Bu sayfa senin için BEBEĞİM....

hee altın kesesi
tabi altın kesesi hatta en değerli kese
sana da ii geceler canımmmm rüyanda bebişini görrr

ya bahar ben varya hani en son gittiğim bi doktor vardı bana 3 aylık tedavi vermişti bana hatta sizede saçma gelmişti istemeyerek aynen o doktora gidiyorum yaa ..
neden diyeceksiniz,, bizim burda işe yakın küçük bi hastane klinik gibi ben her hastaneye gidemiyorum devlet hastanesi bu fakültelere fln gidemiyorum off bu kadın şimdi bana demezmi ben sana 3 kutu hap verdim neden içmedin falan filann

umutsuz iş kadınlarıı

hosgeldın aramızaaa

ama yarısmacı arkadaslara basarılar dılemeyı unutmussun

inşallahh topıgımız sana ugurlu gelır bebişin en yakın zamanda göbusunde olur

gunaydınnnnnnnnnnn hatunlarrr

ayy preseed jelım geldı

bugun de 14.gunum

günaydın canım ve hoş buldummm, ayy çok pardon yarışmacı arkadaşlarıma başarılar dilerimmm tabiiikiiii
inşallah topiğiniz bana, ben de size uğurlu gelirim, hep birlikte hamiş kalıp, birlikte yaşarız o mutluluğu
presseed jeli çok merak ediyorum ben, epey pahalı... sayende kullanmış birinin yorumlarını alabileceğim hadi hayırlı olsun bakalım

tamamdır buyrun ıcerı o zaman

inşallahh bırbırımze ugurlu gelırız her ay bırımızın melegı tutunur

bana baska bır topıkten arkadasım gonderdı hedıye saolsun...

yıne dıger topıkten baska bır ark kullandı ve kullandıgı ılk ay hamıle kaldı suanda 2 aylık hamıle

bakalım ıns ıse yarar ben denım ıse yarasa sızde alırsınız

deryaaa hayırlı olsun canım nasıl sevındım yaaaa:119::119::119::119::119::119::119::119::119::119::119::119:

şeytab-nın bacağını kırdık sonunda

nilay bol havetler canımm

orlic bu senin için okuuuuuuuuuuuuuu

Metformin normalde şeker hastalığında kullanılan bir ilaçtır ve yapılan araştırmalar polikistik over hastalığına neden olan genetik bozuklukla diyabet hastalığına neden olan genetik bozukluğun aynı veya birbirine benzer genlerdeki bir sorundan kaynaklandığını göstermiştir. Bu nedenle şeker hastalığı olan kişilerde tablet şeklinde kullanılan bu ilaç polikistik over sendromu ve hastalığı olan kadınlarda düzenli kullanımda yumurtlama ve adet düzenini geri getirebilmektedir.

Polikistik over durumunda metformin kullanımında dikkat edilmesi gereken en temel nokta bu ilacın muhtemel yan etkileri nedeniyle uzun süreli kullanımından kaçınılması, çocuk arzusu olan kişilerde kullanılması ve kullanıma başlamadan önce karaciğer, böbrek fonksiyonu ve kan parametrelerinin gözden geçirilmesidir.

İlaç usulüne uygun kullanıldığında bazı durumlarda tek başına bile gebelik oluşumunu sağlayabilmekte, bazı durumlarda ise yumurtlamayı sağayıcı ilaçlarla beraber kullanılarak yine gebelik oluşumuna önemli katkılarda bulunabilmektedir.

Yine ağır polikistik overi olan anne adaylarında bu ilaç hastalığa bağlı artmış olan düşük yapma riskini de önemli ölçülerde azaltabilmektedir. Bu nedenle polikistik over durumu olan anne adaylarında gerek yumurtlamayı sağlayıcı tedaviler, gerek aşılama ve gerekse tüp bebek gibi ileri gebelik sağlama yöntemlerinde oluşan gebeliklerde çoğu durumda tedavi gebelik oluştuktan sonra da belli bir süre devam ettirilmektedir. Yapılan çalışmalar bu ilacın gebelik döneminde kullanımının bebek üzerinde olumsuz bir etkisi olmadığını göstermektedir )ilaç kategorisi B olarak belirlenmiştir).

İlacın en sık görülen yan etkisi sindirim sistemi üzerinedir ve iştahsızlık, bulantı, kusma ve ishal gibi belirtilere çoğu durumda neden olmaktadır. Bazen oldukça rahatsızlık verici olan bu yan etkilerin iyi yönü kişinin kilo vermesine önemli katkılarda bulunmasıdır.
Metformin şeker hastalığının tedavisinde uygulanan bir ilaç olmakla birlikte, kadınlarda en sık infertilite nedenlerinden biri olan polikistik yumurtalık sendromunda da (BkzCOS (http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=2535)) insülin duyarlılığını arttırmak amacıyla yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu hastalarda yüksek kan insülin düzeyleri, artmış insülin direnci,aşırı tüylenmeye yol açan yüksek androgen hormonları bu ilacın ortalama 2 aylık kullanımı sonrası düzelmekte ; hastaların düzenli adet görmesi ve normal yolla hamile kalması da mümkün olabilmektedir.

Metforminin ülkemizde bulunan formları glifor,glucophage,glukofen,gluformin şeklindedir.Yemeklerle birlikte günde 3 kez 500 mg. veya günde 2 kez 850 mg. alınması önerilmektedir.İlaca başlamadan önce karaciğer ve böbrek fonksiyonları kontrol edilmelidir.Oluşabilecek bulantı ,ishal gibi yan etkiler genellikle bir hafta içinde azalır.

Metformin kullanımına tedavi süresince ve gebeliğin 8-10.haftalarına kadar devam edilmektedir.Bu ilacın kulanımı sonrası anormal bebek doğumuna ilişkin bilgi bulunmamaktadır.

Son düzenleme:
günaydınn yavrularrrr nasılsınızzzzzzzzz

deryaaa hayırlı olsun canım nasıl sevındım yaaaa:119::119::119::119::119::119::119::119::119::119::119::119:

şeytab-nın bacağını kırdık sonunda

nilay bol havetler canımm

canım benım çok teşekkür ederim
darısı size inşallah tez zamand
şeytan bacaksız kaldı
diğer bacağını da sizden beklıyrum artık

nasıl kız deryoş beğendin miiiiiiii bak tam sevgililer gününde doğurcammmmmm yuppiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
hee bu arada bizim totem etiketlere baktın mı yenisini ekledimmmmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…