracıyım. Zamla birlikte oluşacak yeni kiramı yukarıya yuvarlayacağım.
Kendi kiracımın da sizin gibi üste zam yapmasını geçtim normal bir şekilde makul bir zammı kabul etmesi beni rahatlatır. Sizin ev sahibiniz de şimdi rahat rahat uyuyordur. Burada önemli olan aldığı para değil sizin genel olarak sağladığınız güven.

İşte karsımızda zorunda kalmadan ahlaklı davransn örnek bir ınsan var. Bu tebrık edilecek bir durum da degil. Böyle olmamız gerekıyor. sorunuca gelırsek siz enayi degilsiniz. Siz dürüst, ahlaklı sorumluluk sahibi bir insansınız.

250 arttirdiysa gayet iyi .yüzde üç denilip yüzde içten çok fazla arttırıyorlar genelde çevremden gordugum

Hayır enayilik değil

Ben bu kavramlar uokmu diyorum ihtiyaci olan birine yardim etmek mantikli olan diyorum ama siz ya tartismak istiyorsunuz yada sizin gibi dusunmemi ben oyle düşünmüyorum
Ay içim şişti yahu. Bakış açınız inanılmaz dar ve kimseye bu açıdan bakmamıştım demiyor sadece kendi düşüncenizi diretiyorsunuz üstelik üslubunuz korkunç. Benim ev sahibim annesine yakın olmak için kirada oturuyordu benden aldığı kira ile üzerine koyup kendi kirasını ödüyordu. Bana kira çok gelse de semte göre normaldi napsın kadın bütçen buysa başka semtte otur dese haklı, sağolsun çok tatlı bir hanımefendiydi evlenip çıkarken hediye dahi almıştı bana. Şükür şu an ev sahibiyim, kiracıları da anlayabiliyorum ama sizin gibileri asla anlamicam. Size göre tüm ev sahipleri korkunç, inanılmaz zengin o kiraya ihtiyacı dahi yok hatta kira almasınlar herkes bedava otursun. Eğer kiracıysanız allah ev sahibinize kolaylık versin.

250 arttirdiysa gayet iyi .yüzde üç denilip yüzde içten çok fazla arttırıyorlar genelde çevremden gordugum
Yanlış anlamışsınız. Örneğin kira 7000 TL ve ev sahibi % 35 zam yaptı. Kira 9450 lira olacaktı böylelikle. Ancak konu sahibi arkadaş %3 de benden olsun diyerek %38 zam yaptı ve kirası 9650 TL oldu. 9650-9450=200 TL fazla zam yapmış oldu. Rakamlar da yaklaşık bu civarda olmalı diye düşünüyorum. %3 ve 250tl dengesinden.

Toplumsal çürüme bu tarz olaylara enayilik gözüyle baktıkları için zirveyi yaşıyor
Çok iyi yapmışsınız insanlar sizi bunaltmiyor diye iyi niyeti suistimal etmemissiniz tebrikler mesela benim ev sahibim çok iyi bir insandı, zammı bize bırakırdı bizde onu mağdur etmezdik. Ev Alirken ilk onlara sorduk evimizi bize muhitteki fiyatlardan yüzde 30 daha uyguna bıraktı.
İyilik mutlaka dönüp dolaşıp sizi bulur hiç duymayin diğerlerini.

Zaten insanoğlu böyle çıkarcı değilde gerçekten helal süt emmiş insanlar olsa gerçekten seve seve verirsin parasını da fazlasını da. Niye enayilik olsun ki? Mesela bizim bahçe duvarı yapılıyordu 50 bine anlaştık adam zam geliyor abla ya diyerek bizden fazla para istiyor zarar etmiş onu benden çıkarmak istiyor betonu geç döküyor 1 haftada dökerim diye söz verdiği işi tam tamına 1 ayda bitirdi. Böylelerine de parayı bırak vermeyi kafasını duvara vurasım geliyor İnsanı zaten kötülüğe sürükleyenlerde bunlar.

Uslubunuz korkunc. Seninki cok iyi. Alintilayip hakaret etmeyr hakkin yok. Daha da cevap verme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…