Bu neydi şimdi ? Galiba dolandırıldım. Dertlerim bitmiyor.

Para kısmına bi şey diyemem ama bende ev arkadaşı bulsam daha eve gelmeden eve gidip içki şişelerini kaldırır mısın abim gelecek dese istemezdim. Hayatıma müdahale edilmiş gibi bi his olurdu burası rahatsız etti beni de. İstemeyen ona göre birine bakar

Senin bu aile problemlerin basina is acacak gibi.
Ailesi olmadigi icin kotu insanlara denk gelenleri gorduk de, ailesi oldugu icin kotu insana denk gelecek potansiyelde oluşun enteresan..

Ben bu sekilde facebook gruplarindan ev arkadasi bulunurak yasamanin oldukca yaygin bir pratik oldugu bir ulkede yasiyorum (ada ulkesi, alan cok kisitli oldugu icin evler degerli, kiralar cok pahali o yuzden bekar expat yasayanlar genelde paylasimli yasiyor). Suc orani oldukca da dusuk bu arada. Ama onda bile herkes karsi tarafa saygili oldugu surece sacma kurallar olmamasi gerektigi vurgulaniyor her ilanda. Burada da 'Abim gelecek, icki siseleri varsa kaldir' gibi bir mesaj alan aninda iptal eder ev arkadasligini, paranizi da geri yollarlardi. Siz en iyisi bulundugunuz sehirin universite facebook gruplarina falan bakin orada ev arkadasi arayan cok olur, hem de bir tik daha guvenilir en azindan kim oldugu yeri yurdu belli kisiler.

Bana böyle bir mesaj atılsa ben tanımadığım bir kızın abisi gelecek diye bozulurdum, bir de bu abi için içki şişesi falan kaldırmazdım.
Abin tanımadığın kızla aynı eve çıkmana sorun yapmıyor da kızın içtiği içki mi sorun oluyor?
konu her yerinden saçma.
Kıza vazgeçtim desen 100liranı geri atar bence.

Nasıl güvenip internetten bulduğunuz kişiyle aynı eve çıkacaksınız ben buna takıldım ya. 100 tl neymiş
Bu devirde kimseye güven yok sizdeki de iyi cesaret 😳

Bir de karamel aklına şişe nasıl geldi

Yani birisi ile eve çıkacak olsam abim de gelmeye kalksa bunu kıza nasıl söylerim diye düşünürüm

Sonuçta kız seni de abiyi de tanımıyor tanışıyor zaman geçer abi belki gelir de senin daha gitmedin eve sürpriz abimle geldim hadi geldin abın içeri de mi girecek de şişe görecek

Kız aslında zamanında kıvırmış yoksa kapıda kavga çıkarmış yani hiç tanımadığı bir kadın ve erkeği neden evine alsın siz iki o bir

Hatta seninle kaldıktan sonra bile abini eve alma zorunluluğu yok

Abin hangi yüzle ille de geleceğim diyor ve işin ilginç sen de ona hayırrrrrr demiyorsun

Yarın sen eve çıksan, ev arkadaşı diye birisi ile anlaşsan “abim” diye bir adamla gelse, abin bunu olağan karşılar mı

Alkol şişelerini kaldır dememe takılmış herkes genel olarak ben kıza durumu güzelce anlattım kontrole geliyor gibi değil de bana yardımcı olmak istemis şeklinde bu duruma soktuğum için özür de diledim işte bizimkilerin gönlü olsun bir kere görsünler yeter şeklinde, ailem seninle tanışmak istiyor biraz pinpirikliler falan diye önden onayını aldım önden haber verdim abimleyim diye sorun olmaz dedi kendi açımdan düşününce de çok nahoş bir durum. Ben de çok rahatsız olurdum ama bana haber vermeden iş yerime mesai bitimine çıkmış gelmiş 😔 olaylar büyümesin diye şimdilik idare etmek durumundayım ama sırf bu olaylar yüzünden iş ve şehir değişikliği düşünür oldum

Ben bu sekilde facebook gruplarindan ev arkadasi bulunurak yasamanin oldukca yaygin bir pratik oldugu bir ulkede yasiyorum (ada ulkesi, alan cok kisitli oldugu icin evler degerli, kiralar cok pahali o yuzden bekar expat yasayanlar genelde paylasimli yasiyor). Suc orani oldukca da dusuk bu arada. Ama onda bile herkes karsi tarafa saygili oldugu surece sacma kurallar olmamasi gerektigi vurgulaniyor her ilanda. Burada da 'Abim gelecek, icki siseleri varsa kaldir' gibi bir mesaj alan aninda iptal eder ev arkadasligini, paranizi da geri yollarlardi. Siz en iyisi bulundugunuz sehirin universite facebook gruplarina falan bakin orada ev arkadasi arayan cok olur, hem de bir tik daha guvenilir en azindan kim oldugu yeri yurdu belli kisiler.
Büyük şehirdeyim maalesef aradım ama bulamadım

Bence dolandırılmaktan daha büyük bir sorun var şuan ortada ; "hiç tanımadığın biriyle aynı evi paylaşmak". Hele ki bu devirde.
Ben olsam gider yurtta kalırım veya tek odalı bir ev bulur oraya geçerim.

Karamel 400 lira kira

Evdeki eşyalar da kızın mı ev eşyalı mı

Yani eşyalı ise kira 800

3000 maaşın varmış değer mi bu maceraya

Ver 1000 tl çık eve

Kızı bir şey rahatsız etmiş abinin gelmesi yani kontrol havası senin buna he demen ortada şişe olup olmadığını bilmeden kaldır demen

Şişeye takıldım zira hiç öyle ortada şişeler olan ev görmedim yani içilir ama atılır şişe yaşnız yaşayan kız kasa ile bira almış da depozitoları var zaten dehip salonun köşelerinde şişe mi biriktirmiş

Hiç görmediğin evde abinin göreceği yerde şişe olacağı öngörün nereden kaynaklanıyor

Bence kız önce sana bir şey dememiş de birileri ona da demiştir “canına mı susadın kimdir nedir bilinmez sen istemeden parayı bile yatırmış ilk günden abim diye bir adamla gelecek, haklarında bilgin yok, kesseler boğazını ne yapacaksın” diye

O da bahane uydurmuş, kızın derdi senin 100 liran değil kendi canı ve huzuru

Bence sen kıza onu buna topla abim görmesin deyince kız bununla mı uğraşıcam abisiyle mi demiştir, ondan iptal etmiştir, dolandırıcı filan değil öyle baskıya gelebilse ailesiyle filan yaşar bu saatten sonra komser abinle muhattap olmak istememiştir. Ben de aynısını yapabilirdim karamel ben kızı haklı buldum

Böyle de konuşur gibi oldu da sürekli yazıyorum ama sana yol göstermek amaç

Bu olayda aklına ilk dolandırıcılık gelmesi de ilginç

Yani hem evsiz kaldım hem de param gitti üstüne yatar vermez vs yazabilirsin olağan olur ama dolandırıcılık önceden planlanır

Farklı bakıyorsun olaya

Mesela kız bunu sana demiş ama sokakta kalmayacağını hatta ısrar etmeyeceğini biliyormuş sanki

Zira gerçekten o eve ihtiyacın olsa yolda buluşalım sen anahtarı ver vs derdin yani şehirdışına kız gidiyor ama ev duruyor

Daha eve bakacaktım taşınmayacaktım gece orada kalmayacaktım ise cevabın abini götürmemeli bu krizi yönetmeliydin yani abin en fazla apartman önünde durabilmeli kız rahatsız olur diyebilmeliydin

Giderdiniz sen çıkardın yukarı sonra abim de geldi aşağıda bekliyor derdin kız uygun görürse onu da çağır oturalım derdi

İşte o zaman gerçekten görünürse şişe vs varsa şunları bir yere koysak mı abim çok hoş karşılamaz der kaldırırdın

Belki de kız ile konuşurken abin sevgilin gelmesin ben istemem vs derdi bir süre sonra sen kalkardın abinle giderdiniz eve

Haaa amaç abi ile kızı tanıştırmak ise de bunun mekanı kızın evi değil yine dışarıda tanışılır tamam kafe restoran yok ama yine de kendi tanımadığın birinin evine abi götürülmez

Yağmurdan kaçarken doluya tutulmayın..

Aileniz sandığınız kadar kötü bir aile olsaydı sizin, ayrı evde, tanımadıkları biri ile ev arkadaşı olmanıza karşı çıkarlardı diye düşünüyorum.

Madem ayaklarınız üzerinde durmak için bunu yapıyorsunuz.. O zaman duygularınızla değil mantığınız ile hareket edin. Anlık kararlardan vazgeçin.

Back
X