- 11 Aralık 2018
- 41.485
- 257.839
- 598
- Konu Sahibi Cogsicagtir02
-
Faiziyle hesaplasın ama. İlk 2 yıl aldığı mamaların parasına 28 yıllık faiz işletsin.Erkek tarafından kendi için süt parası isteyen kız anneleri var bir de. Kendi kızını emzirdiği için elalemden para istiyor.
Siz de süt parası dersiniz. Hatta mamayla beslendiyse mama parası deyin, daha pahalıya gelir daha kârlı olur
Bu anne mi seni düşünüyor sevda? Komik olma.Evet canım annecim beni çok düşünür. Sağolsun
Sen bu ailene vicdan azabı çekiyorsun ya Sevda, el oğlu da ailesine karşı aynı şeyi hissedip bütün borçları üstlenirse gık deme olur mu? Sen anandan çeyiz bile isteyemezken el anasından 200 gr altın bekliyorsun, el başından saç yolması ne kolay, değil mi Sevda? Sana çeyiz bile yapmayan ailen şimdi sizi nasıl borçsuz harçsız evlendirecek Sevda? Tabi ki erkek ailesine yüklenerek. Erkek ailesi de ilerde ailene değil sana yüklenecek Sevda. Her şeyi bekleyecek senden, e haklılar, ailen elini cebine atmamışken, bi de utanmadan erkek ailesinden her şeyi bekliyorken, sen de buna rağmen anneni tutuyorken. Ne yapsalar yeridir sana Sevda. Sen böyle aileci iken kalkıp da ilerde kayın aile ve aileci eş konusu açma Sevda.Merhaba arkadaşlar. 7 yıldır çalışıyorum. Bu 7 yılda aileme maddi olarak yardım ettim. Kredi çektim yeri geldi. Babam çalışmıyordu iş beğenmediği için. O süreçte de hep yanlarında oldum. Babam zamanında bizi bırakıp giden, başka kadınla evlenen sonra da geri dönen bir adam. Biz ne kadar karşı çıksak da annem benim gidecek yerim yok o yüzden ayrılmam demişti. Yani 7 yıldır ne bir birikim yapabildim, ne de ailemin beli doğruldu. Cünkü babamın borçları hiç bitmedi. Nereye gitti nereye harcadı bilmiyorum. Ayrıca da işitmediğim laflar kalmıyordu yeri geliyordu annemden yeri geliyordu babamdan. Bu para mevzusu yüzünden. Neyse 7 yıldan sonra en son kendime bir şeyler yapmam lazım dedim. Kredi çekip araba aldım. Eğer bunu yapmamış olsaydım sömürülmeye devam edecektim. Elimde Kuruş kalmıyordu.
Şimdi kredi borcum var. Aileme yardımcı olamıyorum. Şimdi bir gelirleri de yok. Babam da çalışmıyor. Aslında asıl mesele annemin suan dişleri konusunda sıkıntı yaşaması. Doktor iki dişini cekecekmis. İmplant icin zaten parası yok. Ve ben kendimi çok kötü hissediyorum. Yardımcı olamıyorum diye. Birikmiş biraz param var. Sizce dişlerini yaptırayım mı. ( o para da ilerde evlenirsem çeyiz icin lazım olur diye. Cünkü bana zamanında annem sana bir şey yapamayız, kendin yaparsın çeyizini demişti.) sizce ne yapayım. Çok üzülüyorumsonradan vicdan azabı çekmekten çok korkuyorum
Faiziyle hesaplasın ama. İlk 2 yıl aldığı mamaların parasına 28 yıllık faiz işletsin.
Bu anne mi seni düşünüyor sevda? Komik olma.
Sen bu ailene vicdan azabı çekiyorsun ya Sevda, el oğlu da ailesine karşı aynı şeyi hissedip bütün borçları üstlenirse gık deme olur mu? Sen anandan çeyiz bile isteyemezken el anasından 200 gr altın bekliyorsun, el başından saç yolması ne kolay, değil mi Sevda? Sana çeyiz bile yapmayan ailen şimdi sizi nasıl borçsuz harçsız evlendirecek Sevda? Tabi ki erkek ailesine yüklenerek. Erkek ailesi de ilerde ailene değil sana yüklenecek Sevda. Her şeyi bekleyecek senden, e haklılar, ailen elini cebine atmamışken, bi de utanmadan erkek ailesinden her şeyi bekliyorken, sen de buna rağmen anneni tutuyorken. Ne yapsalar yeridir sana Sevda. Sen böyle aileci iken kalkıp da ilerde kayın aile ve aileci eş konusu açma Sevda.
Bu anne mi seni düşünüyor sevda? Komik olma.
Sen bu ailene vicdan azabı çekiyorsun ya Sevda, el oğlu da ailesine karşı aynı şeyi hissedip bütün borçları üstlenirse gık deme olur mu? Sen anandan çeyiz bile isteyemezken el anasından 200 gr altın bekliyorsun, el başından saç yolması ne kolay, değil mi Sevda? Sana çeyiz bile yapmayan ailen şimdi sizi nasıl borçsuz harçsız evlendirecek Sevda? Tabi ki erkek ailesine yüklenerek. Erkek ailesi de ilerde ailene değil sana yüklenecek Sevda. Her şeyi bekleyecek senden, e haklılar, ailen elini cebine atmamışken, bi de utanmadan erkek ailesinden her şeyi bekliyorken, sen de buna rağmen anneni tutuyorken. Ne yapsalar yeridir sana Sevda. Sen böyle aileci iken kalkıp da ilerde kayın aile ve aileci eş konusu açma Sevda.
Peki bu kendini bile geçindiremeyen anne baba erkek kardeşe nasıl 300-500 gram altın yapıp eşyasını almış?
@sevdayadahil bizi aydınlatır mısın?
Erkek o çünkü. Kendileri erkek evlatlarına yaptılar kızlarından alıp, şimdi kızları ile evlenecek adamdan da onu bekliyorlar. Bulamıyorlarsa kızlarından alsınlar, kendileri öyle yaptı. Belki yapmayacaklar? Zorunda değiller çünkü. Böyle geleneksel bir yapıda kadın çalışırken tamam da, erkek ailesi altın yapmam deyince sorun olmaz yani. Sevda 'ya kaynana ile otur, haftada bir temizliğini yap misafirini ağırlar dese yapmaz, altın isterken nasıl da gelenekçi.Peki bu kendini bile geçindiremeyen anne baba erkek kardeşe nasıl 300-500 gram altın yapıp eşyasını almış?
@sevdayadahil bizi aydınlatır mısın?
Onların orda 300-500 istenirmiş, düğünü eşyayı da aile yaparmış. Ama konu sahibi hanım kızımız 150-200’e razıymış.Ay bir de 300-500 müymüş
Onlar da geline her şeyi yapmışlar ama hizmet beklememişler taam mı!!!1!1!1!Erkek o çünkü. Kendileri erkek evlatlarına yaptılar kızlarından alıp, şimdi kızları ile evlenecek adamdan da onu bekliyorlar. Bulamıyorlarsa kızlarından alsınlar, kendileri öyle yaptı. Belki yapmayacaklar? Zorunda değiller çünkü. Böyle geleneksel bir yapıda kadın çalışırken tamam da, erkek ailesi altın yapmam deyince sorun olmaz yani. Sevda 'ya kaynana ile otur, haftada bir temizliğini yap misafirini ağırlar dese yapmaz, altın isterken nasıl da gelenekçi.
Yazıktır be. Kızın çeyizinden kıs, gelin hanım rahat etsin. Oğluşunun totosu terlemesin, üzülmesin ç.kü düşer.Konu sahibi önceki mesajlarda "bizim kültürümüz böyle, biz de abim evlenirken eşine o kadar altın yaptık" yazmadı mı, ben mi yanlış hatırlıyorum?
Anne-baba çalışmazken ve diş implantına para yokken 200 gramlık altın nasıl yapıldı acaba
Bundan ellere ne yahu.Onlar da geline her şeyi yapmışlar ama hizmet beklememişler taam mı!!!1!1!1!
Onların orda 300-500 istenirmiş, düğünü eşyayı da aile yaparmış. Ama konu sahibi hanım kızımız 150-200’e razıymış.
2.5 ev parasıdır bence. Bu kadar altın isteyen ev aldırmadan evlenmez. E bi de eşyalar var, onları da kız tarafı yapacak değil herhalde, tabi ki erkek ailesi yapacak.Ne kadar da gönlü geniş bir gelin
Her erkek çocuğun evlenmesi 1 ev parasına mal oluyor yani.
Açık artırma usulü yapsalar keşke kibar feyzodaki gibi. Belki 2 ev parası veren çıkar.
Emzirmeden sonra memelerim bile toplanmadı bak estetik parasını gelinin annesi ödesin doğru anne sütüyle büyütüp veriyorum oğlumu sonuçta. İyi fikir yaErkek tarafından kendi için süt parası isteyen kız anneleri var bir de. Kendi kızını emzirdiği için elalemden para istiyor.
Siz de süt parası dersiniz. Hatta mamayla beslendiyse mama parası deyin, daha pahalıya gelir daha kârlı olur
Yazıktır be. Kızın çeyizinden kıs, gelin hanım rahat etsin. Oğluşunun totosu terlemesin, üzülmesin ç.kü düşer.
Valla aşşırı merak ettim şu an. Nereye gittiği belli olmayan paralar da gelinin elindedir belki kız, belli mi olur?@sevdayadahil şekerim orlaynsın, bizi bi aydınlatsana erkek kardeşin eşine takılan altınları kim yaptı?
Ne kadar da gönlü geniş bir gelin
Her erkek çocuğun evlenmesi 1 ev parasına mal oluyor yani.
Açık artırma usulü yapsalar keşke kibar feyzodaki gibi. Belki 2 ev parası veren çıkar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?