- 13 Haziran 2018
- 661
- 527
- 53
- Konu Sahibi Madamgonca
-
Bu kadar düşmanca söylenmiş laflara sadece kırılmak niye? Olan olmuşkendi yolunuzu cizin . Çok iyi bir dost , akrabadan daha hayırlıdır derler . Kuzense kuzenligini bilsinMerhaba bdv,
Benim babam vefat edeli yaklaşık on sene oluyor. Babamın yaşarken kendi işyeri vardı. Babam ölünce amcam ve ailesi babamın işyerinin kendi Hakkı olduğunu düşündü. Babam işyerini açarken Parasını amcam vermiş Söylediklerine göre bizde babam ölünce işyerini amcama devrettik madem senin hakkın olduğunu düşünüyorsun sen al dedik. Babamın arabasınında normalde çocukları ve eşi Arasında paylaşılması gerekiyordu o da benim hakkım dedi onu da kendi Aldı. Bizde uğraşmak istemedik araba Dediğin nedir ki çalışırsın yine alırsın madem onun Hakkı Olduğunu kabul ediyor sürtüşmeye gerek yok dedik. Amcam ve yengem babamın işyerinin on senelik sahibi artık her ay SGK Ödemeleri var o Yüzden. Amcamın kızı kuzenim bana " annemle babam SGK ve vergi öderken ne zorluklar çekiyorlar Sizin yüzünüzden gibi sözler sarf etti. Daha önce de babam öldüğünde Babanızın malı da size kalmayacak o işyerinin Parasını benim babam vermişti gibi kelimeler kullandı. Sonuç olarak kuzenime kırıldım bu durumda bende gerginlik yarattı. İçimi dökmek istedim. Siz olsanız bu dan sonra nasıl davranırsınız ?
( şunu da ekleyeyim babam hayatta iken ve işlerini yaparken aylık karından her ay amcama veriyordu yaklaşık 30 sene boyunca her ay Faturası , aylık giderleri vs de ek olarak babam Tarafından karşılandı. )
O kadar usulca söylüyor ki bu düşmanca sözleri duysanız guzel soz söylüyor gibi bir sesleBu kadar düşmanca söylenmiş laflara sadece kırılmak niye? Olan olmuşkendi yolunuzu cizin . Çok iyi bir dost , akrabadan daha hayırlıdır derler . Kuzense kuzenligini bilsin
Onlar kendi hakları olduğunu düşünüyor işte
bsbam çok yardımsever ve eli açık biriydi etrafındaki herkese öğrencilere vs çok yardım ederdi. Bu kuzen dedi ki ahh ah x abiden bir tek ben faydalanamadım.ne hakkı allah aşkına yıllarca babanı yemişler halaa yemeye devam ediyorlar
ve saf saf herşeyi onlara devretmeyi kabul etmişsiniz ,
Pat diye vermedik aslında 2 sene falan bizim üstümüzde idi hisseler sonra hepimiz kendi mesleklerimi yapacağız üstümüzde mükellefiyet Olmasın dedik ve devrettik. O 2 senede bir hayli çekişmeli geçti. Arada baskılar vs vsKonu çok eksik bence adam benim diyor pat veriyon araba diyor pat veriyorsun sonra sgk odemesi diyor kiriliyorsun. Baban zaten 30 sene vermiş para daha ne istemişler. Bana sanki sizi yemisler gibi geldi
İşyeri vardı. Ilk 2 sene bizim üstümüze göründü. Sonradan biz kendi mesleklerimizi yapacaktık zaten 2 sene sonunda devrettik. Tabi bu süreç içinde baskılar vs vs de oldu. Öğrencilik yıllarımızda bize maddi yardımları olmuştu sadece durum bu işteNasıl bir iş bu? Ortada bir arsa, bina, makine, ya da stok mal vs bişeyler var da siz 3 kuruş almadan amcaya mı devrettiniz varı yoğu?
Öyle ise hakkaten değişik bir ailesiniz
Arada zorluklar oldu o kısımları uzun uzun yazmayacağım. Ilk 2 sene kadar bizim üstümüzde görünüyordu. Bize devamlı o sizin değil sizin hakkınız yok orada gibi imalarda bulundular. Biz zaten kendi mesleklerimizi Yapacağımız için de işyerini elden çıkarmamız gerekiyordu devrettik amcama ama tabi ödeme vs almadıkYa niye kendinizi ezdiriyorsunuz? Bu kadar saf olmayın. Cevap da vermemişsiniz. Hem kendi hakkınızı, babanızın emeğini niye devrediyorsunuz? Gözünüzü açın. Hala gelmiş laf ediyorlar bir de cevap dahi vermemişsiniz.
Neyse sıkma canını güzel arkadaşım, bir dahaki seferde nasıl kibar bi dille konuştuğuna bakmadan lafı zamanında yerine yapıştırın. Sonrasında olmuyor.İşyeri vardı. Ilk 2 sene bizim üstümüze göründü. Sonradan biz kendi mesleklerimizi yapacaktık zaten 2 sene sonunda devrettik. Tabi bu süreç içinde baskılar vs vs de oldu. Öğrencilik yıllarımızda bize maddi yardımları olmuştu sadece durum bu işte
Ben dedim kiNeyse sıkma canını güzel arkadaşım, bir dahaki seferde nasıl kibar bi dille konuştuğuna bakmadan lafı zamanında yerine yapıştırın. Sonrasında olmuyor.
Ben olsam mesela, çalışıyor da baban kazancını biz mi yiyoruz, zarardaysa, kıvıramıyorsa yapmasın iş. Bana niye böyle saçma bir şey dedin ki şimdi, derdim.
Kız da IQ sıkıntıBen dedim ki
Aynı şey sizin başınıza gelseydi benim yerimde olsan ne yapardın ?
Bana dediği cevap şu
Sen haklı olabilirsin ama o da benim babam.
Artık susmayacağımı kırıldığımı belirtip bir daha görüşmemeyi düşünüyorum.Kız da IQ sıkıntıciddi sıkıntı, he he de geç. Saf bu, aklı ile dili arasında bağ olmayanlardan.
Merhaba bdv,
Benim babam vefat edeli yaklaşık on sene oluyor. Babamın yaşarken kendi işyeri vardı. Babam ölünce amcam ve ailesi babamın işyerinin kendi Hakkı olduğunu düşündü. Babam işyerini açarken Parasını amcam vermiş Söylediklerine göre bizde babam ölünce işyerini amcama devrettik madem senin hakkın olduğunu düşünüyorsun sen al dedik. Babamın arabasınında normalde çocukları ve eşi Arasında paylaşılması gerekiyordu o da benim hakkım dedi onu da kendi Aldı. Bizde uğraşmak istemedik araba Dediğin nedir ki çalışırsın yine alırsın madem onun Hakkı Olduğunu kabul ediyor sürtüşmeye gerek yok dedik. Amcam ve yengem babamın işyerinin on senelik sahibi artık her ay SGK Ödemeleri var o Yüzden. Amcamın kızı kuzenim bana " annemle babam SGK ve vergi öderken ne zorluklar çekiyorlar Sizin yüzünüzden gibi sözler sarf etti. Daha önce de babam öldüğünde Babanızın malı da size kalmayacak o işyerinin Parasını benim babam vermişti gibi kelimeler kullandı. Sonuç olarak kuzenime kırıldım bu durumda bende gerginlik yarattı. İçimi dökmek istedim. Siz olsanız bu dan sonra nasıl davranırsınız ?
( şunu da ekleyeyim babam hayatta iken ve işlerini yaparken aylık karından her ay amcama veriyordu yaklaşık 30 sene boyunca her ay Faturası , aylık giderleri vs de ek olarak babam Tarafından karşılandı. )
Ben zaten 4 senedir görüşmüyorum doğru düzgün. Bu sözleri de telefonda söyledi hala daha bana bunları söyleyebilmesi üzdü beni Fazlasıyla.Çok naifsiniz fazlasıyla ,o kuzene baban çirkeflijle yetimin malına kondu ahımızı aldı sen bide konuşuyor musun haramzadenin kızı gözünüz doymadı mı vergileride mi biz ödeyelim ?
Sizin kadar edepsiz hayasız görmedim derdim ,çok büyük haksızlığa uğramışsınız yüzlerine bakmayın evinize sokmayın bu insanları
Aman ağzınızın TADI kalmasın meselesi değil.Amcanız sizin mallara konmuş ses çıkarmamışsınız. Daha da susmayın bir zahmet.
Ya sizin gibi aman ağzımızın tadı kaçmasın ali rıza bey kıvamındaki insanlara şaşırıyorum.
İnsanlar size etmediğini bırakmıyor vallahi gıkınız çıkmıyor içinize atıyorsunuz. Sonra içten içe kendinizi yiyip bitiriyorsunuz.
1- O kuzenle bir daha konuşmazdım
2- Dükkanı aldınız tabi ödeyeceksiniz, bir de gelip burada ağlama dilenci gibi der yollardım. Çirkinleşirse daha çok çirkinleşirdim.
Biraz güçlü olun yaaa.. Üfff yemin ederim patlayacağım D:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?