- 10 Nisan 2014
- 42.582
- 113.962
- 798
- Konu Sahibi Cogsicagtir02
-
vah vahh cidden çok azmışşş 200 gram.ailenin durumu varsa kendi isteğiyle 1 kilo da takar o ayrı.elmaslara pırlantalara da boğar.ama kız tarafının ağzıyla şart koşarak şu kadar altın istiyoruz demesi normal değill.Bizim burada az bu 200 gram ondan :)
Mantıksız şeyler görünce dayanamıyorum üzgünüm. 7/12 yaşında bir çocuğun okuyacağı okula kendi karar vermesi de ailenin bu kararı ona bırakması da doğru değil.ailemi benden iyi tanımıyorsun herhalde.neden her konuya muhalefet olma ihtiyacı hissediyorsun?cidden bunu bazen çok merak ediyorumm.
alla alla 11 yaşındaki çocuk neden karar vermesin.ailesi bir ilçede oturuyordu orada kolej de yoktu.ailesinden ayrılmak istemedi.diğeri yatılı okudu hep .o da amele olmadı avukat oldu.şu anda da ailesinin kira gelirlerini o alıyor kolejde okuyan abi 5 kuruş almıyor ihtiyacı yok.aileler kendi arasında karar verirler bu tür şeylere.kimseyi ilgilendirmez onlardan başka.Mantıksız şeyler görünce dayanamıyorum üzgünüm. 7/12 yaşında bir çocuğun okuyacağı okula kendi karar vermesi de ailenin bu kararı ona bırakması da doğru değil.
O zaman umuma açma şekerim aile kararlarınıalla alla 11 yaşındaki çocuk neden karar vermesin.ailesi bir ilçede oturuyordu orada kolej de yoktu.ailesinden ayrılmak istemedi.diğeri yatılı okudu hep .o da amele olmadı avukat oldu.şu anda da ailesinin kira gelirlerini o alıyor kolejde okuyan abi 5 kuruş almıyor ihtiyacı yok.aileler kendi arasında karar verirler bu tür şeylere.kimseyi ilgilendirmez onlardan başka.
istediğim yere yazarım ayol site kuralları çerçevesinde.altınla ilgili yazıyorum konu dışı değil.altın hediyedir birine 20 bilezik 2 set hediye edildi birine 6 bilezik bir set .konu sahibi gibi şu kadar yapmalısınız diyen gelinlerimiz yok çok şükürO zaman umuma açma şekerim aile kararlarınıburaya yazarsan eleştirme hakkı verirsin.
Ah kudro Hediye başka tabi ki.. ama senin Dünyana da bayıldım. Ne güzel dolaylı yoldan istenen takının Hediye olduğunu savunmanı gördüm ya daha da gam yemem.Yani insanların içinden öyle gelemiyor senin dünyanda. İnsanlar “bu kız bişey istemedi ama adettendir biz 6 bilezik yapalım” diyemiyor. İlla istenmiş olması lazım 6 bilezik yapmak için.
Beni niye kattınız şimdiistediğim yere yazarım ayol site kuralları çerçevesinde.altınla ilgili yazıyorum konu dışı değil.altın hediyedir birine 20 bilezik 2 set hediye edildi birine 6 bilezik bir set .konu sahibi gibi şu kadar yapmalısınız diyen gelinlerimiz yok çok şükür
inşallah yaparlar da evlenirsiniz.ben tüm kadınların istediği kişilerle mutlu evlilikler yapması taraftarıyımm.bu altın sorunu yüzünden problemler çıkmasını istemiyorum çiftler arasında hepsi bu.mutluluklar dilerimmmBeni niye kattınız şimdibunu diyen de ben değilim ayrıca. Sizin dediğiniz gibi abisine de bir o kadar yapıldı. Bazı yörelerde gelenek görenek ne ise ona göre davranılıyor. Bizim de bu geleneğimiz. Ha ben bıraksam belki daha fazla da olur bu miktar. Ama suan durumları çok net bilmiyorum. O yüzden o civar dedim. Belki daha da az olur. Ki karşı taraf da biliyor altın yapılınca kendi oğullarına yaptıklarını. O yüzden sorun yok içiniz rahat olsun
Çok teşekkür ederim. Bu altın mevzusu icin evlenmemezlik yapmam asla. Erkek arkadaşım da yapılması taraftarı. Cünkü bu güne kadar hep yanlarında oldu maddi manevi. Benim yanımda ol bu konuda gücümüz yettiğince yaparız dedi zaten ki ben de bu konuda onun yanında olurum. Ben rastgele bir miktar söyledim en fazla diye. Daha aileler karşı karşıya gelmedi. Ailem mutluluğumu ister. Her şeyin parayla olmadığının da farkındalar. Ama her ikimizin zorluk çekmemesi için ilerde bir şeyler takılsın istiyorlar ki kendileri de yapacak. Karşılıklı yani. Burda kız tarafı altın kemer de yapar mesela. Gelenek olduğu icin.inşallah yaparlar da evlenirsiniz.ben tüm kadınların istediği kişilerle mutlu evlilikler yapması taraftarıyımm.bu altın sorunu yüzünden problemler çıkmasını istemiyorum çiftler arasında hepsi bu.mutluluklar dilerimmm
Hala dolaylı yoldan istenen takı diyorsunuz. Kafanıza hayran kaldım.Ah kudro Hediye başka tabi ki.. ama senin Dünyana da bayıldım. Ne güzel dolaylı yoldan istenen takının Hediye olduğunu savunmanı gördüm ya daha da gam yemem.
Hala dolaylı yoldan istenen takı diyorsunuz. Kafanıza hayran kaldım.
Gerçekten merak ediyorum size düğününüzde hiç takı takılmadı mı? Takılanları istemiyorum gerek yok diyerek geri mi gönderdiniz? Bana takı olarak ne istersin dendiğinde yok ölümü öpün valla bir şey takmayın mı demeliydim?
Ha şunu söyleyeyim eğer öyle deseydim de benim kv o bilezikleri tamam o zaman der oğlunun boynuna asardı.
O da kabul etmezse öyle ya da böyle bir bahaneyle o takıyı bana takarmış bunu sonradan onu tanıdıkça anladım. Kendisi çocuklarımın doğum günlerinde bile iyi ki doğurdun diye bana da hediye alan bir kadın. Doğumlarımda da altın taktı. Çocuklarımın doğum günlerinde de. Şimdi bunlarda çeyrek taktıysa o bilezikleri düğünde almasam eminim doğumlarımda takardı. İçinde gelen istediği zaman yapıyor yani.
Sizin akrabanızda yalandan biz istemeyiz diyen varmış sonra işin rengi değişmiş. Öyleleri bizde yok çok şükür. Siz kendi dünyanıza genele yorum yapmayın.
İstemiyorum karışmam çocuklar mutlu olsun demek de istemem yan cebime koy demekmiş.Geçenlerde babannem cantama bi paket koymustu ben de dikkat etmemiştim ne olduguna. Eve gelince bir baktim cumhuriyet altiniymiş.Kadina bilmeden ZORLA altin aldirmişim artik nasil ima ettiysem kadincagiz zorla almış.
Sonuçta cumhuriyet altinindan hediye olmaz git bunu inci yaptir ya da kunye yaptir oyle getir demeliymişim.Gerci tek olunca hediye oluyordu aynisindan birden fazla olursa buyuk sikinti demek.
Ya gerçekten merak ettim hangi cümleyi kurarak dolaylı yoldan takı istemiş olduk?Ah kudro Hediye başka tabi ki.. ama senin Dünyana da bayıldım. Ne güzel dolaylı yoldan istenen takının Hediye olduğunu savunmanı gördüm ya daha da gam yemem.
Ne isterseniz onu takın falan dediyseniz dolaylı yoldan istemiş sayıldınız sanırım. Alırsan ölümü gör falan demeliydinizYa gerçekten merak ettim hangi cümleyi kurarak dolaylı yoldan takı istemiş olduk?
2 oğlum var bileyim de kız tarafı dolaylı yoldan altın isterse haberim olsun.
Ben de aynı niyetle geldim, sinirlenip çıkıyorumMalesef burda ne desek boş hiç doğru bulmasam da bazı yerlerde bunu şart koşmuşlar ne kadar saçma zorluk yaşadıktan sonra ne kıymeti var ki bende başlığı görünce bir hayır duası edeyim günlerdir bu devirde valla evlenilmez diyordum konu ne çıktıkeşke bu düzen değişse altın yatırım için iyi ama durum varsa yapılır huzursuzluk yarattıktan sonra napayım o altını ben
Aileni bir şekilde ikna edeceksin.Merhaba arkadaşlar. Sanırım depresyondayım. Nerdeyse 30 oldum. Evlenmeyi düşündüğüm biri var. Doğuda yaşıyorum ve bilenler vardır doğuda evlenen kızlara biraz fazla altın yapılır. Bugün yükselen altını görünce iyice moralim bozuldu. Yani öyle çok yapılır derken kiloluk altından bahsetmiyorum. 150 200 gram altın kadar en fazla. Bu yüzden de aileler arasında sorun olursa diye de korkuyorum. Esyamızı kendimiz yaparız diye düşündük. O yüzden bir sene bekleriz diye düşünüyoruz. Moralim çok bozuk. Ne olacak böyle halimiz. Kredi cekmistim araba icin iyice zorlanacağız sanırım. Asgari ücretlilerin Allah yardımcısı olsun
Hıı evet haklısınız galiba. Senin bileceğin şey ben karışmam istemem çocuğum mutlu olsun gibi bir şey söylemişti sanırım. 8 sene geçti tam cümleyi de hatırlamıyorum arkadaşNe isterseniz onu takın falan dediyseniz dolaylı yoldan istemiş sayıldınız sanırım. Alırsan ölümü gör falan demeliydiniz
sen neden zorla o kadar bileziği takdırdın bakemmmm?Hıı evet haklısınız galiba. Senin bileceğin şey ben karışmam istemem çocuğum mutlu olsun gibi bir şey söylemişti sanırım. 8 sene geçti tam cümleyi de hatırlamıyorum arkadaş
Heh kilit cümle “çocuğum mutlu olsun”... Yani çocuğumu mutlu edecek, gözünü doyuracak kadar takın demiş.Hıı evet haklısınız galiba. Senin bileceğin şey ben karışmam istemem çocuğum mutlu olsun gibi bir şey söylemişti sanırım. 8 sene geçti tam cümleyi de hatırlamıyorum arkadaş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?