- 14 Ağustos 2018
- 21.113
- En iyi cevaplar
- 2
- 79.905
- 598
ya piyasa cidden çok kötü.benim en yakın arkadaşlarımdan biri 1.5 sene oldu yıldız elektronik haberleşmeden mezun olalı.hala iş bulamadı o da sürekli ilan bakıyor, şehir fark etmez giderim diyor.geçen gün görüştüm artık eşofmanlarını bile çıkartmama modundaydı depresyondaydı :/ en son iyi bilindik bir firma ,şimdi reklam olmasın adını yazmıyım , aradı piyasa şöyle böyle.artık eleman alınsa bile lisan yerine yüksek lisans yapmış birilerini arıyoruz dedi.Arkadaşım da bu kaçıncı oldu artık deyip başvurdu , ortalaması alesi de iyi olunca kabul edildi , bu güz yükseğe başlıyor.Cnm eşinin cvsinde boşluk,eksiklik, gereksiz uzunluk vs olabilir mi? Piyasa kötü bunu kabul etmemiz gerekiyor ama yıldızdan mezun elektronik mühendisi birinin bunca zaman işsiz kalması...burada ikda çalışan birileri varsa cv incelemesi yapılabilir belki? Linkedinde ceyda paşalar var, ik uzmanı. Ona falan gönderse?
çok teşekkür ederim, dikkate alacağım önerinizi.Hanımlar,
üsluplara dikkat etseniz, polemiğe girmeseniz mi acaba? Sourlife zaten bunalmış, ne yapacağını ne düşüneceğini bilemez hale gelmiş, yalnızca eşiyle kendisi olsa neyse, kolay mı çocuklu insanın maddi sıkıntı çekmesi, bir anne olarak ne kadar içi eziliyordur evlatlarına bir şeker çikolata alamadığı için, onca üzüntüsünün içinde sizlerin tartışmasını okuyup iyice strese mi girsin?
Sourlife ,
Allah yardımcınız olsun, dilerim en kısa zamanda eşiniz iş bulur, başka sektörlerde yaş sorun oluyordur ama siz turizm sektöründe verilmiş iş ilanlarına da bir baksanız, turizm sektöründe her pozisyonda olmasa bile bazı eleman alımlarında 30-35 yaş sınırı olmuyor, İstanbul'da hizmet veren otellerde de eleman arayanlar oluyor, Bodrum, Marmaris, Antalya gibi şehirlerde de, İngilizce biliyorsa turizm sektöründe iş bulması daha kolay, belki kapı kapıyı açar, sizde eşinizle aynı yerde iş bulursunuz belli mi olur, bazı oteller çalışanlarına kalacak oda da veriyor.
çok teşekkür ederim, özel ders çok iyi olur aslında,matematiği zehir gibi gerçekten.Şu bazılarıniz gercekten bu konuda neyin kafasını yaşıyor acaba ?
Kadın sizden para mı istemis ?
Ülkenin içinde oldugu durumu çok guzel özetlemiş.
Canım benim üzme kendini bu kadar.
Eşin özel ders için ilan versin.
Ve ücret konusunda piyasadan biraz daha aşagıda ücret belirtirse inanın gelir.
Okullar açılıyor zaten.
Ülkemizde matematik çocuklar için büyük bir sorun.
En azından oradan kazandıgı ile giderleriniz karşılanır.
Dayımın kızı ögretmen.
Özel derslerden aldıgı maaşının iki katı.
Eşinin ders anlatımı iyi ve veliyi de ikna ederse kulaktan kulağa yayılır.
Bir fabrikaya girip asgari ücrete çalışmasından en azından daha iyidir.
belki yazmışsınızdır ama mahalle esnaflarına ilan dağıtmak çok işe yarıyor. üni.deyken kasaba verdiğim ilanla öğrenciler bulmuştum.çok teşekkür ederim, özel ders çok iyi olur aslında,matematiği zehir gibi gerçekten.
Birkaç yere ilan vermiştik ama burada bir arkadaş sahibinden'i önerdi oraya ilan vereceğiz bugün.
Üzülmeçok teşekkür ederim, özel ders çok iyi olur aslında,matematiği zehir gibi gerçekten.
Birkaç yere ilan vermiştik ama burada bir arkadaş sahibinden'i önerdi oraya ilan vereceğiz bugün.
işttKaç aydır bulamamış iş ,ne yardan ne serden geçiyorsunuz ,
İntihar edwcwm diyip ev eşyası mı düşünüyorsunuz ,
Eşiniz burnunu dikmesin ,gitsin pazarda limon satsın taksicilik yapsın evini geçindirsin ,
Ben etkilenmiyorum yıkıcı eleştirilerden sıkıntı yapmayın. Nefret dolu bir ruh hali benim ruh halimden bile daha yıpratıcı olsa gerek. Deepsimply' nin de işi zor.İşte siz o zamanlar bekarmışsınız.
Bu adam evli ve 2 çocuğu var. Evini boz demek kolay, peki ya sonradan nasıl kuracak. Adam borcunun harcının içinde bir de ev düzemez ki.
Biraz acımasız yorum yaptınız gibi geliyor bana. Burada limon sat, taksicilik yap demek kolay, eğer sizin dediğiniz gibi iş bulmak bu kadar kolay olsaydı işsiz baba 2 çocuğunu bırakıp "çocuğuna pantolon alamadığı için" intihar etmezdi. Limon işi zor, pazarcı çook tanıdığım var. Her elini kolunu sallayan limon satamıyor. Marketten 1 liraya aldığı limonu adam 1.5 liraya satmaya kalksa vatandaş gidip ucuzuna yönelir, taksicilik yapmaya kalksa tecrübeli eleman istiyorlar. Burnu havada olan insan intihar etmeyi düşünmez, rahatına bakıp nasılsa karım çalışıyor derdi, adam hergün başka yerlere cv yollayıp başvuru yapıyormuş. Burada belki hiçbirimizin sahip olamadığı bir puana ve dereceye sahip olmuş adamdan bahsediyoruz, bu adam bile işsiz kalıyorsa durum gerçekten vahimdir.
Hele ki “caresiz bi annenin.” İnsanlar cok acimasiz, baslarina gelmeden anlamazlar. Herkes, sinanmadigi gunahin masumu iste..ya bir umut belki bir tanıdığı olan vardır diye sormuş intiharı düşünüyorum demiş, bu yazılacak şey mi?
çaresiz bir insanın neler yapabileceğini bilemezsiniz.
Hele ki “caresiz bi annenin.” İnsanlar cok acimasiz, baslarina gelmeden anlamazlar. Herkes, sinanmadigi gunahin masumu iste..
Yıldız teknik, elektronik muhendisi, 9 yıllık tecrübesi var.
Istanbul' da yaşıyoruz.
Almıyor marketler basvurmadıgımız yer kalmadı.
Merhaba istanbulda nerede oturuyorsunuz bana nasıl ulaşısınız özelden yazın banaHanımlar merhaba,
Buraya yazmam neyi değiştirecek bilmiyorum ama artık nefes alamaz duruma geldim.
Eşim iki yıl kadar önce kendi işini kurdu, (mühendislik)
Olmadi kriz vurdu, battı iş.
Borçlari ödemek için iki evimizi de sattık ve kiraya geçtik. Ama hala 80 bin tl civarında odeyemedigimiz borç var.
Ben asgari ücretle çalışıyorum ama eşim bir türlü iş bulamıyor. Asgari ücretle herhangi bir ise girmeye çalisiyor ama "yarın sen mühendislik işi bulursan kacarsin" diye almıyorlar işe.
Izmir' e gitti 6 ay kadar, orada da maaşını vermediler geri geldi.
Sular kesik şuan, çocuklarıma süt alırken zorlaniyorum.
Arkadaslar ne olur el atın eşime bir iş bulalim. İnanın intihardan önce son çıkıştayım.
Cnm dediğin gibide olabilir. Bazen çok uzun olması, aşırı detaylarda olumsuzluk yaratabiliyor. İk cıların cvlere bakma süresi çok kısa, haliyle en basit ve vurucu şekilde olması daha mantıklı. Benim cvimde çok uzundu, arkadaşım sayesinde düzeltmiştim...cv gayet profesyonelce hazırlanmış bir cv. Genelde cv ye bakanlar bu adam bize fazla diyorlar, belkide basitleştirmek lazım.
Cnm yeni mezunlar için sanırım piyasa daha da sıkıntılı. Burada, anlattığın şekilde birkaç konuya daha denk geldim. Gencecik umut dolu insanlar için çok üzülüyorum...yüksek lisans mezunu olarak etiketten başka pek anlamı olmadığını düşünüyorum ama artık birden fazla yabancı dil bilmek, yüksek lisans yapmış olmak vs çok önemli olmuş. Beklentiler yüksek, maaşlar komik!ya piyasa cidden çok kötü.benim en yakın arkadaşlarımdan biri 1.5 sene oldu yıldız elektronik haberleşmeden mezun olalı.hala iş bulamadı o da sürekli ilan bakıyor, şehir fark etmez giderim diyor.geçen gün görüştüm artık eşofmanlarını bile çıkartmama modundaydı depresyondaydı :/ en son iyi bilindik bir firma ,şimdi reklam olmasın adını yazmıyım , aradı piyasa şöyle böyle.artık eleman alınsa bile lisan yerine yüksek lisans yapmış birilerini arıyoruz dedi.Arkadaşım da bu kaçıncı oldu artık deyip başvurdu , ortalaması alesi de iyi olunca kabul edildi , bu güz yükseğe başlıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?