Bu Gün Bebekler İçin Ne Pişirdik?

• Konu Sahibi Konu Sahibi estel
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ay krikitosçum senin işin bende daha zormuş tatlım ya.Allah sanada kolaylık versin.Napıcaz nasıl alıştıracağız bu veletleri.Ya bizim bebelerimizde derinin anlattığı çocuğa benzerse.Ayyy çok korkuyorum ya

safişim patlıcanın içinde nikotin olduğu için zararlı diye biliyorum ben doktorunuz sormuşmuydun canım

denizannem piroşta dün kahvaltıda 1 taneye yakın krep yedi domates beynir ve bal eşliğinde:))çokta sevdi

bugünde tavuklu patates yemeği yedi bayıla bayıla yanında da 1 kutu elmalı babymix

ben de aynı şeyleri yaşıyorum. 13 aylık oğlum 10 gündür kusmayı bıraktı. hiç geçmicek zannediyodum nasıl oldu anlamadım ben günde 10 kere üst değiştiğimi biliyorum. aynı şekilde sinir krizleri geçiriyodum bişey yedircem diye ama çok şükür düzeliyo gibi inşallah seninki de yakında kusmayı bırakır o kadar zor ki 2 saat dışarı çıkmaya bile 2, 3 takım kıyafet alıyodum yanıma. aynı şekilde çok terliyo her uyandığında tekrar değiş..
belki tarhanayı beğenmemiştir. bi de süzerek yedirmeyi dene ben devamlı karıştırıyorum pişirirken yoksa çok pütürlü oluyo o zamanda süzüyorum benim oğlumda pütürlü yemiyo lokma yemesine rağmen çorbada fln ağzına pirinç pütür falan gelince çıkarıyo.bi de tarhana blenderdan geçirilnce hiç güzel olmuyo haberin olsun bi kere denedim. hergün yaptığım için uzmanı oldum:) Allah kolaylık versin ben bugun diğer fix menumuz olan yoğurt çorbası yaptım:)

arkadaşlar ben bugün kereviz çorbası yaptım..oğlum yedi ama içime kurt düştü..kereviz yiyebilirmi ?bilginiz varmı bu konuda?????

bende sebze çorbasına kereviz katıyorum..

burdan arkadaşlarda yediyodu okudun bikaç kişi..

sakıncası olmaz yani..

ohhh içim rahatladı..saolasın..
ıspanağın zararlı olduğunu buradan öğrenmiştim..zararsız gibi gelmişti bana..doktora bile danışmadan verdim bir iki kez..

Kızlar siz ekmek veriyor musunuz mutlaka-? Benim ekmek yeme alışkanlığım olmadığı için çorbalarına falan ufalamayı unutuyorum çoğu zaman. Gerçi Bengisu'nun çorbalarını hep püre kıvamında yoğun yapıyorum ama yine de aç kalıyor olabilir mi acaba?

ohhh afiyet olsun piroşa, deniz yeni diş çıkarıyor 4 tane yeni diş geliyor ve neredeyse hiç bişii yemiyor bu günlerde

elmalıcım bende genelde püre kıvamında yaparım ve ayrı ekmek vermem, sanmıyorum aç kalacağını

krikitoscum, ek gıdalara ne zaman ve nasıl başladınız merak ettim, hiç pütürlü bişii vermedinmi şimdiye kadar?

elmalı bizimki ekmeği çok seviyor malesef..

ağzına yemek almayan çocuk ekmek için ağlıyor resmen..

ben çorbanın içine katmıyorum ama eline veriyorum..

ekmeklerede güven olmadığı için kendim yapıyodum makinada ama sevmedi hiç benim ekmeğimi..

komşufırının ekmekleri temiz ve doğal gibi renklerinden öyle anlaşılıyor onlardan vermeye çalışıyorum mümkün olduğunca..

ben ekmeği çorbasına katıyorum doyurucu olsun diye ,ayrıca kahvaltılarda yumurtayı filan ekmekle veriyorum..
eline de veriyorum ama tıkıyo ağzına yanağı kocaman oluyo zillinin sonra nasıl oluyosa yutuyo :))

bizim bugünki menü de arpa şehriyeli tavuk çorbası var ..akşamı bilemiyorum biz ne yersek o ,ama melis köfteyi seviyor ,köfte patates yapabilirim ..

benim oğlum hiç bir sebzeyi yemiyor canım çok sıkılıyor yine çok zayıfladı tek yediği köfte..

bizimde tavuklu brokolili çorba var mönümüzde..

inşallah yer..

sabahta krep yapmıştım ya yedi çok şükür yarısını:))

dilekçim senin halinden ancak ben anlarım canım:)

Ben sabah kahfaltisinda bir dilim ekmekle yaptiriyorum..

sonrasinda corbalarinin icinede koyuyorum yani toplam günlük 5 dilim filan yiyor ama

dilimler makinada kesilme yani incecik oluyor..birde benim sari kafa ekmegi cok seviyor..

doktorumuzda verebilirsin gayet saglikli dedi.bu arada ben deniz`e hic beyaz ekmek vermedim..

cavdarli esmer ekmek yiyor doktorumuzun tavsiyesi üzerine..cavdarlarinida disleriyle kiriyor

sonrada gülüyor.

sabah peynir yumurta bal ve tereyağlı sütlü kahvaltımızı yaptık
öğlen brokoli çorbası içti zorla...
akşama tavuk haşladım az ondan yer

sabah bizimle beraber yaptı kahvaltısını beyefendi ve tam bir eski kaşar delisi..
babam erzurumdan getirdi yesin diye..içinde kalmasın diye bi sefer verdim şimdide çocuk ona ağlıyo verince kaşarını susuyor:)
bi sakıncası yoktur inşallah..

öğle yemeği için haşlama yaptım kuzu etinden onu yer..

akşamada artık bizimkiletrden vericem..
yer inşallah..

öğlende brokoli,kereviz ve havuçlu mercimek çorbası yedi birazda çubuk makrna
çok komik yiyor makarnayı yavaş yavaş çekiyor hüüp hüüpp.))

siz tabağı bırakırsanız öyle kızın gözünün önünde napsın kız dayanamamış:)) ohh afiyet olsun bengişe

Makarnaya dayanamıyor walla. Özellikle de çubuk makarnaya. Piroş gibi hüp hüp bi yiyişi var ki sen de onu yersin :)

bende buğun ilk defa kremalı brokoli çorbası pişirdim hepimiz için yeni bir lezzet olacak.inş betül hanım yer de bende mutlu olurum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…