Bu ne şimdi ??

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kızlar merhaba
Sorunum nişanlımla. Gerçekten nişanı atma aşamasına geldim az kaldı. Nişanlımla tel de konuşuyoduk. Planlar kuruyormuş kendisi. Ne planı dedim. İş planı dedi. neymiş ben onay vermişim gibi plan yapmış. Planda şu: düğünde takılan altınları bozdurcakmışız , arabayı satacakmışız bide üstüne kredi çekecekmişi iş kurcakmışız market açacakmış. Yaşadığı yerde yerel market çokmuş iyi tutuyormuş filan filan. Zengin olacakmışız. Artık başkasının yanında çalışmak istemiyorum dedi. Biz daha önce zaten bunu konuşmuştuk. Düğünde takılacak altınlardan 1 2 sene sonra ev alacaz dedik.ortak plan bu idi. Ben de onay vermiyorum dedim o altınlar ile ev alcaz dedim. Ev zaten iş tutarsa alırmışız bilezikleri de alırmış yine. Kabul etmiyorum dedim direttim tamam tamam deyip geçiştirdi. Yani resmen geçiştirdi. Anladım.
bi de şunu dedi. Bizimkilerin taktığı altınları satarız dedi.yani onunkiler. Kendimi çok kötü hissettim yani benim ailemin parası demeye getirdi. Arabada onların annesinin üzerine. Evlenince bu konu gündeme gelecek benim midem bulandı gerçekten sinir oldum kapadım teli. Daha fazla konuşmak istemedim. Kendimi iş kurması için araç gibi hissettim.sanki bu yüzden evleniyormuş gibi.gerçekten nişanı atmayı düşünüyorum.ben mi abartıyorum sizce??
At nisani kurtulsun adam senden. Hayati boyunca onu baskilayacak bir kadinla olacagina hayallerine yonelsin.
Adam diyor is kurayim, hayatimizi kazanalim. Siz ise parayi bir eve baglamak kafasindasiniz. Biriniz garantici digeriniz risk alan. Hayatiniz boyunca yargilqrsiniz siz bu adami. Tucarette batmak da var cikmak da, bu adam batarsa burnundan getirirsiniz.

Üni mezunu markette yönetici pozisyonunda çalışıyor. Çalıştığı market çok iyi ciro yapıyormuş ondan kaç yıllık yerel bi marketle karşılaştırıyor kendini hey allahım. Çok saçma dedim zaten bi sürü rakip var market açmak akıl karı değil dedim. Yaşadığı şehirde yerel market çokmuş bilmem kaçıncı şubelerini açıyormuş sürekli
Bence o hala orada çalışmaya devam etsin o sekilde.

Evet resmen geçiştirdi ben kabul etmeyince bizimkilerin taktığı altınlar 140 bin eder. Arabayı satarız üstüne kredi çekeriz diyo. Benim ailemde takacak. Durum şu hani sanki biz değil ben. Benim ailem benim ailemin taktıkları. Sinir oldum

Takildiğin olay bumu? Tarihin en büyük ekonomik, sağlik ve ekolojik olaylarindan geçiyoruz. Millet aç, insanlar çocuklari için pantalon alamadiklari için intihar ediyor.

Ve bu bey o kadar cahil ki, elindeki avucundakini satip, zengin olma derdinde. "Senin aileninkinide satalim biz koskocamaaaan bir aileyiz tabiki. Senin benim olmaz, o altinlarin hepsi gitceeek hepsiii aileyiz biiz" dese şimdi cidden hoşunami gidecek?

Yani adam resmen sizin sefalet içinde yaşamanizi garantiliyor. Sen halen ailem diye tutturmuşsun, ilginç doğrusu.

Valla bi a101 şok açılsın da yaşadığı yere göreyim o yerel marketlerin cirosunu ben. Tozu dumana katıyolar. Benim kv şehrin yaşadığı yerde piyasadan sildiler resmen küçük esnafı.

Böyle bi niyeti var madem düğünü erteleyin. İşi olmayan adamla evlenmem diyin. Babasının evinde kursun marketini. Madem onların! taktıkları takıyla babasının üstüne olan arabayla kuracakmış işi bekarken yapsın. Batarken de sizi batırmasın.

At nisani kurtulsun adam senden. Hayati boyunca onu baskilayacak bir kadinla olacagina hayallerine yonelsin.
Adam diyor is kurayim, hayatimizi kazanalim. Siz ise parayi bir eve baglamak kafasindasiniz. Biriniz garantici digeriniz risk alan. Hayatiniz boyunca yargilqrsiniz siz bu adami. Tucarette batmak da var cikmak da, bu adam batarsa burnundan getirirsiniz.
Dimi varımızı yoğumuzu satalım batarsak ömrüm boyunca borç ödeyim. Böyle bir hayat istemiyorum kusura bakmayın . Olay ayrıca ticaret yapmak değil bana sorulmadan kendi kendine karar vermesi. İyi siz size karar vermeden eşiniz iş yapsın hiç bişey sormasın boyun eğersiniz. Benimde var iş kurma fikri kafamda ben de isterim ama gelipte düğünde takılacak altınlara kadar düşmedim hele ortak bi karar alınmasıngerekn bi meselede kendi kendime karar vermedim. Siz öyle yaparsınız eminim

Üni mezunu markette yönetici pozisyonunda çalışıyor. Çalıştığı market çok iyi ciro yapıyormuş ondan kaç yıllık yerel bi marketle karşılaştırıyor kendini hey allahım. Çok saçma dedim zaten bi sürü rakip var market açmak akıl karı değil dedim. Yaşadığı şehirde yerel market çokmuş bilmem kaçıncı şubelerini açıyormuş sürekli
Ticari zeka sıfır. Okurken ben gerildim, sizi düşünemiyorum.

şu an ne iş yapıyor ?

Herkeste bi iş kurma sevdası
Önce iş kur zengin ol sonra evleniriz deseydin.

Bİr de düğünde takılan takılar hukuken kıza aittir.
Benim ailemin taktıkları ile demesi de çok itici.

O markette çalışsın

Kredi ve araba ile de size market açsın

Altınların bir kısmını da ikna ederse ailesi takmasın, maden parayı ona versin

Siz işletin marketi onun garanti maaşı dursun, altınlar da garanti olarak kalır

İş tutarsa o da bırakır işi gelir

Cogunlukta gördüğüm: O alinan bilezikler tekrar geri yapilmiyor. Zaten sizin altinlariniza güvenip is yapacaksa batiracagi simdidem belli. Birini tanıyorum kısa süre icinde almanyadaki bir ev parasini duman etti. Sözde yatirim yapti, ama kül olup gitti. Bazi insanlar is konusunda beceriksiz oluyor. O tipdense hic bulasmayin, cünkü hem isi batiriyorlar, hem popoyu dik tutuyorlar.

O markette çalışsın

Kredi ve araba ile de size market açsın

Altınların bir kısmını da ikna ederse ailesi takmasın, maden parayı ona versin

Siz işletin marketi onun garanti maaşı dursun, altınlar da garanti olarak kalır

İş tutarsa o da bırakır işi gelir
Ya olay o değil bana sormadan plan yapılması olay. Kendi planını yapmış beni bilgilendiriyor böyle böyle diye. Zaten market fikri çok saçma. O kadar rakip varken ne marketi Allah aşkına. Daha önce trendyolda iş kurma fikri vardı evet mantıklı bir fikir dedim destek oldum. Ben de düşündüm onu. Onu yapalım dese yaparız. En azından altınları satarız ama koca market açıp bütün bilezik altın araba herşeyi satmaktan bahsediyor ve bir üzerine kredi ben kafayı yemedim o kadar nerden baksan elimizde kalacak.

Ya olay o değil bana sormadan plan yapılması olay. Kendi planını yapmış beni bilgilendiriyor böyle böyle diye. Zaten market fikri çok saçma. O kadar rakip varken ne marketi Allah aşkına. Daha önce trendyolda iş kurma fikri vardı evet mantıklı bir fikir dedim destek oldum. Ben de düşündüm onu. Onu yapalım dese yaparız. En azından altınları satarız ama koca market açıp bütün bilezik altın araba herşeyi satmaktan bahsediyor ve bir üzerine kredi ben kafayı yemedim o kadar nerden baksan elimizde kalacak.

Market işi bu dönemde sakat olabilir haklısınız

Ama biz evlendik ve eşime iş kurduk, ya o yaz iş kurup sonra evlenecektik ya da o yaz evlenip sonra iş kuracaktık

Önce evlendik sonbaharda da iş kurduk

Ben çalışmaya devam ettim altınlar garanti olarak durdu ev araba vs yoktu zaten

Ben maaşım ile ev kirası işyeri kirası eşimin çay sigara parasını ödedim üstüne yeme içme

Aradan yıllar geçti o işin başında patron olarak oturuyorum

Eğer o yıllarda “aman ikimiz de maaşlı çalışalım, altınları peşinat yapıp kredi ile ev araba alalım” deseydik şimdi bulunduğumuz konumda olamazdık

halen aynı şartlarda iş bulursak çalışırdık

Bir de evet o altınlar vs yeni evlilere destek olsun diye var, kimisi satar eşya alır, kimisi ev araba alır, kimisi iş kurar vs

Sizin fikrinizi alması tabii ki lazım lakin tek çalışan o ise bir yerde geçim için çözüm araması da olağan

(Eğer siz de çalışıyorsanız daha makul gelir gider planlama yapılabilir tabii ki)

Market işi bu dönemde sakat olabilir haklısınız

Ama biz evlendik ve eşime iş kurduk, ya o yaz iş kurup sonra evlenecektik ya da o yaz evlenip sonra iş kuracaktık

Önce evlendik sonbaharda da iş kurduk

Ben çalışmaya devam ettim altınlar garanti olarak durdu ev araba vs yoktu zaten

Ben maaşım ile ev kirası işyeri kirası eşimin çay sigara parasını ödedim üstüne yeme içme

Aradan yıllar geçti o işin başında patron olarak oturuyorum

Eğer o yıllarda “aman ikimiz de maaşlı çalışalım, altınları peşinat yapıp kredi ile ev araba alalım” deseydik şimdi bulunduğumuz konumda olamazdık

halen aynı şartlarda iş bulursak çalışırdık

Bir de evet o altınlar vs yeni evlilere destek olsun diye var, kimisi satar eşya alır, kimisi ev araba alır, kimisi iş kurar vs

Sizin fikrinizi alması tabii ki lazım lakin tek çalışan o ise bir yerde geçim için çözüm araması da olağan

(Eğer siz de çalışıyorsanız daha makul gelir gider planlama yapılabilir tabii ki)
Bende çalışcam. Ama bizim çalıştığımız işler asgari ücretin bi tık üstü evet bende geçim sıkıntısı çekmek istemiyorum iş kurmak ben de istiyorum ya o sürekli bi işte çalışır ya ben ( ne olur ne olmaz diye) iş kurarız daha önce konuştuk bunu ama bileziklerle ev alırız dedik ortak olarak. Sonra kendi kendine plan yapıp ben market açcam bilezikleri satarız arabayı satarız kredi çekeriz diyo. Gel de sinir olma. Makul olmak lazım. Market işi yaş bu devirde artık. Bir sürü yerel genel market var. Rakip çok. Hepsinin yeri sağlam sen nasıl tutanacaksın yani.
ayrıca bütün malı mülkü satarak iş kurma fikri sakat. En azından kenarda bi birikim daha olsun. İnsan düşünür bunu. Çalıştığım yerde bi abla vardı iş kurmuşlar. Batmışlar kadının üzerineymiş bide ablaya her ay kaç tane maaş haczi gelirdi üzülürdüm hep. Maaşından kesinti yapardık. Kadın borcu ödemek için asgari ücretle çalışırdı yaşı(50 filan annem yaşında) o yaşta çalışırdı. O duruma düşmek istemiyorum.

Hahhaha adam ne guzel girmis konuya oyle. Acemi manipulator ‘sen onay vermissin gibi hayal kuruyorum’ bu adam omur yer bence, en dogru karari siz verirsiniz. Sonra onlar senin bunlar benimcilik yapmasi ve ustelik sizin dusuncenizi onemsememesi cok egoist.

Dimi varımızı yoğumuzu satalım batarsak ömrüm boyunca borç ödeyim. Böyle bir hayat istemiyorum kusura bakmayın . Olay ayrıca ticaret yapmak değil bana sorulmadan kendi kendine karar vermesi. İyi siz size karar vermeden eşiniz iş yapsın hiç bişey sormasın boyun eğersiniz. Benimde var iş kurma fikri kafamda ben de isterim ama gelipte düğünde takılacak altınlara kadar düşmedim hele ortak bi karar alınmasıngerekn bi meselede kendi kendime karar vermedim. Siz öyle yaparsınız eminim
Dugunde takilacak altinlara kadar dusmediyseniz neden bu kadar mesele ettiniz?

ortada kurulan bir is yok ki. Adam plan yapmis, hayal kurmus sonra bunu anlatmis. Size hangi asamada soracakti, dusunmeden evvel mi? Dusunmus konusmus. Sanki arkanizdan birseyler yapilmis gibi abartiyorsunuz.

Ömründe ilk defa eline üç kuruş toplu para geçecek erkek modeli şimdiden o paranın gideceği yeri yapmış, tembel tavuk. O altınlarla iş kursa sizinle evlenecek olsa ortada altın olmayacak resmen önce bi evlilikte o para şöyle bi gösteriş yapılacak sonra iş kurulacak ben böyle insanları sevmiyorum

Hukukta, geline takılan altınlar tamamen gelinin malıdır. Bizimkilerin taktığı benimdir gibi bir hakki yok. Bunu hatirlatin.
Ben boyle bir şey yaşasam soğurdum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X