- 30 Mayıs 2020
- 13.059
- 49.303
- 528
- Konu Sahibi Cogsicagtir02
-
Masallara yeni konseptSize en az 150 gram altını verecek adamı mı bekleyeceksiniz?
Sizi çok iyi anlıyorum. Sizi asla kırmak istemem. Burda konuyu sadece altın gözüyle bakılması açıkçası beni çok rahatsız etti. Ben erkek arkadaşımla evlilik mevzusunu konuşunca bunları biliyordu zaten ailesi de öyle. Bu konuda sıkıntı yok. Ben asla para konusunu sorun edecek bir insan değilim. Annemin ailemin amacı evlenince dediğim gibi zorluk cekmememiz. Burada çocuk doğuruyorsan evini de döşersin düğününü de yaparsın gözüyle bakılır. Yani hep böyleydi. Ki ben ilk atandığımdan beri eşyamızı kendimiz yaparız eğer evlenirsek diyorum bu annemlere çok tuhaf gelmişti cünkü hep böyle görmüşler. Yeni yeni bu durumlara alışıyorlar. Yine memur olan bir arkadaşım evlendi ona da erkek tarafı her şeyi yaptı. Eşyadan altına kadar onlar da doğulu. Yani adet böyle. Kız tarafı icin neyse erkek tarafı da öyle. Cünkü kızları evlenince de karşıdan öyle talepler oluyor. Bakın talep dediğime takılmayın. Bir iğne ucu Bİle kendileri için istemezler. Evlenecek gençler icin yapılır bunlar.Kendi ailenizden istediğinizi talep etmeye hakkınız var tabi ki. Elalemden (evet evleneceğiniz adamın ailesi elalem oluyor) istemek pek gurur verici bir davranış biçimi değil. Hele ki ailenizin elalemden kızını vermek için istemesi biraz aşağılayıcı bir şey. Bunları kabullenmiyorsunuz ama dışarıdan böyle görünüyorsunuz üzgünüm.
Ben kendim altın hic yapılmasın demedim. Annem dhaa fazlasını isterse yA da onlar yapamayız derlerse aileler arasında sorun çıkar diye korkuyorum dedim. Eğer onlar su kadara gücümüz yetiyor diye söylerlerse ben illa o kadarını yapacaksınız demem ki ailemi de bu konuda ikna ederim. Burda takı takılır. Hic takı takmayın Mı demeliyiz. Malesef ki burda böyle bir şey var. Konuşuluyor bu mevzu. Tek sorun o. Ha kız tarafı söylemeden yapılsa iyi olurdu . Burda öyle bir varHeh şunu söyleyin. Annemi nasıl ikna edicem edemem falan deyip durdunuz sayfalarca. Halbuki siz kendiniz istiyormuşsunuz. Bu kadarcık yardımı da yapsınlar diyorsunuz. Annenizi bahane etmeyin
Peki merak ettiğim bir şey var. Karşı taraf bu taleplerinizi kabul etmezse napıcaksınız? Kabul eder demeyin kabul etmeme olasılığını soruyorum. Böyle bir olasılık var ki bu başlığı açtınız. Altın almadılar diye ayrılacak mısınız? Size en az 150 gram altını verecek adamı mı bekleyeceksiniz?
Ee istediğiniz tutarı takmazsalar ailemi ikna ederim diyorsunuz. O zaman bu başlık neden açıldı anlamadım ben? Başta ikna edemem diyordunuz bu aradaBen kendim altın hic yapılmasın demedim. Annem dhaa fazlasını isterse yA da onlar yapamayız derlerse aileler arasında sorun çıkar diye korkuyorum dedim. Eğer onlar su kadara gücümüz yetiyor diye söylerlerse ben illa o kadarını yapacaksınız demem ki ailemi de bu konuda ikna ederim. Burda takı takılır. Hic takı takmayın Mı demeliyiz. Malesef ki burda böyle bir şey var. Konuşuluyor bu mevzu. Tek sorun o. Ha kız tarafı söylemeden yapılsa iyi olurdu . Burda öyle bir var
Eşime bu minvalde bir konuyu okuduğumda kendilerine altın istiyorlarsa erkek tarafı karşılığını verip istediği gibi kullanabiliyor o zaman demişti. İşte dedim ruh eşim beyim. Çok ilgilendiriyor, kaynana borç yapıp zora düştüğü düşürüldüğü gelinin yakasından düşmez. Hele hele doğuluyuz altınımız çok diye övünüyorsa (orda çalıştım az çok biliyorum) karşı taraf kaba tabirle tepine tepine kullanıyor. Benim kayınvalidem bana saygı duyar, işime karışmaz, emrivaki yapmaz, hayır dediğimi ikiletmez. Sence onlar bunu yapar mı? Bence ıııı-ıııh.
İyiyim, siz nasılsınız?Siz iyi misiniz ? Ailem o altını kendine istemiyor eğer öyle olsa söylediklerinizde haklı olurdunuz. Burda evlenen gençler zorlanmasın diye onlara altın yapılır. Biz de erkek kardeşime yaptık zamanında. İkimiz de çalışıyoruz o yüzden de esyamızı kendimiz yapacaz. Yoksa erkek çalışsa bayan çalışmasa burda bütün her şeyi karşı taraf karşılıyor. Mutfak gereçleri dışında. Hep böyleymiş. Ben kendim anneme esyamızı kendimiz yapacaz dedim. Ee nasıl geçineceksiniz diyor. Derdi bu benim ailemin. Yoksa altın yapılsın biz altını kendimize alalım değil mevzu. Buralarda da eğer erkek evlat varsa ona göre zaten temkinlidirler.
Aynen. Ben de çok merak ediyorum mesela ailelerle muhabbet nasıl ilerliyor da altın mevzusu açılıyor. Biz de köşesinden bile geçilmedi. Ailem oğlumuz oldu, ailesi kızımız oldu vs dediler sadece. Hani mevzu oraya nasıl kayıyor? Keşke izleyebilsemBizde iki taraflı da asla geçmedi altın konusu, kız alıp kız verme kafasında da değildi kimse. Hep "çocuklarımızı birbirlerine emanet ediyoruz" dediler.
Ben buraya düğünde bana takılanları yazsam asla anlamadığım malum kafadaki insanlar bana "sen saf mısın, ucuza gitmişsin, oh beleşe kız almışlar" falan derler
Ama eşimin ailesini ve kayınvalidemi anlatsam "keşke bu kayınvalide benim olsa" deyip elimden almak için çekiştirirken parça pinçik ederler kadını
Gelenek, adet diye diye iki taraf da birbirinin başını yiyor ama yine de vazgeçmiyorlar şunu yapmaktan.
Herkesin durumu neyse ona göre yardımını yapar ve hediyesini alır verir. Nasıl geçineceklerini de evlenmeye niyetlenenler düşünsün bir zahmet.
30 yaşında bir kadınla konuştuğumuzu hatırlatıyorum :)Sizi düşünüyor mu yoksa hayatınıza müdahale mi ediyor iyi analiz edin bence. Bu düşünen anne değil pek. Ha sizin yerinize düşünüyor olabilir, siz beceremezsiniz sanıyordur belki
+1 katılıyorum. Sanki kadın çalışmayinca çok zor bir durum olarak görülüyor. Ama eşe göre, kişiye göre değişiyor. Bazen çalışmayan kadınin eşinin eline harçlık verdiğini, çalışan kadının da maaş kartını eşine verdiğini biliyoruz.evet kendi istemedi.yoksa ikisini de okutacak gücü var dayımın.eşini de kendi seçti lise mezunu.hiç birimiz karışmadıkk.kaynana falan da bakmıyor çalışmadığı halde.öyle konuları bdv de gördüm ben.çalışmıyorsan vayy halinee erkeğin eline bakarsın gibi gibi.kişinin şartlarına göre çok değişir böyle konular.çalışan ama kuruşuna kadar kocasına vermek zorunda olan kadınlar da okudum burada.diğerinin eşi kendi gibi doktor ne yapacak 20 25 bileziği.zaten gelecekleri var kapı gibi en geçerli meslekleri var.
Aynen. Ben de çok merak ediyorum mesela ailelerle muhabbet nasıl ilerliyor da altın mevzusu açılıyor. Biz de köşesinden bile geçilmedi. Ailem oğlumuz oldu, ailesi kızımız oldu vs dediler sadece. Hani mevzu oraya nasıl kayıyor? Keşke izleyebilsem
Direkt soruyorlar galiba "ne istersiniz" diye. Sorulmayan kız ailesi de kızını kışkırtıyor "altın mevzusunu bile açmadılar" diyerek.
Kadın uydum akıllıysa gidip nişanlısına patlıyor, uydum akıl×2 ise altınları kendisi alıp ellerine veriyor düğünde kendisine geri versinler diye. Burada hep böyle gördüm.
(Hayal edemedi)
Temkinli ise oradaki erkek evlat sahipleri niye endişe ediyorsunuz ki? Takabilirler demekki. Eşyalari çok pahalıya kaçmadan alırsanız problem olmaz.Siz iyi misiniz ? Ailem o altını kendine istemiyor eğer öyle olsa söylediklerinizde haklı olurdunuz. Burda evlenen gençler zorlanmasın diye onlara altın yapılır. Biz de erkek kardeşime yaptık zamanında. İkimiz de çalışıyoruz o yüzden de esyamızı kendimiz yapacaz. Yoksa erkek çalışsa bayan çalışmasa burda bütün her şeyi karşı taraf karşılıyor. Mutfak gereçleri dışında. Hep böyleymiş. Ben kendim anneme esyamızı kendimiz yapacaz dedim. Ee nasıl geçineceksiniz diyor. Derdi bu benim ailemin. Yoksa altın yapılsın biz altını kendimize alalım değil mevzu. Buralarda da eğer erkek evlat varsa ona göre zaten temkinlidirler.
Şu linki yanlışlıkla kayınvalideme atayım da kalkıp şükür namazı kılsın sjdjfjfkfkfDirekt soruyorlar galiba "ne istersiniz" diye. Sorulmayan kız ailesi de kızını kışkırtıyor "altın mevzusunu bile açmadılar" diyerek.
Kadın uydum akıllıysa gidip nişanlısına patlıyor, uydum akıl×2 ise altınları kendisi alıp ellerine veriyor düğünde kendisine geri versinler diye. Burada hep böyle gördüm.
(Hayal edemedi)
Sizin adetleriniz nedir diye soruyormuş erkek tarafi, kiz tarafi da o ara soyluyormuş ne istiyorsa altin vs. Oyle biliyorum.
Ben uslu bir gelin olaraktan başım önde dinledim kaynanamı. Ama anam kaş göz yapmış olabilir belkikonuşmadan kaş göz ederek istemiş olmaz mısın yaniii?
Kız doğuran para isterken oğlan doğuran para ödüyor bir de. Ben kararımı verdim kız tarafı benden altın isterse ben de pırlanta gibi oğlan veriyorum siz de bana ödeme yapın madem diyip ben de altın isteyeceğimO konuşmanın içeriğini hiç hayal edemiyorum ya.
Biri oğlumu sevmiş, oğlum da onu sevip evlenmeye karar vermiş diye kızın ailesi benden 200 gram altın istiyor. Sırf oğlan anasıyım diye.
Işıklarda ön camı zorla silip para istemek gibi bir şey bu. Kız hem kendi kendine oğlumla evlenmeye karar veriyor hem de paramı istiyor. Bu aşk ve evlilik kararında ben ne alaka yani
Çok acayip işler.
Kız doğuran para isterken oğlan doğuran para ödüyor bir de. Ben kararımı verdim kız tarafı benden altın isterse ben de pırlanta gibi oğlan veriyorum siz de bana ödeme yapın madem diyip ben de altın isteyeceğim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?