İlla gerdek açısından bakmamak lazım ama noop. Neticede bizim kültürde ilk bir sene çift birbirine alışsın diye uzak durulur. Yatılı gidilmez. Her türlü saçma yapılan.
PekiDüğün bana romantik bir şeydir bence ve sonrasında çiftin cinsel hayatı olsa dahi baş başa kalmalılar. Çirkin bence. Otel denen bir şey var otel yoksa bile bir gece konu komşuda yatılabilir
SaçmaNeden olmasın uzaktan gelmiş insanlar benim kuzenin balıkesirde düğünü oldu 1 hafta öncede bizim memlekette de düğünü olmuştu, ilçe deydi 2 ci düğün, biz hepimiz onlarda kaldık mesela gece çekirdek çintik 1 hafta önceki düğünün dedikodusu yaptık herkesin aile dinamiği farklı
Kızın ailesine gıcığı var kadının. Kızın annesi başlık parası süt parası diye tutturup ailenin aldığı evin yarısını kızın üstüne yapın diye tutturan bir aile kalması ondan göze batmıştırbelli ki düğün için gelmişler düğün geceside kalıp gideceklerdir diye düşündüm.
daha uzun kaldılarsa haklısın.
ama bence kv düğün olmadan evlenmiş saymadığından öyle diretti. oğluşu sevişemeyecek diye aklı çıkmış diye yorumlayıp gıcık oldum:)
Adam ve ailesine de müstahak. Açtığınız onca konu ve karşı taraftan talep ettiklerinize rağmen bile bile başlarını yakmayı tercih etmişler.Elhamdülillah ben evlendim ama evliliğimizin ilk gecesinde sorunlar çıktı. Şöyle ki ben daha kendi memleketimdeyken eşimle hem resmi hem de dini nikah yapmıştık İstanbul'a geldiğimiz zaman da evimiz hazır olduğu için aynı evde kalıyorduk. Ve birlikteliğimiz de oldu. Sonra eşimin memleketinde düğün olacaktı dün oldu her şey çok güzel gidiyord, düğün akşamında herkes gitti, bitti, her şey toparlandı. Ben sonradan duydum kaynanam benden habersiz daha doğrusu bütün herkese söylemiş bir tek ben bilmiyorum işte bu akşam oğlumun da gelinin de ilk yalnız kalacağı gece onların evinde hiç kimse kalamaz. (Düğün zamanına kadar kardeşlerim evimde kalıyorlardı) Hiç kimse kalmayacak, yalnız kalacaksınız dedi. Birde emri vaki bir şekilde.. Ben de hayır dedim tepkimi ortaya koydum biz zaten Orhan'la evliyiz. Düğün akşamı benim kardeşlerim burada kalacak. Çünkü ben kardeşlerimi biliyorum, başka bir yerde rahat edemezler. Neyse sonra Kaynanam benimle inatlaştı. Ondan sonra bu olay büyüdü. Sonra kayınbabam gitmiş, benim kendi babama telefon açmış. Bu olayı anlatmış abime aynı şekilde. Ben bunu duyunca çok sinirlendim. Böyle özel bir meselenin nasıl bu kadar büyütülebileceğini, nasıl böyle bir şey yapabildiklerini sordum. Yine kendilerini haklı çıkarma çabasındaydılar, kendilerini savunma çabasındaydılar. Şu an ne kaynanamla ne de kayınpederimle pek fazla konuşmak istemiyorum. Çok soğudum, çok soğukluk araya girdi. Yani böyle küçücük bir olayı nasıl bu kadar büyüttüler, gerçekten aklım almıyor. Ben sakin bir şekilde dile getirdim ama Kaynanam inat etti ki zaten biz eşimle buraya geldiğimiz zamanda kaynanam eşime demiş ki şuanlık karınla birlikte olma düğün akşamına kadar o zaman olursun yani başımdan aşağıya kaynar sular döküldü şuan duymayan kimse kalmadı bence çok kırgınım onlara ve bu yüzden de eşimle aramız biraz soğuk sanki hep annesi yüzünden
Size göre olabilir ne gerdekmiş arkadaş benim kuzen öyle olmasını tercih etti hepinizi evimde ağırlayacam gurbete gelin geldim birdaha bu ortam olmaz dedi zaten 1 hafta önce diğer düğün olmuştu bana adetler töreler usuller saçma gelir oyuzden bana normal
+1belli ki düğün için gelmişler düğün geceside kalıp gideceklerdir diye düşündüm.
daha uzun kaldılarsa haklısın.
ama bence kv düğün olmadan evlenmiş saymadığından öyle diretti. oğluşu sevişemeyecek diye aklı çıkmış diye yorumlayıp gıcık oldum:)
Kızın ailesine gıcığı var kadının. Kızın annesi başlık parası süt parası diye tutturup ailenin aldığı evin yarısını kızın üstüne yapın diye tutturan bir aile kalması ondan göze batmıştır
Ogullarini vazgecirememislerdir dugun gecesi bile burada kaliyorsalar bunlar artik hep oglumun basinda kalacak diye korkmustur aile ondan kiz tarafini aramislardirAdam ve ailesine de müstahak. Açtığınız onca konu ve karşı taraftan talep ettiklerinize rağmen bile bile başlarını yakmayı tercih etmişler.
Köyde kalmaları şart mı? Düğün olmuş bitmiş, evli evine köylü köyüne. En yakın ilçe ya da şehir merkezindeki otelde kalınır gayet. Üniversite arkadaşlarımın düğünlerine gittim memleketlerine. Köy düğünlerine de katıldım. Değil gelinle damat, kimsenin evine çöreklenmedik. İlçedeki öğretmen evinde, otelde falan kaldık. Görgüsüzlüktür bu.Köyde otel ne gezssinki elalemin evine neden yollasın kardeşlerini biri gece taciz etse nolacak
KIz zaten beraber yaşıyormuş eşiyle ayrıca ilk gece illa beraber olunacak kuralı nerde yazıyor ? İnsan yorgunluktan ölüyor
Senin kv beraber yaşadığnı biliyor köydekilere mahçup olmamak için rol kesmiş sabahta el öpmesi çarşaf biymrdi adetler töreler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?