Bu mevzular ayıp değil mi ya.. onlar için çok normal geliyor herhalde

İlla gerdek açısından bakmamak lazım ama noop. Neticede bizim kültürde ilk bir sene çift birbirine alışsın diye uzak durulur. Yatılı gidilmez. Her türlü saçma yapılan.

belli ki düğün için gelmişler düğün geceside kalıp gideceklerdir diye düşündüm.
daha uzun kaldılarsa haklısın.
ama bence kv düğün olmadan evlenmiş saymadığından öyle diretti. oğluşu sevişemeyecek diye aklı çıkmış diye yorumlayıp gıcık oldum:)

Saçma

Kızın ailesine gıcığı var kadının. Kızın annesi başlık parası süt parası diye tutturup ailenin aldığı evin yarısını kızın üstüne yapın diye tutturan bir aile kalması ondan göze batmıştır

Adam ve ailesine de müstahak. Açtığınız onca konu ve karşı taraftan talep ettiklerinize rağmen bile bile başlarını yakmayı tercih etmişler.

Size göre olabilir ne gerdekmiş arkadaş benim kuzen öyle olmasını tercih etti hepinizi evimde ağırlayacam gurbete gelin geldim birdaha bu ortam olmaz dedi zaten 1 hafta önce diğer düğün olmuştu bana adetler töreler usuller saçma gelir oyuzden bana normal

+1

İlk defa bir kaynanaya hak verdim bacım yanlış anlama ama düğün gecesi kardeşlerinin sizde ne işi var? Görümcen/görümcelerin gelip biz illa sizde kalacağız deseydi ne yapardın? Konu gerdek falan değil bence, düğün gecesi çift rahatsız edilmemeli. Misafir otelde kalabilir. Tamam kayınvalidenin diretmesi falan doğru değil ama baştan senin böyle bir şeye mahal vermemen gerekirdi.

kızın aileside bu mantıktaysa o zaman çocuklarını bırakmamalardı evet düğün gecesi.
kadın parasını verdim diye düşünmüştür.

Abi gerdege girmeyecek olsan bile birilerinin evinde kalmasi sacma yani
Makyajini temizlicen dus alcan esin de dus alacak bi ayaklarinizi uzatcaniz pizza soylceniz laklak yapcaniz vs vs
Dugun gecesi icin onceden kaynananla konussaydin kardeslerime yer ayarlayalim diye veya 1 gece otel ayarlasaydin kardeslerin icin
Kv ne zaman birlikte olacaginizi dahi soylemis kadin sacma ama sizde pek normal degilsiniz

Süt parası nedir yahu?
Oğlan anaları emzirmiyor muymuş?
Başlık parasına hiç değinemiyorum bile!
Kadın sizi satın almış gözü ile baktığı için her şeye karışma hakkını görüyordur.

Başka şehirde olsanız eşinizin kardeşlerinin gidecek yeri olmasa kesinlikle kabul etmez otel derdiniz. Kayınvalideniz densizlik yapmış ilkgece muhabbeti felan ama yalnız olmalısınız konusunde haklı. sizinde kalır yanınız yok. En ufak şeyden de soğumaları anlamıyorum . Nekadar buyutmussunuz

Kayınvalide haklı siz sadece kendinizi düşünenle bencillik yapmışsınız kocanıza sordunuz mu düğün gecesi evde kardeşlerim kalacak istiyor musun diye? Daha önce birliktelik olsa bile düğün gecesi farklıdır belki fantezi olarak yaklaşacak adam gelinliği çıkartırken sırnaşacak aklında yükselmiştir o gece için belki. İlk gece olmayacağı İçin de zorluğu olmaz soyunur ateşli ateşli sevişirsiniz adam bunları kuruyor belki ama siz yan odada kardeşim var dır sessiz ol diye yanından ayrılıyorsunuz ne kadar ayıp. Sizin ailenizin yaptığı çok büyük ayıp. Kayınvalideniz de etrafa madara olmamak İçin saçma sapan konuşmuş intiba kurtarmaya çalışmış küçük yerlerde bu yaptığınız yıllarca dedikodu malzemesi çünkü insanları zor duruma düşürmüşsünüz

Birlikteliginize kimse karisamaz orada hadsizlik etmisler ama asil annesinden size laf tasiyan kocaniza kizin hadi annesi densizlik etti soyledi boyle bir seyi o neden yetistiriyor sizin laflarinizida yetistirmesin dikkat edin bu arada kardesleriniz 1 gece icin baska yerde kalabilirlerdi sonucta bugun donmeyecekler mi kendi evlerine

Adam ve ailesine de müstahak. Açtığınız onca konu ve karşı taraftan talep ettiklerinize rağmen bile bile başlarını yakmayı tercih etmişler.
Ogullarini vazgecirememislerdir dugun gecesi bile burada kaliyorsalar bunlar artik hep oglumun basinda kalacak diye korkmustur aile ondan kiz tarafini aramislardir

Sizin bu evlilik serüveniniz iki taraf için de düğün sürecinde yapılmaması gerekenler olarak okutulsa sosyolojik bir aydınlanma yaşarız. Nerden tutsan yanlış hareketler sonunuz hayır olsun insallah ama muhtemelen 1 ay sonra kızlar 5 haftalık hamileyim diyerek yeni sorunları sıralamaya başlarsınız.

Ayyy konu sahibi diğer sorularınıza baktımda ilk defa kk da bir kaynanaya üzüldüm. Allah eşiniz ve ailesine kolaylık versin. Tüm sorularınızda ama annem böyle istiyor teması var. Evlilikten önce alınan ev için bile yarısı benim üzerime olsun talebi olmuş. Tabi sizin öyle bir talebiniz yok annenizin var. Başlık parası ne ya bu bile istenmiş.
Bu kadar gelenekçi bir ailesiniz Ama bu soruda kardeşlerim bende kalmasına izin vermediler kaynanamdan kayınpederimden soğudum diyebiliyorsunuz yuh. Bir insan bu kadar bencil olmamalı ya. Kendinize han hamam başkasına din iman

Köyde kalmaları şart mı? Düğün olmuş bitmiş, evli evine köylü köyüne. En yakın ilçe ya da şehir merkezindeki otelde kalınır gayet. Üniversite arkadaşlarımın düğünlerine gittim memleketlerine. Köy düğünlerine de katıldım. Değil gelinle damat, kimsenin evine çöreklenmedik. İlçedeki öğretmen evinde, otelde falan kaldık. Görgüsüzlüktür bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…