- 7 Ağustos 2016
- 3.505
- 7.422
- 158
Neden 2 tokat cekicekmis ? Kafayı yemiş olmalısınız. 11 yaşındaki çocuk dövülür mu ya. Dayısı almış eve çocuğun suçu ne ? Simdi de çocuğunu kardeşinin evine gönderen herkes g... büyütüyor mu oldu ? Sizin gibilere kaldiysak yandık. .Allah merhamet versin 2 tokat cekseneymis. ..Cekseydin 2 tokat bak bida gelebiliyormu. Ay okuyunca cildirdim canli canli yasasam cinnet gecirirdim kocan tam bir sigir nedemek evin anahtarini vermek o veletin annesi got buyutcek diye sen onun veledini oyalamak zorundamisin
Güzel açıklamış arkadaş. söz konusu olayda siirtte yaşanmış elim bir hadisedir bilmeyenlere duyrulur ve gerçektir. Olaya farklı bir açıdan bakarsak ortada yetişkinlerin olumsuz teşviki mecvut bu olayda..Küçük ve yaşıyla uyumlu masumlukta olması gereken çocuklarımız biz yetişkinlerin yetiştirme felaketi yüzünden yüzlercesiyle uçurumun dibinde ahlaksızlık ve terbiyesizlikle debelenmekte çoğu ana babanın bundan haberi yok! Mesleğim gereği şahit olduklarım; --Henüz 10 yaşında olup etrafından haraç toplayarak akran zorbalığı yapan çocuklar :: Baba çalışan anneden çocuk önünde ısrarla her ay para istediği için...
--Hamile öğretmeni 1 nisan şakası adı altında sandalyesinin vidasıyla oynayıp düşürenler:: Bir insana zarar verme ihtimalinden bahsetmeyen ebeveynler, çocuğa abuk subuk program izleten aileler ve 1 nisanı popüler kültür haline getiren biz yetişkinler yüzünden....
--13 yaşında kız arkadaşına para karşılığı ilişki teklifinde bulunanlar :: Babanın evde 900'lü hatlarla konuşup, sanal alemde kadınlara sarmasından, oğluna "sen erkeksin her şeyi yaparsın" ataerkilliğini dayatmasından....
--7-8 yaşında iken cinselliğin ne olduğunu bilenler ve erkek erkeğe bunu deneyimlemek isteyenler ve deneyenler :: 2 sene önce şahit oldum. Çocuk anne babayla aynı odada uyuduğu için cinselliğin ne olduğunu biliyordu ve merakla bunu deneyimlemek istediler...
Daha saymak isterdim de midem kaldırmıyor. Bu çocuklar masum olmaları gereken yaşta biz yetişkinlerin yetiştirmeleri ile yukardaYokuspokus ın bahsettiği facia yı yaşatıp toplumda sosyal yara açabiliyor. O nedenle (ev sahibinin yorgun argın ilgilenmek zorunda olmadığı bir durum yaşaması dışında) burada en ciddi sorunlardan biri bu çocuğu ""senin evin olmayan bir yere de girebilirsin"" algısını yüklemektir bana göre...yanlış bir şeye teşvik etmek beraberinde olumsuz sonuçlar doğurabilir. "Ne var ki, ne olacak" diyenler öyle şeyler oluyor ki o yönlendirmelerimiz ve yanlışlarımızla biraz aile ve sosyal politikalarda çalışan psikologlarla arkadaşlık etmekte fayda var. Mide kaldırırsa tabi. Öyle herkes anne baba olduğunda yaşanan gerçekler bunlar işte. Kimse unutmasın "Çocuk ailenin ve yetişkinlerin aynasıdır... "
Siz nasıl pembiksiniz ya..Cekseydin 2 tokat bak bida gelebiliyormu. Ay okuyunca cildirdim canli canli yasasam cinnet gecirirdim kocan tam bir sigir nedemek evin anahtarini vermek o veletin annesi got buyutcek diye sen onun veledini oyalamak zorundamisin
Burdan bakildiginda cok da pembik durmuyorSiz nasıl pembiksiniz ya..
Sorunlarınızı şiddetle mi çözersiniz
Bunu hangi kafayla soylemis.kucuck cocuk dovulurmu yaa bu tarz yetistirenler oldugu icin bu cocuklar dogruyu yanlisi kavrayamiyolar zatenNeden 2 tokat cekicekmis ? Kafayı yemiş olmalısınız. 11 yaşındaki çocuk dövülür mu ya. Dayısı almış eve çocuğun suçu ne ? Simdi de çocuğunu kardeşinin evine gönderen herkes g... büyütüyor mu oldu ? Sizin gibilere kaldiysak yandık. .Allah merhamet versin 2 tokat cekseneymis. ..
Tokat çekmek?Siz nasıl pembiksiniz ya..
Sorunlarınızı şiddetle mi çözersiniz
Aynen bende okuyunca bir tuhaf oldum.Fakat şu dikkatimi çekti bu konuya yorum yapanların çoğu öfkeli ve şiddet yanlısı geldi.Burdan bakildiginda cok da pembik durmuyoricime bi ürperti geldi
Aynen bende okuyunca bir tuhaf oldum.Fakat şu dikkatimi çekti bu konuya yorum yapanların çoğu öfkeli ve şiddet yanlısı geldi.Burdan bakildiginda cok da pembik durmuyoricime bi ürperti geldi
Katılıyorum, konunun bir de böyle derin, can sıkan yönü de var.
Düşünün ki bu çocuk, yengesinin kendisine "Yorgunum, bebek de uyuyor, sonra gel" demesinin ardından, dayısının uzattığı anahtar ve "Sessizce gir eve" tembihi ile nasıl bir mesaj alacak? Ya da "Ay nolcak 11 yaşında meraklı, bizi giyinip soyunurken izliyor da kıkır kıkır gülüyor" fikriyle, nasıl "İnsanların özeli- benim özelim" algısı oluşturacak? Hele popoya şaplak atmalar, insanların orasına burasına ellemeler filan... 11 yaşındaki bir çocuk için uyarı alması, oturtup ciddi bir konuşma ile düzeltilmesi gereken bir hareket. Hatta bu hareket; çocuğun tehlike unsuru olmasından çok, tehlikeye açık bir çocuğa da işaret. Belki kendisine aynı şekilde dokunulduğu için bu şekilde davranıyor.
Küfür kısmı mesela, çocuğunuzu ne kadar dikkatli ve özenle de yetiştirseniz, yolda, sokakta, zevzek akrabalar arasında ya da okulda vb. bir yerlerden mutlaka öğreniyor ve tepki topladığını bildiği-değişik geldiği için inatla küfürler edebiliyor. Ancak bu davranış da cezasız ya da ikazsız kalırsa, hatta "Ahaha bi daha de bakayım" tarzı cahilliklerle desteklenirse, bu çocuktan nasıl sağlıklı iletişim kurmasını bekleyeceksiniz? "Çocuktur o, yapar" gibi her şeye ultra mega ılımlı-anlayışlı(!) yaklaşan ebeveynler (Hatta konu içinde gördük birkaçını) yüzünden, salt kendi çocukları değil, o çocuklarla temas eden her çocuk kötü yönde etkileniyor.
Ben bir "Salak" kelimesini telaffuzda "Aa ama Gangsta çok ayıp, güzel ağzını kirletiyor o kelime" tepkisini alarak büyüdüm. Ha annemizin babamızın duymadığı, görmediği yerlerde sinirlenince arkadaşlar arasında sarf ettik bir iki küfür, ama yapışmadı ağzımıza, izin vermediler yapışmasına, "Böyle olmaz" dediler. Ya nette denk geliyorum, bilmem neresine ne yapayım diye çocuğa küfür ettirip gülen insanlar var, dehşete kapılıyorum.
Bir diğer nokta da buzdolabı, dolap vb. karıştırmak mesela şu konudaki; 11 yaşında bir çocuk, "Yabancı ev" bilincinde olması gereken bir çocuk, "İzinsiz kimsenin hiçbir şeyine el süremem" demesi gereken bir çocuk; bu eğitimin verilmiş olması lazım çoktan. Konu direkt gelin-görümce-yeğen ve koca ibareleri ile dönse de, burada büyük bir anne ve babalık ihmali var.
Aynen bende okuyunca bir tuhaf oldum.Fakat şu dikkatimi çekti bu konuya yorum yapanların çoğu öfkeli ve şiddet yanlısı geldi.
Nerde bizim merhametli ve anaç ,sağduyulu kadınlarımız ?
Playstation i çocuğun ve eşinin gözü önünde parcala kalanini da çöpe firlativer bak bakalim ondan sonra gelebiliyor mu bidahaEvde playstatıon var onun ıcın gelıyor
kaynanaları ve görümceleri ısırdı, vampir oldular
Sizi ayakta alkisliyorum.sacmalamanin dibine vurmussunuz ! Sapik'in kelime anlamını biliyor musunuz ?11 yaşındaki çocuk ergendir sapık özellikleri vardır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?