- 22 Eylül 2020
- 1.161
- 471
- 53
- Konu Sahibi sensational
-
Bu sorunu aşmak istiyorsan üzerine git... Sakın korkularından kaçma..Kızlar sanırım sosyal fobim var, derste hoca bir şey hakkında bir soru sorunca veya yorum isteyince stresten aklıma hiçbir şey gelmiyor. Ama bazıları takır takır anlatıyorlar, onlara çok imreniyorum işte. Bende içimden nolur bana sormaz yoksa donakalırım öylece diyorumgeçen sunum yaparken de aşırı heyecanlandım nefes nefese kaldım. Bunları aşmak istiyorum, lütfen güzel öneriler bekliyorum sizden, benim için büyük bir sorun büyük bir dert bu durum
Tamam teşekkür ederim deneyeceğim, birde kitap falan okumak işe yarar mı bu konuda? Şimdiye kadar kaç kez sunum yaptım çok heyecanlı olsam da çok belli etmiyordum ama son yaptığım çok kötüydü nefes nefese kaldım kekeledim sesim sanki ağlıyormuşum gibi çıkıyordu bundan dolayı sınıftakilerden de çok utandım. Acaba benim hakkımda ne düşünmüşlerdir?Bu sorunu aşmak istiyorsan üzerine git... Sakın korkularından kaçma..
Bak ben arabamı aldığım günün ertesi günü kaza yaptım. Ve o kadar çok korkuyordum ki artık direksiyon başına geçmekten. Hemen kendime bir hoca tuttum. Dersler bitince direk uzun yola gittim. 1 ay sonra atlattım.
Eğer o korkunun üstüne gitmesem bir daha asla araba kullanamazdım.
Kendini zorla onlar sormadan sen cevapla sen sunum hazırla. Önce zorlanıp terleyeceksin sonra sonsuza dek geçecek emin ol
Ya aslında genelde herkes sunum yapıyor o yüzden tam hepsinin konusuna hakim olamıyoruz, bazen de hoca öyle gelişigüzel bir şeyler soruyor. Ama kitap falan okursam bu sorun çözülür mü sizce etkisi olurmu?Derse hazırlıklı gidin, önceden konuya göz atın hatta gerekirse notlar alın. Online derstesiniz yani hiç bilemiyorsanız notuna göz atar bir iki şey söylersiniz. Hazırlıksız olduğunuz için bir yorum yapamamaktan ya da yanlış bir şey söylemekten korkuyorsunuz sadece.
Kitap işe yaramaz çünkü sorun senin heyecanlanıp adrenalin salgısı ile beyin sinapslarındaki ani kimyasal değişimı. Bunu yaşayarak aşacaksın.Tamam teşekkür ederim deneyeceğim, birde kitap falan okumak işe yarar mı bu konuda? Şimdiye kadar kaç kez sunum yaptım çok heyecanlı olsam da çok belli etmiyordum ama son yaptığım çok kötüydü nefes nefese kaldım kekeledim sesim sanki ağlıyormuşum gibi çıkıyordu bundan dolayı sınıftakilerden de çok utandım. Acaba benim hakkımda ne düşünmüşlerdir?bu özgüvensiz salak bir kız falan demişler midir
Teşekkür ederim umarım aşabilirim. Siz olsaydınız sınıfınızdaki böyle biri için ne düşünürdünüz?Kitap işe yaramaz çünkü sorun senin heyecanlanıp adrenalin salgısı ile beyin sinapslarındaki ani kimyasal değişimı. Bunu yaşayarak aşacaksın.
Terleyeceksin, unutacaksın, kekeleyeceksin. Bunlardan utanma. Bunu aşmanın tek yolu normalleşmesini sağlamak. Bu da üstüne gitmekle olur.
İnsanlara kendini kanıtlamak için çok ama çok fırsatın olacak. Öncelikle bu sorunu aşmaya odaklan. Aşınca herkesin sana bakış açısı zaten değişecek
Heyecanlandığını içe kapanık utangaç bir tip olduğunu düşünürüm. Bu yüzden rahat etmesi için onunla göz kontağı kurmam. Sende konuyu anlatırken insanlara bakma. Karşıda sabit bir noktaya odaklan çaktırmadan. Ya da gözlerinin içine bakmadan hafifçe yüzlerine bakıyormuş gibi yap. Göz kontağı kurma bir süre heyecanını Yenene kadarTeşekkür ederim umarım aşabilirim. Siz olsaydınız sınıfınızdaki böyle biri için ne düşünürdünüz?
Tamam çok teşekkür ederim, dediklerinizi uygulamaya çalışacağım. Çok sağ olunHeyecanlandığını içe kapanık utangaç bir tip olduğunu düşünürüm. Bu yüzden rahat etmesi için onunla göz kontağı kurmam. Sende konuyu anlatırken insanlara bakma. Karşıda sabit bir noktaya odaklan çaktırmadan. Ya da gözlerinin içine bakmadan hafifçe yüzlerine bakıyormuş gibi yap. Göz kontağı kurma bir süre heyecanını Yenene kadar
bu yoruma aynı örnekle katılıyorum. arabaya bindiğim gibi kaza yapmıştım.Bu sorunu aşmak istiyorsan üzerine git... Sakın korkularından kaçma..
Bak ben arabamı aldığım günün ertesi günü kaza yaptım. Ve o kadar çok korkuyordum ki artık direksiyon başına geçmekten. Hemen kendime bir hoca tuttum. Dersler bitince direk uzun yola gittim. 1 ay sonra atlattım.
Eğer o korkunun üstüne gitmesem bir daha asla araba kullanamazdım.
Kendini zorla onlar sormadan sen cevapla sen sunum hazırla. Önce zorlanıp terleyeceksin sonra sonsuza dek geçecek emin ol
Kitap okumanın kesinlikle katkısı olur, cümle kurarken daha biçimli cümleler kurabilirsiniz en azından. Bunun dışında hayal gücü gelişir o da hayatınıza yansır. Bir de kaygılanmayın ne sorabilir ki hocanız en kötü. Bilemiyorsanız hatırlayamadım hocam deyip geçersiniz. Ya da bir soruya bildiğiniz biçimde yanıt verirsiniz. Sorunun tam cevabını bilmiyorsanız hocam şununla bağlantısı olabilir deyip konuyu bildiğiniz bir yere çekebilirsiniz.Ya aslında genelde herkes sunum yapıyor o yüzden tam hepsinin konusuna hakim olamıyoruz, bazen de hoca öyle gelişigüzel bir şeyler soruyor. Ama kitap falan okursam bu sorun çözülür mü sizce etkisi olurmu?
Ayna karşısında çok kez tekrar yaptım ama derste yine böyle çok kötü oldum, şimdi de sınıf arkadaşlarımdan çekiniyorum kim bilir benim icin ne düşündüler bir daha nasil sunum yapcam bilmiyorumSunum için bence öncelikle evde calisirken karsindalarmis gibi düşün kıyafetini giy , saçın basın düzgün olsun o moda gir. Sesli sesli anlat hatta yardimci olacak birileri varsa anne, kardeş gibi sorular sorsunlar sana. Zamanla asarsin diye düşünüyorum.
Doğru diyorsunuz ama o an cok panik oldum zar zor bişeyler söyledim. Bide tekrar nasil sunum yapacağım bilmiyorum, sınıf arkadaşarım kim bilir benim hakkımda ne düşünüyorlarbu yoruma aynı örnekle katılıyorum. arabaya bindiğim gibi kaza yapmıştım.
sadece arkadaştan tek farkım hemen tekrar kullanmaya başlayamadım. ama sonrasında çabaladım, üstüne gittim, yapamam düşüncesini sildim ve yapabildiğimi görünce mutlulukla atlattım.
insanları kendin gibi gör öncelikle, kimse senden üstün değil yani öyle ortamlarda rezil olacağın bir durum yok
sakince verilen soruları aslında cevaplayabilirsin.kendine bunu inandır ilk öncesinde
Teşekkür ederim, dediklerinizi ara ara yapıyordum. Bazı sunumlarda daha iyiydim ama bu son yaptıgım sunumda hocadan da çekiniyordum açıkçası, ve sonuç böyle oldu. Bidaha nasıl sunum yapıcam bilmiyorum sınıf arkadaşlarımdan utanıyorum son yaptıgım sunumdan dolayıSunuma gitmeden önce aynanın karşısına geçin o şekilde anlatın ya da kendinizi sunum yaparken videoya çekin. 3-4-5. Denemede daha rahatladiginizi farkedeceksiniz.
Ben de atlattım o süreçleri hepsi geçiyor emin ol sadece kendine güven. Normal bir yaşantı gibi değerlendir. Ölüm kalım meselesi olarak bakma .rahat ol normal arkadaşınla sohbet ediyor gibi.
Tam sunuma çıkacağın vakit 3 defa derin nefes al ve çık .
Başarılar
Çok teşekkür ederim, bol bol kitap okumaya calisacağım. İnşallah unutmuşlardır yaptıgım kötü sunumu, çok utanıyorum sınıf arkadaşlarımdanKitap okumanın kesinlikle katkısı olur, cümle kurarken daha biçimli cümleler kurabilirsiniz en azından. Bunun dışında hayal gücü gelişir o da hayatınıza yansır. Bir de kaygılanmayın ne sorabilir ki hocanız en kötü. Bilemiyorsanız hatırlayamadım hocam deyip geçersiniz. Ya da bir soruya bildiğiniz biçimde yanıt verirsiniz. Sorunun tam cevabını bilmiyorsanız hocam şununla bağlantısı olabilir deyip konuyu bildiğiniz bir yere çekebilirsiniz.
Bir de şöyle düşünün online ders sonuçta kimseyle fiziken bir arada değilsiniz, dersten çıkınca da kimsenin aklında bir diğerinin cümlesi kalmıyor.
Benim de sunum yaparken birden sesim kısılmıştı heyecandan ve devam edememiştimşimdi de sınıf arkadaşlarımdan çekiniyorum kim bilir benim icin ne düşündüler bir daha nasil sunum yapcam bilmiyorum
Evet doğru diyorsunuz, sürekli sanki mükemmel konuşmak zorundaymışım gibi hissediyorumBende senin gibiyim aynı. Sanırım sorunumuz insanların ne düşündüğünü çok fazla umursamak. Mükemmel olmak zorunda değilsin. Diğer arkadaşlarında hata yapabilir. Kendine güven
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?