Bu iş olur mu? Olursa nasıl olur?

Muhafazakar bir insanım çevremde öyle ama gelinim kapalı olacak, bizim memleketten olacak diyen bir baba ve aile de çok zorlanırsınız, kapanmasanızda giydiklerinize laf ederler, yani sizi rahatsız edecek birçok şey bulurlar.
Ailelere rağmen evlilikte mutlu olmak öyle kolay degil ayrica muhtemek evlilik tarihine en az dört yil varken sevgilinizin babasının bu düsüncelerini size bu şekilde dile getirmesi de çok yanlış geldi bana..

Hanımlar,
konuya dini, siyasi yorumlar yazılmasın lütfen, rica ve istirham ediyorum, bunu istemenin daha nazik bir yolu var mıdır bilmiyorum ama en nazik halimle yaptığım uyarıya uyulmaması halinde gelecek banlar çok kaba olabilir.

Kız babaları evlatlarına kıyamaz, sizin hatrınıza babanız evliliğinize de razı olur, erkek arkadaşınızla da kaynaşır ama karşı taraf asla sizi benimsemeyecek gibi görünmekle beraber, aileler asla bir araya gelemeyecek gibi, sizi istemedikleri için dolayısıyla ailenizi de dışlayacaklardır, şimdi bu bir sorun gibi görünmese de ileride aileleri iyi anlaşan özel günlerde bir araya gelenleri gördükçe ailenizin kabul görmemesi sizi üzecektir, tabii aileniz de üzülecek, şahsen bir kız annesi olarak düşünüyorum da dünürüm diyeceğim insanlar beni hayat görüşüm, kültür farklılığımız yüzünden benimsemese, dünürüm deyip koluma takıp birlikte evlatlarımızın evine gidemesek çok üzülürüm, eminim ailenizde sizle ilgili bir sürü hayaller kuruyordur, sizi gelinlikle hayal ediyorlardır, damat adayını hayal ediyorlardır, dünürlerini hayal ediyorlardır, anlaşabilecekleri insanlar olmasını arzu ediyorlardır, haklılar da çünkü gençlerin anlaşması kadar önemlidir ailelerin de anlaşması, bu gençken o kadar mühimmiş gibi gelmiyor fakat zamanla bir adamla evlenirken aslında var olan ailenize yeni bir aile daha kattığınızı, iki aile birbiriyle anlaşamadığında arada kalmanın ne kadar kötü olduğunu anlıyorsunuz.

Umarım herşey güzel olur lakin herşeyi enine boyuna düşünüp karar verin ne olur.

Isteyen istediğini giyse...

Isteyen istediği şekilde düşünse.. yaşasa..

Farklı olani "düşman" değil de renkli ve cıvıl cıvıl kabul etsek..

Neden benim arkadaşım bikini giymesin..

Neden benim arkadaşım çarşaf giymesin...

Mesele benim ne düşündüğüm değil ki.

Mesele onun kendini iyi hissetmesi.

Çarşafı ben sevmiyorum diye kimseye "yobaz" diyemem...

Bikini beni sarmıyor diye kimseye "aykırı" diyemem.

Neden müslüman,yahudi,budist bir dostum olmasın ki? Bunlardan yeni şeyler ögrenmez miyim?

Hangi din,hangi kültür, hangi eğitim sistemi ya da hangi eğitimli insan düşmanlığı aşılar, iyiliği öğütlemez ya da akıl ve mantıktan insanı men eder ki??

Hiçbiri.

Tesettürlü.. Çarşaflı.. Başörtülü.. Mini etekli... Bikinili... Hepsini seviyorum. Hepsi arkadaşım. Hiçbirinin bana bir zararı olmadı. Olmaz da.

Ailemde de her çeşit insan var. Ama birbirimizi yemiyoruz. Sık sık evlerimize girip çıkıyoruz .birbirimizi seviyoruz.

Allaha şükür akıllı başlı.. kültürlü insanların içine doğdum.

Kimse de beni dışlamadı.. itmedi.

Dışlayan, yargılayan insanlar da gezegenin neresinde hiç bilmiyorum.

Allah bildirmesin.

Böyle bir aileye gelin gitmekten son anda kurtuldum şimdi şükrediyorum. Aynı dine mensup olduğumuz halde başım açık olduğu için hep sanki onlardan daha aşağıda gibi davranıldım. İstenmedim. Ki bu ayrımcılık asla inançla bağdaştıramadığım bi durumdu. Ve ben kapalı bi gelin istiyorum açık olmaz fikride açıkça kibirlenmek. Bu kibirin altında çok ezilirsiniz. Benim fikrim tecrübelerime dayanarak uzak durman. Ben durmadım annesi ben kapalı gelin isterim dedi, oğlum memleketinden kız bulamadı mı dedi, her gördüğüne bu kızı ben bulmadım oğlum buldu getirdi (!) dedi. Her şeye rağmen nişanlandım ben evleniyodum da. Düğüne 1 ay kaldı amacına ulaştı. Bi kaç ay sonra da o çok sevdiği oğlunu kendi memleketinden kapalı bi kızla evlendirdi.

Reactions: 000
sevgiliniz babasinin bu dusuncelerini size neden anlatti? hemen evlenmeyecekmissiniz.bence sorun sevgilinizde, onu iyi gozlemleyin.

Zıt kutuplarla olmak cok zor olsa gerek. Cunku çoğu zaman iki kişi evlenmez, ailelerde akraba olmuş olur. Yani bunun doğumu hastaligi iyi gunu var hep bir sekilde görüşülüyor. Birbirlerine saygi duymazlarsa cok zor olur. Ama bu sebeple ayrilmakta kotu... Sizin daha okul bitmesine de varmis bence devam edin ama sevgilinizden iyice emin olmaniz lazim. Hem belki bu surede ailelerde alisir.

Bizimkiler aynı memleketli, ayni yyerde oturuyor hatta babalarimiz yillardir tanışıyor olmasina ragmen anlaşmakta zorlaniyor. Bu illa memleketlim iiyidir algisida yanlis her yerin iyiside var kotusude

Sevgi her şeyi yener diyoruz da o işler öyle olmuyo maalesef, evlilik gerçekleştikten sonra hiçbir şeyine karışmam diyen erkek gidiyor yerine babamlara giderken kıyafetine dikkat mi etsen diyen bir tipleme geliyor. En yakın iki arkadaşım tam dediginiz durumu yaşadı kızın ailesi gayet açık görüşlü kızlarına karışmayan bir aileydi erkek ailesi de dindar baya her şeye dikkat eden evde haremlik selamlık oturan bir aileydi, biz her şeyi sevgimizle yeneriz atlatırız diye karar alıp ailelere söylediler iki tarafta da ayrı kavga gürültü oldu derken öyle böyle isteme günü geldi istemem gününde erkeğin babası biz oğlumuza kapalı bir gelin istiyorduk aslında diye imalarda bulunurken annesi de kıza giydiği iki kat çorabı gösterip "ben dışarı çıkarken böyle giyiyorum tenim belli olmasın diye" diyen birisiydi hani ben o kadar dikkat ederken açık gelin almam mesajı veriliyor. Velhasıl kelam o akşamdan sonra anlaşıldı ki olmayacak ve ayrıldılar erkek tam da ailesinin istediği birisiyle evlendi şimdi çocukları var kız da başkasıyla nişanlı ve ikisi de kendi hayat görüşlerine uyan kişileri buldular çok da mutlular iyi ki zamanında olmamış diyorlar. Bence iyice düşünün çünkü bu hobilerimiz çok başka deyip de tolore edebileceğin bir durum değil tamamen yaşam şartlarını etkileyen bir karar

Sizin yaşam tarzınıza bağlı. Acık var acık var yanı sımdı. Görüşler kısmına gelmiyorum cunku suanda sızın fızıksel durumunuz adamın umurunda.
Ve beraber olduğunuz kışı sızı nereye kadar yanında taşıyacak, sız nereye kadar esneyebıleceksınız hepsı onemlı.
Kuzenım carsaflı bır aılee gelın gıttı kı bız cok acıgız. Ancak kuzenım çocukluktan berı bızden farklıydı hep. En kısa gıydıgı tshırt dırsekte kısa kol . Aıle yapısına ayak uydurdu

zit kutuplar birbirini cekiyor:)

Adama bak; şöyle gelin alacağım, böyle gelin istemem, sanki evlenecek insan kendisi, üstelik de mal satın alıyor... Ben kültür farkı olan insanların da birlikte mutlu olabileceklerine inanırım ama tarafların hoşgörülü, saygılı, alçak gönüllü olmaları koşullarıyla... Anlattıklarınıza bakınca iki ailede de bu özellikler yok, ya hiç iletişimleri olmaz ya da sürekli birbirlerini yerler ve her iki durumda da olumsuzluklar sizin ilişkinize yansır. Buna değip değmeyeceği kısmı da sizin kararınıza kalmış.

Sizi kimse gerçekten sevmemis gerçekten sevseydi hanımefendinin ne demek istediğini çok iyi anlardiniz:)
Hocam sizi önceki konunuzdan da hatırlıyorum.
Tartışmayı başkasıyla yapmış olsanız da ve bir başkasının konusunda size mesaj yazmam çok uygun olmasa da yazacağım çünkü yaşadıklarınıza ve içinde bulunduğunuz ruh haline bir meslektaşınız olarak üzüldüm.

Sevgi anlayışınız farklı ve çok sağlıklı değil, üzülerek söylüyorum.
Beni ilgilendiren bir durum yok,isterseniz nişanlınızın her türlü kısıtlamasını kabul edip evlenin,o sizin bileceğiniz iş ama bunu lütfen;
'Beni çok seviyor ve o nedenle kıskanıp kısıtlıyor'a bağlamayın.
Çünkü bu yaklaşım sizin elinizi, kolunuzu bağlar ve ilerde eşinize köle olursunuz.
Çevremde çok var böyle örnekler.
Sevgi nedir?
Sağlıklı ilişki-evlilik nedir?
Nasıl olur?
Okumakta,bakış açımızı geliştirmekte fayda var.
Size Doğan Cüceloğlu'nun 'Evlenmeden Önce'
Ve Dr.Gülcan Özer'in ilişkilerle ilgili kitaplarını tavsiye ederim.
Okumadıysanız 5 Sevgi Dili adlı kitabı da okuyunuz.
Sevgiyle kalın...

Yol yakınken vazgeç bence bu kadar birbirinden farklı yapı bir arada zor

Bence bu iş olmaz.

Sevgilin sizin ile ayni fikirde olabilir fakat ailesinden aldiği muhakkak birşeyler vardir. Bunun üstüne bide en basit, gelinliğin sorun olacak, imam nikahi isterler, dügünde beraber bir kadeh içemezsin eşin ile, ha bide bunlar müzikli olmasin diye sorun çikartir. Onlara gittiğinde hep daima kiyafetlerine dikkat etmelisin.

Iki aile beraber geldiğinde hep bir gerginlik olur. Cocuk olduğunda yok kulağina isim söylensin felan diyecekler ve çocuğun eğitimine karişirlar. Cok cahillerse çocuğunu onlara birakmak istemezsin,.

Yani birsürü tantana. Ha senin hayat görüsüne daha yakin bir aile ve damat adayi ile %100 mutlu olursun diye birşey yok. Ama en azindan bu kadar tantana olmaz.

valla bizde hem mezhep hem de yaşayış farkı var. bizimkiler de onun ailesine benzer biçimde muhafazakar. ama ben değilim. hemen yarın evlenmiyorsunuz ikiniz de iş güç sahibi olun zaman geçsin, o zaman bakarsınız.

Anadoluluyuz hepimiz yabanci degiliz ki garipsenmesi tuhaf karşılanması tuhaf değil mi herkes istediği gibi yasayabilir sonuç olarak

Yani bir baba, kapali gelinin açilmasini istese bunu garip karşilamazsin değilmi? Yani kapalilik gericilik değilse, açiklilikta öyle. Ki bunlar sevmediğim terimlerde neyse.

Geçmişte açılacan konularla vurmak ta guzel sey ataniyorum ben Şubat'ta inşallah ayrıca evet o görüşüde destekliyorum maddi durum iyiyse eşim ozelde çalışmami istemiyorsa calismam
Çünkü benim de mesleğim aynı olduğu için dikkatimi cekmisti daha önce. Özel okullar da diğer okullarla aynı kıskanılacak bir şeyi yok sadece daha az kazaniliyordur o kadar. Ben sizi de vurmadim. O kadar karışılmaya gelemem diyince hiç sevilmemissiniz siz diyen sizsiniz.Basta vuran da siz. Bu kadar yazıyorum çünkü işine giyimine karismakla, çok kıskanılmakla sevgi olmuyor. Siz öğretmensiniz ve hakkınızı savunun diye

Öncelikle babasıyla bir tanışsanız mı? Belki sizi çok sever ve benimser, bilemedim zor bir karar , karşınızdaki kişiden emin misiniz ? Yarın öbür gün size kapan diye baskı yapar mı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…