bu kadar mı düşüncesiz olunur ya

Böyle konuların açılması enteresan geliyor artık .Gelin kaynana konusunda hakimler bile kalemi kırmışlar.
Birbirinizden hoşlanmadığınız çok açık ancak şöyle düşün sen kendini ne kadar ona katlanmak zorunda hissediyorsan oda aynısını yapıyor şu anda. Belli ki çok isteyerek gelmemiş kızı bindirmiş otobüse göndermiş .Muhtemelen ''Gitmezsen yanlış anlarlar sen şimdiden git doğumda bulun'' diyerek gönderilmiştir.
Eşinin durumunu düşünebiliyor musun şu durumda karısı hamile ve yaşlı annesi memleketinden kalkmış gelmiş. Sen 1 doğuracaksan adamcağız dokuz doğuracak.
Sen kesinlikle haklısın diyemem ama meseleyi büyütmeye gerek yok sakin ol bebeğinin eli kulağında kimse seni kayınvalidenin çayının limonunu vermiyorsun diye ayıplamaz. Elbette ki gününün çoğu dinlenerek geçecek buna da aklı selim olan kimse (kayınvaliden bile olsa) laf edemez.

o kadar çok abartmışsınız ki, sanıyorum gebelik stresi başka bir açıklaması olamaz

Allah sağlıcakla bebişinize kavuştursun inşallah

cekirge sana katiliyorum kuzum ya bende burda okuya okuya yeminle 1 tane oglum var daha simdiden esime diyorum biz o gunleri gorursek gelinin dogumuna falan gitmeyecez bebek icin birseyler alip kargoyla yollayacagiz haaa unutma gelini hemen hemen hergun aramak yok allah korusun gelin niye ariyorum diye oglumun basinin etini yer aramasanda dert zaten ama orta yolu bulcaz baska caresi yok :18:bide yine dertlenen gelinleri gorunce aldiklarimi begenmez falan ben eksradan parada vereyim neme lazim gelin incilir kirilir falan :26 cagirsin anacigini yanina anacigi baksin sonra gerci arkamdan der durur belli olmaz anam olmasa kim bakacakdi dogumda diye birak gelmeyi aramadilar bile der ama ne yapacan oylede boylede yaranilmiyor 3 tane dogurdum ne kendi ailem ne esimin ailesi maddi manevi yoklardi yanimda bende dertlenecek birsey bulamiyorum kaderim boyleymis luzumsuz stres yasamadim heeeee konu sahibi arkadasim belliki is yapmaya degil torunun dogumunda yaninda olmak istemis biraz daha sabirli ol zaten ceker gider bi sure sonra sende rahat edersin bi arada oturan bayanlar ne yapsin 7/24 ayni ortamda ayni oksijeni soluyorlar bide oyle dusun inan rahatlarsin bile su halini dusununce

Kısacası kayınvalidesini istemiyor net . Annesi zaten gelecekmiş kayınvalidenin ne işi varmış .
Maddi durumları iyi değilmiş kayınvalide kayınpeder gelince iki kat masraf olacakmış.
Kadıncağız geldiğine geleceğine bin pişman olacak oğlunun evi gelmesin mi yani oğlunun bir kase çorbasını mı içmesin . İşte doğurur bakar besler doğurursun günün birinde gelin istemez. Neymiş efendim bir gün arayıp bir şeye ihtiyacın var mı diye sormamışlar peki sen sordun mu bir gün telefon edip anneciğim nasılsınız bir şeye ihtiyacınız var mı diye.? Aramasa gelmese demezmiş neden gelmedi diye yok yaa buna kimse inanmaz elbette ki söylersin hem de uzar gider bu mesele . Oğlunun başı çok ağrırdı bu yüzden..
Lütfen büyüyün biraz bütün yeni evli genç hanımlar.!
Bunların benzerlerini bütün gelinler yaşamıştır.
Biz de evlat büyütüyoruz Allah sonumuzu hayretsin

*

haksızlık mı yapıyorum diye çok düşündüm ama inanın değil.evet abartıyorum kendimi sıkarak belki stresten ama ben şimdiye kadar ne güzel bir laf ne de ilgi görmedim ki.iki sene olacak tanışalı bir tane güzel laflarını duymadım ne arama ne sorma.açıkçası çook zor durumda kalmadıktan sonra kimseyle aynı evde yaşayamam bu baştan asla kabul edemeyeceğim bir şey.burda o kadar çok şey okuyoruz ki baştan kokan balık olur bu.
erkek annesi iseniz bence ders almalıyız bunları hepimiz.öyle ağır söylenen laflar var ki arkadaşların konularında gerek tanışmalarda gerek düğünlerde ve sonrasında el kızı olayını anne babalar aşamıyor bir türlü.yarın öbür gün Allah erkek çocuk nasip ederse kendi yaşadıklarımı o kıza asla yaşatmak istemem zormuş çünkü...

doğru söylüyorsun biz yeni evliler her şeyi abartıyoruz öyle abartıyoruz düğün gecemizde sabaha kadar ağlıyoruz. biz oğlumuza evlen demedik diye söyleniyor o gece yüzümüze.pisliğin içinde yatmamız söyleniyor.düğün gününe kadar bir çöplerini görmüyoruz.kendi anamıza babamıza bile anlatamadığımız neler yaşıyoruz. iki haftalık çocukla işe geri dönmeyi düşünecek kadar salağız. eğer evladını sadece torunu olacağında hatırlamaksa analık babalık öylesi olmasın bence.benimde erkek kardeşim var etmediğini koymuyor ama annem babam aylarca aramamazlık yapmıyor.istemediğim kadının ya da insanların yüzlerine ağzıma gelip bir tane kötü lafım olmadı bu güne kadar.tek kuruşları da yoktur evimde zaten teklif eden olmadı.benim derdim para pul değil sadece azcık ilgiydi.bir tek kızım lafıydı güzel bir cümleydi...
nişanlıyken kaç defa aradım konuşmadı bile benle kapatmak için elinden geleni yaptı lafın ortasında bir şey anlatırken kapattı pat diye niye arıyormuşum ki
yine de çok teşekkür ederim yorumunuz için.ben haklıyım mükemmelim asla demiyorum ama en azından çok mu kötüyüm ya da hiç mi sevilmeyecek insanım ki bunları yaşıyorum diye merak ettim...

Geldiyse sana yardımcı olmak için gelmedimi,limonunu bile önüne götürüyosan ne halt yemeye gelmiş..Öylesine ortalarda görünüp,kv gelmiş dedirtmek için gelmiş heralde..Emir ver sen şunu yap bunu yap de,yapacak tabikide kocanın annesi olabilir ama yardım etmiycekse eğer gelmesininde bi anlamı yok..Yat dinlen sen canım ayakta durma boşver.Ağrım var diyip sürekli dinlen oda yapcak mecbur..

o kadar çok abartmışsınız ki, sanıyorum gebelik stresi başka bir açıklaması olamaz

Allah sağlıcakla bebişinize kavuştursun inşallah

belki de öyledir ama üzüldüm bazı yorumlara.galiba kendimi yanlış ifade ettim kimseyi kovacak hele hele yüzüne kötü davranacak değilim şimdiye kadar yapmadım yapamam da zaten sadece günler nasıl geçer bilemedim gerildim beklemediğim bir durumdu.

Vallahi benim kayınvalidem doğumdan 1 ay sonra gelecek.
Eşim uçak biletlerini aldı 5 gün kalacak ve gidecekler.
Lohusa halimle değil kayınvalidemi kimseyi istemiyorum yanımda.
Biz evlenirken de yoklardı meydanda, çocuk olacak şimdide yoklar, zaten bu saatten sonra olmasınlar da alıştık eşimle kendi kafamıza iş yapmaya bu saatten sonra kayınvalidem ona buna karışsa canımız sıkılır daha çok. En güzeli misafir gibi gelip gitmeleri.
Gelip uzun süre kalmaları hem onlara sıkıntı olur, hem bana ister istemez birbirimize batarız, malum birimiz kaynana diğerimiz gelin

bana yardımetmek için gelen iyi misin agrın sızın var mı diye sorar kaç gün oldu o bile yokki geçtim hepsini şükür işimi gücümü yapıyorum eşimde yardım ediyor.doğumdan sonrada biraz annem biraz kardeşim idare ederiz eşim olmadığında.onlar torunlarını sevsinler dinlensinler atışma kırılma olmadan gitsinler bu saatten sonra yeter benim içinkimseyi kırmak hele hele kırılmak istemiyorum...

güldürdün beni sabah sabah.biz evlenirkende eşya alırkende ağlarkende gülerkende kimsemiz yoktu yanımızda.beni üzende bu belkide...dinlenmeye gelmişler alışık değil çeşme suyu içiyoruz kokuyormuş yatak sertmiş hep başı ağrıyormuş iki gündür bunları söylüyor eşime.. ben ne yapabilirim allah aşkına elimden geleni bazen yapıyorum bazen cevap bile veremiyorum

Elbette ki herkes insan evladı kimse ağaç kovuğundan çıkmadı . Çalışmaya gelince senin hatta benim gibi o kadar çok anne bebeğini dünyaya getirdikten sonra çalışıyor ki bence bu sorun değil . Sütüm şakır şakır akar ben sancıdan kıvranarak ağlardım hepimiz salağız o zaman. Niye el kadar bebeği bırakıp işe gidiyorsak.!
Ayrıca bana göre hiç bir anne baba çocuğunu büyütüp meslek sahibi yaptıktan sonra ev kurup evlendirmek zorunda değildir biz de kimsenin faydasını görmedik yatak odamızı bile eşim aldı. Evlendikten sonra yıllarca borç ödedik . Ama o kadar mutluyduk ki kim ne almış ne vermiş umurumuzda değildi.
Biraz empati lütfen anlattığında çokta kötü bir şey yok seni istememiş olabilirler. Çok istenerek oğullarına layık görülüp alınan gelinler benzerini yaşamıyor sanıyorsan yanılıyorsun .
Madem kayınvalidene çok incindin o halde neden onlar geldiğinde olacak masraflardan ya da evlenirken yardım etmediklerinden dem vuruyorsun . Seninle konuşmak görmek istemiyorsa sen de onun istediği gibi davran geldiğinde hoş geldi sefa geldi gittiğinde de Allah selamet versin de.
Gün gelir eşin senin ailen çok mu mükemmeldi der .
Kısacası kimse hak ettiğinden fazla değer verilmeye layık değildir . Ancak arada akrabalık bağları varsa sabır önemlidir.

tabiki beklenti vardı tanıştığımızda düğüne kadar kimse bana ve aileme bizim durumumuz yok bir şey yapamayacağız k..bakmayın falan demedi ki.ben eşya falan istemedim ki evimizin yastığına kadar eşimle taksitle aldık keşke tek yatak odası bize kalsaydı...teklifte mi edilemezdi katkımız olsun bir yorganınızı da biz yapalım diye beni üzen alınıp alınmamasından ziyade sorulmaması.sanki ağaç konuğundan çıktı oğulları...iki tane bilezik te takılmaz mı geline ya bu kadar mı sahipsiz olunuyor evlenenler.ilk defa karşılaşıyorum herkes az da olsa yardım etmez mi?siz oğlunuza zamanı geldiğinde yetiştirebiliyor musunuz diye de mi sormazsınız.kış günü o bebekle çalışsam içleri hiç mi sızlamazdı okul 2 haftalık doğum yapmış kadını işe nasıl alalım deyip beni işten çıkarınca ikimiz oturup ağladık kimsenin haberi oldu mu? ben aileme iyi demiyorum onlarda yaptı yapacağın bunu da söylüüyorum zaten onlara

bu arada kadisim arkadaşım yanlış anlama sana yada yorumlarına kırgınlığım yada kızgınlığım yok ikimizde kendi açımızdan bakıp yorum yapıyoruz yazdıklarıma kırılmanı istemem yorumlarınız benim için değerli.

Asla kırıldığımı düşünme kolay kolay incinmem ben .))
Ben de zaten sadece y.odasını demedim herşeyi iğne ipliğe varana kadar biz aldık eşimle . Abim benden 2 ay önce evlenmişti annem babam her şeyini yaptılar eşime bizim bir şey yapacak durumumuz kalmadı dediler . Ehh öyle olunca iş başa düştü..))
Empati kur derken demek istediğim buydu iyi tarafından bakmazsan hem bebeğine hem kendine hem de eşine zarar verirsin . Belki gerçekten bilezik bile yapamayacak durumdaydılar ha öyle değilse bile öyle düşün .. Zararı kime sana bunları düşünüyorsun da kayınvaliden ya da bir başkasının haberi mi oluyor hayır . Kendi kendini yiyip bitirir dert sahibi olursun.
Bugünler güzel günler ne olursa olsun genciz ve bütün güçlüklerin üstesinden gelebiliriz değil mi.?
Bir daha bu sağlıklı günler ve gençlik geri gelmeyecek o halde hayatında sana kim ne yaşatırsa yaşatsın affet ve unut .
Şöyle düşün bahsettiğin ve istemediğin kişi sana ve(ya) size ne yaparsa yapsın eşinin annesi . Hayatından koparıp atamayacağı tek kişi sebeb-i hayatı.
El kızı demişsiniz ya hani ee o da el oğlu öyle değil mi . Hayatından birini çıkarması gerekirse bu ilk sen olursun (bütün eşler için geçerli)
O halde değiştiremeyeceğin şeyler için kendini yıpratma.
Sev inan bu sevgiye kimse karşı gelemez ve bir gün mutlaka karşılığını alırsın kayınvaliden bile olsa

haksızmıyım ama madem işe yaramayacak neden geldi
dogum sonrayla kv ile yaşadıklarımı ben bilirim onun için baştan tedbirini al
2.hamile kalmadan eşime şart koşucam annen gelmesin diye gelmesin derken yanlış anlaşılmasın gelsin gitsin rahat olayım
1.hepsi bizim evdeydi ne yattım ne kalkabildim ne oldu dikişlerimde açılma olmaya başladı:2:
şimdiden kv kulagına su kaçır rahat bırakması için
ha bide kv varsa annen niye geliyor
annen gelecekse kv niye geliyor
ikisi aynı kalmasın sorun çıkar

bende çoğu zaman senin başta dediklerini diyorum kendime boşver .ama bazen hele hele iyi bir söze ihtiyacımız olduğunda göremediğimde çok zoruma gidiyor en başından beri diyorum ya ne yaparlarsa yapsınlar ben onlara kötü davranamam ama affedemiyorum.bana kızıyorsun biliyorum ama çok uğraştım hep iyiye yordum ama aşamıyorum görmezden geliyorum sadece.eşime kimseyi tercih ettirmek zorunda bırakmam bende annem olacağım bu vicdansızlık olur.benden uzak olsunlar sadece.ki normalde ne aranır ne soruluruz zaten.dediğini yaptım yoktur dedim ama öyle değil gözümle gördüğüm şeyler var bilerek yapılmayan ha onların hepsini Allah havale ettim geçtim

canım bunların gideceği yok.doğumdan hemen sonra e ben ne yapayım hepsiyle uğraşamam annem baş eder en azından benle ilgilenir doğumdan sonra kalamam bir de kp gelecek rahatlar çok rahatlar beni kırarlarda bir şey olduğunu bile anlamazlar

iyi hoşta
sen bu kadar kalabalıkta nasıl rahat edeceksin bunu sorup düşünen yok

Sùpersin ya ,çok doğru bir tesbit..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…