Bu nasıl anlayışsızlık

Cekseydin 2 tokat bak bida gelebiliyormu. Ay okuyunca cildirdim canli canli yasasam cinnet gecirirdim kocan tam bir sigir nedemek evin anahtarini vermek o veletin annesi got buyutcek diye sen onun veledini oyalamak zorundamisin
Neden 2 tokat cekicekmis ? Kafayı yemiş olmalısınız. 11 yaşındaki çocuk dövülür mu ya. Dayısı almış eve çocuğun suçu ne ? Simdi de çocuğunu kardeşinin evine gönderen herkes g... büyütüyor mu oldu ? Sizin gibilere kaldiysak yandık. .Allah merhamet versin 2 tokat cekseneymis. ..

Katılıyorum, konunun bir de böyle derin, can sıkan yönü de var.
Düşünün ki bu çocuk, yengesinin kendisine "Yorgunum, bebek de uyuyor, sonra gel" demesinin ardından, dayısının uzattığı anahtar ve "Sessizce gir eve" tembihi ile nasıl bir mesaj alacak? Ya da "Ay nolcak 11 yaşında meraklı, bizi giyinip soyunurken izliyor da kıkır kıkır gülüyor" fikriyle, nasıl "İnsanların özeli- benim özelim" algısı oluşturacak? Hele popoya şaplak atmalar, insanların orasına burasına ellemeler filan... 11 yaşındaki bir çocuk için uyarı alması, oturtup ciddi bir konuşma ile düzeltilmesi gereken bir hareket. Hatta bu hareket; çocuğun tehlike unsuru olmasından çok, tehlikeye açık bir çocuğa da işaret. Belki kendisine aynı şekilde dokunulduğu için bu şekilde davranıyor.

Küfür kısmı mesela, çocuğunuzu ne kadar dikkatli ve özenle de yetiştirseniz, yolda, sokakta, zevzek akrabalar arasında ya da okulda vb. bir yerlerden mutlaka öğreniyor ve tepki topladığını bildiği-değişik geldiği için inatla küfürler edebiliyor. Ancak bu davranış da cezasız ya da ikazsız kalırsa, hatta "Ahaha bi daha de bakayım" tarzı cahilliklerle desteklenirse, bu çocuktan nasıl sağlıklı iletişim kurmasını bekleyeceksiniz? "Çocuktur o, yapar" gibi her şeye ultra mega ılımlı-anlayışlı(!) yaklaşan ebeveynler (Hatta konu içinde gördük birkaçını) yüzünden, salt kendi çocukları değil, o çocuklarla temas eden her çocuk kötü yönde etkileniyor.

Ben bir "Salak" kelimesini telaffuzda "Aa ama Gangsta çok ayıp, güzel ağzını kirletiyor o kelime" tepkisini alarak büyüdüm. Ha annemizin babamızın duymadığı, görmediği yerlerde sinirlenince arkadaşlar arasında sarf ettik bir iki küfür, ama yapışmadı ağzımıza, izin vermediler yapışmasına, "Böyle olmaz" dediler. Ya nette denk geliyorum, bilmem neresine ne yapayım diye çocuğa küfür ettirip gülen insanlar var, dehşete kapılıyorum.

Bir diğer nokta da buzdolabı, dolap vb. karıştırmak mesela şu konudaki; 11 yaşında bir çocuk, "Yabancı ev" bilincinde olması gereken bir çocuk, "İzinsiz kimsenin hiçbir şeyine el süremem" demesi gereken bir çocuk; bu eğitimin verilmiş olması lazım çoktan. Konu direkt gelin-görümce-yeğen ve koca ibareleri ile dönse de, burada büyük bir anne ve babalık ihmali var.

Son düzenleme:
Cekseydin 2 tokat bak bida gelebiliyormu. Ay okuyunca cildirdim canli canli yasasam cinnet gecirirdim kocan tam bir sigir nedemek evin anahtarini vermek o veletin annesi got buyutcek diye sen onun veledini oyalamak zorundamisin
Siz nasıl pembiksiniz ya..
Sorunlarınızı şiddetle mi çözersiniz

Bunu hangi kafayla soylemis.kucuck cocuk dovulurmu yaa bu tarz yetistirenler oldugu icin bu cocuklar dogruyu yanlisi kavrayamiyolar zaten

Siz nasıl pembiksiniz ya..
Sorunlarınızı şiddetle mi çözersiniz
Tokat çekmek?
Öyle çözeceğini iddia ediyor da, aynısını yaşasa
Sus pus olur, ağlar burda.

Onun sesini duyan demek ki, tokatla ses çıkarma hayali kuruyor

Burdan bakildiginda cok da pembik durmuyor icime bi ürperti geldi
Aynen bende okuyunca bir tuhaf oldum.Fakat şu dikkatimi çekti bu konuya yorum yapanların çoğu öfkeli ve şiddet yanlısı geldi.
Nerde bizim merhametli ve anaç ,sağduyulu kadınlarımız ?

Burdan bakildiginda cok da pembik durmuyor icime bi ürperti geldi
Aynen bende okuyunca bir tuhaf oldum.Fakat şu dikkatimi çekti bu konuya yorum yapanların çoğu öfkeli ve şiddet yanlısı geldi.

Aynen durum budur Gangsta. Onca kötürüm hareket eden bilinçsizler içinde... bilinçli ebeveynlerin durumları o kadar vahim boyutta ki çocuğunu sakınması gereken kişi ya da kişilerle bir şekilde muhatap oluyor çocuk dediğin gibi; sokakta, zevzek akrabalar içinde, okulda vs vs... Kapıyor bir yerden terbiyesiz- tasvip edilmez hareketi çocuk, işte bu noktada anne-baba olarak ağzımızdan çıkacak sözlerin sergilediğimiz davranışın tutarlı ve iyi birer örneklem olması konusunda çocuğu yanlışı doğruyu sıcağı sıcağına vurgulamaya o denli ikna etmeliyiz, o denli ısrarlı davranmalıyız ki.. minikler, neyin doğru neyin yanlış olduğunu kendi seçimleriyle belirleyebilsin. Bir örnek hatırladım şimdi konuyla ilgili. Yıllar önce kuzenimin 3 yaşında ki kızı yaşıtı bir çocukla beraber babaannesinin evinde misafirler için yapılan pastadan bir parça alıp yemişti. Mutfağa girdim bir de baktım ki kuzenim kızını manalı bakışlarla süzüyor. Kız pastasını bıraktı birkaç saniye öylece bakışarak kalakaldılar.Utandı tabi yavrum. Sonra kız demez mi "annecim büyük bir hata yaptım, şimdi misafirlerden ve babaannemden özür dileyeceğim, izinsiz bu pastayı yememeliydim" diye. Diğer çocukta etkilenip pastasını bıraktı ve gidip izin aldılar. Öyle bir takdir ettim ki kuzenimi "izinsiz her hangi bir şeyin alınmaması" konusunda sergilediği bu davranışı ve de çocuğunu sadece bakışı ile doğru-yanlış konusunda seçim yapmaya itmesini, onu takdir edişini... Şimdi bu kızımız Teog da Türkiye derecelerinden birini elde etti ve annesi gerçekten bu konuda "hadi şunu yap, bunu yap, ders çalış" diyerek yorulmadı. Diyeceğim o ki doğru davranışla büyütülen çocuklar her zaman istenilen ve takdir edilen başarılara da imza atıyor. Yani doğru ve güzel olan ne varsa birbirini çekiyor.Bir nevi bumerang etkisi yani. Hayat daima bizim ona verdiklerimizi geri veriyor ben buna inanıyorum

Hala o uykusuzluğu yaşadığım için ben bile sinir oldum sonuna kadar tribi hakeden bi hareket bu yada neyden etkileniyosa

kocanızda iş yokmuş anahtarı vermek ne demek sizin ev park mı ki kaldı 11 yasında

kaynanaları ve görümceleri ısırdı, vampir oldular

11 yaşındaki çocuk ergendir sapık özellikleri vardır. Kocanız bunu nasıl düşünemiyor. Siz doğru olanı yapmışsınız. Evinize kimseyi almak zorunda değilsiniz. Kız kardeşiyle kötü olursa olsun sizin özelinizi sizin mahreminizi düşünecek olan kocanız. Kocanıza uygun bir dile ailenizin mahremi olduğunu anlatın. Herkeste ona göre davransın.

Kimse evime anahtarla rahatça giremez,belliki yeni birşey değil bu durum.şimdiye kadar önlem almalıydınız bu konuda, kapınızı kitleyin anahtar üstünde kalsın, demiride kapatın.Giyinirken gözetlenmek eşinizin yiğeni tarafından çok saçma, odanız yokmu? siz bit kadar sorunun hakkından gelemiyorsunuz,kendi kendinize alevleniyorsunuz.Sadece burada..

Bayağıdır yoktunuz siz bu aile ile ne yapacaksınız işiniz zor valla.

Haklısınız yani bende ilk üç ay göğüsler fora yattım kalktım.

Yara oldu ne yaptıysam geçmedi asla kimseye tahammülüm yoktu lohusalık böyle bişey ama bunu yaşamayan erkek milleti anlamıyor.

O şekilde yatıyor olsaydınız ne olacaktı?? insan eşinin mahremiyetine saygı duyar .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…