• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu Nişana ve Düğüne Gitmeli miyim?

Benim de senelerdir konuşmadığım, görüşmediğim, en son ikimiz de çocukken saçma bir konu yüzünden tartışıp sosyal medya hesaplarımdan çıkardığım kuzenim nisanda düğün yapacak. Annem ve babam ayrı, amcamla kaç sene oldu görüşmüyoruz, yengemde en son bu yaz yolda karşılaşıp ayak üstü konuşmuştuk, biz karşılaştığımızda nişan , düğün vs. Gündemde yoktu. O derece ilişkimiz yani ama babam amcamlarla hep görüşür, düğüne de gidecek. Ben nişana çağırılmadım, düğüne henüz davet de edilmedi , edileceğimi de sanmıyorum. Edilsem de gitmeyeceğim açıkçası. Sen de gitme, salla.

Barismaya niyetliyseniz gidin rahmetli amcanızinda hatrina. Ama yok sadece el gibi oturur dönerim derseniz hiç gitmeyin daha iyi o size gelmemiş siz fesatligina izleyip dedikodu yapmak icin gitmiş gorunursunuz.

Ben onceden cok kinlenirdim ,kuserdim ,alinirdim.Ama baktim ki kendime yapiyorum.Karsimdakini hic umursamiyorum artik sirf insanlarla zaman gecirmek icin artik her davete gidiyorum

o da sizin bişeyinize gelmemiş
ben olsam da gitmek içimden gelmez

annesinin de sitem etmeye hakkı yok bu durumda
üzülürüm diyorsanız düğününe gitseniz yeter

Kızlar benim bir amcam var vefat etti 16 ay kadar önce.
Kızı var benimle yaşıt. Ama yıllardır konuşmuyoruz. Küslükten değil de araya mesafe girdi hem de pek birbirimize uygun karakterlerimiz yaşantılarımız yok kızla.
Geçen sene bir mesele yüzünden dolayı da tamamen küsüştük,iletişimi kestik.

Ama annesi yani yengem iyidir. Annemle de iki elti araları fena değildir.

Şimdi bu kızın nisan ayında nişanı var. Kız doğal olarak beni çağırmadı. Ama annesi anneme benim için "gelsin,davet ediyorum" demiş. Annem de "belki gelmez,küs onlar,konuşmuyorlar" demiş.

Zaten yengem de beni arayıp çağırmadı, annemi aradı.

Eşim "ben olsam gitmem" diyor. Annem babam "sen bilirsin" diyor.

Gidersem yengem için giderim. Kız için değil. Bilemedim yani gitsem mi?
Gidip yarım saat oturup kalksam mı? Gidersem kızı tebrik etsem mi?

O değil bi de bunun düğünü var.

Davet edildin mi? hayır ne telefon açılmış ne davetiye verilmiş annene yarım ağız o da gelsin demek adet yerini bulsundan başka bir şey değil ben olsam gitmem

Evlisin yani senin evin ayrı bı nedenle yengenin seni arayıp söylemesi gerekirdi. Ben olsam bu nedenle gitmezdim

Kızın annesi arayıp özellikle davet etse belki ama annenize ayıp olmasın diye öylesine demiş yani adı davet etmedik olmasın diye. Ben olsam ne nişana ne düğüne giderdim.

Annesi babası geldi de kız gelmedi ikisine de

Bu bilgiden sonra ben gitmem. Dugunune yada kinasina ugrardim iste bi ara.
Sizin dugununuzde kus degildiniz diye var sayiyorum. Kiz senin hatrina lutuf edip gelseymis. Kuzen sonucta. Ama gelmemis. Siz kus olmaniza rgmen buyukluk vs kendinizi dertlendirmeyin.

Back
X