Benim kayinvalide 3 hafta önce gelecek . ben istedim zaten doğum bu erken olur diye. Hem uzaktan gelecek. benim de sıkıntım doğuma da kaynim gelecek. ben de bu durumdan rahatsızim ama yapacak bi şey yok. 28 ocakta muhtemel doğum o 31 ocakta geliyor. Şimdiden dua ediyorum bebeğim bir kaç gün önce gelse de ben toparlansam o gelinceye kadar. çok da erken gelmesin tabi yavrum. bazen de diyorum ki boşver bebeği sağlıkla kucağına al da gerisi boş
iyide bu 65 yaşındaki iş yapamıyorsa
dogumdan sonra size nasıl bakacak
eşine bi sor bunu
walla ben ark niyet bulamadım arkadaşım gelirken neden şiş ip getirsinki yazık heveslenmiş senle beraber örmek istiyor ne var bunda oğlunun evi gelmek istemiş ne yapsın birazda onun tarafından bakmak gerek yanlış anlama ben kv değilimama biraz abartmamışmısın sankiarkadaşlar doğumuma az kaldı nasipse.annem doğuma bir hafta izin alıp gelecek çalışıyor.eşimin annesi de geleceğim dedi ama ne zaman bilmiyorduk.geçen hafta bu cuma binecek dediler bende çok erken doğuma gelsin dedim eşime o da haftaya çarşamba gelsin o zaman dedi neyse ben sevindim sonra kardeşi perşembe günü annesini yollamış bizede arabaya bindirince haber verdi sağ olsun.
bize ilk gelişi sağ olsun.eşime kızdım insan birde bana sorar diye benim kimseye ihtiyacım yok şimdi dedim ama napsın geleni geri mi göndereyim dedi.iki gündür ne yapacağımı şaşırdım ilk geldiği gün heyecanla bebeğe yaptığım battaniyeyi gösterdim renkler karışık olmuş kıza gider mi dedi renkler de lila beyaz mor.eşime atkı örüyorum onu gösterdim dar değil mi dedi.iyi mi?bir tane gzel laflarını duymadım bir de bunlar olunca çok üzüldüm.şimdi eşim evde o gidince ben ne yapayım.nereye gitsem oraya geliyor ne yapsam inceliyor nasıl geçer bu zaman oturamıyorum kalkamıyorum yanında evde doğru dürüst giyecek kıyafetim yok tayt kapri falan var pek bir şey almadık maddi sıkıntıdan.
eviniz güzelmiş şmyle böyle bile demedi ya yada güzel bir yorum.yemek yapmak zorundayım her öğün.salondaki kanepeyi açtık sert gelmiş yatamamış.yazık eşimde gerilme deyip duruyor.ben mi abartıyorum bilmiyorum ama zaten soğuktum iyice soğudum.ben her işimi görüyorum zaten erken gelmenin mantığı ne anlamadım hala.şiş ip verecekmişiz de o da bir şeyler örecekmiş onu bile vermek istemiyorum şimdiye kadar bir tane bir şey almış mı yapmış mı?
doğuma yakında kp gelecekmiş kaç zaman kalmayı düşünüyorlar merak ediyorum.zaten maddi sıkıntımız var birde masraf iki katına çıkacak.hamileliğimin canına okudular gerlmekten yoruldum.içim hep ağlamaklı.
ne yapayım arkadaşla bu günleri nasıl geçireyim.
walla ben ark niyet bulamadım arkadaşım gelirken neden şiş ip getirsinki yazık heveslenmiş senle beraber örmek istiyor ne var bunda oğlunun evi gelmek istemiş ne yapsın birazda onun tarafından bakmak gerek yanlış anlama ben kv değilimama biraz abartmamışmısın sanki
yemek elbette sen yaparsın belki onun yaptığını beğenmezsin diye düşünmüştür germe kendini iyi gözle bakmaya calışl
,yaptığın battaniye vsbeğenmese beğenmesin zevkler ve renkler tartışılmazbence
39.haftadasın doğumuna 1-2 hafta var yani senin yerinde olsam dünya umrumda olmaz.k.validenin gelme mantığı nedir sana yardım etmek destek olmak değil mi.o zaman köstek olmaya da çalışmayacak.boşver sen keyfine bak doğum yapmak üzeresin zaten.
Ben anlamadım yemeği, işleri sen yapacaksan bu kadın niye geldi tatile mi?
Lohusa olacaksın kayınpederin ne işi var belli ki baya duracaklar bi'de.
Hayır geldin yardımcı ol dur kısım sen yorulursun bi'kap yemeğini ben yapayım de. Eşin belli ki anlayışlı söyle sen de ağırlaştım ayakta duramıyorum yemek yapamıycam bugün de bi'kaç gün uzan kayınvalide yardıma geldiğini hatırlasın.
İp konusunda abartma ama ver örsün zaten ona başlayınca iyce yardımı unut
Ortada büyük bir sorun göremedim, aranızda iletişim kopukluğu olduğu için rahat edemiyorsunuz bu yüzden ne yapsalar sizi geriyor. Bence aldırmayın birazcık, gidin uzanın, yorulduğunuzda yardım isteyin.
haklısın ama işte zoruma gidiyor bazı şeyleri içimden atamıyorum.bir ay kalacaklarmış.neyse herhalde ben de sıkıntı var bunalıyorum durmadan gözlem altında gibi olmaktan
Okurken ben bile gerildim
Birçok yerde de duydum genelde erkek ailesi, yardım değil yük oluyormuş
Keşke hiç gelmeselerdi, hele kayınpederin ne işi var doğuma yakın geliyomuş
En iyisi herkes kendi kızının doğumuna gitsin
Herkes en çok annesi ile rahat eder, nazı da geçer
Böyle huyunu suyunu bilmediğin soğuk nevale ve düşüncesiz bi kadın yardımdan çok stres yapar insana
onlar aslında seni düğşünüyorlar lohusa dönemi için ee gelmeselrdide bu kez gelmedi diycektin hediyeyi neden sorun ediyosunki belki doğmasını bekliyorlar altın falan takacaklar benim kv ler öle yapmıştı
ama sana anne baksın kv uzak en yakını bile
fazla takma bırak nasıl diliyorsa öyle yaşasın araya anlaşmazlık sokma
erkekler annelerini birinde atıyorsa birinde koruyor nede olsa
emin ol gelmedi demezlerdim.en azından işleri vardı der geçerdim.canım evlenirken emanet bileziği takıp alan insanlar benim çocuğuma altın taksa ne olacak?ki takmayacaklarına da eminim.umursamazlar buna alıştım oğlunu umursamayan beni mi umursayacak
tatile köyde bir sürü iş vardı hastaya bakıyordu burda hiç biri yok bir ay en az kalacaklarmış.canım benim kimseden yemek temizlik beklentim yokki zaten yapabiliyorum ben.ama rahatlıkları sinirimi bozuyor.ve çekinmemeleri.
o zaman ver eline şişi dürtsün dursun dırdır etmesinde mecbur katlancaksın canım
seninkilerde bi alemmiş valla takamıyosun neden emanet takıyosun hiç takma
yüzde verme sen söle o pişirsin yemeği söle anne şu iş var eğilemiyorum falan de
zaten ağırlaşmışsındır canım
İnsanlar nasil böyle olmayi becerebiliyolar
ben olsam hayatta hamile birine ış yaptrtmam.
Ki gelinimse o kisi elini sıcak sudan soguk suya sokmam.
Allah sana yardim etsin bol bol da sabir versin ins.
Bebisn dogşun onunla ilglnirken onu untrsun ztn.
Saygndan dinlyomus gbi yap .
Ama duyma bendn sna tawsye
duyup uzlrsen bebegnde uzlr.
En fazla 3 hafta kalr bebek dogduktan snra.
Bence.
Beklentim yok deme tatile mi gelmiş yanına yardım diye mi?
Lohusa lohusa sen mi yemek yapacaksın peki?
Ee o halde 1 hafta kalsın gitsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?