Bu sorunlardan usandım.

açıkçası kimse bana bir iş kursun diye düşünmüyorum. kendi işimi kendi paramla kurmak istiyorum.ne çok çıkarım yapılıyor bu sitede 2 kelimeden. eşimin de maddi imkanına bağlı olmak istemiyorum. kendi paramı kendim kazanmak istiyorum. ayrıca elbette az çok neler yapabilirler düğün için tahmin edebiliyorum. direk lafa "bizim de durumumuz belli," diye girmelerine gerek yoktu diyorum. öyle diyince ailem tarafından bir şey yapmaya hevesleri yok gibi anlaşıldı çünkü.

Son düzenleme:
Sizi eleştirenlerden biri benim ben bekar değilim 16 yıldır evliyim.Benimde eşimin ailesi farklı şehirde farklı kültürdeler.Beni istemeye gelirken elbetteki çiçek ve çikolata larıyla geldiler.Yanlız onları eşim almıştı ,yani hata sizin sevgilinizde aslında, başka şehirden gelen insanların terminal den çıkar çıkmaz size çiçek çikolata arama lüksü pek yok bence bunu sevgiliniz internet ten yada telefondan hazırlatmalıydı.Yani Kv adayınız sevgilinizin yapmadığını yapmış kendince. Düğünümüzü , altınları, eşyaları herşeyi eşim yaptı ona rağmen benim ailem hep hata aradı,hepsini susturmayı bildim.Evlendiğime hiç pişman olmadım.Ayrica eşimin ailesini çok seviyorum.Hepsi tertemiz insanlar.Eş adayınız size saygılı ve sevgiliyse ailelerin çok bir önemi yok.Yeterki eşlerin geçinmeye gönlü olsun.

Bu kadar yuklenecek ne var insanlarda anlamadim. Cok daha gosterisli bi giris yapip sana ve ailene buyukluk yapsalardi. Onlar sana tepeden baksaydi nasil olurdu. Ilkokul mezunu olmakla ne ilgisi var ayrica. Insanin yasadigi cografya kultur vs daha mutevazi dmek ki. Size zahmet vermek istememisler. Sen posetin tozuna vs takiliyorsan hic evlenme daha neler goreceksin. Ayrica buzdolabindaki ekmekten de bsey olmaz tam tersi taze durur koy ekmegi. Belki kadin gormedi posetin tozunu vs. Cok abartilmis bnce. O disarda yapilan tatlilarin ustune neler geziyor kimbilirr sen toza pek takilma yapragi yikarsin olur biter.

Durumları yokken konuya nasıl girebilirlerdi başka mesela alternatifiniz nedir?

Kendi işinizi kendi paranızla kuracaksınız kendi düğününüzü de kendi paranızla yapacaksınız.Hem evlendikten sonra uzak olcaz,annesi gerekirse evime bile gelmezmiş deyin hem de düğünü erkek tarafı yapar.Bu nerenin kültürü pardon?

valla iş kurmak maddiyat ister, konu da müstakbel eşinizin maddiyatı hakkında.

çıkarım falan yapmadım sizin yazdığınız şeylere yorum yaptım.

madem öyle kendi paranızı kazanıp işinizi kurun maddi olarak güçlenince sevgilinizle evlenirsiniz.

Olur mu yahu kız tek çocuk,prenses bi nevi. Düğünü tabiki erkek tarafı yapacak üniversite kültürü bunu gerektirir.

Burada iki tarafında art niyeti yok.

Kültür farklılığı denen şey böyle bir şey. Köyde tanışmaya giderken ekmek sebze götürmek makbul olabilir.

Adap farkı.Burada da hoş gören var görmeyen var.Çünkü burada da bir sürü farklı kültür farklı yöre insanı var.

Şimdi bana sorsan tanışmaya gelirken bu getirdikleri uygun değil.Ama tanışılır edilir daha sonra memleketten gelirken

getirilebilir.Kayınvalideniz biraz kurnaz, fazla birşey beklemeyin diye kendince ayar vermiş.

Bu farklılıklar evliliğin her aşamasında, çocuk olduğunda hep olacak.Sabrınıza ve hoşgörünüze bağlı

Evet iyi yönleri olduğu kadar kurnazlığı da var. Bunu en iyi şöyle anladım; annem kendisini en ince ayrıntısına kadar dinleyip her dediğine büyük bir sabırla cevap verirken kadın annemlerin anlattıklarını aynı özenle dinlemedi özenle dinlemediği dinleyiş tarzından ve verdiği cevaplardan belliydi, sadece kendi dedikleri dinlensin istedi. İstediği şeyleri duyamadığı zamanda zaten öylesine dinledi. Annem dedi ki ben hep o kendisini kötü hissetmesin diye onun tarzına uygun konuştum ama o hiç karşısındaki kişinin değerini bilmedi, her şeyi ben bilirim havasına girdi dedi. Hakikatende biraz böyle oldu. Ama buradaki çoğu insana göre ben şımarık gelin, çok şey bekleyen gelin oldum. Karşı tarafın yanlışını gören %10 oranında, bana şımarık gelin diyende %90 oranında... Nedense onlar pek bir masum iyi niyetli geliyor ama benim ve ailemin bir takım beklentilerinin olması uçuk kaçık geliyor, "kraliyet ailesinden misiniz siz?" moduna giriyorlar.

ben o dersi kaçırmışım sanırım ya, ondan demek ki hala okuyayım diye uğraşıyorum.
Ya siz ve sizin gibiler okuyacağım diye uğraşmasın mümkünse. Empati yapabilen insanlar okusun. Çünkü karşınızda hem kendi ailesinin, hem erkek arkadaşının ailesinin söylediği ve yaptığı yanlışlardan dolayı bunalmış, ilişkisini devam ettirmeye çalışan bir kız var. İster prenses gibi görüyor kendini diyin, ister kraliyet ailesinden hissediyor kendini diyin, ister şımarık diyin, bu böyle... Bu nedenle tek tarafı suçlayan değil objektif bakıp olayı her türlü anlayan insanların yorumlarına ihtiyacım var. Evet ailesinde çok fazla yanlış gördüm,evet bazı şeyleri annesi o şekilde ifade etmemeliydi. Ben kendi ailemdede bir takım yanlışlar gördüğümü söyledim ama onun ailesinde de yanlışlar vardı. Belki rahatsızlığımı biraz küçümseyici bir dille anlatmış olabilirim ama buradaki insanların bu olayın bütününe bakmak yerine bana yüklenme çabası nedir? Çok rica ediyorum sizin gibi tek tarafa yüklenen insanlar okuyacağım diye uğraşmasın zaten. Empati yapabilen, insanları anlayan insanlar buyursun okusunlar.

köylü olabilir bu getşreceği hediyeleri özensiz ve pis getirse bile sevimli kılacak değil.tozlu hediyeyi kim alsa özensiz olduğunu düşünür ,köy fasulyesi ekmeği her ne getirdiyse emektir hoştur bu ayrı ama benim ailemde tatlı getirselerdi derdi.Çünkü adet tatlıdır..anneler kızlarını istemeye tanışmaya gelen ailenin elinde tatlı Ve çiçek yerine fasulye poşeti görmeye pek alışkın olmadığından durum garipsenebilir.köylü olabilir fakir olabilir bu pis olacağı anlamına mı gelir.gayet temiz bir poşete koyabilirdi.hayır durun hatta daha güzel bi paket yaptırabilirdi.şimdi ki köy yerinde yaşayanlar eskisi gibi sanıyor çoğu insan .bi temiz paketi de abartmayın Allahaşkına herkes bulur istese..en özen gösterilecek gün kimse kusura bakması bi zahmet bi pakete koyaydı.illa köylü diye masum ilan etmişsiniz ..

Olur mu yahu kız tek çocuk,prenses bi nevi. Düğünü tabiki erkek tarafı yapacak üniversite kültürü bunu gerektirir.

Tek çocuğum ben bu yüzden prensesim diye bir şey demedim. Tek çocuklardan 2-3 kardeş olmaya göre daha fazla şey bekleniyor, bu durum böyle bu birincisi. O yüzden tek çocuk olduğumu özellikle belirttim. İkincisi ise düğünü kimsenin komple erkek tarafına yıktığı yok. Ailem karşı taraftan da bir şey yapacaklarına dair bir şey görmek istedi sadece. Bunu da çoğu aile bekliyor zaten.

Seni çok iyi anliyorum oncelikle biliyomusun bunun farkliliklarin egitimle hic mi hic alakasi yok bende ayni durumlari farkli sekilde yasadim mesela egitim duzeyleri yuksek ama acikligim problem olmustu mesela kapandim busefer rahatligim iste kulturel farkliliklar felen filan cok zor oluyor amaaa yakin olmayacaksan ailesiyle bir sikinti olmaz canimmm ben yakin oldugum icin esimle ailesi yuzunden cok kawgalarimiz oldu hala da oluyor
Insallah hakkkinda hayirlisi olur esininde adil olmasi cok onemli bu konuda esinle anlasiyor we kafa yapilariniz uyuyorsa sakin haa iliskine kiymaa
Ben cok sawastim halada sawasiyorum cunku esimi hala cok sewiyorum

sizin istediğiniz yorumu yapmıyorum diye empati yapmayan biri olduğumu nereden çıkardınız? bikaç mesaj yukarda enmpatinin âlâsını yaptım ve benim görüşüme göre olacakları da söyledim zaten hatta daha ileriki öngörülerimi de yazmıştım ama sizi üzmemek için sildim.

sürekli bir kültürden bahsediyorsunuz ama kültür sandığınız bu değil, bakış açınız yazım dilinizden çok anlaşıldığı için belki de çoğu kişi aynı görüşte.

neyse ben konu adına görüşümü belirttim zaten, alıp almamak size kalmış, annenizin... pardon sizin bileceğiniz iş.

Çünkü yıl 2017.Yetişkin, evlenebilecek olgunluğa sahip bireyler kendi düğünlerini de kendi yapmalı.Karşınızdaki aile anadolu kültürüne sahip. Bunu daha ilk tanışmadan anlayıp pek hoş bulmayan ailen yine bi anadolu kültürü getirisi olan düğünü erkek kısmısı yapar tezini savunamaz yani.Garip oluyor.

Herkes diyor ki buzlukta duran ekmek kokmaz. Doğru ekmek bayat değildi ama dolapta başka yiyeceklerle birlikte beklediği için diğer yiyeceklerin de kokusu sinmişti, ekmekte bariz bir koku vardı. Annem buna dikkat etmeden getirmesine bpzuldu haliyle. Ailecek yiyemedik o ekmeği. Getirdiği fasülye, yaprak vs da onların yöresine aitti pişirmesi yapması vs biraz garip geldi annemlere. Ondan tatlı daha uygun kaçar dediler. İyi niyetine bir şey demiyorum kadının ama dediğiniz gibi hediye seçimini daha düzgün yapsa daha iyi olacaktı.

Ailem ünv.mezunu eşimin ailesi ilkokul.Ailemle tanışmaya geldiklerinde çiçek çikolata yerine yaprak,nohut vs getirselerdi eşimle çok pis kavga ederdim, bitirebilirdim.
Eşimin ailesi bilmiyor yada düşünememiş olabilir ki bu çok normal. Eşim bunu düşünemeseydi şuan evli olmazdık(.Eşim de ben de ünv. mezunuyuz aynı şartlardayız yani)

Sevgilin ünv. mezunu ama adabı muaşeret kuralları hakkında zır cahilmiş ve bu durum evlilikte sorun olabilir.

Kayınvalidem salça,tarhana,turşu ,fasulye nohut aklına gelebilecek herşeyi gönderirler ben de bayıla bayıla yerim.Pis poşetle vs gelse evine sokmam ayrı.

Valla bu söylediklerin hiç kültürlü üniversite mezunu birinin söyleyeceği cümleler değil kusura bakma

Okuyunca çok üzüldüm, bu hikaye bana yakından tanıdığım bi hikayeyi anımsattı. Adam okumuş görgülü bilgili ve iyi işi olan biri ailesi ise köylü. Adam birine aşık olur evlenir, evlendiği hanım "şehirli" bir hanımefendidir. Eğitimi adamınkine denk değildir fakat "şehirli" olması onu denk hatta üstün hale getirir. Gel zaman git zaman adamcağızın ailesi adama hasret kalırlar, çünkü gelinleri köye gitmek istemez ; ona göre köy kokuyordur, pistir, köylüler temiz değildir.. (!)
Köylüler adamı ziyarete giderler, gelin, ay aman evi kokuttular diye oda spreyi sıkmalar sık sık oda değiştirmeler.. Fakat kendi ailesi geldiğinde gayet nezih sofralar kurulur köylüler ise evdeki kurallar sebebiyle aç bırakılırdı.. Derken gel zaman git zaman adam da buna takat getiremedi ve boşandılar. Olan adamın ailesine oldu diye düşünüyorum zira ailesi onu bin bir güçlükle okutmuş ve fakat tek oğullarının mürrüvetini dahi görememişler, hatta öyle anlatırlardı ki rahmetliler; Ne zaman köyde biri oğlunu evlendirse hikayede geçen adamın babası hüngür hüngür ağlarmış.

Yukarıdaki hikayeyi okumak istemeyenler için : Bence düşüncelerinizi değiştiremeyecekseniz, hoşgörülü de olamayacaksanız bu işi tamamına erdirmeyin daha iyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…