Bu Gün Bebekler İçin Ne Pişirdik?

• Konu Sahibi Konu Sahibi estel
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Fırında mücveri ben de yaptım bikaç kede ama yemedi Bengisu bi türlü. Pirayecim sen nasıl yapıyorsun mücveri, kızartarak mı?

Kızartmayla benim aram iyi değil canım ya. Bak 5 yıllık evliyim daha 1 kez kızartma yapmış değilim. Yalnız zeytinyağını kızartmamak gedek diye duymuştum. Yararından çok zararı olur. Bence sen ayçiçek yağıyla falan kızart Piroş'a.

sağol elmalıcım uyardığın için bidaha öyle yaparım
bende çok kızartma yapmıyorum eşimde reflü var diye ama bazen cnm istiyo dayanamıyorum:)

selam arkadaşlar mönümü yazmak için girdim çok yoğunum bugün..

öğlen tavuklu brokoli çorbası..

akşam ev yapımı sarıyer böreği--ayran..

arada az yourt meyve filan bide beni emdi tabi..

mücveri gördüm bir tek..
süper fikir fırında peynirli yumutalı çok besleyici olur bende yapayım tontişime..

bizim bugünkü mönümüz uzun zamandır yapmadığımız tavuklu tarhana çorbası
akşam da köfte ve bulgur pilavı yanında yoğurt ile :))

öglen sebze corbasi icti benim kuzucuk..

aksamada haslanmis et ve yaninda patatez-havuc yedirdim.

saniri metcil olcak bu oglan,bayiliyor ete.

benim menü zayıf kalıyor sizin yanınızda benim oğlum 3.5 yaşında barbunyayı havuçlu çok seviyor o vardı birde pilav yanında yoğurt idare ettik bu gün

akşam yemeğinde palamut yedi piraye 1 buçuk dilim,hamsi verdiğimde pek severek yemiyo ama palamutu yiyo güzel

maşallah baya yemiş piraye ne güzel bizmki yemekten sıkılıyo hemen mama sandalyesinden inmeye çalışıyor:)

bizde bugün sanırım buğday çorbası yapıcaz yüksek ihtimal..

kendimiz içinde balık düşünüyorum balıkçımız bu sefer hangisini önerirse..akşamda ondan yediririm az az..

bizde bugün anneannedeydik ,meloşa kesme çorbası yapmış öğlen onu yedi ,akşamda kendimize ,fırında beşamel soslu karnıbahar yaptık ,melisede küçük bir tepside peynirsiz yaptık ki kızarmasın diye ,az tuzluydu onunki ,sever zaten karnıbaharı birazını yedi ,gerisini getirdim eve ,belki yarın yer birazda..

biz bugün öğlenleyin sebze yemeği yedik havuç-kabak-pirinç-patates eşliğinde
akşam menümüzde de az yoğurtlu makarna ve tavuk çorbası vardı

öğleyin, karnıbahar, brokoli, patatesi tavuk suyunda haşladım az tuzla, pişmeye yakın bir tatlı kaşığı irmik koydum, yedirmeden önce azcık süt ekleyip öyle verdim tadı muhteşem oldu ve çok severek yedi, yarında kendimize irmiksiz, kremalısını yapıcam:)

akşamda babaannesi etli lahana sarma göndermiş ondan yedi ama içlerini yedi yaprağını sevmedi

bugün oğlum için kıymalı tarhana çorbası yapıcam öğlen..

akşam içinde andinanın tarif ettiği karnıbahardan yapmayı planlıyorum hem kendimiz için hem oğlum için..

bizim içinde yanına izmir köfte pilav var..ve minik canavarım kesin yine pilava ağlar:)birazda pilav veririm..

birde cacık tabii.. kii cacaığıda çok seviyo :))

öğlende çorba var tarhana kıymalı ,akşamada ıspanak ,bizde mantar yemeği yiycez

piroş öğlende tavuklu havuçlu şehriye çorbası,akşamda karnıbahar yedi en sevdiğimiz yemeklerden biri::)
yarın ne yaparım karar vermedim henüz

dün öğlen batu bey arpa şehriyeli bulgurlu tavuk çorbası , içinde koca tavuk parçalarıyla yedi , akşam da bir parça biftek yedi

bugün öğlen patates-havuç-kereviz-kırmızı biber yapıcak buharda bakıcısı , içine de bir çorba kaşığı haşlanmış pirinç , üstüne bir tatlı kaşığı zeytinyağ , afiyetle yesin minik kuşum

kızlar çorbalara maydonoz koyuyomusunuz,ben koyuyorum ,bir zararı olmaz heralde dimi?

yok zararı maydanozun eylülüm , tam tersi son derece faydalı ancak fazla çiş yaptırabilir haberin olsun , bende arada sırada koyuyorum dereotu ve maydanoz

cumartesi günü tavuklu pırasa havuç patates maydınoz
pazar günü de kıymalı semizotu yedi cimcimem
bugünkü mönüyü henüz bilmiyorum ama sanırım brokoli olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…