Bu sefer ben seni deli edecem kaynanak :)

O ne demek ya :S Sen çalış para kazan ben bakayım ne ?
İşin en derinine gidecek olursak eğer sizin hiç bir hizmette bulunma gibi bir durumunuz yok ! Yaparsanız ne güzel kimse neden bakmıyorsun diyemez ki.
Tamam siz çalışmayın oda anasına babasına baksın ...Sizin göreviniz değil arkadaşım ana babaya bakmak eşinizin görevi.
Görümceye gel sen.

Son düzenleme:

konuyu baştan sona okudum,ama habersiz gidilipte niye haber vermeden geldiniz lafına niye sinir olunduğunu anlamadım.bir kaç kişi de sormuş ama konu sahibi cevap vermemiş:26:kaynanalar geline habersiz gidince sorun olur da, gelin habersiz gidince sorun olmaz mı

ayrıca gel annemle dalga geçelim diyen evlatta olmaz olsun.

evlat böyle olursa gerisini düşünmeye gerek yok

valla pek kapak bi laf gibi gelmedi bana açıkcası....
bence kendini doldura doldura gitme...

Bence ne diyeceğim diye düşünme. Duruma göre cevap verirsin. Anı yaşa

Son düzenleme:
günaydın k.k. üyeleri :) hatırladığım bikaç soruya cevap vereyim eşim dalga geçelim deme nedeni annesinin kıskandığını biliyor mesela diyor sana bişey aldığımı söyleyelim bakalım nasıl tepki verecek görelim diyor ama ben dayanamam bana söz söylemesine böylesi şaka dahi olsa kaldıramam bende eşime izin vermedim zaten eşim arada kalmamak için hiç taraf tutmuyor 2. haber vermeden kesinlikle gitmem haber veririz ama bizi kapıda gördüğünde neden geldiniz yada kış günü neden geldiniz lakırtıları olacak benim bildiğim anne evladı geldiğinde mutlu olur 1 yıldır eşim gitmiyor ve neden gelmiyorsun oğlum demiyor sadece işi düştüğünde arar anlatır sonrasında ne selam ne sabah unutmadan birde laf sokacağı zaman arar :) geldikten sonra neler olduğunu yazarım bende merakla bekliyorum sakin olmaya çalışmalıyım tabi ama lafımıda çekmicem

zaten uzakmışssınız neden bu kadar dert edındiniz. kadın cahilse siz okumuşbiri olarak siz olgun olun. o kötülük yapıyorsa siz iyilikle yaklaşın 3 5 kez iyilikle gider alttan alırsanız zaten oda birdaha yapamaz.bezen insalar evlatlarına kıyamadıklarını sevdıklerını yanlış dilde anlatırlar.
kaynana demek bile hoş deilken kaynanak cidden olmamış. daha gencecik yaşınızda hem kendınızı hem eşinizi hemde kadıncagızı üzmeyın boşverın. çunku evlılıgınız suresınce hayatınızda olacak bu insan gelecege saklayın kusurlarını onlar gittikce cocuklasıyorlar artık. üstelık eşinizin aynını annenıze yaptıgını düşünün lütfen.

benim derdim canım evlenmeden başladı biz evlenmeyelim diye elinden geleni yaptı bişey yapmamla beni aileme rezil ettikten sonrası zaten akıl alır gibi değil bişey yapmam dedi eyvallah dedik bişey takmam dedi eyvallah dedik ama evlendikten sonra eşimi doldurmaya çalışmalarına nasıl göz yummalıyım sanırım siz yaşamadınız bu tür şeyler eski konularımı okursanız anlarsınız zaten derdim onunla kavga etmek değil biliyorum ki kavga etsem daha fazla çirkefleşecek mahallesinde dahi sevilmeyen bir kadın bu insan ayrıca yaşlı değil 50 sinde dahi yok genç yani yaşlı olsa anlıcam ama yada cahil cahil mahil değil gayet güzel pc kullanır mesaj atar kısaca bilmediği yok çocuklarıyla dahi ilişkileri iyi değil benim eşim atanamadı 2 yıl eşimi evden kovmuş git evde oturma tezgahtarlık yap demiş bunu söylediği insan bir öğretmen düşünün artık kadında zerre kadar vicdan yok ben buna karar verdim son söylediğinede cevap vereyim benim annem eşimi rahatsız dahi etmiyor ama emin olun en ufak birşeyinde benim burnumdan getirir kısacası onun annesinin yaptıklarına kendisi bile katlanamıyor memlekete gitmiyor birde beni düşünün eski konularımı okuyun derim daha yazmadığım neler var neler

Ben 6 yıl uğraştım olmadı. Annecim dedim alışverişini yaptım ona misafir geldi ben ağırladım. 3 kızı 2 oğlu var ve en küçük bizdik buna rağmen hep aradım sordum koşturdum ona çocuklarına kardeşlerine ama olmadı sonra döndüm bu sefer de hakettiği gibi davrandım yine olmadı. Görüşmeyi kestim yine olmadı sonunda oğlunu boşadım bir de evine kına yolladım. Pişman değilim :)))))))))

Allah kurtarmış ne diyeyim canım rabbim aynı durumda olanlarında yardımcısı olsun çok zor ne desem boş ne yapsam boş kadının dilinin kemiği yok söylüyor sonrada eğer tepki gösterirsen altında kalmamak için ya tlfnu kapatıyor ya ağlıyor gittiğimde bakalım nelerle karşılacam ama eğer annem duyarsa benim sonunda boşanmak olur çünkü evlendiğim gün dedi eğer ezmeye kalkarlarsa boşatırım seni dedi benim bitane kızım var ayak altına vermem dedi bakalım mevlam neylerse güzel eyler

Allah korusun. Allah kimsenin yuvasını yıkmasın. Ama öyle bir yer geliyor ki hep ailesi hem kendisi ezmeye kalkınca biz de insanız. Ama gerçekten seni sevmiyorsa ve istemiyorsa canım cicim de desen değişmez kötü de konuşsan değişmez görüşmesen de değişmez. Ya onunla yaşamaya alışacaksın ya da boşvereceksin. Ne demiş atalarımız ya bu deveyi güdersin ya bu diyardan gidersin.

evet benimde söylediğim söz bu bu deveyi nasıl güdecem fazla bir fikrim yok sadece burayı takip edip evlilik hakkında bişeyler öğrenmeye çalışıyorum eşim işten gelince pc başın ageçen yada tlnuyla uğraşan biri aileside böyle olunca bazen çekilmez oluyor düşünün kaynım bile utanmadan arayıp benden para istiyor birde sonunda insansan verirsin diyor bu ne demek ben kazandığım parayı ona vermek zorunda mıyım ama o bunu kendine hak görüyor kaynanam zaten çift maaşlıyız diye ne yapacağını şaşırdı evlendik bir hediye vermeye bir pul takmaya tenezzül etmedi tek dediğim ŞEYTANLARINDAN BULSUNLAR ALLAHA HAVALE EDERSEM AFFEDİCİDİR! AFFEDER ! BEN HAKKIMI HELAL ETMİYORUM !

bazen düşünüyorumda ıyıkı bu jenarasyonun kayınvalideleri netten pcden anlamıyor gelinim şöle yaptı böle yaptı dıye konu açmıyorlar 10 yada 20 yıl sonrasını düşünsenızı bizim netle buyuyen jenarasyonuu şimdi kayınvalidelirmizden yakınıyoruz ozaman gelinlere başlarızz şaka bır yana dunya var oldukça bu gelin kayınvlide sorunu hiç çözülemıycek herhalde her kayınvalideye sorsanız kayınvalidesın oda yakınır gelinini sorsanız ondanda yakınırr nedır bu geçimsizlik hali nasıl çözülür anlamış değilim kedımde sürekli yakınıyorum ve bır oğlum var acaba gelinimi severmıyım yoksa yaşadığım zorlukları onada yaşatırmıyım şimdiden düşünüyorum konu sahıbıne diyebılıcem ne dersen de kayınvalidenden daha üstün bişi söyleyemezsın çünkü hep kv.deler haklıdır malaseff

Bu şekilde seviyeyi düşürerek değilde alttan alttan lafı sokmak daha doğru bence. Hoşunuza gitmeyen bir davranışı varsa da yüzüne söyleyin(eşiniz yokken) benim kv bana saçın dokuluyor diye laf etti nerdeyse 1.5 yıl önce geçen hafta sonu bende onun saçını buldum mutfak tezgahinda ve anne saçın dökülmüş dedim :))) aaa o kadarda temizledim oraları dedi ama bozuldu beni anlamıştır ama aynı duruma beni kendi düşürmüştü. Asla hakaret veya saygisizlik durumuna düşmeyin bence

Onlarla ayni dilden konusursaniz, onlardan farkiniz kalmaz.
Siz acik ve net konusun ama seviyenizi muhafaza edin.
Mutlaka sizi bu noktaya getiren seyler yasadiniz , yasamaya da devam ediyorsunuz ama dur demek yine sizin elninzde.
Mumkun oldugunca mesafeli davranin, acik ve net cevaplar verin.
Tavriniz daima net olsun.
Zamanla anlayacaklardir.

Son düzenleme:

Yavruuuum bende seni çok özledim deyip sevgi yumağı olurlar dimi

O öyle işte ben de daha yeni başladım çalışmaya 3 ay olmadı 4senedir koşuyorum ne derlerse yapıyorum yaranılmıyor.Yaranmak için yapmadım gerçi hiçbir şeyi ama görümce işte her şeye bir laf sokar bizimki.Her şeyden soğuttukları için yaptığın iyilikte bir işe yaramıyor söyleniyorum çünkü içten içe.

Boş ver arkadaşım kalbini bozma sen .Cidden bazen yaranılmıyor insanlara.

Bence hanımefendiliğinizden taviz vermeyin.Kayınvalidenizi kızdıracam derken komik,gereksiz espiriler yapmak hoş değil diye düşünüyorum.Çok canınızı sıktıklarında tatlı tatlı sizde laf sokun ve sinirlendiğinizi asla belli etmeyin onlara..

ben pek bişey anlamadım :s hem "allahım sana geliyorum" diyerek sinirlendiğinizi belli edecek, hem üstüne kahkaha atacaksın ben olsam anca şaşırırdım :)
bence direk gül geç, bu onu dahada hırslandırır. laf sokmalarını şiddetlendirir. ne derse desin aynı taktiği uygularsan, kendi sinirlerini bozmamak adına susmayı tercih edebilir.
Fakat şuda varki annesinin ağzına bakan erkeklerde var, eşin öyle bir tipse ve kaynana dolrurursa ozamanda eşinden çekersin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…