- 12 Mayıs 2017
- 3.476
- 1.497
- 63
- 41
- Konu Sahibi Madamgonca
-
Değmez tabi ki ama çok yıprandım ne anne tarafımdan ne de baba Tarafından Yüzüm gülmedi.Boşuna ağlama baban vefaat etti ve akraba ilişkileriniz bitti.. milletin ağızından çıkan kelimeleri kafana takma kim köpek miş o seni ağlatıyor ? Göz yaşlarına değer mi ??
Uzak dur Görüşme... kendine mutlu olabiliceğin arkadaşlıklar kur..Değmez tabi ki ama çok yıprandım ne anne tarafımdan ne de baba Tarafından Yüzüm gülmedi.
Kendi çevremde mutluyum. Bir de bana diyor ki sen benim kardeşimden farksızsın. Böyle samimiyetsiz insanlara tahammül edemiyorum.Uzak dur Görüşme... kendine mutlu olabiliceğin arkadaşlıklar kur..
Onlar bizim Hakkınızı yediğini düşünmüyor kendi hakları olduğunu düşünüyor Herşeyin.Gerçek, yetimlerin mallarını haksız (ve haram) olarak yiyenler, karınlarına ancak bir ateş yemiş olurlar. Onlar çılgın bir ateşe gireceklerdir". (Nisâ, 4/10).
Kuzenine tam olarak bunu söyle.
Onların ne düşündüğü değil Allah'ın ne düşündüğü önemliOnlar bizim Hakkınızı yediğini düşünmüyor kendi hakları olduğunu düşünüyor Herşeyin.
Amca mala konmuş gibi geldi bana. Hiç mi bilmiyodunuz babanız bahsetmedi mi dükkanı şöyle açtım para aldım gibisinden.Merhaba bdv,
Benim babam vefat edeli yaklaşık on sene oluyor. Babamın yaşarken kendi işyeri vardı. Babam ölünce amcam ve ailesi babamın işyerinin kendi Hakkı olduğunu düşündü. Babam işyerini açarken Parasını amcam vermiş Söylediklerine göre bizde babam ölünce işyerini amcama devrettik madem senin hakkın olduğunu düşünüyorsun sen al dedik. Babamın arabasınında normalde çocukları ve eşi Arasında paylaşılması gerekiyordu o da benim hakkım dedi onu da kendi Aldı. Bizde uğraşmak istemedik araba Dediğin nedir ki çalışırsın yine alırsın madem onun Hakkı Olduğunu kabul ediyor sürtüşmeye gerek yok dedik. Amcam ve yengem babamın işyerinin on senelik sahibi artık her ay SGK Ödemeleri var o Yüzden. Amcamın kızı kuzenim bana " annemle babam SGK ve vergi öderken ne zorluklar çekiyorlar Sizin yüzünüzden gibi sözler sarf etti. Daha önce de babam öldüğünde Babanızın malı da size kalmayacak o işyerinin Parasını benim babam vermişti gibi kelimeler kullandı. Sonuç olarak kuzenime kırıldım bu durumda bende gerginlik yarattı. İçimi dökmek istedim. Siz olsanız bu dan sonra nasıl davranırsınız ?
( şunu da ekleyeyim babam hayatta iken ve işlerini yaparken aylık karından her ay amcama veriyordu yaklaşık 30 sene boyunca her ay Faturası , aylık giderleri vs de ek olarak babam Tarafından karşılandı. )
Sizde ailecek herseyi onlara devrettiginize gore sizde onlarin hakki oldugunu dusunuyorsunuz demekki burada sanki zorla almislar yetim hakki yiyiyorlar falan demisler.bir aile babasiz kalacak anladigim kadar 2 okuyan cocuk var ve ellerindeki mali karsiliksiz olarak birine verecek bana mantikli gelmiyor.yok kendi meslegimizi yapacaz falan birakin bu isleri kendi mesleginizi yapacaksaniz satarsiniz yada parasiyla devredersin bukadar basit.Onlar bizim Hakkınızı yediğini düşünmüyor kendi hakları olduğunu düşünüyor Herşeyin.
Ben olsam ben de vermezdim. Konu sahibi de vermemeliydi bence ama vermek durumunda kalmışlar diyelim.Sizde ailecek herseyi onlara devrettiginize gore sizde onlarin hakki oldugunu dusunuyorsunuz demekki burada sanki zorla almislar yetim hakki yiyiyorlar falan demisler.bir aile babasiz kalacak anladigim kadar 2 okuyan cocuk var ve ellerindeki mali karsiliksiz olarak birine verecek bana mantikli gelmiyor.yok kendi meslegimizi yapacaz falan birakin bu isleri kendi mesleginizi yapacaksaniz satarsiniz yada parasiyla devredersin bukadar basit.
Bu arada babaniza Allah rahmet eylesin.
Sizde acmayin birdaha telefonu olsun bitsin. Hadi bosluga geldi actiniz o lafi ona yedirmeyide bilin.
Iyiki bu iyi niyet ve saflikla o dukkani siz isletmiyorsunuz. Bahsedilecek bir dukkan kalmayabilirdi
Bence siz çok pasif kalmışsınız.Merhaba bdv,
Benim babam vefat edeli yaklaşık on sene oluyor. Babamın yaşarken kendi işyeri vardı. Babam ölünce amcam ve ailesi babamın işyerinin kendi Hakkı olduğunu düşündü. Babam işyerini açarken Parasını amcam vermiş Söylediklerine göre bizde babam ölünce işyerini amcama devrettik madem senin hakkın olduğunu düşünüyorsun sen al dedik. Babamın arabasınında normalde çocukları ve eşi Arasında paylaşılması gerekiyordu o da benim hakkım dedi onu da kendi Aldı. Bizde uğraşmak istemedik araba Dediğin nedir ki çalışırsın yine alırsın madem onun Hakkı Olduğunu kabul ediyor sürtüşmeye gerek yok dedik. Amcam ve yengem babamın işyerinin on senelik sahibi artık her ay SGK Ödemeleri var o Yüzden. Amcamın kızı kuzenim bana " annemle babam SGK ve vergi öderken ne zorluklar çekiyorlar Sizin yüzünüzden gibi sözler sarf etti. Daha önce de babam öldüğünde Babanızın malı da size kalmayacak o işyerinin Parasını benim babam vermişti gibi kelimeler kullandı. Sonuç olarak kuzenime kırıldım bu durumda bende gerginlik yarattı. İçimi dökmek istedim. Siz olsanız bu dan sonra nasıl davranırsınız ?
( şunu da ekleyeyim babam hayatta iken ve işlerini yaparken aylık karından her ay amcama veriyordu yaklaşık 30 sene boyunca her ay Faturası , aylık giderleri vs de ek olarak babam Tarafından karşılandı. )
Ben Burda sinir oldum. Bence bi mesajla yolları ayıracak kadar bile ederi Yok. Bşr daha görüşmeyin derimEvet utanmasalar karını biz aldık ödemesini de siz yapın diyecekler.
Bence "Dükkan sizinse tabiki siz ödeyeceksiniz ben mi ödeyeyim aptal?! " demesi daha yerinde olurdu.E diyemediniz mi kuzene vergiyi devlete ödüyorsun bize değil kazancın var ki ödüyorsun
Bence "Dükkan sizinse tabiki siz ödeyeceksiniz ben mi ödeyeyim aptal?! " demesi daha yerinde olurdu.E diyemediniz mi kuzene vergiyi devlete ödüyorsun bize değil kazancın var ki ödüyorsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?