Malesef, piyasa çoklu sıkıntılı. Benimde mali müşavirlik belgem var, asgari ücrete çalışıyorum.yıldız teknik mezunu iş bulamıyor
ne tarafa batalım
sonumuz hiç iyi değil
Tamamdir, çok teşekkürler.Makina mühendisi olsaydı yardımcı olurdum ama bi sorayım yine de var mı bi şeyler size özelden yazarım
Armut.com da bizimde ilanlarimiz var, şimdilik birşey çıkmadı. Görünmezlik iksiri içmiş gibiyiz :)Eşim de elektrik elektronik mühendisi. Sabit bir işi var ama geçen yıl ev aldık sıkıştığımız dönemde armut.com a ilan verdi ve oturduğumuz ilçede yeni yapılan binaların elektrik işini aldı iyi para kazanmıştı aklınızda bulunsun
Ya biz söylediğiniz sitelerin hepsini kullanıyoruz. Sorun şu ki aylardır bir görüşmeye bile çağrılmadı.Oncelikle tum dualarim seninle. Cok da iyi anliyorum. Kariyer. Netten is bulmak cok cok zor. Eleman net gibi yerler linkedn ve cesitli sirketlerin ik basvurularini web sitesinden yapmak daha cok ise yariyor.
Gtc eleman ariyordu gecen gun. Gtc ye bir basvursun derim.
Tabiki yurtdışını da düşünüyoruz. Onun içinde uğraşıyoruz . Muhakkak bir noktada düzelecek. Ama bu günler gecmek bilmiyor, umudum azalıyor, sinirlerimiz çok yıprandı.şimdi bir evi dağıtıp eşyaları satmak ya da depoya koymak, depo kirası nakliye işleri ne kadar masraflı. İnsanlar bu masraftan kaçınmak için ev sahiplerinin saçma kira zamlarına katlanıyorlar.Bir de iki çocukla kimin evine sığınabilir ki insan. 40 yaşında adam çok zor.bekarken bazı şeylere katlanmak çok daha kolay ve imkan dahilinde Allah bir kapı açsın inş en kısa zamanda. Özelde konu sahibin sorunu genelde ise ülkenin durumu ne kadar kötü. Konu sahibi en yakın zamanda feraha çıkarsanız eşiniz bu özellikleriyle yurt dışı düşünmez mi acaba. Bildiğim kadarıyla tecrübeli mühendisler daha kolay gidebiliyor. Bu topraklarda bir süre böyle gidicek gibi. Kendiniz için olmasa bile çocuklarınız için deneneye değer. Allah yardımcınız olsun
Her alanla ilgili ekstra ekstra sıkıntı var malesef.. Ben türkiyenin en iyi 3 üniversitesinden biri olarak muhakkak sayılacak bir üniversitesinden geçen sene mezun oldum, ben araştırma görevlisiyim işim gücüm var ama arkadaşlarımın %50sinden fazlası işsiz geri kalanı da komik rakamlara çalışıyor. Ve bu insanlar 2 yabamcı dilli falan yani.Esim gecenlerde ise giderken (bazen durakta otobus bekleyenlerden birilerini alir guzergah ustundeyse) araca birini almis. Yeni evlenmis bir elektrik elektronik muhendisi is bulamadigi icin isporta da esarp satiyormus.
Bu alanla alakali ekstra bir sikinti mi var ki acaba?
Cnm eşinin cvsinde boşluk,eksiklik, gereksiz uzunluk vs olabilir mi? Piyasa kötü bunu kabul etmemiz gerekiyor ama yıldızdan mezun elektronik mühendisi birinin bunca zaman işsiz kalması...burada ikda çalışan birileri varsa cv incelemesi yapılabilir belki? Linkedinde ceyda paşalar var, ik uzmanı. Ona falan gönderse?Ya biz söylediğiniz sitelerin hepsini kullanıyoruz. Sorun şu ki aylardır bir görüşmeye bile çağrılmadı.
Tekirdağ bölgesinde çorlu-çerkezköy bölgesinde çok iş arayanlar var.Bizim fabrika gene çalışan bulamıyorHanımlar merhaba,
Buraya yazmam neyi değiştirecek bilmiyorum ama artık nefes alamaz duruma geldim.
Eşim iki yıl kadar önce kendi işini kurdu, (mühendislik)
Olmadi kriz vurdu, battı iş.
Borçlari ödemek için iki evimizi de sattık ve kiraya geçtik. Ama hala 80 bin tl civarında odeyemedigimiz borç var.
Ben asgari ücretle çalışıyorum ama eşim bir türlü iş bulamıyor. Asgari ücretle herhangi bir ise girmeye çalisiyor ama "yarın sen mühendislik işi bulursan kacarsin" diye almıyorlar işe.
Izmir' e gitti 6 ay kadar, orada da maaşını vermediler geri geldi.
Sular kesik şuan, çocuklarıma süt alırken zorlaniyorum.
Arkadaslar ne olur el atın eşime bir iş bulalim. İnanın intihardan önce son çıkıştayım.
Kaç aydır bulamamış iş ,ne yardan ne serden geçiyorsunuz ,
İntihar edwcwm diyip ev eşyası mı düşünüyorsunuz ,
Eşiniz burnunu dikmesin ,gitsin pazarda limon satsın taksicilik yapsın evini geçindirsin ,
Haklisiniz aslinda, esim guzel sanatlar mezunu, gayet rahat is buluyor hic issiz kalmiyor ancak okulundan mezun gayette basarili arkadaslarinin hepsi ya issiz ya da alakasiz islerde calisiyor, sinema okuyup lipton da cay tadimi yapan asgari ucretle calisan dereceli ogrenciler mevcut. Yazik gercektenHer alanla ilgili ekstra ekstra sıkıntı var malesef.. Ben türkiyenin en iyi 3 üniversitesinden biri olarak muhakkak sayılacak bir üniversitesinden geçen sene mezun oldum, ben araştırma görevlisiyim işim gücüm var ama arkadaşlarımın %50sinden fazlası işsiz geri kalanı da komik rakamlara çalışıyor. Ve bu insanlar 2 yabamcı dilli falan yani.
Hocalarda biz asistanlara, bak piyasa kan ağlıyor, bu işe sıkı tutun diyerekten her angaryasını yaptırıyor, akademik çalışma hak getire.
Esim de istatistikci ama yillardir meslegi ile alakasiz bir yigin is yapti hala da yapiyorHaklisiniz aslinda, esim guzel sanatlar mezunu, gayet rahat is buluyor hic issiz kalmiyor ancak okulundan mezun gayette basarili arkadaslarinin hepsi ya issiz ya da alakasiz islerde calisiyor, sinema okuyup lipton da cay tadimi yapan asgari ucretle calisan dereceli ogrenciler mevcut. Yazik gercekten
cok sevinirim.Merhaba eşimin çalıştığı firma büyümeye gidiyor bir ay sonra büyük fabrikaya geçecekler. Yer maltepe şuan ama servisi falan herşeyi var. Sabah eşime sorarım internet ilanı var mı ama şuan başvuru alıyorlar. İş elektrik üzerine sadece elektrik mezunu alıyorlar umarım eşinizin işine yarar. Size özelden yazacağım bilgileri
cv gayet profesyonelce hazırlanmış bir cv. Genelde cv ye bakanlar bu adam bize fazla diyorlar, belkide basitleştirmek lazım.Cnm eşinin cvsinde boşluk,eksiklik, gereksiz uzunluk vs olabilir mi? Piyasa kötü bunu kabul etmemiz gerekiyor ama yıldızdan mezun elektronik mühendisi birinin bunca zaman işsiz kalması...burada ikda çalışan birileri varsa cv incelemesi yapılabilir belki? Linkedinde ceyda paşalar var, ik uzmanı. Ona falan gönderse?
piyasa çok çok kötü ve gerçekten ik cıların gözüne görünmek için ekstra bişileirn cv de olması gerekiyor.Cnm eşinin cvsinde boşluk,eksiklik, gereksiz uzunluk vs olabilir mi? Piyasa kötü bunu kabul etmemiz gerekiyor ama yıldızdan mezun elektronik mühendisi birinin bunca zaman işsiz kalması...burada ikda çalışan birileri varsa cv incelemesi yapılabilir belki? Linkedinde ceyda paşalar var, ik uzmanı. Ona falan gönderse?
Gayet mühür vurmuşlar suya. Borcumuz 1 aylık değil tabi ki, bayadır ödeyemiyoruz.İnşallah güzel bir iş bulunur
Benim bildiğim su kesilemiyor devlet bunu sağlamak zorunda. Acaba bu konuyla bir ilgilenseniz mi?
Bizim eski kullanılmayan bir ev var hırsız girmiş musluğu sökmeye çalışınca su borusu paylamış 6 ay falan akmış su 2600 tl borç birikmiş hala suYu kesmemişlerdi biz kapattırdık. Temel yaşam ihtiyacı olduğu için kesemezler borç birikir sadece. Bu sıcakta susuz ne yapılır, siz bir itiraz edin derim ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?