- 30 Kasım 2020
- 318
- 196
- 23
- 35
- Konu Sahibi Cogsicagtir02
-
Bende akıl tutulması yaşadım bir an şu an gram 748 tlymiş. Ayol 149 bin ediyor nasıl küçümseyebildi konu sahibi 200 Gr mıCok değil, 150-200 gram mi???? Ayni dünyada mi yaşıyoruz? Ben 3 yılda 60 gram altın biriktirdim,bana zengin gözüyle bakiyrolar
az istiyormuş millet 500 600 gram istermiş oralardaBende akıl tutulması yaşadım bir an şu an gram 748 tlymiş. Ayol 149 bin ediyor nasıl küçümseyebildi konu sahibi 200 Gr mı
Tamam sizde kendinize göre takınızı almışsınız.Bir şey istemiyorum demek tabi ki siz ne takarsanız ona karışmam demek. Bu istemem yan cebime koy demek değil takacağınız altın benim kızımın değerini ölçebileceğim bir parametre değildir demek.
Biz eşimle düğünümüzü kendimiz yaptık eşyalarımızı kendimiz aldık. Bize takılan takılar olması gerektiği gibi yeni evlilere destek amacıyla takıldı. Sonrasında kimse borç yaptık diyip geri almadı.
Çok merak ettiyseniz 5 bilezik benim ailem 6 bilezik de eşimin ailesi taktı. 1 bilezik de nişanda takmışlardı.
Niye 200 gram olması mı zorunda, çok saçma. Kim ne takabiliyorsa taksın geçsin. Sizin mutlu olmanız önemli. Neden çevreye takılıyorsunuz kendinize odaklanın mutlu olmaya bakın. Eşyalarında acilini alın evlendikten sonda yavaş yavaş alırsınız gerisini. İlla gösteriş yapmalıyız dersen beklersin bayağı sanırım. Ben evlenirken ne kadar gram altın takılmış hiç umrumda değildi sevdiğimleyim mutluluğu vardı hiç bir büyüğümün etkisinde kalmadım. Bazı eşyaları evlenince sonradan aldık. Ufak tefek borçlarında evlendikten sonrada yavaş yavaş ödedik bitti gittiMerhaba arkadaşlar. Sanırım depresyondayım. Nerdeyse 30 oldum. Evlenmeyi düşündüğüm biri var. Doğuda yaşıyorum ve bilenler vardır doğuda evlenen kızlara biraz fazla altın yapılır. Bugün yükselen altını görünce iyice moralim bozuldu. Yani öyle çok yapılır derken kiloluk altından bahsetmiyorum. 150 200 gram altın kadar en fazla. Bu yüzden de aileler arasında sorun olursa diye de korkuyorum. Esyamızı kendimiz yaparız diye düşündük. O yüzden bir sene bekleriz diye düşünüyoruz. Moralim çok bozuk. Ne olacak böyle halimiz. Kredi cekmistim araba icin iyice zorlanacağız sanırım. Asgari ücretlilerin Allah yardımcısı olsun
Bizim burada az bu 200 gram ondan :)Bende akıl tutulması yaşadım bir an şu an gram 748 tlymiş. Ayol 149 bin ediyor nasıl küçümseyebildi konu sahibi 200 Gr mı
Aynenaz istiyormuş millet 500 600 gram istermiş oralarda
Eşim ve ben ailelere yük olmadık takıyı isteyen taktı kimse kimseyi zorlamadı.Tamam sizde kendinize göre takınızı almışsınız.
Doğrusu bu değil işte Evlenmek isteyen gençler Ailelere her türlü yük olmamalı.. Çalışan çiftler ne olursa olsun iki tarafla konuşup illa gelenekler gösterilecekse düğünde millete, kendi takılarını hazırlayıp Düğünlerini yapmalı..
Kimse size bilezik takmak zorunda değil.
Konu sahibinin annesi istediğini direkt istemiş sizin anneniz dolaylı yoldan.
Aslinda az önce eleştirdiğinizin minimum miktarını sizde erkek tarafına aldırmışsınız.
Ben de adetlerden bahsediyorum. Erkek arkadaşımın abisi de batıdan biriyle evlendi. Onlar da sizde böyle adetler varmış kızımıza yapın demişler mesela. Çoğu yerde bu düşünce var.Malesef burda ne desek boş hiç doğru bulmasam da bazı yerlerde bunu şart koşmuşlar ne kadar saçma zorluk yaşadıktan sonra ne kıymeti var ki bende başlığı görünce bir hayır duası edeyim günlerdir bu devirde valla evlenilmez diyordum konu ne çıktıkeşke bu düzen değişse altın yatırım için iyi ama durum varsa yapılır huzursuzluk yarattıktan sonra napayım o altını ben
Hayır bir de bir nevresim takımı olmuş 300-500 lira. En ucuz beyaz eşyayı almaya kalksanız binlerce lira. Daha bunun halısı perdesi, koltuğu masası, porselenleri var. Hepsi zaten para. Şu zamanda bunları almak bile bir meseleyken gramla altın istemek bence vicdansızlıktır. Söylemeye utanır insan. Ben olsam halden anlamayan insanlar derim çok kınarım. Görgüsüzlük
Anlamamakta ısrar ediyorsunuz çok farklı şeylerden bahsediyoruz..Eşim ve ben ailelere yük olmadık takıyı isteyen taktı kimse kimseyi zorlamadı.
Ailem ve ben de kimseye bir şey aldırmadık hanımefendi. Bir çöp bile takmasalar ne ben ne ailem ağzımızı açıp da gördünüz mü takmadılar demezdik. İnsanları kafanızdaki kalıplara göre yargılamayın.
Konu sahibi ise ailesinin altın olmadan sorun çıkaracağından sert adetlerden tırıvırılardan bahsediyor. Kendi ailemle kıyaslanmasını bile hakaret sayarım bu kafada insanların. Kusura bakmayın söylediklerinizin mantıklı tek kelimesi yok gözümde.
Ben şimdi çocuğumu okutacagim kendimden kisacagim sonra karşı taraf benden böyle liste isteyecek
Karşı tarafa böyle bir zorlama yapmadık tamamen kendi istekleriydi. Takmasalardı da zerre kadar problem olmazdı umrumda da olmazdı. İkisi çok farklı şeyler siz de bunu anlamıyorsunuz.Anlamamakta ısrar ediyorsunuz çok farklı şeylerden bahsediyoruz..
Ailelere hiçbir şekilde yük olunmamalı. Konuyu saptırmayın.
Erkek tarafı size 6 bilezik takmış mı takmış olay bitmiştir o zaman.. Sizde takınızı almışsınız..
Konu sahibinin derdi de bu zaten karşı taraf taksın da nasıl takarsa taksın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?