Bu saldırı sonrası kendime gelemiyorum. Sizce ne yapmalıyım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bu adamla sonuna kadar mücadele edebilmek için ailenin desteğini arkana almalısın. öyle kaçak göçek olmaz. esaslı bir avukat bulup ona dünyayı dar etmeniz gerekiyor. burdakilerin on katı ve daha direk sorulara maruz kalacaksın hem avukat hem savcı tarafından. o yüzden kendini topla, ailenden yardım iste öncelikle.

Geçmiş olsun öncelikle. Ailenizin bilmesi gerektiğini düşünüyorum. Adliyelerin halen posta kullandıklarını duymuştum. İkametgaha posta vs gelebilir. Mutlaka bunu da öğrenin. Hangi amaçla geliyor.

Siz direk kadın dernekleri ile görüşün. Gidin konuşun. Uzaktan olacak birşey değil. Aradan baya bi vakit geçmiş. Geç kalmış olmamız muhtemel

Sevgılımıydınız olay nasıl oldu anlatırsanız detaylı ona göre yorum yapalım

Çok üzüldüm.barodan avukat talep edin. Tebligatlar mernis adresinize gidecek, aileniz gizleseniz de öğrenir. O yuzden ailenize durumu anlatın. Mağdur olan sizsiniz, utanması gereken size bunu yapan adam. Lutfen pes etmeyin. Biz kadınlar yalnız değiliz, birbirimize destegiz. Lutfen güçlü olun.

Sevgılımıydınız olay nasıl oldu anlatırsanız detaylı ona göre yorum yapalım
Sevgili değildik ilk kez görüyorum sonra tecavüz olayı yaşandı. Mesajlaşma bile sıradan hep sizli bizli

Muhtemelen linçleneceğim. Öncelikle gecmiş olsun dileklerimi iletmek isterim. Paylaşım ile ilgili yorum yapamam ama konu sahibinin cevaplarını samimi ve tutarlı bulmadım. Dilerim hicbir kadın ɓoyle birsey yaşamasın.

Böyle hassas konularda maddi deliller ve hızlı aksiyon almak çok önemli. Evet kadın kadına destek olsun ama destek olacağım diye sorgusuz sualsiz doğru mu kabul etsin olayı? Maalesef bu konunun çok hassas olması ve bütün kadınların bu tarz olaylarda birlik olması sebebiyle suistimale açık bir duruma evrildiğini görmezden gelemeyiz. Toplumda suistimal edildiğine dair birçok örneği olduğunu unutmamalıyız. Bu sebeple suçlanan kişi sosyal medyada ifşa edilsin, hadi hep birlikte linçleyelim, yüzüne tükürelim, hayatını kaydıralım tarzındaki tepkileri doğru bulmuyorum. Kadın erkek farketmeksizin bazı insanların takıntılı olduğunu, biri ile bile isteye birseyler yaşadığında beklentiye girdiğini, istediğini alamayınca herseyi yapabileceği gerçeğini görmezden gelemeyiz ve bu gerçeğide inkar edemeyiz. O yüzden yargısız infaz yapılmasını doğru bulmuyorum. Dava süreci tamamlanmadan, suçun varlığı ile ilgili kanıtlar incelenmeden ve hüküm verilmeden, medya kanallarıyla birinin itibarını yerle yeksan etmek çok kolay aynı zamanda çok zalimce. Bu ülke babasıyla bir anlaşmazlık yaşadığında, istediği gibi at koşturmak için babasını tecavüzle suçlayan ergen kızları da gördü, öğretmenine taciz iftirası atanı da.
Özetle konu ne olursa olsun, sürü psikolojisiyle hareket edilmemeli. Çokça sorular sormalı, sorgulamalı.

Sizin suçunuz yok önce burada bir net olalım.
Birileri anlamaz ama anlasa da adı üzerinde "mağdursunuz", utanıp kendinizi kötü hissetmenize sebep verecek kişilerden uzak durun.
Süreci bir avukatla yürütmeye çalışın, daha sağlıklı olacaktır.

Son cümlenize ithafen soruların, sorgulamanın yeri burası olmamalı. Keza yargılamanın yeri de burası olmamalı (yapanı ifşa etmek gibi...)
Biz burada sadece yol gösterebiliriz, atladığını düşündüğümüz yer varsa onu söyleyebiliriz. Onun dışında , yorumları okumadım ama ,ifşa edelim kısmı varsa bence de saçma.

Tabi ki burası duruşma salonu değil. Yargılayacak, sorgulayacak, hüküm verecek kişiler biz olmamalıyız. Kesinlikle katılıyorum size. Zaten sadece iddia sahibini dinleyerekte olacak bir iş değil bu. Fazlasıyla hassas bir konu. Bu konuda canı yanmış birçok insan var. Bu bazen iddia sahibi bazen suçlanan kişi olabiliyor.
O yüzden dikkatli ve objektif olmak gerektiğini düşünüyorum.

Sevgili değildik ilk kez görüyorum sonra tecavüz olayı yaşandı. Mesajlaşma bile sıradan hep sizli bizli
Allah onu bıldıgı gıbı yapsın. Ver mahkemeye hemen doktora gıdıp darp raporu alsaydın. Kollu kuvvetlerıne bıldırdınmı. Yazıklar olsun pislık herif

yanlış anlamadıysam hesaplar birleştirilmiş değil mi

yanlış anlamadıysam hesaplar birleştirilmiş değil mi
Ben o kişi değilim dedi ama ceza alıp banlandığına göre 2. üyelik alıp konu açtı. Olay, kullandığı cümleler yazım şekli hatta aile detayı bile aynı. Linçlendim dediği konuda adamla isteyerek beraber olmuş ama adam bir daha aramadığı için kinlenmişti. Tecavüz istismar mağduru kadınlara sonuna kadar destek olup arka çıkarız ama iftira atmak isteyeni de sırf kadın diye desteklememek gerek.

sizin bahsettiğiniz konuyu da bu üye açmış olarak gözüküyor yani hesaplar birleştirilmiş galiba öyle olmalı doğru anladıysam.
onun dışında yorum yapamayacağım bu tarz konularda her şey olabiliyor.

konuya bakındım da gerçekten yok artık

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…