- 16 Ekim 2012
- 32.409
- 95.793
- 598
- Konu Sahibi Birmelegin_annesi
-
Bu bir yol mesela,kimi insanlardan konu sahibi ben olmasam bile feyz alıyorum öyle güzel yorumları var ama kimileri de aman aman engelle gitsin
Haklisin konu sahibi bazen cok sert yorumlari ben de okuyorum. Ama herkesin yapisi farkli. Bazilari kaya kadar sert bazilari da bir sogut dali kadar hassas.
Insanlarin uslubunu degistiremeyiz yani. Ama konu acarken hassas davranilmasi konusunda konu sahibi bir uyarida bulunabilir mesela.
A AklinYolu1 Sanirim bu konuyu acarkenki anlatmak istedigimi tam anlamiyla anlamis olan kisisin coooook tesekkur ederim... Ben de sanirim zamanla gormezden gelmeyi basarabilirimBen demiyorum ki bosan denmesin. Ama onun da bi uslubu var. Sorun tavsiyede degil soylenis tarzinda. Ama goruyorum ki banane demeyi secen yorumcu sayisi cok daha fazla. Hay hay...
Ben de soylenis bicimindeyim aslinda. Konuyu acarken de dusundum belki dedim bu yorumcular acaba bu kadar sert cikmadan da soyleyebilir miyim dusunduklerimi der. Ama tabii ki yanildim. Hayatimda her zaman yaptigim bi hata bu isin acigi. Yanlis oldugundan emin oldugum seyleri duzeltmek icin fazlasini yapiyorum. Sonra neden boyle diye daha cok uzuluyorum. Sanirim bu is boyle gidecekSen yeni uyesin de ben cogunu tanirim. Bir kac kisi disinda (onlar da bellidir), kimsenin icinde kotu niyet yok. Bazilarinin uslubu serttir , bazilarinin ki yumusak.
Konu sahibi cok hassas ise konuyu acmasin ama dalga gecilmedigi surece her yorumun bir degeri var aslinda. Bazen sert yorumlar da degisik bir bakis acisi saglar, bizi kendimize getirir ama tabi ki soyleyis bicimi farkli olmali.
Bende dalga gecenlere hastayim. Hele cinsellikle ilgili bi konu acilmasin. Hemen herkes kim daha komik kim daha alayci siraya giriyor. Fake fake diyenler de isin bonusu zaten. Tilt oluyorum ya. Vallahi isinize gelmiyorsa size uymuyorsa yorum yapmayin. Ayyy cinsellik dediiii. Ne kadar ayip. Yarismayin arkadas ya. Hanginiz daha terbiyeli gostermeyiverin ya gormeyelim olmeyiz.
Sende takma cnm bazilarini... Cunku hemen bosan ben olsam bosanirim diyenlerin bazilari aslinda bosanmanin b sini agzina almiyor. Icini dök ama bazi yorumları sallamqArkadaslar kendi actigim bi konuda da diger acilmis konularda da bazi kisilerin asiri yikici yorumlarini goruyorum. Evet bazi seyleri okurken hepimiz dehsete dusuyoruz kimi zaman. Ama bosan, basindan defet gibi seyleri soyleyip uzerine methiyeler duzmek kolay. Buraya konu acan kisi zaten durumdan muzdarip oldugu icin aciyor. Bi de biz bu kadar sert sozler soyleyince daha cok kiskirtip karsimizdakini daha buyuk bunalima surukluyoruz. Lutfen durumu tam anlamadan bu kadar yikici yorum yapmayalim. Once anlayip sonra daha yumusak ifadeler secip yazmaya calisalim. Cunku bize soylemesi kolay seyler baskalarinin hayatlari...
Ben de soylenis bicimindeyim aslinda. Konuyu acarken de dusundum belki dedim bu yorumcular acaba bu kadar sert cikmadan da soyleyebilir miyim dusunduklerimi der. Ama tabii ki yanildim. Hayatimda her zaman yaptigim bi hata bu isin acigi. Yanlis oldugundan emin oldugum seyleri duzeltmek icin fazlasini yapiyorum. Sonra neden boyle diye daha cok uzuluyorum. Sanirim bu is boyle gidecek
Size göre yıkıcılardan biri benim.
Ben bu dünyaya elalemin kahrını çekmeye gelmediğimizi düşünüyorum.
Kocası aldatana, sevgilisiyle mutsuz olana, dayak yiyene, hor görülene acımam boşan derim.
Daha hiç bir konuda "Hemen bışanma belki düzelir hatasını anlar" dememişimdir.
Bana göre bir adam buraya konu açtırtacak kadar kadını üzüyorsa tekmeyi yemeyi hakediyordur.
Ama işte kadınlarımız güçsüz ve de aşkı çok matah bir şey sanıyorlar.
Hiç okumadınız mı "Kocam anneme eziyet ediyor ama laf edemiyorum çünkü onu seviyorum." "Kocam dövüyor ama öfke kontrol problemi var, yoksa iyi bir insan". "Kocam aldattı ama seviyorum bir şans verdim"
Ne diyeyim ben bu kadınlara? Özellikle dayak yiyip kocamı seviyorum diyenlere "Umarım günde üç öğün tok karnına kemiklerini kırar" diyorum içimden. Tamam boşanmak zorunda değilsin, ama en azından seni döven o mahluka özünde iyi insan deme.
Gelelim kayınvalide elti görümce olaylarına. Yine güçsüz kadınlar baş rolde. Her konuda şu cümle en az bir kez geçer "Görümcem:kaynanam bana şuny yaptı ama ben huzurum kaçmasın diye bir şey diyemedim" yahu ne huzuru? Senin huzurun mu kalmış? Saf mısın nesin? Zaten kaynana sana eziyet ederek huzurunu kaçırmış ama sen hala eziklik göster ağzını açıp kendini savunama. Çocuğunu elinden almaya kalkan kaynanasına laf edemeyen var yahu. Çocuk diyorum bakın çocuk.
Böyle konulara benim tavrım budur. Boşan detim. Kocan iyi bile olsa kaynanandan eziyet görüyorsan o iyilik meleği kocayı boşamak gerekir benim nazarımda. Çünkü koca erkek olaydı anasını sustururdu. Ben öyle adama erkek demem.
Bu konuyu actim cunku boyle yorunlar olmali hayatta dedim. Tesekkur ederim. Cok iyi anladim anlatmak istedigini. Oyle konular okuyoruz ki kimi zaman umarim fake bi konudur dedigim oluyor. Ben de dedim zaman zaman bosanmak en dogrusu olabilir diye. Hatta sevgilin evli olabilir mi dedim. Yok eminim degil diyen bi kullanico daha sonra sevgilim evliymis diye konu acmisti. Aslinda derdimin bu olmadigini anlayanlarin olduguna sevindim. Derdim soyleyis tarzi. Evet normal hayatta da oyle biriyim. Soylemek istedigimi cogu zaman en yumusak sekilde soylemeye calisirim. Cogu zaman yaparim. Sanirim burda da onu bekleyip bi coklari gibi yanildim.Seni anladım... Senin kişiliğin bu diye düşünüyorum. Uysal, naif bi insansın. Burda da gerçek hayatında da böylesin muhtemelen.
Ben naif bi insan değilim, duygusal hiç değilim. Mantığım ve gerçeklik ön plandadır her zaman. Düşündüğümü de lafı evirip çevirmeden direkt söylerim. Mesela yukarıda yazmış bir arkadaş "bence boşanmayı düşünebilirsin" tarzında söylenebilir diye. Ben öyle söylemem, söyleyemem. Çünkü düşündüğümü tam karşılamaz onu yazarsam. Ben durumun vahametine göre "acilen boşanmalısın, bu yaşadığının adı evlilik değil, bu adamı daha ne kadar çekeceksin, kaç kez aldatılmayı kabul edebilirsin" gibi şeyler yazarım. Benim yazmamla boşanmayacak o insan sonuçta. Ama benim burda düşündüğümü yazmam, yansıtmam gerekir diye düşünüyorum. Gerçek hayatta da böyleyim, en yakınlarıma da böyleyim. Aman üzmeyeyim, kararını etkilemeyeyim demem. O kararı etkilemem gerekiyorsa sonuna kadar giderim.
Biraz aşağıda bir konu var, 20 yaşında iki yıllık evli bir kızcağız kocasından dert yanmış. Konuya cevap yazmadım çünkü ne yazarsam yazayım işe yaramayacağını biliyorum. O kız o adamı ömür boyu çekecek ki yaşadıkları benim için kabul edilebilir şeyler değil. Biraz ışık görsem yazardım bişeyler. Ama dün o konuyu açıp arkasından eşimle çocuğumla gidebileceğim kahvaltı mekanı önerebilir misiniz diye konu açınca anlıyorum ki ne desen boş.
Ben seni anladım, umarım sen de beni ya da benim gibileri anlamışsındır.
Bu ne dusundugunu karsindakinin insan oldugunu ve duygulari,yasanmisligi,hayal kirikliklari oldugunu dusunmeden hatta hakaret edercesine yorum yapanlar olmaya devam ettikce belki de 100000000000 daha acilacak. Hem bi cok kisi bu konuyu actiysa haklilik payi vardir diye dusunmeyi neden secmiyoruz ki???Bu temada açılan 14252626. Konu sizin konunuz oldu, tebrikler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?