Anneme diyim ben ozaman baksın bizim ewin ordakine
sağol canım.
aynen aynen.
yaaaa, kalksam mı ki, regl gelir mi ki, düşüneyim bakalım, sen tutacak mısın canım?
afiyet olsun canım.
ayyyy ay aynı ben, dakikimdir bir de yani, hiçbir yere geç kalmam.
ara öğün 100 kaloriyi geçmeyecekmiş, bizim bi liste vardı, yayınlayayım size de örnek olur belki.
Kızlarrrr
sağlam bilgi 15. gece için bu gece sahura kalkmamız gerekiyormuşşş
bu arada iftara bile davet edildimmmm
süper oldıuuu
sadece yemek mi he rişim acele benim insan azıcık sakin olur dimi
sanki önümden alacaklar yemeğiii
çok şükür yok. 55 kilodaydım en son.
yemek konusuda çok hasssım yaa
sabah geliyorum daha çay demlenmedn sandiwiçi hoppp mideyeee
sonra da mideme oturuyo tabeee
sabahları daha kolay dizginliyorum kendimi şuan en zor gelen kızımlşarı şunlar benim için
öğleden sonra ara öğün illaki istiyorum 4 gibi filan
birde yemek sonrası mesela şimdi canım inanılmaz tatlı istiyor yaaaa
tatlandırıcılı sakız aldım onunla idaare ediyorum
sağol canım.
aynen aynen.
yaaaa, kalksam mı ki, regl gelir mi ki, düşüneyim bakalım, sen tutacak mısın canım?
afiyet olsun canım.
ayyyy ay aynı ben, dakikimdir bir de yani, hiçbir yere geç kalmam.
ara öğün 100 kaloriyi geçmeyecekmiş, bizim bi liste vardı, yayınlayayım size de örnek olur belki.
Örnek Alınabilecek Liste
1- Metabolizma kahvaltıda aldıkları besinlerle güne başladığı için sabah güzel bir kahvaltı yapılmalıdır.
Örnek olarak:
2 dilim tam tahıllı / çavdar / Uno denge ekmeği,
1 tane haşlanmış yumurta ( Haftada 2-3 kez ),
1-2 dilim peynir,
Domates, salatalık, tere, roka, maydanoz vs. yeşillik,
3-4 tane zeytin,
Kansızlık problemleri olanlar için 1 tk pekmez,
Bitki çayı ( Yeşil çay, 7 otlu bitki çayı, ıhlamur veya herhangi bir bitki çayı )
2-Ara öğünü muhakkak yapılmalıdır. Ara öğün yapıldığında mide boş olmadığı için ana öğünde yemeklere saldırmanızı engelleyecektir.
Ve 100 kaloriyi geçmemelidir.
Örnek olarak:
10 fındık veya 15 badem veya 3 tane ceviz veya 2 tane light bisküvi veya 2 tane galeta veya 1 avuç beyaz leblebi, 1 kuru incir veya 3-4 tane kuru kayısı
veya 5-6 tane çilek yenilebilir.
Ara öğünün yanında bitki çayı içmenizi tavsiye ederim.
3- Öğle yemeklerinde et, tavuk , balık veya sebze yemenizi öneriyoruz.
Ana öğünlerin yanında mutlaka bol limonlu salata ve 2-3 yemek kaşığı yoğurt tüketmek sizi hem tok tutar hemde midenizi çalıştırmak için yardımcı olur.
Yoğurdun yağ yakma gibi bir faydası vardır.
Örnek olarak:
* 3-4 tane köfte + salata + 3 yk yoğurt veya ayran veya cacık
* 1 tane şinitzel + salata + 3 yk yoğurt veya ayran veya cacık
* 5-6 tane nugget salata + 3 yk yoğurt veya ayran veya cacık
* 5-6 yemek kaşığı sebze yemeği salata + 3 yk yoğurt veya ayran veya cacık + 1 dilim ekmek
4- Ara öğünü tekrar muhakkak yapınız. Örnekler 2. maddede mevcuttur.
5- Eğer yemek saatinize çok varsa tekrar ara öğün yapabilirsiniz.
6- Akşam öğünlerinde hafif geçirmenizi tavsiye ediyoruz.
Örnek olarak:
5-6 yk sebze yemeği + salata + 2-3 yk yoğurt + 1 kepçe çorba
NOTLAR:
Günde 2.5 - 3 litre su içilmeli.
3 kupa bitki çayı tüketilmeli. İçine çubuk tarçın atabilirsiniz.
Şekersiz Türk kahvesinin kalorisi 0 dır ve antioksidan etkisi vardır. İçilebilir.
Nescafe içmek isteniyorsa light ve şekersiz içilebilir.
Salatalara tuz, nescafe, çay, bitki çaylarına şeker atmayı azaltarak bırakmanızı tavsiye ederim.
Salatalara 1-2 tk zeytinyağı katılabilir.
Çok tatlı ihtiyacı hissediyorsanız 1 elmayı rendeleyip içine toz tarçın atıp karıştırarak yiyebilirsiniz.
Asıl kilonuz sabah wc e çıktıktan sonra kıyafetsiz bir şekilde tartıldığınızda çıkan kilodur.
CUMA GÜNÜ MÜ ORUC TUTACAZ
SANIRIM SADE CUMA OLMAZ PERŞEMBE CUMA TUTMAN GEREKİYOR
Farz ve vacip oruçları sadece cuma günü veya cumartesi günü tek gün olarak tutmak mekruh olmaz. Bu nedenle kaza borcu olanların veya adağı bulunanların haftanın istediği günü oruçlarını tıutmalarının bir sakıncası olmaz.
Ayrıca, Arefe veya Kandil gibi mübarek günler Cuma veya Cumartesi gününe denk geldiği takdirde, bu günlerde oruç tutulması mekruh olmaz. Hadis-i Şerifte belirtilen "sizden biri adeti olan bir orucu tutuyorsa bir sakıncası olmaz" ifadesinden Kandil günleri oruç tutmayı adet edinenler Cuma günü kandile denk gelirse yalnız cuma günü oruç tutabilir manası çıkar. (Neylü'l Evtar, 4, 249; İslam Fıkhı Ansiklopedisi, Vehbe Zuhayli, c.3, s. 124)
Ancak, Farz ve Vacip oruçları ile lkandil ve arefeleri alışkanlık haline getirmeyenlerin, hafta içerisinde sadece Cuma ve Cumartesi günü oruç tutmaları tenzihen mekruhtur. Bu meseleye esas teşkil eden hadis-i şerifler şöyledir:
Cuma günü bir bayram günüdür. Bayram gününüzü oruç günü yapmayın. (Müsned, 2:303)
Üzerinize farz olan oruç müstesna, Cumartesi günü oruç tutmayınız. (İbni Mâce, Sıyam: 38)
Cumartesi ve Pazar günleri müşriklerin bayram günleridir. Ben onlara muhalefet etmek isterim. (Neseî, Cuma: 1)
"Geceler arasında sadece cuma gecesini ibadete tahsis etmeyin; yine günler arasında oruç tutmak için sadece cuma gününü tahsis etmeyin. Ancak sizden biri adeti olan bir orucu tutuyorsa bu müstesnadır." (Neylü'l Evtar, 4, 249; İslam Fıkhı Ansiklopedisi, Vehbe Zuhayli, c.3, s. 124)
Bu hadis-i şerifler sadece Cuma ve Cumartesi günleri oruç tutmamayı tavsiye etmektedir. Ancak bugünlerde oruç tutmanın, yani sadece Cuma ve Cumartesi oruçlu bulunmanın mekruhluk derecesi tenzihîdir. Yani harama yakın olan mekruh değildir.
Fakat bugünlerde oruç tutmak için bir gün öncesini veya bir gün sonrasını oruçlu geçirmekle mekruhluk ciheti ortadan kalkmış olur. Cuma günü oruçlu bulunmak isteyen kimse, ya Perşembe gününden itibaren oruç tutar veya Cuma ile birlikte Cumartesini de oruçlu geçirmesi gerekir. Yine Cumartesiyi oruçlu geçirmek isteyen kişi Cumayı veya Pazarı o güne eklemesi lâzımdır. Bu meselede fıkıh âlimlerimizin izahı bu şekildedir.
Şayet pazar gününe tazim niyetiyle tutmuyorsa, tatil günümdür daha rahat tutarım niyetiyle veya başka sebeble tek pazar günü oruç tutmakta bir mahzur yoktur. Ancak pazar gününü bir konuda hürmete layık görerek oruç tutmak uygun olmaz.
NERE GİDİYONNNN
SORMAAAAA KOVALAYAN VAR YAAA
NE GÜSELLLLLLLLLL
SANA BAYILIYORUM BENNNNNNNN
BENDE AKŞAM OLUNCA TATLI KRİZİ TUTUYOR
ONUNDA ÇÖZÜMÜ
UFAK BİR TABAĞA ELMA DİLİMLEYİP TARÇIN SERPİYOM
VEYA
1 TANE HURMAYI TADINA VARA VAR YİYORUMMM
HA DÜN AKŞAM ORUCU HURMA İLE AÇMIŞTIMMMMM
örnek alınabilecek liste
1- metabolizma kahvaltıda aldıkları besinlerle güne başladığı için sabah güzel bir kahvaltı yapılmalıdır.
örnek olarak:
2 dilim tam tahıllı / çavdar / uno denge ekmeği,
1 tane haşlanmış yumurta ( haftada 2-3 kez ),
1-2 dilim peynir,
domates, salatalık, tere, roka, maydanoz vs. Yeşillik,
3-4 tane zeytin,
kansızlık problemleri olanlar için 1 tk pekmez,
bitki çayı ( yeşil çay, 7 otlu bitki çayı, ıhlamur veya herhangi bir bitki çayı )
2-ara öğünü muhakkak yapılmalıdır. Ara öğün yapıldığında mide boş olmadığı için ana öğünde yemeklere saldırmanızı engelleyecektir.
örnek olarak:
10 fındık veya 15 badem veya 3 tane ceviz veya 2 tane light bisküvi veya 2 tane galeta veya 1 avuç beyaz leblebi, 1 kuru incir veya 3-4 tane kuru kayısı
3- öğle yemeklerinde et, tavuk , balık veya sebze yemenizi öneriyoruz.
Ana öğünlerin yanında mutlaka bol limonlu salata ve 2-3 yemek kaşığı yoğurt tüketmek sizi hem tok tutar hemde midenizi çalıştırmak için yardımcı olur.
örnek olarak:
* 5-6 yemek kaşığı sebze yemeği salata + 3 yk yoğurt veya ayran veya cacık + 1 dilim ekmek
4- ara öğünü tekrar muhakkak yapınız. örnekler 2. Maddede mevcuttur.
5- eğer yemek saatinize çok varsa tekrar ara öğün yapabilirsiniz.
6- akşam öğünlerinde hafif geçirmenizi tavsiye ediyoruz.
örnek olarak:
notlar:
günde 2.5 - 3 litre su içilmeli.
3 kupa bitki çayı tüketilmeli. Içine çubuk tarçın atabilirsiniz.
şekersiz türk kahvesinin kalorisi 0 dır ve antioksidan etkisi vardır. Içilebilir.
Salatalara tuz, nescafe, çay, bitki çaylarına şeker atmayı azaltarak bırakmanızı tavsiye ederim.
çok tatlı ihtiyacı hissediyorsanız 1 elmayı rendeleyip içine toz tarçın atıp karıştırarak yiyebilirsiniz.
asıl kilonuz sabah wc e çıktıktan sonra kıyafetsiz bir şekilde tartıldığınızda çıkan kilodur.
bu arada çorbam geldi kızlar ben gidip karnımı doyurayımm
yasmin kaynak sağlamm çarşamba-perşembe-cuma 3 gün makbul olanıymış tam ortası böyle oluyormuşş
bu arada sorduğum zat oruç tutucaz hocam kesin bilgi verir misiniz dedim
arkadaşlarını topla birlikte iftar yaparıs dedii
sizi de çağırdı yaneee
bu arada çorbam geldi kızlar ben gidip karnımı doyurayımm
yasmin twister vefadan sorulur hemen bilgi alabilirsinn
bu arada ben de bi form çay aldımm işlere devam
eşim bana süpris hediye diye almıştıdaahımm ölemi
bak bilmiyorudmmmmmmmmm
Anladım yasminim su içmeye dikkat edelim o zaman aslında severim su içmeyi ama ihmal ediyoruz işteee
masaj konusunuda deneyeceğimm
ben yedim kızlar
ezogelin çorba
salata
ayran
pilav ve kuru köfte
yes baby inş bi mani çıkmazsa tutacağım
aslında çarşmaba * perşembe * cuma 3 gün tutmak daha iyimiş
ben üçlücem inş bende de adet döenemi başlamazsa tabii
Örnek Alınabilecek Liste
1- Metabolizma kahvaltıda aldıkları besinlerle güne başladığı için sabah güzel bir kahvaltı yapılmalıdır.
Örnek olarak:
2 dilim tam tahıllı / çavdar / Uno denge ekmeği,
1 tane haşlanmış yumurta ( Haftada 2-3 kez ),
1-2 dilim peynir,
Domates, salatalık, tere, roka, maydanoz vs. yeşillik,
3-4 tane zeytin,
Kansızlık problemleri olanlar için 1 tk pekmez,
Bitki çayı ( Yeşil çay, 7 otlu bitki çayı, ıhlamur veya herhangi bir bitki çayı )
2-Ara öğünü muhakkak yapılmalıdır. Ara öğün yapıldığında mide boş olmadığı için ana öğünde yemeklere saldırmanızı engelleyecektir.
Örnek olarak:
3- Öğle yemeklerinde et, tavuk , balık veya sebze yemenizi öneriyoruz.
Örnek olarak:
4- Ara öğünü tekrar muhakkak yapınız. Örnekler 2. maddede mevcuttur.
5- Eğer yemek saatinize çok varsa tekrar ara öğün yapabilirsiniz.
6- Akşam öğünlerinde hafif geçirmenizi tavsiye ediyoruz.
Örnek olarak:
NOTLAR:
Günde 2.5 - 3 litre su içilmeli.
3 kupa bitki çayı tüketilmeli. İçine çubuk tarçın atabilirsiniz.
Şekersiz Türk kahvesinin kalorisi 0 dır ve antioksidan etkisi vardır. İçilebilir.
Çok tatlı ihtiyacı hissediyorsanız 1 elmayı rendeleyip içine toz tarçın atıp karıştırarak yiyebilirsiniz.
Asıl kilonuz sabah wc e çıktıktan sonra kıyafetsiz bir şekilde tartıldığınızda çıkan kilodur.
ben onu kullanmıyorum artıkın bikereee
eşim bana süpris hediye diye almıştıdaa
afiyet olsunnn canımm
bende tarhana çorba
yarım simit
domates salatalık 3 zeytin kibrit kutusu peynir yedim
kızlarr hızınızaaa yetişemedim vallahiiii sayfalar ilerlemişşş
Benim oğluşun sünnetine gelecekmisin, Zeliş gelicek kısmetse
En sondakiii yazı aynııı benim ölçüm tekniğimmm
afiyet şeker olsunnn
afiyet olsun cnm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?