bu kuzene ne demeli ?

Boşuna ağlama baban vefaat etti ve akraba ilişkileriniz bitti.. milletin ağızından çıkan kelimeleri kafana takma kim köpek miş o seni ağlatıyor ? Göz yaşlarına değer mi ??
Değmez tabi ki ama çok yıprandım ne anne tarafımdan ne de baba Tarafından Yüzüm gülmedi.

kazancından size pay vermiyorsa vergisini de kendi ödeyecek tabii.
hiç böyle yüzsüz bir aile görmedim..

Gerçek, yetimlerin mallarını haksız (ve haram) olarak yiyenler, karınlarına ancak bir ateş yemiş olurlar. Onlar çılgın bir ateşe gireceklerdir". (Nisâ, 4/10).

Kuzenine tam olarak bunu söyle.

Gerçek, yetimlerin mallarını haksız (ve haram) olarak yiyenler, karınlarına ancak bir ateş yemiş olurlar. Onlar çılgın bir ateşe gireceklerdir". (Nisâ, 4/10).

Kuzenine tam olarak bunu söyle.
Onlar bizim Hakkınızı yediğini düşünmüyor kendi hakları olduğunu düşünüyor Herşeyin.

" canım (!) kuzenim. Babana ne kadar lazım? Her ay veririz biz merak etme. Nasıl düşünemedik biz bunu? Ah amcam vah amcam çilekeş amcam." deyip dalga geçerdim.

Amca mala konmuş gibi geldi bana. Hiç mi bilmiyodunuz babanız bahsetmedi mi dükkanı şöyle açtım para aldım gibisinden.

Onlar bizim Hakkınızı yediğini düşünmüyor kendi hakları olduğunu düşünüyor Herşeyin.
Sizde ailecek herseyi onlara devrettiginize gore sizde onlarin hakki oldugunu dusunuyorsunuz demekki burada sanki zorla almislar yetim hakki yiyiyorlar falan demisler.bir aile babasiz kalacak anladigim kadar 2 okuyan cocuk var ve ellerindeki mali karsiliksiz olarak birine verecek bana mantikli gelmiyor.yok kendi meslegimizi yapacaz falan birakin bu isleri kendi mesleginizi yapacaksaniz satarsiniz yada parasiyla devredersin bukadar basit.
Bu arada babaniza Allah rahmet eylesin.
Sizde acmayin birdaha telefonu olsun bitsin. Hadi bosluga geldi actiniz o lafi ona yedirmeyide bilin.

Iyiki bu iyi niyet ve saflikla o dukkani siz isletmiyorsunuz. Bahsedilecek bir dukkan kalmayabilirdi

Ben olsam ben de vermezdim. Konu sahibi de vermemeliydi bence ama vermek durumunda kalmışlar diyelim.
Peki kardeşinin ölmesini fırsat bilip yetim yeğenlerinin ve dul yengesinin elindekini istemek ne ola ki? Böyle bir herifin istediğini alamadığı takdirde neler yapabileceğini bir düşünsenize?
Bir şarjöre bakar.

Bence siz çok pasif kalmışsınız.

Kuzeniniz biraz durgun zekalı galiba. Bağkur priminin, verginin size ödendiğini mi sanıyor nedir?
"Devleti ben yönetmiyorum farkındaysan. Kazanıyorlar ki vergi ödüyorlar, emekli olmak için para ödüyorlar. Sen biraz şöyle misin acaba: " deseydiniz keşke.

Kuzeniniz terbiyesizin hadsizin önde gideniymis. Keske zamanında ne deseler tamam demeseydiniz. Buldukça kudurmuslar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…