- 29 Nisan 2015
- 26.564
- 91.296
- 598
- Konu Sahibi Anjina Pectoris
-
Merhaba hanımlar
Konuyu uzaktmak istemiyorum kısaca anlatmaya çalışacağım.
4 aydır nişanlıyım. İlerde sıkıntı çekmemek için nişanlımla yavaş yavaş eşyaları almaya karar verdik. Beyaz eşya alacaktık. Uzak şehirlerdeyiz. Bu konuyu telefonda konuşurken ailesi duymuş. Sabah babası yanına çağırıp; ''ne gerek var masrafa , boşuna masraf olmasın birlikte yaşayalım, biz anjinayı kızımız gibi seviyoruz, hem senden beklentilerimiz var'' demiş.
Tabi nişanlım kabul etmemiş ancak olay sonrası beni aradı. Konuya '' biz evlenince ailemin yanında kalalım mı'' diye girince benim tepem attı. Haliyle açtım ağzımı.
'' kızı gibi seviyorsa getirsin kızını otuttursun yanında, kendi kızları ayrı evde rahat olsun diye düşünüyorlar el kızına gelince masraf olmasın. O zaman masraf olmasın diye evlenmeyelim herkes kendi yoluna baksın'' dedim.
Nişanlım '' onlarda birden ayrı kalmak istemiyorlar '' dedi. Hepten sinirlendim.
" O zaman evlendirmesinler oğullarını birlikte yaşayın siz, eğer bundan sonra ailen yada senden böyle bir şey duyarsam evli bile olsak o an boşanırım" dedim. Sonra nişanlım bana hak verdi , zaten onlara olmaz demiş.
Yahu ben bu insanları seviyordum, tatlı insanlar diyordum . Şimdiden başladılar.Kesinlikle bize masraf olmasın diye değil, nişanlım giderlerini karşılıyor, o gidince kendileri karşılayacak diye böyle düşünüyorlar.
Konu kapandı, beyaz eşyalar alındı fakat benim sinirim bitmiyor.
Üstüne birde kk da okuyorum bu tarz konuları , kendi kendime kuruntu yapıp deliriyorum. İçim hiç soğumadı onlara karşı. Aklıma geldikçe iliskimizi de etkiliyorum.
Geceleri düşünüp düşünüp uykularımı kaçırıyorum ilerde bize rahat vermezler diye.
Bu ruh halinden nasıl kurtulabilirim sizce? Çok mu büyütüyorum?
hayır çocuğu nişanlarken bunu konuşmayıp sonradan bu teklifle gelmek.... gökten beyaz eşya yağmayacak tabi masraf olacak. sakın geri adım atmayın ama evlendikten sonra nilanlınızın ailesine para yağdırma ihtimalini de göz önüne alın zira bizim senden beklentilerimiz var lafı buna işaret ediyor.
kız sen de az değilmişsin ne güzel cevap vermişsinben hiç yapamam böyle
Evleniyorsunuz nasıl masraf olmayacakmış acaba. Hemde beklentileri varmış bence nişanlınız ile konuşun bu durumları.
hmmmm hiç iyi sinyaller almadım. çok dikkat et. mesafe ve taviz vermemeye devam.. Ha bu arada evlendiğinizde nişanlının da şu an gösterdiği hoşgörüyü gösterecek sanma. Evlenince çantada keklik oluyorsun sen ve ve ailesi çok kıymetleniyor haberin olsun
bu arada benim kayınvalidem de eşimin bekar evinde kalın boşa masrafa girmeyin dedi, kendi evinizi alırsınız para biriktirin dedi, eşim de nişanlıyken bana sordu bende olmaz öyle şey dedim konu kapandı. sonuç olarak 170 m2 evim var, misafir odasına kadar da döşedim. kayınvalidemin böyle bir teklifle gelmesini kişisel algılayıp, felaket senaryoları yazmadım onlarda geldi gördü evimizi çok begendiler. ben sizin bu kadar öfkeyle yaklaşmanızai adamların kendi kızlarını katmanıza çok şaşırdım. böyle sorun oldugunda o eşi elinde tutamazsın söyleyim, nişanlına " aşkım, bizim ne özelimiz kalacak aile yanında hiç olur mu yeni evliyiz. ben seninle başbaşa olmak istiyorum" deseydin yeterliydi bence.
eşinin ailesinin her abuk subuk hareketinde lafında, onlar hakkında eşine böyle yüklenirsen, onu yanında değil karşında bulurusun zamanla. benim eşim annesi ne zaman olmadık bir laf etse benim yanımda yer alıyor, çünkü ailesi hakkında asla kötü bir şey söylemem, hatta anneni arayalım derim, yanlarına gidelim derim, böylelikle bir sorun olugunda eşim bilir ki benden değil onlardan kaynaklı. ama sizin gibi her lafta olmadık laflar saysaydım bir süre sonra adam ailesini savunmaya geçerdi. bence sen buna dikkat et. istediğin kadar haklı ol, şimdiden öyle "madem öyle kızlarını alsınlar yanlarına" gibi seviye altı konuşmalara girme, seviyeyi her zaman koru, eğer böyle devam edersen her türlü sorun çıkar karşına benden sana tavsiye.
oyyy oyyy sizin de maşallahınız var, teklif etmişler kabul etmemişsiniz oldu bitti. nedne bu kadar celallendiniz?
Haklısınız. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim ancak sizin dediğiniz şekilde de yaklaştım olaya. Başbaşa kalamayız, hayatımız sadece 1 odadan ibaret olur. Bunların hepsini söyledim. Şöyle bir durum var ki biz önceden de konuşmuştuk. Bana aileyle yaşama konusina nasıl yaklaşıyorsun? Sen olsan ne yapardın? Diye sordu. Bende bunları söyledim ve gayet sakindim. Ama bu tutumumu bildiği halde bana böyle söylediğinde ben de tutamadım kendimi...
benim taktik çok işe yarıyor taktikte demeyeyim de yapım böyle, saygısızca konuşamam eşimin ailesi hakkında nasıl bir arkadaşıma " senin baban da ne lavuk adammış" diyemiyorsam eşime de ailesi hakkında asla kötü bir şey diyemem. hep onları düşündüğümü söylerim vs. ama kocam da her istediğimi yapıyor, hep önce beni düşünüyor.
bence buradaki kadınların en büyük hatası bu, haklı olmanız ortalıgı ayaga kaldırmanız hakkını vermiyor sonuçta onun ailesi, asla saygısızca konuşmayın, bırakın eşinizin gözünde magdur olun, dırdırcı çirkef kadınlar gibi gözükmektense. sonra diyorlar ki kocam beni hiç savunmadı hiç arkamda durmadı, kardeş sen kocaya fırsat vermiyorsun ki, kendilerini savunmak için işte böyle konuşmalar yapıyorlar. sonra gelsin ayrılıklar kavgalar gürültüler.
benim eşimin annesi ve kardeşi de bir iki kere bir şeyler dediler, çok üzüldüm, acaba beni sevmiyorlar mı, nedne böyle söylediler anlamadım vs dedim :) sonrada neyse boşver diyip kapadım, ama açsaydım agzmı, her lafı öyleseydim, eşim her olayda benim arkamda durur muydu? bana da bir gün kapa artık çeneni demez miydi?
önce biz sınırları aşmayalım ki insanlar da bizim sınırlarımızı aşamasın. dediğim gibi tavrın hep böyle olsun, bu ne kendini ezdirmektir nede bir şeylere boyun egmektir. sen saygını koru sadece onların yüzüne karşı değil, eşinin yanındayken de agzından çıkacaklara dikkat et, o zaman herkeste senin mesafenden, saygınlıgından çekinir sana öyle davranır, kocan da hep seni iyi yürekli bildğinden senin yanında yer alır. öteki türlü seviyesiz bir kayın aile ilişkin olur demedi deme
Helaaaaallsenin sırtın yere gelmez...
Gelmez gelmez kolay lokma olmadığını gördüler en başta da nisanlınValla durumlar böyleyken sırtım yere gelmez mi, yoksa yerden kalkmaz mı kestiremiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?