- 30 Aralık 2009
- 23.414
- 92.938
- 1.123
Ben yaşayan ölüyüm kizimmezarlık fiyatlarından haberin olmadığı nasıl da belliii
otobüs-tramvay-metro daha karlıO değilde şu anda benzin parasıyla,otobüs parası arasında ne kadar fark var?
Hangisi daha kârlı?
Arabam yokta ondan soruyorum
bana ozel mesaj atar misiniz?Yetmiyor..
su elektrikle basıldığı için artık sulama da inanılmaz maliyetli şu şartlarda çiftçilik yapmak milyonluk mal kaldırıp satan büyük çiftçilerin yapabileceği bir iş haline geldi. hadi ürünü bir şekilde ürettin diyelim artık çalıştıracak işçi bile bulunamaz hale gelmiş o da ayrıca bir masraf.Yani haklılar, toprak aynı toprak ama bir kere benzin çok çom pahalı sırf benzin bile bu işi batırıyor. İlaç gübre takımı da ithal dolarla, onlar da pahalıya geliyor derken maliyet arttıkça artıyor çiftçi ne yapsınÇiftçilere büyük miktarlarda teşvik sunulmalı yoksam adamlar yeter bıktım diyip basıp gidecekler.
sadece çok yakın okula bir de markete giderek ayda 700 tl lik benzin alıyorum.arabam mahalleden dışarı çıkmaz benzin almak dışında.eşimse işe servisle gider genelde şehir turlarını bıraktık avm hastane vs giderek o da ayda 1200 veriyor benzine .büyük şehirde böyleee
ben yemeyin diyenlerdenim.
sağlıklı değil çünkü.
kilosuna 26 lira verip hormon satın almayın.
pırasa 6 liraydı bugün markette.
ıspanak 10
karnıbahar
brokoli
salatalıktan ucuz hepsi.
Ya ben bugün hastaneye gittim,toplamda 4 kez bindim dolmuşa geliş-gidiş,16 lira tuttu vallahaotobüs-tramvay-metro daha karlı
araç kapının önünde durduğu yerde bile masraf demek
Mezar yeri de paraÇözümü buldum.
Ölelim :)
Bizim burası yeşillikli bir yer .Pahalanmayan ne kaldı ki.. mevsimi olmayan sebzeleri geç mevsimi olan basit otlar yeşillikler bile aldı başını gidiyor. İnsan ne pişireceğini şaşırdı
benzinlikte gördüm haftasonu 47 ila 50 kilo varmış bir çuvalda.soğan bu çuvalı 50 tl ye satılıyordu.bunu üreten ne kazanıyor şaştım kaldımm.Ben tarımsal sit alanı olarak bilinen bir bölgede yaşıyorum
Bu işin üretici kısmında yaşananlara şahidim
Örneğin ıspanak. Toplaması o kdr zor ki çok zor işçi bulunuyor ve kimse ekmek yada çalışmak istemiyor daha tarla da problem başlıyor
Yıllar önce elma çok ucuz diye elma agaclarini kesip ceviz badem hurma fln ektiler yalvardım bari yemeğe bırakın diye pazardan alırız dediler. Ayni kisiler bu yıl elma fiyatına ağlıyor
Yazın bamya eken yoktu mesela.
Yada taze fasulye birden çiçek döktü fiyatı fırladı
Sebzeyi meyveyi mevsiminde yerim gidip bu mevsimde zaten salatalık almam hiç bir besin değeri yok niye alayim tercih ettiklerimi çeşitli yöntemlerle saklarım gidipde yolların kardan kapandığı dönemde yaz sebebinin fiyatına takılmam
Evet ekonomik olarak berbat durumdayız ama bir sürü faktör var onlari da yok saymak olmaz
O kadar ucuz ki ucuz alıyorum diye linç yedimNe kadar ucuz?
yatırımlık kefen alalım barii hazır olsunn.Mezar yeri de para
gecen ay harcadığımız toplam benzin paramızın tutarı 4500 tl idiYa ben bugün hastaneye gittim,toplamda 4 kez bindim dolmuşa geliş-gidiş,16 lira tuttu vallaha
Kalan gömülmüyor mu amaKadavra olup tıpa katkı yapsana kardeşim bunuda mı biz söyleyelim
Aynen vallahi çoluk çocuğa yük olmayalım ölünceyatırımlık kefen alalım barii hazır olsunn.
Gazın lt 9 TL yi gecdi bennizi söylemiyorum bile. benim herif arabasız tuvale gitmezken şimdi iki de bir haberin varmı fiyatından otur oturduğun yere diyor..O değilde şu anda benzin parasıyla,otobüs parası arasında ne kadar fark var?
Hangisi daha kârlı?
Arabam yokta ondan soruyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?