- Konu Sahibi inceuclusarjiolanvarmi
-
Yoknaz cnm , cevaplamak istemesen anlarım tatlım ,ama inancın varmı ?
Anlattiklarinin cogu bana da uyuyor. Ama ben derdimin ne oldugunu biliyorum ve duzelse her sey cok guzel olacak ve ben iyi hissedecegim. İcimdeki kucuk umut beni ayakta tutuyor. O umut biterse cok kotu olacak biliyorum. Peki senin derdin ne? Ya da nedensiz sekilde mi boylesin?
Sonunu okmamıştım eve inanıyorsun okuduğum kadarıyla, yokmazlar bazen bu anlattığın kadarıyla olmasa bile banada aynı haller olur arada ,İslam inancına göre biz buna Kabz hâli diyoruz tatlım ...yani açmak gerekirse ,nasıl açılınca yemek yiyorsan ruhunda aç oldugunda onu duyurmalısın ,sen yemek yerken uşeniyormusun ? Eminim aç kalmayacak kadar yıyorsundurşaka bir tarafa , sen eğer ibadetlerıne dikkat etmıyorsan bilhassa. Namaz da yoksa ,inancını bunlarla besleniyorsan , bu hal normal tatlım ... Dua ettınmı hıç Rabb'ime , İnan burda bizim sana soyleyeceklerımız senı azıcık rahatlatır ama , şöyle bir gusül abdesti alsan , sonraseccadenı sersen , bak ramazandayız , namazını kılıf bir güzel derdını Rabb'ime anlatsan tatlım ...biz nedesek boş ... Seni en iyi Rabbim anlar .. O yarattıklarını bilmezmi hiç ... Sana şah damarından daha yakınken ... İnan rahatlayacağına adım gibi eminim ...hele birde kuranokursan ... Allah senı görüyor tatlım ... Rabbim yardımcın olsun inş ...
Beyaz önlüklülerin ruhumu sıradanlaştırmasına yoktur müsaadem
demişsiniz ama başka çıkar yolu yok. onlara kalmadan sıradanlaşmış zaten tıpkı bir bitki gibi olmuşsunuz. ben yaşadım tüm bunları depresyon bir yana ucundan sosyal fobiye doğru gidiyor gibi.
kendinize bu eziyeti etmeyin.
Kimi geride birakman gerekiyor? Aile? Arkadas? Sevgili?
açıkçası diğer konuların daha önce dikkatimi çektiği için bunda da bişeyleri dalgaya alarak beni güldüreceğini sandım ve yazının sonuna kadar bunu bekledim ama sen dışı seni içi beni yakar modundaymışsın haberimiz yokmuş
bi aralar çok benzer şeyler yaşadım, kimseye anlatamadım, anlatamadığım için herkesi kırdım, insanların yanında güldüm eğlendim, yalnız kalınca hıçkıra hıçkıra ağladım, kolay değil bundan kurtulmak, tam olarak geçmiş sayılmaz hala, geceleri başını yastığa koyunca gelir depresyon dediğiniz vatandaştak kulaklığını, dünyadan uzaklaş bi süreliğine de olsa. başka türlü rahatlayamıyor insan
:) dalgaya almak diye tabir ettiğiniz durum kızgınlığımdan ötürü meydana çıkıyordu aslında. İnsanların ufacık dertlerde en son düşünmeleri gereken çözümlere sığınmalarına olan öfkemden ötürü, kırmamak için kendimce bir çözüm bulmuştum işte. Şimdi de ben çöktüm. Lakin dalga geçecek arkadaşlara kızmam, geçebilirler diledikleri gibi. Keşke bundan etkilenebilecek kadar hisse sahip olabilsem.
Biliyorum sucluyum..
Kentin kirli suyuyum..
SEvmesini bilmiyorsam..
"GECMISIN SONUCUYUM"..
Saniyorumki kendini kentin kirli suyu gibi hissedicek kadar coker bazen insan.. Ve bu cokuslerin nedeni suphesiz gecmistendir.. Zamaninda yasananlar, zamaninda yasaman gerekecek olanlara engel oluyor.. Oyle bir hal aliyor ki yasadiklarin yasacaklarina mecal biraktirmamis sende.. Ve bakiyorsun gencsin aslinda .. Herkesin yasadiklarini yasamak ,dogmus olmaktan oturu seninde hakkin oldugunu biliyorken bu mecalsizlikte neyin nesiydi ? Genc ve mecalsiz olmak hayata ... yasama .. En zor dar sokaklarindan hayatin.. Kuruyan dudaklarina nefesini surmesi gereklidir belki gayipten bir sesin..
Yazdiklarin ne kadar aklin basinda gosteriyorken bu akil kendine gelince neden calismaz diye sitemkar olmayi yada olamamayi imkansiz kiliyor .. Ruhdasim.. Paylasmak isterim sikintini sikintimi...
Sevgiler..
Sana bazı ufak çözümler yazacağım ama büyük ihtimalle canın istemeyecek.
Ne yazık ki senin durumundaki 2 kişiye çok yollar gösterdim,hatta kendim önayak oldum ama olmadı.
İnşallah sen kendini zorlayıp birşeyler yaparsın.
Maddi durumunu ve yaşam tarzını bilemediğim için genel yazıyorum:
*İmkanın varsa tatile çık.2 gün bile olur.Çevrenden uzaklaş,bomboş bir tatil olsun.Hatta kitap bile okuma.
*Mutlaka spor yap.Spor salonuna gidemiyorsan her gün aynı saatte yürüyüş yap.İstanbul'dasın sanırım.Üşenme deniz kenarına gidip yürü.Spor yapınca endorfin salgılanıyor.Hele açıkhavada spor yapınca çok daha fazla.Hem kilo vermene yardımcı olur.Endorfin ayrıca güneşlenince salgılanıyor.O yüzden tatil ve açıkhavada yürüyüş önemli.Güneşlenmek için illaki plaja gitmek gerekmez.Bahçede,parkta oturmak da güneş almaktır.
*Uzun zamandır görüşmediğin eski arkadaşlarını arayıp buluş.Mesela çocukluk arkadaşı,ilkokul arkadaşı,eski komşu gibi...
*Tamamen gereksiz ama senin sevdiğin bir konuda kursa yazıl.Mesela Çince veya TSM veya fotoğrafçılık,seramik vs...
*Kimsenin bilmeyeceği ama seni gülümsetecek iyilikler yap.Mesela küçük de olsa bir bağış,huzurevi ziyareti,sokak hayvanlarını beslemek,kitap bağışı gibi...
*Hiç veya sık gitmediğin yerlere git.Semtlerden de olabilir,mekanlardan da...Resim sergisi,konser,tiyatro olabilir.
*Odanda ve dolaplarında ayıklama işlemi yap.Eskimiş makyaj malzemeleri,bir daha asla okunmayacak kitaplar,yıllardır giyilmemiş ayakkabılar,hiç sevilmemiş çantalar...
*Ne yaparsan yap ama evden çık:)Tv veya pc başında bunu atlatamazsın.
Tükenmişlik Sendromu olabilir mi?
Belki de bugüne kadar içine attığın şeylerin patlamasını yaşıyorsundur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?