Bu kayın tarafları hep mi böyle ??

hayır çocuğu nişanlarken bunu konuşmayıp sonradan bu teklifle gelmek.... gökten beyaz eşya yağmayacak tabi masraf olacak. sakın geri adım atmayın ama evlendikten sonra nilanlınızın ailesine para yağdırma ihtimalini de göz önüne alın zira bizim senden beklentilerimiz var lafı buna işaret ediyor.

Valla oglumda oglum diyen bi kayincalideyle ugrasiyorum ustelik ayni katta oturuyoruz. Kocamda hep anneci aileci oldu evliligimiz boyunca değişmiyorlar soyleyim cekerim diyorsan devam et

oyyy oyyy sizin de maşallahınız var, teklif etmişler kabul etmemişsiniz oldu bitti. nedne bu kadar celallendiniz?

Bunun farkındayım. Evlenince nişanlımı bu konuda çok sıkmak istemiyorum ama sanırım sürekli kontrol etmem gerekecek

Kusura bakma ama nişanlın da biraz sokma akıllı herhalde. Onlara hayır demiş de niye sana 'olur mu?' diye soruyor? Ben bu 'olmaz dedim' lafına inanmadım. Basbaya nabız ölçmüş. Kızı alınca aileci olur bunlar.

İleride para lafı çok dönecek haberin olsun. Bir de sen çalışan biriysen 'çift maaş' hesabı sizin para derya deniz yemeyen keriz hesabı yapacaklar gibi. Kendine yatırım yap en iyisi sen.

hmmmm hiç iyi sinyaller almadım. çok dikkat et. mesafe ve taviz vermemeye devam.. Ha bu arada evlendiğinizde nişanlının da şu an gösterdiği hoşgörüyü gösterecek sanma. Evlenince çantada keklik oluyorsun sen ve ve ailesi çok kıymetleniyor haberin olsun

bu arada benim kayınvalidem de eşimin bekar evinde kalın boşa masrafa girmeyin dedi, kendi evinizi alırsınız para biriktirin dedi, eşim de nişanlıyken bana sordu bende olmaz öyle şey dedim konu kapandı. sonuç olarak 170 m2 evim var, misafir odasına kadar da döşedim. kayınvalidemin böyle bir teklifle gelmesini kişisel algılayıp, felaket senaryoları yazmadım onlarda geldi gördü evimizi çok begendiler. ben sizin bu kadar öfkeyle yaklaşmanızai adamların kendi kızlarını katmanıza çok şaşırdım. böyle sorun oldugunda o eşi elinde tutamazsın söyleyim, nişanlına " aşkım, bizim ne özelimiz kalacak aile yanında hiç olur mu yeni evliyiz. ben seninle başbaşa olmak istiyorum " deseydin yeterliydi bence.

eşinin ailesinin her abuk subuk hareketinde lafında, onlar hakkında eşine böyle yüklenirsen, onu yanında değil karşında bulurusun zamanla. benim eşim annesi ne zaman olmadık bir laf etse benim yanımda yer alıyor, çünkü ailesi hakkında asla kötü bir şey söylemem, hatta anneni arayalım derim, yanlarına gidelim derim, böylelikle bir sorun olugunda eşim bilir ki benden değil onlardan kaynaklı. ama sizin gibi her lafta olmadık laflar saysaydım bir süre sonra adam ailesini savunmaya geçerdi. bence sen buna dikkat et. istediğin kadar haklı ol, şimdiden öyle "madem öyle kızlarını alsınlar yanlarına" gibi seviye altı konuşmalara girme, seviyeyi her zaman koru, eğer böyle devam edersen her türlü sorun çıkar karşına benden sana tavsiye.

Büyük konuşmak gibi olmasın, Nişanlımı çok seviyorum ancak o bana nasıl gelirse benden de aynısını görür. :)

Haklısınız. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim ancak sizin dediğiniz şekilde de yaklaştım olaya. Başbaşa kalamayız, hayatımız sadece 1 odadan ibaret olur. Bunların hepsini söyledim. Şöyle bir durum var ki biz önceden de konuşmuştuk. Bana aileyle yaşama konusina nasıl yaklaşıyorsun? Sen olsan ne yapardın? Diye sordu. Bende bunları söyledim ve gayet sakindim. Ama bu tutumumu bildiği halde bana böyle söylediğinde ben de tutamadım kendimi...

oyyy oyyy sizin de maşallahınız var, teklif etmişler kabul etmemişsiniz oldu bitti. nedne bu kadar celallendiniz?

Konu sadece bu olmadığı için celallendim. Yani ilerisi için şüphe oluştu içimde. Ki kendileri de beklentimiz var diye söylüyorlar. Bizi tartışmaya iter bu durum diye düşündüm.

benim taktik çok işe yarıyor taktikte demeyeyim de yapım böyle, saygısızca konuşamam eşimin ailesi hakkında nasıl bir arkadaşıma " senin baban da ne lavuk adammış" diyemiyorsam eşime de ailesi hakkında asla kötü bir şey diyemem. hep onları düşündüğümü söylerim vs. ama kocam da her istediğimi yapıyor, hep önce beni düşünüyor.

bence buradaki kadınların en büyük hatası bu, haklı olmanız ortalıgı ayaga kaldırmanız hakkını vermiyor sonuçta onun ailesi, asla saygısızca konuşmayın, bırakın eşinizin gözünde magdur olun, dırdırcı çirkef kadınlar gibi gözükmektense. sonra diyorlar ki kocam beni hiç savunmadı hiç arkamda durmadı, kardeş sen kocaya fırsat vermiyorsun ki, kendilerini savunmak için işte böyle konuşmalar yapıyorlar. sonra gelsin ayrılıklar kavgalar gürültüler.

benim eşimin annesi ve kardeşi de bir iki kere bir şeyler dediler, çok üzüldüm, acaba beni sevmiyorlar mı, nedne böyle söylediler anlamadım vs dedim :) sonrada neyse boşver diyip kapadım, ama açsaydım agzmı, her lafı öyleseydim, eşim her olayda benim arkamda durur muydu? bana da bir gün kapa artık çeneni demez miydi?

önce biz sınırları aşmayalım ki insanlar da bizim sınırlarımızı aşamasın. dediğim gibi tavrın hep böyle olsun, bu ne kendini ezdirmektir nede bir şeylere boyun egmektir. sen saygını koru sadece onların yüzüne karşı değil, eşinin yanındayken de agzından çıkacaklara dikkat et, o zaman herkeste senin mesafenden, saygınlıgından çekinir sana öyle davranır, kocan da hep seni iyi yürekli bildğinden senin yanında yer alır. öteki türlü seviyesiz bir kayın aile ilişkin olur demedi deme

Doğru söylüyorsunuz.. ben zaten onlara karşı saygımı bozmadım hiç. '' kendi kızlarını getirsinler" dememde bence saygısızlık değil çünkü tüm bunları, 'biz onu kızımız gibi görüyoruz' fikri adı altında söylüyorlar. O laflarına ithafen söyledim o sözü. İnanın bende çok fevri hareketleri olan biri değilim, hani her olayda çıkışlar yapayım da benim sözüm dinlensin tarzında bir insan değilim. Ama artık bende patladım bir süre sonra.

Nişanlınız tüm konuşmayı senden beklentimiz var dediklerini niye size söylüyor ben onu anlamadım saçma yani ayrıca olay kapanmış eşya alınmış tamam daha ne kapınız yeriniz ayrı olacak sende saygı çerçevesinde görüşürsün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…