Bu iş olur mu? Olursa nasıl olur?

Alkışlanmaya layık bir yorum

Sizi kimse gerçekten sevmemis gerçekten sevseydi hanımefendinin ne demek istediğini çok iyi anlardiniz:)

ben konu sahibesinin 4 sene sonraki endişesini yersiz bulsamda sizin şu lafınıza katılmıyorum.
sevilmek değil o sevmek.
seven insan kendinden taviz veriyor sevilen değil çünkü gerçekten seven karşısındakinin hayatını kısıtlamaz.
sizde sevildiğinizi zannediyorsunuz ama sevmek o değil.
yakacaksınız kendinizi.

Yani bir baba, kapali gelinin açilmasini istese bunu garip karşilamazsin değilmi? Yani kapalilik gericilik değilse, açiklilikta öyle. Ki bunlar sevmediğim terimlerde neyse.
Garip neden karşılıym muhafazakar değildir öyle bir gelin isteyebilir

Evet yıllardır tanıyıp sevdiğim adam tarafından sanıyorumdur herkesin yaşamı kendine ben çok mutluyum gerisi hikâye

çok şey atlatmışsınız peki bir şey sorucam eski nişanlınız şu an mutlu mudur? kendi istediğiyle değil de annesinin istediğiyle evlendiği için

Sayın hocam dediğiniz kitapları okudum doğan hocanın birçok seminerine katıldım fakat ben nişanlımı size yanlış aktardıgımı düşündüm evet kıskanç ama bende ondan daha kıskancım tek taraflı bir durum değil bu ve şükürler olsun Rabbime çok mutluyum müstakbel eşimin ailesi de beni çok sever annemle sorun vardı inanın annem şu an çok seviyor anlıyorum sizi uyarmak istiyorsunuz ama benden kaynaklı ben yanlış aktardım size özel okul mevzusunda ağlayarak düşünmeden yazıverdım teşekkür ederim beni düşündüğünüz için ve incitmeden bu güzel yorumunuz için sevgiyle kalın..

Size göre yok ona göre var herkesin düşünce tarzı kendine saygı duymak gerekiyor bence

Sevgiliniz her ne kadar ben açık görüşlüyüm dese(ki açık görüş tesettür ile alakasızdır!) yetişme tarzı diye bir şey var.
Bir insan ailesinden bu kadar bağımsız düşünemez bence.
Olmaz bu iş

Arkadaşlar konu başka yerlere çekilmiş ben kimseye yobaz vs demedim görüşlere saygı duyarım. Benim karşımdaki insan ateist deist vs. olsa ya da imam olsun fark etmez gözümde insandır. Fakat benim hayatıma düşüncelerini sokmaya çalışması asıl konu. Yorumları okudum ve yanlış anlaşıldığımı düşündüm. Herkesten önce kendi haklrımı kendim savunurum ki ben feminist bir kadınım. Yani sevgilimin hayatıma karışması gibi bir durumu ASLA olamaz şu an herhangi bir şeyime dil uzatsa ayrılırım fakat o şekilde birisi değil kendisi. Ailesine çok zıt, bana ve benim aileme uyum sağlayan birisi.

bence de zaten ben tesettürlülere asla laf etmedim bnim çoğu arkadaşım kapalı. açık görüş kelimesini kullandım çünkü nasıl anlatacağımı bilemedim. yanlış anlaşıldıysam üzgünüm

Ben de buraya takıldım. İnsanın sevgilisine 'benim ailem de seni istemiyor' demesindeki amaç nedir yani??
Merhaba yorumlar için teşekkürler fakat sevgilim bana söylemedi. İkimizde aile yapımızı anlatmıştık zaten birbirimize uzun zaman önce, babası facebooktan bu şekilde mesajlar attı, şifresi bende vardı o şekilde gördüm yani yetiştirme gibi durum olmadı tabii daha sonra uzun uzun konuştuk konuyu. Gelin olarak istediği kızın fotoğrafını atmış :) oradan gördüm

Kayınpederiniz çok haddini aşmış bir insan.
Istediği gelinin fotosunu oğluna atmak nedir Ya?
Pazardan portakal mı istiyor?
Tövbe ya..
Sizi bu kayınpeder evlenirseniz çok zorlar.
Çünkü haddini aşan bir adam belli..
Insan istediği dünya görüşünde olsun ama ne olursa olsun haddini bilmeli.
Ben cahilce davranan insanlardan hiç hoşlanmam.
Ister imam olsun ister papaz.
Önce haddini bilsin..
Ama bu adam haddini bilmez.60,70 yaşındaki adam böyle gelmiş böyle gider.
Ben olsam kendime şunu sorardım bu kadar huzursuzlukla dolu olacak bir evliliğe katlanmak istiyor muyum? O kadar seviyor muyum?
Ben bunu istemezdim ama benim yaş 31,burada sevgi herşeyi çözer diyenler genelde 20lerinde..
Benim yaşlarda, 30'lu yaşlarda, olup sevgi herşeyi ama herşeyi çözer,yener diyen görmedim.
Tabi ki karar sizin ama bence ileride bu kayınpederden çok çekersiniz.
Bence bu iş çok zor, şimdiden belli..

Son düzenleme:

Şimdi panpa konuya yorum yapayım madem çocuk sana yansıtmıyor, bence evlenirseniz 2 tarafı da idare edecek kapasitede.
Öte yandan sen bilirsin. Ben hayatboyu bir şekilde idare ederim çok aşığım ille de bununla evlenicem dersen olur. Benim fikrimce çok aşık değilsen bu evliliği yapmak akıl karı değil.

Reactions: 000
çok şey atlatmışsınız peki bir şey sorucam eski nişanlınız şu an mutlu mudur? kendi istediğiyle değil de annesinin istediğiyle evlendiği için
Eminim mutludur. Annesi sürekli bizim önümüze problem çıkarıyodu mesela ramazan öncesi düğün olacaktı kandil denk gelir önüne ya da arkasın ben sizi tepine tepine oynatmam dualı düğün olsun demişti ben istememiştim epey uğraşmıştım. Kendi bulduğu kızı kandil günü evlendirmiş tepine tepine hemde :) her şey kolayca olmuş onun için uğraşmamış. Annesi bak aslında ben problem çıkarmıyorum bu iş nasıl kolayca oluverdi o kız sıkıntılıyı göstermiş. Anne mutlu oğlu mutlu. Baya hevesli hevesli evlenmiş hatta gelin arabasına ıslandığım ilk yağmurumsun yazdırmış

Keşke evleninceye kadar olsa bütün anlaşmazlıklsr. Bu kadar zıt kutupta 2 aile evlensenizde sonrasında hep sorun hep sorun. Ne güzel okuyosun hayatını yaşa. Daha ne fırsatlar çıkar.

Belki olur ama sonrasında iki aile arasında kalırsınız ve başınız çok ağrır. Erkek arkadaşınıza güvenebiliyor musunuz peki sözlerini tutar mı?

4 ay ayrı kalmışsiniz neden barıştıniz ki
Benim fikrimce de olmaz
Çevremde tanıdığım imam kişiler
Pantolon bile giyindirmez.
Zorlanan siz olursunuz.

Üniversitede aynı durumu yaşayan bir arkadaşım vardı. Çocuk kızdan ayrılmak için ailem bana birini buldu istemişler, kabul etmezsem babam evlatlıktan reddedecek, kendi memleketimden başka bir yerden kız almam ben dedi babam vs dedi. Arkadaşım da inandı ve yazın ayrıldılar. Okullar açılınca tekrar barıştılar bu sefer arkadaşım evlilik mevzusunu açınca çocuk yine nişanlanma mevzusunu açtı ve bir hafta sonra alyans takarak geldi. Okul biteli yıllar oldu çocuk hala bekar. Demem o ki sevgiliniz sizden ayrılmak için yol yapıyor olabilir, dikkatli olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…