- 3 Mart 2013
- 1.793
- 4.531
- 333
- 33
Neden olmasın uzaktan gelmiş insanlar benim kuzenin balıkesirde düğünü oldu 1 hafta öncede bizim memlekette de düğünü olmuştu, ilçe deydi 2 ci düğün, biz hepimiz onlarda kaldık mesela gece çekirdek çintik 1 hafta önceki düğünün dedikodusu yaptık herkesin aile dinamiği farklı
2. düğünden sonra da kuzenin evinde kaldınız mı, asıl sorun o.Neden olmasın uzaktan gelmiş insanlar benim kuzenin balıkesirde düğünü oldu 1 hafta öncede bizim memlekette de düğünü olmuştu, ilçe deydi 2 ci düğün, biz hepimiz onlarda kaldık mesela gece çekirdek çintik 1 hafta önceki düğünün dedikodusu yaptık herkesin aile dinamiği farklı
ilk gece beraber olunmasa bile ozeldir yani. kari koca icin onemli bir gecedir. adam kucaklar kapidan gecirir, odalarinda altin sayarlar, basbasa kalirlar, düğün kritigi yaparlar yorgunsa bile sarilir uyurlar.Köyde otel ne gezssinki elalemin evine neden yollasın kardeşlerini biri gece taciz etse nolacak
KIz zaten beraber yaşıyormuş eşiyle ayrıca ilk gece illa beraber olunacak kuralı nerde yazıyor ? İnsan yorgunluktan ölüyor
Senin kv beraber yaşadığnı biliyor köydekilere mahçup olmamak için rol kesmiş sabahta el öpmesi çarşaf biymrdi adetler töreler
Birinci düğün bizim şehirdeydi zaten tabiki kalmadık hepimizin evi var 2 ci düğün bir ilçede bilmediğimiz şehirde kaldıki onlar çok ısrar etti birdaha hepinizi evimizde göremeyiz diye yoksa tabi otel var2. düğünden sonra da kuzenin evinde kaldınız mı, asıl sorun o.
Yok balkonda çekirdek çay yaptık kız kuzenim istedi diyorum ahahahOkey de oynadınız mı bacım?
Ayyy konu sahibi diğer sorularınıza baktımda ilk defa kk da bir kaynanaya üzüldüm. Allah eşiniz ve ailesine kolaylık versin. Tüm sorularınızda ama annem böyle istiyor teması var. Evlilikten önce alınan ev için bile yarısı benim üzerime olsun talebi olmuş. Tabi sizin öyle bir talebiniz yok annenizin var. Başlık parası ne ya bu bile istenmiş.
Bu kadar gelenekçi bir ailesiniz Ama bu soruda kardeşlerim bende kalmasına izin vermediler kaynanamdan kayınpederimden soğudum diyebiliyorsunuz yuh. Bir insan bu kadar bencil olmamalı ya. Kendinize han hamam başkasına din iman
ilk gece beraber olunmasa bile ozeldir yani. kari koca icin onemli bir gecedir. adam kucaklar kapidan gecirir, odalarinda altin sayarlar, basbasa kalirlar, düğün kritigi yaparlar yorgunsa bile sarilir uyurlar.
ayrica bunlar yillaridr beraber yasayip evlenmeye karar veren bir cift degil ki sunun surasinda ne zamandir ayni evdeler . tam tavşan zamanlarindalar tabii ki sevisirler yani neden sevişmesinler?
ayrica hatırlandıginda kadin belki diyecek "yaaa ne guzel bir gundu. düğünümüz oldu, kardeşlerimle son bir gece gecirdik evde, hasret giderdik, dugun kritigi yaptik, güldük eglendik agladik. cok guzeldi"
adam da diyecek "iyyy b.k gibiydi dolusturmus tüm akrabalarini eve en ozel günümüzde girdi salona hahara hihiri. sinir oldum düğün gecemde kadin salonda bacilarıyla ben yalniz uyudum"
boyle baslayan evlilikten hayir mi gelir?
koy yerinde otel yoksa bile evini acan biri vardir elbet köylük yerde bu normaldir. zaten dugun bitiyor 12ye dogru. gitsin elin evinde yatsin sabah da kendi evije dönsün.
bu isin adeti budur yani
yol yordamdan ne uzak bir davranis.
benim nikahima nisanlimin baska ulkeden babasi gelebilir. eger gelirlerse babasinin nikahtan sonra gidecek yeri olmazsa (dil bilmez iz bilmez) o bizim evimizde kalir biz guzel bir otele gideriz, tatil yapariz heralde. ilk gecemde yan odada kayinbaba yatarken gelinlikle eve girecek degilim (ki hayir ilk gecem ilk gecem olmayacak ve tavsan doneminiz coktan gecti. yine de) usulsuz
Takıları da aldılar paraları vs hepsini aldılar bir şey kalmadı bize vermedilerilk gece beraber olunmasa bile ozeldir yani. kari koca icin onemli bir gecedir. adam kucaklar kapidan gecirir, odalarinda altin sayarlar, basbasa kalirlar, düğün kritigi yaparlar yorgunsa bile sarilir uyurlar.
ayrica bunlar yillaridr beraber yasayip evlenmeye karar veren bir cift degil ki sunun surasinda ne zamandir ayni evdeler . tam tavşan zamanlarindalar tabii ki sevisirler yani neden sevişmesinler?
ayrica hatırlandıginda kadin belki diyecek "yaaa ne guzel bir gundu. düğünümüz oldu, kardeşlerimle son bir gece gecirdik evde, hasret giderdik, dugun kritigi yaptik, güldük eglendik agladik. cok guzeldi"
adam da diyecek "iyyy b.k gibiydi dolusturmus tüm akrabalarini eve en ozel günümüzde girdi salona hahara hihiri. sinir oldum düğün gecemde kadin salonda bacilarıyla ben yalniz uyudum"
boyle baslayan evlilikten hayir mi gelir?
koy yerinde otel yoksa bile evini acan biri vardir elbet köylük yerde bu normaldir. zaten dugun bitiyor 12ye dogru. gitsin elin evinde yatsin sabah da kendi evije dönsün.
bu isin adeti budur yani
yol yordamdan ne uzak bir davranis.
benim nikahima nisanlimin baska ulkeden babasi gelebilir. eger gelirlerse babasinin nikahtan sonra gidecek yeri olmazsa (dil bilmez iz bilmez) o bizim evimizde kalir biz guzel bir otele gideriz, tatil yapariz heralde. ilk gecemde yan odada kayinbaba yatarken gelinlikle eve girecek degilim (ki hayir ilk gecem ilk gecem olmayacak ve tavsan doneminiz coktan gecti. yine de) usulsuz
kiz dimyata pirince giderken eldeki bulgurdan mi oldun?Takıları da aldılar paraları vs hepsini aldılar bir şey kalmadı bize vermedilerneymiş efendim düğün masraflarını bu şekilde ödeyeceklermiş ve benimde arkadaşlarım taktı onlarda alıp götürdüler ben sadece ortada duran figürandım
Eee ama işte hiç bir hakkınız olmayan evi isterken, kına, düğün herseyi siz yapacaksınız derken size bu nasıl iş ya demeyen insanların bu şekilde davranmasına şaşırdınız mı? Eminim burda kimse şaşırmamıştır. Sadece köprüyü geçiyorlardı.Takıları da aldılar paraları vs hepsini aldılar bir şey kalmadı bize vermedilerneymiş efendim düğün masraflarını bu şekilde ödeyeceklermiş ve benimde arkadaşlarım taktı onlarda alıp götürdüler ben sadece ortada duran figürandım
Takıları da aldılar paraları vs hepsini aldılar bir şey kalmadı bize vermedilerneymiş efendim düğün masraflarını bu şekilde ödeyeceklermiş ve benimde arkadaşlarım taktı onlarda alıp götürdüler ben sadece ortada duran figürandım
Ev mi almış kayın aile konu sahibine?kiz dimyata pirince giderken eldeki bulgurdan mi oldun?
annen ne dedi?
Düğün günü kardeşlerinin senin evinde ne işi var?Elhamdülillah ben evlendim ama evliliğimizin ilk gecesinde sorunlar çıktı. Şöyle ki ben daha kendi memleketimdeyken eşimle hem resmi hem de dini nikah yapmıştık İstanbul'a geldiğimiz zaman da evimiz hazır olduğu için aynı evde kalıyorduk. Ve birlikteliğimiz de oldu. Sonra eşimin memleketinde düğün olacaktı dün oldu her şey çok güzel gidiyord, düğün akşamında herkes gitti, bitti, her şey toparlandı. Ben sonradan duydum kaynanam benden habersiz daha doğrusu bütün herkese söylemiş bir tek ben bilmiyorum işte bu akşam oğlumun da gelinin de ilk yalnız kalacağı gece onların evinde hiç kimse kalamaz. (Düğün zamanına kadar kardeşlerim evimde kalıyorlardı) Hiç kimse kalmayacak, yalnız kalacaksınız dedi. Birde emri vaki bir şekilde.. Ben de hayır dedim tepkimi ortaya koydum biz zaten Orhan'la evliyiz. Düğün akşamı benim kardeşlerim burada kalacak. Çünkü ben kardeşlerimi biliyorum, başka bir yerde rahat edemezler. Neyse sonra Kaynanam benimle inatlaştı. Ondan sonra bu olay büyüdü. Sonra kayınbabam gitmiş, benim kendi babama telefon açmış. Bu olayı anlatmış abime aynı şekilde. Ben bunu duyunca çok sinirlendim. Böyle özel bir meselenin nasıl bu kadar büyütülebileceğini, nasıl böyle bir şey yapabildiklerini sordum. Yine kendilerini haklı çıkarma çabasındaydılar, kendilerini savunma çabasındaydılar. Şu an ne kaynanamla ne de kayınpederimle pek fazla konuşmak istemiyorum. Çok soğudum, çok soğukluk araya girdi. Yani böyle küçücük bir olayı nasıl bu kadar büyüttüler, gerçekten aklım almıyor. Ben sakin bir şekilde dile getirdim ama Kaynanam inat etti ki zaten biz eşimle buraya geldiğimiz zamanda kaynanam eşime demiş ki şuanlık karınla birlikte olma düğün akşamına kadar o zaman olursun yani başımdan aşağıya kaynar sular döküldü şuan duymayan kimse kalmadı bence çok kırgınım onlara ve bu yüzden de eşimle aramız biraz soğuk sanki hep annesi yüzünden
konu sahibinin ailesi baslik parasindan süt hakkina, alinmis evi kızın üstüne yapmaya neler neler istiyorduEv mi almış kayın aile konu sahibine?
Ee o zaman altınları da alırlar yani.Oturulabilecek evlerin fiyatından hiç haberi yok galiba. Burada dümdüz apartman daireleri 3-4 milyondan falan satılıyor. Altınları satsalar yine alamazlar ki, o kadar altın takılmış olamaz herhalde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?