Bu gidişle evden de atilacagiz :(

yıldız teknik mezunu iş bulamıyor
ne tarafa batalım
sonumuz hiç iyi değil
Malesef, piyasa çoklu sıkıntılı. Benimde mali müşavirlik belgem var, asgari ücrete çalışıyorum.

Reactions: 000
Şimdi Trde işler nasil işliyor bilmiyorum ama ben zamaninda ilk Uni diplomami aldiktan sonra iş bulamamıştım (yurtdışındayim)
Biryere CV atarken lise karnemle başvuru yapıyordum (market, satış danışmanı vs.)
Yani Uni diplomami söylemiyordum.
Belki eşinizde işe yarar. Söylemesin mühendis olduğunu. İşverenin bilmesi gerekmiyor.
Ayrica sizin icin belki bir secenek değildir ama yurtdışına yönelsin...

Armut.com da bizimde ilanlarimiz var, şimdilik birşey çıkmadı. Görünmezlik iksiri içmiş gibiyiz :)

Ya valla bu kk nın elinden herşey geliyor.inşallah iş bulunacak buradaki tatlış insanlar sayesinde .Biz insanlar malımızla çanımızla evladımızla sınanmak üzere geldik bu dünyaya.size mal ile sınanmak düşmüş bu zamanlar biter elbet siz metanetinizi koruyun hala iyi insanlar var dünyada

Ya biz söylediğiniz sitelerin hepsini kullanıyoruz. Sorun şu ki aylardır bir görüşmeye bile çağrılmadı.

Tabiki yurtdışını da düşünüyoruz. Onun içinde uğraşıyoruz . Muhakkak bir noktada düzelecek. Ama bu günler gecmek bilmiyor, umudum azalıyor, sinirlerimiz çok yıprandı.

Esim gecenlerde ise giderken (bazen durakta otobus bekleyenlerden birilerini alir guzergah ustundeyse) araca birini almis. Yeni evlenmis bir elektrik elektronik muhendisi is bulamadigi icin isporta da esarp satiyormus.

Bu alanla alakali ekstra bir sikinti mi var ki acaba?

Her alanla ilgili ekstra ekstra sıkıntı var malesef.. Ben türkiyenin en iyi 3 üniversitesinden biri olarak muhakkak sayılacak bir üniversitesinden geçen sene mezun oldum, ben araştırma görevlisiyim işim gücüm var ama arkadaşlarımın %50sinden fazlası işsiz geri kalanı da komik rakamlara çalışıyor. Ve bu insanlar 2 yabamcı dilli falan yani.
Hocalarda biz asistanlara, bak piyasa kan ağlıyor, bu işe sıkı tutun diyerekten her angaryasını yaptırıyor, akademik çalışma hak getire.

Ya biz söylediğiniz sitelerin hepsini kullanıyoruz. Sorun şu ki aylardır bir görüşmeye bile çağrılmadı.
Cnm eşinin cvsinde boşluk,eksiklik, gereksiz uzunluk vs olabilir mi? Piyasa kötü bunu kabul etmemiz gerekiyor ama yıldızdan mezun elektronik mühendisi birinin bunca zaman işsiz kalması...burada ikda çalışan birileri varsa cv incelemesi yapılabilir belki? Linkedinde ceyda paşalar var, ik uzmanı. Ona falan gönderse?

Tekirdağ bölgesinde çorlu-çerkezköy bölgesinde çok iş arayanlar var.Bizim fabrika gene çalışan bulamıyor

Evet ya ne haddine bim a101 gibi yerlere kasiyerlik icin başvurmak bu kadar yüksekten uçulur mu hiç

Haklisiniz aslinda, esim guzel sanatlar mezunu, gayet rahat is buluyor hic issiz kalmiyor ancak okulundan mezun gayette basarili arkadaslarinin hepsi ya issiz ya da alakasiz islerde calisiyor, sinema okuyup lipton da cay tadimi yapan asgari ucretle calisan dereceli ogrenciler mevcut. Yazik gercekten

Esim de istatistikci ama yillardir meslegi ile alakasiz bir yigin is yapti hala da yapiyor calistigim iste turizm bu arada antropoloji mezunu bir kiz var paramedik bir kiz var dusunun yani.

cok sevinirim.

cv gayet profesyonelce hazırlanmış bir cv. Genelde cv ye bakanlar bu adam bize fazla diyorlar, belkide basitleştirmek lazım.

piyasa çok çok kötü ve gerçekten ik cıların gözüne görünmek için ekstra bişileirn cv de olması gerekiyor.
bir de malesef iş, işteyken bulunuyor sözü çok doğru. çünkü boşta kalan insan için cidden başka referanslar aranıyor ve kimin ne söyleyeceğini bilemiyorsunuz, bu bir.
ikincisi boşta kalan kişinin ciddi bir sebebi yoksa - doğum, hastalık- uzun süre çalışmamış olması rahatsız ediyor. kesin bişey vardır diyorlar.
bunları ik cılardan yada birim yöneticilerinden duyduğum için soruyorum. bir de sektörüne göre değişmekle beraber, şu kadar zaman uzak kalmış, gelicek de güncel işleri öğrenicek kafası var..
yeni mezun da bilmiyor ama onun maliyeti düşük olduğundan tercih edilebiliyor.

Gayet mühür vurmuşlar suya. Borcumuz 1 aylık değil tabi ki, bayadır ödeyemiyoruz.

Şu bazılarıniz gercekten bu konuda neyin kafasını yaşıyor acaba ?
Kadın sizden para mı istemis ?
Ülkenin içinde oldugu durumu çok guzel özetlemiş.
Canım benim üzme kendini bu kadar.
Eşin özel ders için ilan versin.
Ve ücret konusunda piyasadan biraz daha aşagıda ücret belirtirse inanın gelir.
Okullar açılıyor zaten.
Ülkemizde matematik çocuklar için büyük bir sorun.
En azından oradan kazandıgı ile giderleriniz karşılanır.
Dayımın kızı ögretmen.
Özel derslerden aldıgı maaşının iki katı.
Eşinin ders anlatımı iyi ve veliyi de ikna ederse kulaktan kulağa yayılır.
Bir fabrikaya girip asgari ücrete çalışmasından en azından daha iyidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…