• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu sefer sorun annem.

Zaten fuar hostesiliği, anketörlük falan yapmayı düşünüyorum. Varlık içinde yokluk yaşıyorum ya. Umarım ilerde çocuklarımın isteklerini sürekli tersleyen, onları kıran birisi olmam..
Bende ufak bir kaç iş yaptim, ama surekli olmuyor genelde o işlerde canim. Seninki aynen o hesap olmuş, insallah biz bizdeki eksiklikleri çocuklarımıza yasatmayacagiz :)

Ben de hep bayilmis ve onlar gibi olmak istemisimdir :)
Bu acılar boşuna değil. Seni güçlendiriyor. İnanıyorum ki yaşından önce olgunlasmis ve eyvallahi olmayan guclu bir kadın olman uzak değil.
Bana da cok guclu olduguu soylerler. Inan bunu ben birazda anneme borçluyum. Oysaki annem hataları olan bir anne. Beni sevmiş olsa da. Ama babama karşı hep yenik oluşu beni kamcilamistir ...

Bu acılar boşuna değil. Seni güçlendiriyor. İnanıyorum ki yaşından önce olgunlasmis ve eyvallahi olmayan guclu bir kadın olman uzak değil.
Bana da cok guclu olduguu soylerler. Inan bunu ben birazda anneme borçluyum. Oysaki annem hataları olan bir anne. Beni sevmiş olsa da. Ama babama karşı hep yenik oluşu beni kamcilamistir ...
Kesinlikle hicbirsey boş değil.. Yaşadığımız herşeyden bir sonuç çıkarmaya calisirim hep. İnsallah doğru kararlar alıp, bundan sonrası için daha sağlam birey olurum.
İste yaptıkları en küçük bir hata bile nasıl bellegimize kaziniyor, biz farkındayız onlar zamanında fark edemediler..

Ben boyle bir anne olmayacağım, söz verdim kendime. Yeri gelince otoriter bir anne, yeri gelince arkadaş ama sevgisini gösteren, sakinmayan, gücenmeyen..

işin sırrı burda canım.
sebepleri geç, yetişme tarzıdır böyle görmüştür kişiliktir gendir, aileyi model almaktır değiştirebiliyor musun? Hayır.
sonuçları da geç, seni anlamıyor şefkatini göstermiyor tahakküm kuruyor? değiştirebilir misin? Hayır. Ama bir şekilde kurtulabilirsin uzaklaşabilirsin. ki sen de okulu bitirince gitme kararınla çözümü bulmuşsun.

yapılacak en güzel şeyi tekrar etmişsin başka mesajlarda... özlediğin istediğin gibi bir anne olmak... en güzel farkındalık budur. yanlışa yanlış deriz ama yapmaktan vazgeçemeyiz neden? model almışızdır ister istemez beynimiz kanıksamıştır doğru kodlamıştır.
ama sen bu hataya düşmeyeceksin inşallah...
bak ben de çok otoriter sinirli, herşeye kızan bağıran ve bu durumlarda sana asla konuşma hakkı vermeyen bir babanın kızı olarak hep isyan ettim bu muameleye, ben öyle olmayacağım dedim kendime fakat zaman zaman maalesef aynı babam gibi oluyorum yani yanlış olduğunu bilsem de hem gen hem yetişme tarzı... bir gün bu durumdan tamamen kurtulmayı umarak yaşıyorum en azından hatamı biliyorum pişmanlık duyuyorum. Doğan Cüceloğlu bile aynısını yaşıyormuş. "bu kadar insana fikir verirken kendimi bazen çocuğuma bağırırken buluyorum ve bakıyorum ki aynı babamın hareketi" demişti bir yerde...

boynuz kulağı geçsin. en büyük kazanımın şefkatli bir anne olmak olacak. Zamanı gelince Allah gönlüne göre versin canım :KK68:

Back
X