Bu nedir ya? ( sebze fiyatları )

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben tarımsal sit alanı olarak bilinen bir bölgede yaşıyorum
Bu işin üretici kısmında yaşananlara şahidim
Örneğin ıspanak. Toplaması o kdr zor ki çok zor işçi bulunuyor ve kimse ekmek yada çalışmak istemiyor daha tarla da problem başlıyor
Yıllar önce elma çok ucuz diye elma agaclarini kesip ceviz badem hurma fln ektiler yalvardım bari yemeğe bırakın diye pazardan alırız dediler. Ayni kisiler bu yıl elma fiyatına ağlıyor
Yazın bamya eken yoktu mesela.
Yada taze fasulye birden çiçek döktü fiyatı fırladı
Sebzeyi meyveyi mevsiminde yerim gidip bu mevsimde zaten salatalık almam hiç bir besin değeri yok niye alayim tercih ettiklerimi çeşitli yöntemlerle saklarım gidipde yolların kardan kapandığı dönemde yaz sebebinin fiyatına takılmam
Evet ekonomik olarak berbat durumdayız ama bir sürü faktör var onlari da yok saymak olmaz

su elektrikle basıldığı için artık sulama da inanılmaz maliyetli şu şartlarda çiftçilik yapmak milyonluk mal kaldırıp satan büyük çiftçilerin yapabileceği bir iş haline geldi. hadi ürünü bir şekilde ürettin diyelim artık çalıştıracak işçi bile bulunamaz hale gelmiş o da ayrıca bir masraf.
hayvancılık yapan bir abimiz var geçtiğimiz günlerde onlarla bir araya geldik abi evime 1000 lira elektrik gelse öderim gözüm görmez ama ahıra hayvanların olduğu yere 10 bin liralık faturayı ben nasıl ödeyeyim diyor faturayı ödesem hayvanları nasıl besleyeyim hadi bu işi yapmayayım artık desem 40 yaşından sonra ne iş yapayım diyor.
biz de cebimizden çıkanı biliyoruz ama kazanan da ne hayvancılık yapan adam ne de tarım yapan adam aradakilerin cebini doluyor senin benim çiftçinin cebi boş

C ceycey0406 gülmesene ciddi soruyorum ya
sadece çok yakın okula bir de markete giderek ayda 700 tl lik benzin alıyorum.arabam mahalleden dışarı çıkmaz benzin almak dışında.eşimse işe servisle gider genelde şehir turlarını bıraktık avm hastane vs giderek o da ayda 1200 veriyor benzine .büyük şehirde böyleee

ben yemeyin diyenlerdenim.
sağlıklı değil çünkü.
kilosuna 26 lira verip hormon satın almayın.
pırasa 6 liraydı bugün markette.
ıspanak 10
karnıbahar
brokoli
salatalıktan ucuz hepsi.

12 ay olması bizim büyük bir şey kesfettigimizi göstermiyor bende almam..

Pahalanmayan ne kaldı ki.. mevsimi olmayan sebzeleri geç mevsimi olan basit otlar yeşillikler bile aldı başını gidiyor. İnsan ne pişireceğini şaşırdı
Bizim burası yeşillikli bir yer .
ot çöp doğada çok .
adam hiç emek vermediği kendi kendine doğada yetişen bitkiyi bile pazarda ıspanak fiyatıyla bir satıyor ..

benzinlikte gördüm haftasonu 47 ila 50 kilo varmış bir çuvalda.soğan bu çuvalı 50 tl ye satılıyordu.bunu üreten ne kazanıyor şaştım kaldımm.

Ya ben bugün hastaneye gittim,toplamda 4 kez bindim dolmuşa geliş-gidiş,16 lira tuttu vallaha
gecen ay harcadığımız toplam benzin paramızın tutarı 4500 tl idi
arada tramvay da kullandık bu arada...

çocuğu sadece okula götürüp getiren arada markete araçla giden aylık 2000 ödüyor

sadece yakıt da değil bakımı vergisi arızası ıvır zıvırı sürekli birşeyi çıkıyor aracın

Kışın yaz sebzesini alıp tüketmek istemeyen almasın , tüketmesin ama almak isteyen de alabilme bence. Gıda bu , bu kadar pahalı olmamalı, lüks değil sonuçta.

O değilde şu anda benzin parasıyla,otobüs parası arasında ne kadar fark var?
Hangisi daha kârlı?
Arabam yokta ondan soruyorum
Gazın lt 9 TL yi gecdi bennizi söylemiyorum bile. benim herif arabasız tuvale gitmezken şimdi iki de bir haberin varmı fiyatından otur oturduğun yere diyor..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…