- 7 Kasım 2016
- 237
- 454
- 53
- Konu Sahibi Anjina Pectoris
-
Hayır herkes böyle değil. Sende çok takılma eşyaları almışsın sonuçta ama karşında sömürücü bir aile var.Merhaba hanımlar
Konuyu uzaktmak istemiyorum kısaca anlatmaya çalışacağım.
4 aydır nişanlıyım. İlerde sıkıntı çekmemek için nişanlımla yavaş yavaş eşyaları almaya karar verdik. Beyaz eşya alacaktık. Uzak şehirlerdeyiz. Bu konuyu telefonda konuşurken ailesi duymuş. Sabah babası yanına çağırıp; ''ne gerek var masrafa , boşuna masraf olmasın birlikte yaşayalım, biz anjinayı kızımız gibi seviyoruz, hem senden beklentilerimiz var'' demiş.
Tabi nişanlım kabul etmemiş ancak olay sonrası beni aradı. Konuya '' biz evlenince ailemin yanında kalalım mı'' diye girince benim tepem attı. Haliyle açtım ağzımı.
'' kızı gibi seviyorsa getirsin kızını otuttursun yanında, kendi kızları ayrı evde rahat olsun diye düşünüyorlar el kızına gelince masraf olmasın. O zaman masraf olmasın diye evlenmeyelim herkes kendi yoluna baksın'' dedim.
Nişanlım '' onlarda birden ayrı kalmak istemiyorlar '' dedi. Hepten sinirlendim.
" O zaman evlendirmesinler oğullarını birlikte yaşayın siz, eğer bundan sonra ailen yada senden böyle bir şey duyarsam evli bile olsak o an boşanırım" dedim. Sonra nişanlım bana hak verdi , zaten onlara olmaz demiş.
Yahu ben bu insanları seviyordum, tatlı insanlar diyordum . Şimdiden başladılar.Kesinlikle bize masraf olmasın diye değil, nişanlım giderlerini karşılıyor, o gidince kendileri karşılayacak diye böyle düşünüyorlar.
Konu kapandı, beyaz eşyalar alındı fakat benim sinirim bitmiyor.
Üstüne birde kk da okuyorum bu tarz konuları , kendi kendime kuruntu yapıp deliriyorum. İçim hiç soğumadı onlara karşı. Aklıma geldikçe iliskimizi de etkiliyorum.
Geceleri düşünüp düşünüp uykularımı kaçırıyorum ilerde bize rahat vermezler diye.
Bu ruh halinden nasıl kurtulabilirim sizce? Çok mu büyütüyorum?
sen konu kapandı demissin ama nisanlın cok meyilli sana offf bunlarda iyice abarttı bana ne teklifle geliyolar diye anlatması gerekirken birlikte yasayalımmı diye soruyooo ee sonra senden tepki alınca geri adım atıyo isin zor söyliyimMerhaba hanımlar
4 aydır nişanlıyım. İlerde sıkıntı çekmemek için nişanlımla yavaş yavaş eşyaları almaya karar verdik. Beyaz eşya alacaktık. Uzak şehirlerdeyiz. Bu konuyu telefonda konuşurken ailesi duymuş. Sabah babası yanına çağırıp; ''ne gerek var masrafa , boşuna masraf olmasın birlikte yaşayalım, biz anjinayı kızımız gibi seviyoruz, hem senden beklentilerimiz var'' demiş.
Tabi nişanlım kabul etmemiş ancak olay sonrası beni aradı. Konuya '' biz evlenince ailemin yanında kalalım mı'' diye girince benim tepem attı. Haliyle açtım ağzımı.
'' kızı gibi seviyorsa getirsin kızını otuttursun yanında, kendi kızları ayrı evde rahat olsun diye düşünüyorlar el kızına gelince masraf olmasın. O zaman masraf olmasın diye evlenmeyelim herkes kendi yoluna baksın'' dedim.
Nişanlım '' onlarda birden ayrı kalmak istemiyorlar '' dedi. Hepten sinirlendim.
" O zaman evlendirmesinler oğullarını birlikte yaşayın siz, eğer bundan sonra ailen yada senden böyle bir şey duyarsam evli bile olsak o an boşanırım" dedim. Sonra nişanlım bana hak verdi , zaten onlara olmaz demiş.
Yahu ben bu insanları seviyordum, tatlı insanlar diyordum . Şimdiden başladılar.Kesinlikle bize masraf olmasın diye değil, nişanlım giderlerini karşılıyor, o gidince kendileri karşılayacak diye böyle düşünüyorlar.
Üstüne birde kk da okuyorum bu tarz konuları , kendi kendime kuruntu yapıp deliriyorum. İçim hiç soğumadı onlara karşı. Aklıma geldikçe iliskimizi de etkiliyorum.
Geceleri düşünüp düşünüp uykularımı kaçırıyorum ilerde bize rahat vermezler diye.
Hayır herkes böyle değil. Sende çok takılma eşyaları almışsın sonuçta ama karşında sömürücü bir aile var.
nişanlım giderlerini karşılıyor, o gidince kendileri karşılayacak diye böyle düşünüyorlar.
sen konu kapandı demissin ama nisanlın cok meyilli sana offf bunlarda iyice abarttı bana ne teklifle geliyolar diye anlatması gerekirken birlikte yasayalımmı diye soruyooo ee sonra senden tepki alınca geri adım atıyo isin zor söyliyim
Sizin ileride çok çekeceğiniz var benden söylemesi. Daha evlenmeden nişanlınız ailesinin ağzına bakmaya başlamış bile. Aklına yatmasa beraber oturma konusunu size sormazdı.Merhaba hanımlar
Kendi gelirleri var mı? Kendilerine yetecek mi? Banane demeyin burda eşinden gizli yardım eden eş konularını da okumuşsunuzdur. Günün sonunda duyacağınız ne yapayp aç mı kalsınlar gibi bir cümle ise en baştan onların gelirleri onlara yetiyor mu falan iyice öğrenin.
Bir de kusura bakmayın ama nişanlınız da herkese hak veren Nasrettin Hoca gibi olmuş. Azıcık kim konuşsa onun yönüne kayacak. Çabuk dolduruşa gelme durumu var.
Kendi gelirleri var fakat abisinin borçları nedeniyle bir kısmı kesiliyor. Zaten nişanlım da hep onların arkasını toplamaya çalışmış bu güne kadar.
Ay tam benim gibisiniz...
Bence çok zorunlu bir durum olur ancak o şekilde beraber yaşanmalı yoksa sonu felaket oluyor
Kendi gelirleri var fakat abisinin borçları nedeniyle bir kısmı kesiliyor. Zaten nişanlım da hep onların arkasını toplamaya çalışmış bu güne kadar.
Bakın ben size diyim eğer zor durumdalarsa, abisinin borcu yüzünden eve erzak alamadıkları durumlar olursa. Nişanlınız onlara yardımcı olacak. Yardımcı olmam dese de olacak. iki iki dört. Siz bunu bilin ona göre yola çıkın. Bazen gerçekçi olmak lazım.
Abisi çalışıyor mu?
Çalışıyor, eşi de çalışıyor. Ama abisinin kumar durumları var. Hep nişanlım topluyor arkasını
"... hem senden beklentilerimiz var." Bu cumle tehlikeli aman dikkat.
Anladım o iyi en azından. Çünkü borç yapıp çalışmayan abiler de gördü bu gözler.
Ama kayınpederinizin senden beklentimiz var cümlesi çok tehlikeli. Hoş nişanlınız da neden her şeyi olduğu gibi size anlatmış onu da anlamadım. Kalbi temiz sanırım. Azıcık idare etmesini bilmeli ama. Bu kalbi temizliği yarın sizden duyduğu bir şeyi aynen öbür tarafa anlatmasına da sebep olur. Azıcık orta yolu bulacak, dengeyi sağlayacak ama onda o ışık yok malesef.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?