Bu mobbing degil de nedir?

redvelvetcupcake

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2014
1.320
2.521
138
Calisma arkadasiniz her onemli zamanda (ornek; amirinizle konusmaniz gerektiginde, beraber sunum yapmaniz gerektiginde, cok acil bir veri yetistirmeniz gerektiginde) hastayim diyerek sizi yalniz biraksa, ustelik bazi ulasabileceginiz veriler yalnizca calisma arkadasinizdaysa ve hastayim diyerek gelmedigi ve telefonlariniza cevap vermedigi icin sunuma o verileri ekleyemiyorsaniz ve bu her seferinde ayni sekilde gerceklesiyorsa bu mobbing degil midir?

Dun toplanti maili gelir gelmez ben hastayim dedi ve su an toplantida yalniz sunum yapmak zorundayim, hicbir sekilde ulasamadigim icin sadece onda bulunan verileri sunuma koyamiyorum. Hep ayni bahane oldugu icin artik iyi niyetimi kaybettim.

Amirimiz her seyin farkinda ve uyariyor defalarca hatta beraber calismayi gozden gecirecegini bile soyledi ancak calisma arkadasim bunu seni kayiriyor beni sevmiyor olarak nitelendiriyor. Bugun cok onemli bir toplanti var ve cok gerginim yine bu duruma dusurdugu icin beni.

Eklemeyi unuttum ikimiz de akademisyeniz oldukca iyi bir universitede.

Son düzenleme:
  • Beğen
Reactions: KV_
Calisma arkadasiniz her onemli zamanda (ornek; amirinizle konusmaniz gerektiginde, beraber sunum yapmaniz gerektiginde, cok acil bir veri yetistirmeniz gerektiginde) hastayim diyerek sizi yalniz biraksa, ustelik bazi ulasabileceginiz veriler yalnizca calisma arkadasinizdaysa ve hastayim diyerek gelmedigi ve telefonlariniza cevap vermedigi icin sunuma o verileri ekleyemiyorsaniz ve bu her seferinde ayni sekilde gerceklesiyorsa bu mobbing degil midir?

Dun toplanti maili gelir gelmez ben hastayim dedi ve su an toplantida yalniz sunum yapmak zorundayim, hicbir sekilde ulasamadigim icin sadece onda bulunan verileri sunuma koyamiyorum. Hep ayni bahane oldugu icin artik iyi niyetimi kaybettim.

Amirimiz her seyin farkinda ve uyariyor defalarca hatta beraber calismayi gozden gecirecegini bile soyledi ancak calisma arkadasim bunu seni kayiriyor beni sevmiyor olarak nitelendiriyor. Bugun cok onemli bir toplanti var ve cok gerginim yine bu duruma dusurdugu icin beni.

Size yapılan haksızlık. İş arkadaşınızın sosyal fobisi olabilir mi ? Nedense aklıma ilk o geldi.
Eğer böyle bir problemi varsa sorununun sizinle alakalı olduğunu sanmam. Tabii sizi etkilediğinden sizinde performansınızı etkiler haklısınız.
Bence yapıcı yaklaşılabilir. Sosyal fobi varsa çok sıkıntı çekiyor olabilir.

iş arkadaşın seni işden kovdurmak için uğraşıyor
muhtemelen
yaptığın işler onunkinden öne çıkıyor
bu yüzden seni yanlızlaştırmak istiyor
ama senin yöneticinle görüşüp aynı ekranları açtırman lazım kendine
bizde öyle mesela bir yöneticimizeiş hazırlayacaksak ilgili kişi de ** sürekli** problem çıkıyorsa onun ekranlarını belki senede birkaç defa lazım olsa da açtırıyorlar
1 kişi yüzünden iş aksaması ciddi problem olarak görülüyor aslında büyük firmalarda

Ben olsam açıkca ifade ederim. Aslında şu verileride sunuma eklemem gerekiyordu fakat sabahtan beri x'e ulaşamadım diye.

o iş arkadaşın amirine de sana da haksızlık ediyor. bir de pişkin pişkin "beni sevmiyor, seni kayırıyor" diyebiliyor hadsiz.
amirin de farkında her şeyin. ikiniz birlikte yüzüne açıkça söyleyin.
arkadaşının da açıkça yüüzüne söyle. sen üzüleceğine o biraz da onun canı sıkılsın. "aman kırılmasın , üzülmesin" diye diye iyi niyetini sömürmüş.

Son düzenleme:
iş arkadaşınız istediği gibi algılasın. sizde ona dersiniz sana hiç bi zaman ulaşamıyorum sürekli böyle yapıyorsun diye.
ne sorumsuz insanlar var yahu.

iş arkadaşın seni işden kovdurmak için uğraşıyor
muhtemelen
yaptığın işler onunkinden öne çıkıyor
bu yüzden seni yanlızlaştırmak istiyor
ama senin yöneticinle görüşüp aynı ekranları açtırman lazım kendine
bizde öyle mesela bir yöneticimizeiş hazırlayacaksak ilgili kişi de ** sürekli** problem çıkıyorsa onun ekranlarını belki senede birkaç defa lazım olsa da açtırıyorlar
1 kişi yüzünden iş aksaması ciddi problem olarak görülüyor aslında büyük firmalarda

Kovulma durumumuz yok, akademisyeniz. Oldukca koklu bir universitede hem de.

Size yapılan haksızlık. İş arkadaşınızın sosyal fobisi olabilir mi ? Nedense aklıma ilk o geldi.
Eğer böyle bir problemi varsa sorununun sizinle alakalı olduğunu sanmam. Tabii sizi etkilediğinden sizinde performansınızı etkiler haklısınız.
Bence yapıcı yaklaşılabilir. Sosyal fobi varsa çok sıkıntı çekiyor olabilir.

Tam tersine oldukca sosyal bir insandir.
Sadece amirimizin onu sevmedigini dusunuyor ve ondan kaciyor surekli.

Eklemeyi unuttum ikimiz de akademisyeniz oldukca iyi bir universitede.
ınsanların menfaat pesınde ozellıkle de boyle buyuk fırmalar kurumlarda derdı uste cıkmak olabılır

Amirinizle konuşma şansınız yok mu sizin ekip arkadaşını değiştirmesi için?
Ben yoruldum artık deyin. Hakikaten sadece kendisinde veri saklaması kabul edilemez. Amiriniz nasıl kabul ediyor bunu? Kişisel bilgi değil ki bu, işyerine ait. Ne hakla sadece kendisinde tutabilir?

Ben amir olsam sadece bu konu için bile cezalandırabilirdim, disiplin ya da savunma vs.

Bir de sizi sürekli yalnız bırakması var ki "tek enayi ben miyim" dedirtiyor insana. O da apayrı bir konu.

Keşke değiştirebilseniz, başkasıyla çalışabilseniz.

Aklınca ben olmadan siz hiçsiniz diyor. Yokluğum anlaşılsın,eksikliğim hissedilsin kafasında ve konumunuz gereği yaptırım uygulanmıyorsa bunuda gayet fırsata çevirmiş.
Bilemiyorum ne yapılabilir. Neyseki yöneticiniz durumun farkındaymış,o uyarsa bir faydası olmaz mı?

O arkadasiniz sagda solda amirim ve calisma arkadasim bana mobbing uyguluyo diye dolasiyo olabilir,baksaniza kendinde amirinizin sizi korudugunu soyleme haddini bile bulmus.

Nedendir bilmem ama haksizlarin sesi daha cok cikiyo.

Aklınca ben olmadan siz hiçsiniz diyor. Yokluğum anlaşılsın,eksikliğim hissedilsin kafasında ve konumunuz gereği yaptırım uygulanmıyorsa bunuda gayet fırsata çevirmiş.
Bilemiyorum ne yapılabilir. Neyseki yöneticiniz durumun farkındaymış,o uyarsa bir faydası olmaz mı?

Inanin defalarca uyardi. Gereken yaptirimlari uyguladi. En son olarak calismayi dusunmedigini soyledi ama doktorasi yanacagi icin kolay gerceklestirilecek bir durum degil bu.

Amirinizle konuşma şansınız yok mu sizin ekip arkadaşını değiştirmesi için?
Ben yoruldum artık deyin. Hakikaten sadece kendisinde veri saklaması kabul edilemez. Amiriniz nasıl kabul ediyor bunu? Kişisel bilgi değil ki bu, işyerine ait. Ne hakla sadece kendisinde tutabilir?

Ben amir olsam sadece bu konu için bile cezalandırabilirdim, disiplin ya da savunma vs.

Bir de sizi sürekli yalnız bırakması var ki "tek enayi ben miyim" dedirtiyor insana. O da apayrı bir konu.

Keşke değiştirebilseniz, başkasıyla çalışabilseniz.

Malesef ortak bir calisma yurutuyoruz ve calisma suresi bitene kadar ayrilamayiz. Ayni zamanda doktora tezlerimiz de bu calismanin alt parcalari yani hic ihtimal yok ayrilmak icin.

İş arkadaşın kendisi ile sorunlu bunu herkes görmeli paylaşım yapmak istemiyor olduğunu

Bilgiler onda kalıyorsa bu açıkca sana bile,bile engel olmaktır sanırım senin kovulmanı bekliyor hiç dostça gelmedi bana , gereğini yap o kadına acıma

Inanin defalarca uyardi. Gereken yaptirimlari uyguladi. En son olarak calismayi dusunmedigini soyledi ama doktorasi yanacagi icin kolay gerceklestirilecek bir durum degil bu.
Ama böylede olmaz ki. Resmen" kapağı attım ne yaparsam yapayım kovulmam, öyleyse umurumda değil" diyor.
Çok çirkin bir tavır bu ve ciddi bir yaptırımı olmalı,sözde kalmamalı.
Sizi strese sokmaya,zor durumda bırakmaya hakkı yok ki.
Sizde eksik iş yapmış gibi oluyorsunuz bu durumda.
Sadece kendi işini aksatmıyor ki,sizide aksatıyor.

Back
X