Sevgılımıydınız olay nasıl oldu anlatırsanız detaylı ona göre yorum yapalımMerhaba.
Cinsel saldırı mağduruyum. Bana bu kötülüğü yapan şüpheli şahıs benimle ilgili iftira atıyor, beni itibarsizlastirmaya çalışıyor ve benim ona iftira attığımı söylüyor. Sevgililik istedi ben kabul etmeyince iftira peşine düştü diyor sadece karşılıklı öpüştük normal flört buluşmasıydi diye olayı hafifletiyor .Yalan söylüyor. Hayır dedim durmadı gözü dönmüş gibiydi alkollü olduğunu da kabul ediyor . Direndim Kıyafetimi tuttum . Öpüşme sonrasi evine bıraktım ailen merak eder git istersen dedim ben suçsuzum diyor. Halbuki öyle olmadı tecavüz sonrası kalmam için ısrar etti. .Kendisine en iyi avukatı tutmuş. Konumu benden güçlü. DNA raporu bekliyorum birşey çıkmazsa diye korkuyorum. Serbest kalırsa kimbilir kimlere zarar verecek. Sinir ihlilali yapan sınır tanımaz pervasız bir kişilik. Üstelik mesleğine hayatına devam ediyor.
Ne yapmalıyım? Ya serbest kalırsa .
Bana mesaj attı konuşmak istediğini söyledi ve aradı . Dönüş yapmıyorum savcıya ilettim ama ne yapalım yani diye önem vermedi. Bu işin peşini bırakmaya niyetim yok. Uykular zehir oldu. Gece olunca ruhum buz kesiyor. Gündüz zaten nefes alamıyorum kendimi sahil kenarına atıyorum kafamı toplayamiyorum. Birileri tecavüz mağduru olduğumu anlayacak diye ödüm kopuyor . Şuan avukatım yok. Kovuşturma aşamasında olabilir.
Sevgili değildik ilk kez görüyorum sonra tecavüz olayı yaşandı. Mesajlaşma bile sıradan hep sizli bizliSevgılımıydınız olay nasıl oldu anlatırsanız detaylı ona göre yorum yapalım
terapi imkanlari arastir. Ailenin haberi olmasi gerekmiyor.Almıyorum ama intihari düşünmedim değil. Evdeyim dikkat çekmemeye çalışıyorum ailem bilmesin
Sizin suçunuz yok önce burada bir net olalım.Merhaba.
Cinsel saldırı mağduruyum. Bana bu kötülüğü yapan şüpheli şahıs benimle ilgili iftira atıyor, beni itibarsizlastirmaya çalışıyor ve benim ona iftira attığımı söylüyor. Sevgililik istedi ben kabul etmeyince iftira peşine düştü diyor sadece karşılıklı öpüştük normal flört buluşmasıydi diye olayı hafifletiyor .Yalan söylüyor. Hayır dedim durmadı gözü dönmüş gibiydi alkollü olduğunu da kabul ediyor . Direndim Kıyafetimi tuttum . Öpüşme sonrasi evine bıraktım ailen merak eder git istersen dedim ben suçsuzum diyor. Halbuki öyle olmadı tecavüz sonrası kalmam için ısrar etti. .Kendisine en iyi avukatı tutmuş. Konumu benden güçlü. DNA raporu bekliyorum birşey çıkmazsa diye korkuyorum. Serbest kalırsa kimbilir kimlere zarar verecek. Sinir ihlilali yapan sınır tanımaz pervasız bir kişilik. Üstelik mesleğine hayatına devam ediyor.
Ne yapmalıyım? Ya serbest kalırsa .
Bana mesaj attı konuşmak istediğini söyledi ve aradı . Dönüş yapmıyorum savcıya ilettim ama ne yapalım yani diye önem vermedi. Bu işin peşini bırakmaya niyetim yok. Uykular zehir oldu. Gece olunca ruhum buz kesiyor. Gündüz zaten nefes alamıyorum kendimi sahil kenarına atıyorum kafamı toplayamiyorum. Birileri tecavüz mağduru olduğumu anlayacak diye ödüm kopuyor . Şuan avukatım yok. Kovuşturma aşamasında olabilir.
Son cümlenize ithafen soruların, sorgulamanın yeri burası olmamalı. Keza yargılamanın yeri de burası olmamalı (yapanı ifşa etmek gibi...)Muhtemelen linçleneceğim. Öncelikle gecmiş olsun dileklerimi iletmek isterim. Paylaşım ile ilgili yorum yapamam ama konu sahibinin cevaplarını samimi ve tutarlı bulmadım. Dilerim hicbir kadın ɓoyle birsey yaşamasın.
Böyle hassas konularda maddi deliller ve hızlı aksiyon almak çok önemli. Evet kadın kadına destek olsun ama destek olacağım diye sorgusuz sualsiz doğru mu kabul etsin olayı? Maalesef bu konunun çok hassas olması ve bütün kadınların bu tarz olaylarda birlik olması sebebiyle suistimale açık bir duruma evrildiğini görmezden gelemeyiz. Toplumda suistimal edildiğine dair birçok örneği olduğunu unutmamalıyız. Bu sebeple suçlanan kişi sosyal medyada ifşa edilsin, hadi hep birlikte linçleyelim, yüzüne tükürelim, hayatını kaydıralım tarzındaki tepkileri doğru bulmuyorum. Kadın erkek farketmeksizin bazı insanların takıntılı olduğunu, biri ile bile isteye birseyler yaşadığında beklentiye girdiğini, istediğini alamayınca herseyi yapabileceği gerçeğini görmezden gelemeyiz ve bu gerçeğide inkar edemeyiz. O yüzden yargısız infaz yapılmasını doğru bulmuyorum. Dava süreci tamamlanmadan, suçun varlığı ile ilgili kanıtlar incelenmeden ve hüküm verilmeden, medya kanallarıyla birinin itibarını yerle yeksan etmek çok kolay aynı zamanda çok zalimce. Bu ülke babasıyla bir anlaşmazlık yaşadığında, istediği gibi at koşturmak için babasını tecavüzle suçlayan ergen kızları da gördü, öğretmenine taciz iftirası atanı da.
Özetle konu ne olursa olsun, sürü psikolojisiyle hareket edilmemeli. Çokça sorular sormalı, sorgulamalı.
Tabi ki burası duruşma salonu değil. Yargılayacak, sorgulayacak, hüküm verecek kişiler biz olmamalıyız. Kesinlikle katılıyorum size. Zaten sadece iddia sahibini dinleyerekte olacak bir iş değil bu. Fazlasıyla hassas bir konu. Bu konuda canı yanmış birçok insan var. Bu bazen iddia sahibi bazen suçlanan kişi olabiliyor.Son cümlenize ithafen soruların, sorgulamanın yeri burası olmamalı. Keza yargılamanın yeri de burası olmamalı (yapanı ifşa etmek gibi...)
Biz burada sadece yol gösterebiliriz, atladığını düşündüğümüz yer varsa onu söyleyebiliriz. Onun dışında , yorumları okumadım ama ,ifşa edelim kısmı varsa bence de saçma.
Allah onu bıldıgı gıbı yapsın. Ver mahkemeye hemen doktora gıdıp darp raporu alsaydın. Kollu kuvvetlerıne bıldırdınmı. Yazıklar olsun pislık herifSevgili değildik ilk kez görüyorum sonra tecavüz olayı yaşandı. Mesajlaşma bile sıradan hep sizli bizli
yanlış anlamadıysam hesaplar birleştirilmiş değil miSiz Kader1510 nickli üye misiniz? Bahsettiğiniz çok linç yedim konusu bu mu? Adam o günden sonra tekrar aramadı sizce ne yapayım diye soran siz miydiniz? Bu kişi doktor, siz de hukukçuydunuz ve bir çok adli konuyu bilmediğiniz ve tutarsızlıklar olduğu için konunuz inandırıcı gelmemişti. Bu ikinci üyeliğiniz mi? Bakın mesela bu şimdiki yazdığınızla da örtüşüyor.
Benim için o muayene şikâyet için değil, sağlık kontrolü içindi. Çünkü ciddi bir risk vardı; hem cinsel yolla bulaşabilecek hastalıklar, hem de gebelik ihtimali. Kanama da oldu sonrasında. Endişe ettim.Ertesi gün hapı kullandım ama yine de emin olmak istedim. Raporun ‘temiz’ çıkması da bu yüzden. Her kadın şikâyet etmese bile kendi sağlığını kontrol ettirme hakkına sahiptir. Tecavüz şüphesi olsun olmasın, jinekolojik muayene sadece şikâyet amaçlı yapılmaz.
Hanımlar, siz olsaydınız ne yapardınız?
Bu kişiyle aslında hastanede tanıştık, doktor. Kardeşim için gittiğimizde birkaç kez yanıma geldi, konuştu, numarasını verdi. Şimdi düşününce o günden beni gözüne kestirdiğini anlıyorum.
Sonra kafede buluştuk. Ben normalde içki içmem ama özellikle şarap ve rakı için ısrar etti. Önce limonata söyledim sonra ısrar üzerine yarım kadehten biraz az şarap içtim bir kez lavaboya kalktım.Çok rahat ve umursamazdı, oturduğu yerde dans ediyordu. Başta “sahile gideceğiz” dedi, sonra taksi çağırıp beni evine götürdü.
Evde “tango öğreteyim” diye başladı, sonra...
- Hira95
- Yorumlar: 196
- Forum: Bir derdim var
@Mune
Ben o kişi değilim dedi ama ceza alıp banlandığına göre 2. üyelik alıp konu açtı. Olay, kullandığı cümleler yazım şekli hatta aile detayı bile aynı. Linçlendim dediği konuda adamla isteyerek beraber olmuş ama adam bir daha aramadığı için kinlenmişti. Tecavüz istismar mağduru kadınlara sonuna kadar destek olup arka çıkarız ama iftira atmak isteyeni de sırf kadın diye desteklememek gerek.yanlış anlamadıysam hesaplar birleştirilmiş değil mi
sizin bahsettiğiniz konuyu da bu üye açmış olarak gözüküyor yani hesaplar birleştirilmiş galiba öyle olmalı doğru anladıysam.Ben o kişi değilim dedi ama ceza alıp banlandığına göre 2. üyelik alıp konu açtı. Olay, kullandığı cümleler yazım şekli hatta aile detayı bile aynı. Linçlendim dediği konuda adamla isteyerek beraber olmuş ama adam bir daha aramadığı için kinlenmişti. Tecavüz istismar mağduru kadınlara sonuna kadar destek olup arka çıkarız ama iftira atmak isteyeni de sırf kadın diye desteklememek gerek.
konuya bakındım da gerçekten yok artıkBen o kişi değilim dedi ama ceza alıp banlandığına göre 2. üyelik alıp konu açtı. Olay, kullandığı cümleler yazım şekli hatta aile detayı bile aynı. Linçlendim dediği konuda adamla isteyerek beraber olmuş ama adam bir daha aramadığı için kinlenmişti. Tecavüz istismar mağduru kadınlara sonuna kadar destek olup arka çıkarız ama iftira atmak isteyeni de sırf kadın diye desteklememek gerek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?