- 27 Nisan 2009
- 2.959
- En iyi cevaplar
- 2
- 4.573
- 683
Sen ne kadar akıllısın maşallah. Çok iyi düşünmüşsün.Arkadaşlar merhaba. Yeni atandım ailemin yanında yaşıyorum. Son zamanlarda ev almayı düşünmeye başladım. mantıklı mı emin olamıyorum. Yaşadığım şehirde fiyatlar 1.5–2 milyon TL civarında. 1+1 bir ev düşünüyorum. 3 yıl için 1 milyon kredi çeksem aylık yaklaşık 45 bin TL, 5 yıl çeksem 30 bin TL civarı ödeme çıkıyor. Peşinat konusunda da ailem destek olacak. Benim birikimim yok.
Kendi evimin olmasını güvenceye sahip olmayı çok istiyorum. Bir yandan da yeni atanmışken böyle bir borcun altına girmek korkutuyor. Kendimi şöyle de ikna ediyorum, Başka şehirde olsaydım zaten bu paraları kiraya verecektim. Şu an 26 yaşındayım. 30 yaşına geldiğimde evim olacak. Ailem de çekeceksen peşinatı veririz ama faizler yüksek maaşınla da her ay ajda al altın çıkıyor evler aynı diyor. Arkadaşlarım da maaşını ye 1 sene ne yapacaksın borcu diyor. Kararsız kaldım açıkçası
Yani benim avantajım aile evinde olmam ve ailemin bana ihtiyacı olmamasıSen ne kadar akıllısın maşallah. Çok iyi düşünmüşsün.
Arkadaşlarını dinleme evi al.
Onlar borç harç almaya çalışırken bir bakacaksın sen kuş kadar aylık ödemeyle ev sahibi olmuşsun
Edemezlerse de abiniz iki arabayı altınlarını satsa alır ev zaten.Edemezler ya artık annem de emekli olacak sen atandın abini verdik gitti kendinizi kurtardınız diyor babam da işi bırakacak memleketteki eve yatırım yapacaklar artık. Ama alacağım 45 olsa 20 kira olur 25i de ben kendim farklı şehirdeyim sayarım
İki arabası yok ya 1 tane var ama 2 kere araba alırken ailem destek oldu altınları da aman aman yok ailem sen evde durursun burası açık kalır diyor memleketteki evde de sürekli dururuz diyor kışın geliriz yazın gideriz diyorlarEdemezlerse de abiniz iki arabayı altınlarını satsa alır ev zaten.
En kötü o kirayı verirler vermeseler de yeteri kadar vermişler zaten, siz kendinizi kurtarmaya bakın fırsat varken.
Başvuru şartlarında öyle demiyor? Emin misiniz siz buna?Hayır olmuyor farklı evde bile olmuyor
olsun yine de kendini garantiye al evi varsa sende aldigi evini kiraya verirsin kira gelirin olur onu da harcarsin yada altin yaparsinBenim sevgilimin durumu iyi onunla evlenirsem zaten evi arabası var ama bende elime 100 geçse 100 harcarım birikim yapamıyorum hiç. Sadece motor alabildim 250 bine gider o da zamanında yine annem 20 gram bilezik vermişti
Evet zaten hane geliri sınırı aşıyor 95 sonrası doğanlar aile üstünde ev varsa başvuru yapabiliyor ben haberlerde böyle izledimBaşvuru şartlarında öyle demiyor? Emin misiniz siz buna?
Benim ailem için para malesef 1 senelik tarım emeğini 650 bin aldılar. Ama 1 milyon çekersem derdim yok 45 ödemesi olacakKonunun hepsini okumadim ama 1 milyon artik para bile degil, borc alabiliyorsan, ailen veriyorsa durma al, evini al. Biraz borc odersin, kira derdin olmadan o borc bittikten sonra inanilmaz madden manen rahat edersin... ben seni ultra akilli buldum konu sahibesi al gitsin
Arkadaşlar merhaba. Yeni atandım ailemin yanında yaşıyorum. Son zamanlarda ev almayı düşünmeye başladım. mantıklı mı emin olamıyorum. Yaşadığım şehirde fiyatlar 1.5–2 milyon TL civarında. 1+1 bir ev düşünüyorum. 3 yıl için 1 milyon kredi çeksem aylık yaklaşık 45 bin TL, 5 yıl çeksem 30 bin TL civarı ödeme çıkıyor. Peşinat konusunda da ailem destek olacak. Benim birikimim yok.
Kendi evimin olmasını güvenceye sahip olmayı çok istiyorum. Bir yandan da yeni atanmışken böyle bir borcun altına girmek korkutuyor. Kendimi şöyle de ikna ediyorum, Başka şehirde olsaydım zaten bu paraları kiraya verecektim. Şu an 26 yaşındayım. 30 yaşına geldiğimde evim olacak. Ailem de çekeceksen peşinatı veririz ama faizler yüksek maaşınla da her ay ajda al altın çıkıyor evler aynı diyor. Arkadaşlarım da maaşını ye 1 sene ne yapacaksın borcu diyor. Kararsız kaldım açıkçası
ilerde enflasyonda taksitleriniz eriyecek zaten,30 bin lira sonrasında 3bin gibi gelecek size düşünmeyin çekin derim başlarda 2-3 sene zorlanır sonra rahat edersinizArkadaşlar merhaba. Yeni atandım ailemin yanında yaşıyorum. Son zamanlarda ev almayı düşünmeye başladım. mantıklı mı emin olamıyorum. Yaşadığım şehirde fiyatlar 1.5–2 milyon TL civarında. 1+1 bir ev düşünüyorum. 3 yıl için 1 milyon kredi çeksem aylık yaklaşık 45 bin TL, 5 yıl çeksem 30 bin TL civarı ödeme çıkıyor. Peşinat konusunda da ailem destek olacak. Benim birikimim yok.
Çok doğru bir karar faizler de biraz düşmüşken ev işini halledin. 5 senelik bile çekebilirsiniz.Arkadaşlar merhaba. Yeni atandım ailemin yanında yaşıyorum. Son zamanlarda ev almayı düşünmeye başladım. mantıklı mı emin olamıyorum. Yaşadığım şehirde fiyatlar 1.5–2 milyon TL civarında. 1+1 bir ev düşünüyorum. 3 yıl için 1 milyon kredi çeksem aylık yaklaşık 45 bin TL, 5 yıl çeksem 30 bin TL civarı ödeme çıkıyor. Peşinat konusunda da ailem destek olacak. Benim birikimim yok.
Bunlar nası arkadaş yaArkadaşlar merhaba. Yeni atandım ailemin yanında yaşıyorum. Son zamanlarda ev almayı düşünmeye başladım. mantıklı mı emin olamıyorum. Yaşadığım şehirde fiyatlar 1.5–2 milyon TL civarında. 1+1 bir ev düşünüyorum. 3 yıl için 1 milyon kredi çeksem aylık yaklaşık 45 bin TL, 5 yıl çeksem 30 bin TL civarı ödeme çıkıyor. Peşinat konusunda da ailem destek olacak. Benim birikimim yok.
Artık bu olmuyor mu?
Faiz dususunden faydalanma "yapilandirma" adi altinda uygulaniyordu, simdi kredi devri yapıyorlar demek ki, gerci kredi masrafi, kredi kapatma vs derken bundan faydalanmanin anlami kalmiyor olabilir, bu duruma duserseniz, dikkatli kullanin kredi devrini.Bu olmaz dedi ama kredini taşırsın dedi
Yok yahu en son ben 3 sene once konut kredisi cektigimde kaldirildigini soylemislerdi, hatta burda baska bir konuda bankaci bir arkadaş (gecen sene) faiz dususunun tuketici lehine yansitilmasinin artik uygulanmadigini anlatmisti, o sebeple faizler artik daha da yuksek oldugu icin guncelde durumun degistigini sanmiyorum.
Tabiki yakin zamanda kredi çekmiş biri güncel bilgiyi verebilir bize, hepimiz faydalaniriz.
Faiz dususunden faydalanma "yapilandirma" adi altinda uygulaniyordu, simdi kredi devri yapıyorlar demek ki, gerci kredi masrafi, kredi kapatma vs derken bundan faydalanmanin anlami kalmiyor olabilir, bu duruma duserseniz, dikkatli kullanin kredi devrini.
Ben çekerken sordum bunu. Faizler düşünce banka yapılandırma duyurusu yapar, o zaman başvurursunuz demişlerdi.Yok yahu en son ben 3 sene once konut kredisi cektigimde kaldirildigini soylemislerdi, hatta burda baska bir konuda bankaci bir arkadaş (gecen sene) faiz dususunun tuketici lehine yansitilmasinin artik uygulanmadigini anlatmisti, o sebeple faizler artik daha da yuksek oldugu icin guncelde durumun degistigini sanmiyorum.
Tabiki yakin zamanda kredi çekmiş biri güncel bilgiyi verebilir bize, hepimiz faydalaniriz.
Faiz dususunden faydalanma "yapilandirma" adi altinda uygulaniyordu, simdi kredi devri yapıyorlar demek ki, gerci kredi masrafi, kredi kapatma vs derken bundan faydalanmanin anlami kalmiyor olabilir, bu duruma duserseniz, dikkatli kullanin kredi devrini.
Arkadaşım bankacı bana yapılandırma yapamazsın dedi bilmiyorumBen çekerken sordum bunu. Faizler düşünce banka yapılandırma duyurusu yapar, o zaman başvurursunuz demişlerdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?