• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu korku yedi bitirdi beni

melankolik_24

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2016
3.746
4.199
133
Mrb kizlar, eski konularimdan bilen bilir yaklasik iki bucuk sene önce esimden ayrildim almanyada yasiyorum. Evlendigim icin buraya yerlesmistim ayrildiktan sonrada burda yasamaya karar verdim bu kararimdan hic pisman olmadim. Üniversite okuyorum insallah iki yil sonra ögretmen olacagim. Benim sorunum yalnizlik ve gelecekte yalniz kalma korkusu. Cevremde herkes evli cocugu var ya da düzgün iliskileri herkes bi saatten sonra evine gidiyor esleri ariyor aliyor falan. Ben kendimi cok yalniz hissediyorum. Tek basima hic bir yere gitmek istemiyorum eve geliyorum duvarlarla konusuyorum ögretmen olacak olmak bile sevindirmiyor beni bombos eve geldikten sonra ailem olmasa kazandigim paranin ne anlami var ki diye düsünüyorum ve biten iliskilerim icin hep kendimi sucluyorum ben de sorun mu var diye. Resmen psikolojim bozuldu. Bosandiktan sonra ve öncesinde de yüzüm hic gülmedi. Ben nasil basa cikcam yalnizlikla ya bir daha aile kuramazsam cocugum da yok ailemler türkiyede... ben napayim?

İki buçuk sene çook uzun bir zaman değil. İyi olmuş kendinize gelmişsiniz .
Evde oturursanız , biriyle tanışma haliyle bir ilişkiye başlama ve ardından aile kurma olaylarını gerçekleştiremezsiniz.
Güçlü birisiniz bravo. Bir çok kadının cesaret edemediği birşeyi yapmışsınız, kendinizle gurur duyun , ve okul dışında sosyalleşecek birşey bularak hayatınıza renk katın .
Almanya’nın en güzel zamanları geldi , Noel pazarlarına gidin , spora başlayın ..
Herşey kendiliğinden oluşacaktır . Bence siz ilk olarak üstünüzdeki bu depresyon havasını bi atın :KK50:

Kursa falan yazılsan spor yada sevdiğin şeylerle ilgili.Eğer maddi imkanın varsa ve arkadaş çevren varsa onlarla vakit geçir .gez dolaş bekarlığının tadını çıkar.Neden aile kuramayasın ki 70 yaşındaki dede bile evleniyor senin daha yaşın kaç.

İki buçuk sene çook uzun bir zaman değil. İyi olmuş kendinize gelmişsiniz .
Evde oturursanız , biriyle tanışma haliyle bir ilişkiye başlama ve ardından aile kurma olaylarını gerçekleştiremezsiniz.
Güçlü birisiniz bravo. Bir çok kadının cesaret edemediği birşeyi yapmışsınız, kendinizle gurur duyun , ve okul dışında sosyalleşecek birşey bularak hayatınıza renk katın .
Almanya’nın en güzel zamanları geldi , Noel pazarlarına gidin , spora başlayın ..
Herşey kendiliğinden oluşacaktır . Bence siz ilk olarak üstünüzdeki bu depresyon havasını bi atın :KK50:[/QUOTEN
Nerde sosyallescem ki tek basima nereye gitcem noel pazarlarina tek basina gidilmiyor ki birde insanlarla tanismakta adim atmakta güclüm cekiyorum cekiniyorum:(

Kursa falan yazılsan spor yada sevdiğin şeylerle ilgili.Eğer maddi imkanın varsa ve arkadaş çevren varsa onlarla vakit geçir .gez dolaş bekarlığının tadını çıkar.Neden aile kuramayasın ki 70 yaşındaki dede bile evleniyor senin daha yaşın kaç.
31 yasindayim arkadas cevrem hep evli ya da düzgün iliskili insanlar haftasonu aileleriyle olmak istiyorlar. Özellikle haftasonlari daha da yalniz hissediyorum.

Aileniz olmasa bile o kazandığınız parayı çok güzel,anlamlı şeyler için harcayabilirsiniz.İnsan depresyonda olunca kendini çok kilitliyor ya.

Kader ya biraz
Yani gez sosyalleş ama olmayıncada olmaz
Birde orda daha zor
Yabancılar evlenmek istemiyor
Ordaki Türklerde evli oluyor çoğu

Hangi şehirdesin? Bide öğretmen olacağım diyorsun , nasıl öyle çekine çekine çalışacaksın ki anlamadım .evlenip buraya gelmiş, sonra kocayı boşamış , ardından üniversiteye başlamış birinin çekingen olma ihtimalini pek düşünemiyorum . Senin bu yapabildiklerini , millet kendi memleketinde yapamıyor. Kendini fazla hafife alıyorsun bence :KK66:
Ben kendi başıma da gidiyorum Noel pazarına, oturup bir yerde kahvemi içiyorum .her bulduğumuz yola ‘nasıl yapcam ki ?’ Dersen olmaz ki canım. Ne demek nasıl ? Örneğin bir spor salonuna gideceksin yazılacaksın ve başlayacaksın spora.
Resim kursu, müzik kursu vs . Buralara biriyle gitmek zorunda değilsin . İllaki birileriyle tanışacaksın . Tanıştıkların kadın bile olsa , bu sefer onlarla dışarda takılmaya başlarsın böyle böyle sosyal çevren artmış olur :KK66:

hemen evlenmek istemesemde hayatimda düzgün biri olsun istiyorum onla gezelim tozalim istiyorum resmen yalniz kalamiyorum:KK43:
Ama böyle yanlış insanlarla karşılaşırsınız. Farklı şeyler deneyin kurslar aktiviteler falan eminim oralarda kafa dengi birilerini bulursunuz.

Aileniz olmasa bile o kazandığınız parayı çok güzel,anlamlı şeyler için harcayabilirsiniz.İnsan depresyonda olunca kendini çok kilitliyor ya.
evet depresyondayim belkide eski evliligim özgüvenimi aldi gitti zaten. Yalniz bir sey yapinca herkes bana aciyor diye düsünüyorm ciddi boyutta bir takinti bu

Hangi şehirdesin? Bide öğretmen olacağım diyorsun , nasıl öyle çekine çekine çalışacaksın ki anlamadım .evlenip buraya gelmiş, sonra kocayı boşamış , ardından üniversiteye başlamış birinin çekingen olma ihtimalini pek düşünemiyorum . Senin bu yapabildiklerini , millet kendi memleketinde yapamıyor. Kendini fazla hafife alıyorsun bence :KK66:
Ben kendi başıma da gidiyorum Noel pazarına, oturup bir yerde kahvemi içiyorum .her bulduğumuz yola ‘nasıl yapcam ki ?’ Dersen olmaz ki canım. Ne demek nasıl ? Örneğin bir spor salonuna gideceksin yazılacaksın ve başlayacaksın spora.
Resim kursu, müzik kursu vs . Buralara biriyle gitmek zorunda değilsin . İllaki birileriyle tanışacaksın . Tanıştıkların kadın bile olsa , bu sefer onlarla dışarda takılmaya başlarsın böyle böyle sosyal çevren artmış olur :KK66:
evet herkes kendimi hafife aldigimi söylüyor galiba özgüvenim yok benim. Ben de tek basima gidiyorum yemek yiyorum oturuyorum. Ama yaninda biri olan insanlara özeniyorum. Belki de türk toplumunun dayatmalarindan dolayi böyleyim. Belli bir yasa gelipte ailen cocugun yoksa sanki defoluymussun gibi düsünülüyor. Bende de bu takinti var sanirim

Hannoverdeyim bu arada. Kücük bir sehirde degil. Ama insanlari cok disa dönük degil

evet herkes kendimi hafife aldigimi söylüyor galiba özgüvenim yok benim. Ben de tek basima gidiyorum yemek yiyorum oturuyorum. Ama yaninda biri olan insanlara özeniyorum. Belki de türk toplumunun dayatmalarindan dolayi böyleyim. Belli bir yasa gelipte ailen cocugun yoksa sanki defoluymussun gibi düsünülüyor. Bende de bu takinti var sanirim

Bence tamamen senin takın. Yani çevreyle alakalı değil seninle alakalı . Ki insanların bunu asla önemsemediği , hatta normal olduğu bir ülkede yaşıyorsun :KK66: Hmmm Berlin’de olsaydın sana arkadaşlık ederdim :KK49:

evet depresyondayim belkide eski evliligim özgüvenimi aldi gitti zaten. Yalniz bir sey yapinca herkes bana aciyor diye düsünüyorm ciddi boyutta bir takinti bu

Tedavi alabilseniz.Ya da kitap okumak da çok işe yarıyor.İnsanın böyle anlarda farklı bakış açılarına,kendinden bağımsız düşünmeye ihtiyacı var.Ve inanın yalnız kalınca kimse size bakmıyor.Size öyle geliyor sadece.Herkes kendisiyle ilgileniyor.

Tedavi alabilseniz.Ya da kitap okumak da çok işe yarıyor.İnsanın böyle anlarda farklı bakış açılarına,kendinden bağımsız düşünmeye ihtiyacı var.Ve inanın yalnız kalınca kimse size bakmıyor.Size öyle geliyor sadece.Herkes kendisiyle ilgileniyor.
Bugün zaten bu düsünce kitap okurken geldi aklima:) ne kadar cok okudugumu farkettim sonra yalniz olduktan sonra ne ise yararki cok bilmek cok okumak diye düsündüm;(

Bence tamamen senin takın. Yani çevreyle alakalı değil seninle alakalı . Ki insanların bunu asla önemsemediği , hatta normal olduğu bir ülkede yaşıyorsun :KK66: Hmmm Berlin’de olsaydın sana arkadaşlık ederdim :KK49:
tesekkürler ne güzel olurdu:) senin cok arkadasin var mi ya da akrabalarin arkadaslarini nerelerden edinmistin?

Bugün zaten bu düsünce kitap okurken geldi aklima:) ne kadar cok okudugumu farkettim sonra yalniz olduktan sonra ne ise yararki cok bilmek cok okumak diye düsündüm;(

En başta sizin işinize yarar.Siz gelişirsiniz.Ruhunuzun da,zihninizin de hayatınızın da doğru bilgiyle beslenmeye ihtiyacı yok mu? Blog yazabilirsiniz,bu bildiklerinizi internetten birileriyle paylaşabilirsiniz.Ayrıca kitaptan kastım böyle dönemlerde daha sağlıklı,huzurlu düşünmenizi sağlayacak kitaplardı.Yani çarpık düşünceleri ortaya çıkartan,depresyonu yenmenize yardımcı olacak eserler.

tesekkürler ne güzel olurdu:) senin cok arkadasin var mi ya da akrabalarin arkadaslarini nerelerden edinmistin?

Benim hayatım burda canım , ailem burda . Gerçi annem gidip geliyor . Çoğunlukla Türkiye’de ama yine de olsun . Teyzelerim kuzenlerim burda .
Ben zaten çok sürekli arkadaş arayan, yalnız kalamayan biri değilim . Gastronomie’de çalışıyorum zaten yeteri kadar insan gelip gidiyor :) sessizlik arıyorum açıkçası :)

Back
X