- 8 Ocak 2019
- 1.058
- 964
- 73
Neden kimse tesettürün geri kafalılık olduğunu düşünmelerini tuhaf bulduğunuzu anlamıyor,çözemiyorum..Dusunce ile ilgili okuyun anlatmak istedigimi yazmaya çalıştim biraz kültürler birbirine yakın bu coğrafyanin insanlariyiz garipsemek nedir bunu tuhaf oldum
Yakin ola bilir ama herkes yasam tarzini kendi secer atasi kim olursa olsunDusunce ile ilgili okuyun anlatmak istedigimi yazmaya çalıştim biraz kültürler birbirine yakın bu coğrafyanin insanlariyiz garipsemek nedir bunu tuhaf oldum
Gerçekten bunu anlatamiyorum nerelere cektiler yazdigim seyi ben mi anlatamiyorum ben de mi bir sıkıntı var diyorum tesekkur ederim gerçektenNeden kimse tesettürün geri kafalılık olduğunu düşünmelerini tuhaf bulduğunuzu anlamıyor,çözemiyorum..
Kusuea bakmayın biraz sinirle yazdım ama demek istedugun seybu durumlarin garipsenmesi bi yunan göçmeni arkadasim vardı oba garip gelirdi mesela bazi şeyler ama az çok biliyordy gelenek gorenek tv de bile var burada yaşıyoruz sonuç olarak niyetun soy agacini sorgulamak değildi garipsenmesi tuhafima gidiyor sadece
Tesettür degil ki konu ... baskiyla tesettürü giyidirmek asil konuNeden kimse tesettürün geri kafalılık olduğunu düşünmelerini tuhaf bulduğunuzu anlamıyor,çözemiyorum..
Arkadaşın ilk yorumu tesettür için geri kafalılık diyenlereydi ama.İsteyen istediği şekilde Yaşar kimse kimseye zorla hiç bişey yaptıramaz herkesin günahıda sevabıda kendine sonuçta.Tesettür degil ki konu ... baskiyla tesettürü giyidirmek asil konu
Benim demek istedigim seyin yazdiginiz yazi ile alakasi yok evet doğru yazmissiniz katılıyorum ama benim demek istediğim bunlar değil tesettur muhafazakarlik gibi seyleri neden garipsemis burada yasamiyor mu buna dikkat cekmek istedim ben amacim tarih degil bu kadar garipsemesi tuhafAblacı m mesele o değil, tam şu anda Yunan göçmeni biri aday olsa iyi bir adaysa Başbakan olmasına oy veririm. Mesele, Türklerin Osmanlı zamanında saraydan kasıtlı uzak tutulması. Osmanlı devleti = Osmanlı soyunun saltanatı, Türk devleti iddiası yok. Osmanlı soyunun saltanatı sarsılmasın diye, Türk imparatoriçe yok ailesi tahta göz dikmesin diye, Türkler devlet yönetimine alınmıyor...ve dahası. Bizim milletimiz hiç mi tarih okumaz? Türklük aradığınız yer çok yanlış bir yer. Bu topraktaki herkesin atası belli derseniz, o zaten çok yanlış bir ifade. Binyıllardır, binlerce ırk yaşadı bu toprakta hepsinin DNAsı hepimizde var. Hitit de var, Romalı da var, Grek de var, ticarete gelen Asurlu da var, antik Kıbrıslı da var, yerleşen Orta Asya Türkü de var, yakıp yıkıp geçen Cengiz Hanın bizzat kendi DNAsı da var.....yani bu işi ataya cedde bağlarsanız mümkün değil altından kalkamazsınız. Bizi birbirimize bağlayan şey DNA değil, kültürümüz, dilimiz, değerlerimiz. Rusyada yaşayan sarışın Gagavuz da Türküm diyor, ben de, siz de. Bugünlerde moda oldu bir ceddimiz de ceddimiz aldı başını gidiyor. Keramet bizlerde, eminim atalarımız da ileri bakmamızı isterdi. Halkımız artık geri bakmasın, ileriye baksın.
Konu değil bir yoruma cevap verdim ya offfTesettür degil ki konu ... baskiyla tesettürü giyidirmek asil konu
akıllı üyelerimizdendir kendisiYataktan kalkıp ayakta alkışladım
Yeşilçamın son çamı arkadaştı herhalde. Ne içtiyse aynısından lazım )))Bütün samimiyetimle söylüyorum bunu ,siz sevginize güveniyorsanız ve arkasında durursanız öyle bir güzel olur ki sonunda çok şükür dersinizTamam ailen önemli elbette ama babanın yanlış düşündüğünü de belirtmek isterim sonuçta imam oğlu diye kızını sevdiği adamdan ayırıp mutsuzluğunu isteyemez herhalde.Önemli olan eşin olmasını istediğin insanın karakteri sen ondan eminsen er yada geç babanda haklı olduğunu anlayacaktır.Unutma sevginin karşısında hiç bir gün duramaz,siz yeterki birbirinizden emin olun.Şimdi nasıl bu kadar emin konuşuyorsun diyeceksin haklı olarak,benzer şeyleri bende yaşadım ve şuan çok şükür evlilik yolundayız sevdiğim adamla.Yaza düğün var Ha bi de sana ufak bi tavsiye ciddi bir adım atmaya karar vermeden ikinizde ailelerinize duyurmayın ilişkinizi,çünkü huzursuzluktan başka bişey getirmiyor bu ,ne zamanki evliliğe karar verdiniz ozaman ikinizde ailelerinizle konuşun
Çok katısınız,ve fikirlerimin sonuna kadar arkasındayım :)Yeşilçamın son çamı arkadaştı herhalde. Ne içtiyse aynısından lazım )))
Kimse karışmıyor.. nasıl yaşıyor, dahası nasıl izin veriyorsunuz bunlara?Kesinlikle çok haklısın.Yani aynı kendi ailesi gibi düşünen,açık olmasına karışmayan ve bu tarz görüşlere sahip bir ailesi olan biriyle evlenince mutlu olacağı ve hiç sorun çıkmayacağı ne malum? Ve kapalı da olsa açıkta olsa eşi giyimine illaki karışacaktır.Hayat bu ve evlilik cidden kumar iyi kötü olur,kötü iyi,bilemeyiz..:)
Birinin karışması gerek demiyorum dikkatli okuyup ona göre yargılayın lütfen.Kendi yaşam tarzına uygun biriyle evlenirse eğer mutlu olacağının kesinliğini kimse veremez diyorum.Kimse karışmıyor.. nasıl yaşıyor, dahası nasıl izin veriyorsunuz bunlara?
çok zor. Keşke hayat bu kadar toz pmbis olsaÇok katısınız,ve fikirlerimin sonuna kadar arkasındayım :)
Birinin karışması gerek demiyorum dikkatli okuyup ona göre yargılayın lütfen.Kendi yaşam tarzına uygun biriyle evlenirse eğer mutlu olacağının kesinliğini kimse veremez diyorum.
Hayat toz pembe demiyorum tam tersi kap kara ama buna rağmen sizi sevdiğinden ve sevdiğinizden emin olduğunuz insan için savaşmaya değer diyorum :)çok zor. Keşke hayat bu kadar toz pmbis olsa
Kimse için değmezHayat toz pembe demiyorum tam tersi kap kara ama buna rağmen sizi sevdiğinden ve sevdiğinizden emin olduğunuz insan için savaşmaya değer diyorum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?