- 12 Kasım 2009
- 5.763
- 4.816
- 698
Valla bana onları asagılıyormussun gibi geldı olabılır tabı sen bılırsın de ılerde problem olacak bunu bıl onları pek sevemeyeceksınBenim ailem üniversite mezunu, sevgilimin ailesi ise ilk okul mezunu. Bu arada sevgilimle yaklaşık 6 yıllık ilişkimiz var. Geçen gün sevgilim ailesini ailemle tanıştırmaya getirdi. Başka şehirden geldi ailesi. Bu arada sevgilimle ben de üniversite mezunuyuz. Annem "o üniversite mezunu değil, ama ben öyleyim" gibi bir ayrım yapmadı hiç bir zaman, insan olsunlar yeter dedi. Ancak sevgilimin annesi sürekli pot kırıp durdu. Örneğin annem yemekten 2-3 saat önce çayın yanında poğaça vs ikram etti sevgilim annesi "e bize o yemekleri verdin şimdi bunları kim yiyecek" dedi. Ya da annem yemeğe de kalın dediğinde "biz kalmasaydık yemeğe" tarzında laflar etti. Sonra örneğin ekmek yapmış sonra onu buz dolabına atıp aylarca bekletmiş o ekmeği getirdi, köyden getirdiği yaprağı özensiz bir biçimde poşete koyup getirmiş,poşet poşet tozlu poşetlerde fasülye, yaprak vs getirdi. Annem bunları getirene kadar keşke bir tatlı alsaydı dedi. Elbette kadın bunları iyi niyetle yapmıştır ama annemlerin gözüne çok özensiz gözüktü bu durum. Çünkü ben hem tek çocuğum hem de evimize ilk defa geliyorlardı, annem daha özenli bir şeyler beklemişti.Ekonomik durumları çok iyi değil bunu biliyoruz ama sanki hiçbir şey yapmak istemiyorlarmış gibi "e bizim de durumumuz belli.." vs diye konuya girdi. Bir de ortaya konulmuş maddi bir şey yok ama kadın nişan da nişan diye tutturdu bu durum annemleri iyice sinir etti. Sevgilim de askere gidecek maddi olarak orta maaş aldığı bir işte çalışıyor. Ben şu an yeni mezun oldum ve iş arayışı içerisindeyim. Sevgilime bu kültürel farklılıklar yüzünden kavga etmeye korkuyorum ilerde dediğimde birbirimizi anlayıp dinlersek sorun olmaz, her 2 tarafta hata yapabilir ama biz bunları aşarız vs diyor.Neyse konuyu çok uzattım, sizce aileler arasındaki bu farklılıklar evliliğimizi nasıl etkiler? Bu arada ailem ayrıl, onlarla olmaz, ailesi sana uymaz çok mutsuz olursun vs diyor ama bir de sizin fikirlerinizi almak istiyorum ben...
Not: Bunları yazarken "aman onlar ilk okul mezunu, köylü, onlar bir şey anlamaz" gibi bir havam yoktur. Kimseyi küçük görmek, aşağılamak haddime değildir. Sadece aradaki farklılıkları ve yaşadığım çıkmazları en ince ayrıntısına kadar anlatmak istedim.
Anam kacımızın aılesı unı mezunu ya , dur daha gecmedık o doneme bızım cocuklar yasayacak anca onlarıbenim erkek arkadaşım da üniversite mezunu. fakat onun ailesi ilk okul mezunu. soruyu daha ayrıntılı okuyun lütfen.
iyi ki kuçumsemiyorsunuz heBenim ailem üniversite mezunu, sevgilimin ailesi ise ilk okul mezunu. Bu arada sevgilimle yaklaşık 6 yıllık ilişkimiz var. Geçen gün sevgilim ailesini ailemle tanıştırmaya getirdi. Başka şehirden geldi ailesi. Bu arada sevgilimle ben de üniversite mezunuyuz. Annem "o üniversite mezunu değil, ama ben öyleyim" gibi bir ayrım yapmadı hiç bir zaman, insan olsunlar yeter dedi. Ancak sevgilimin annesi sürekli pot kırıp durdu. Örneğin annem yemekten 2-3 saat önce çayın yanında poğaça vs ikram etti sevgilim annesi "e bize o yemekleri verdin şimdi bunları kim yiyecek" dedi. Ya da annem yemeğe de kalın dediğinde "biz kalmasaydık yemeğe" tarzında laflar etti. Sonra örneğin ekmek yapmış sonra onu buz dolabına atıp aylarca bekletmiş o ekmeği getirdi, köyden getirdiği yaprağı özensiz bir biçimde poşete koyup getirmiş,poşet poşet tozlu poşetlerde fasülye, yaprak vs getirdi. Annem bunları getirene kadar keşke bir tatlı alsaydı dedi. Elbette kadın bunları iyi niyetle yapmıştır ama annemlerin gözüne çok özensiz gözüktü bu durum. Çünkü ben hem tek çocuğum hem de evimize ilk defa geliyorlardı, annem daha özenli bir şeyler beklemişti.Ekonomik durumları çok iyi değil bunu biliyoruz ama sanki hiçbir şey yapmak istemiyorlarmış gibi "e bizim de durumumuz belli.." vs diye konuya girdi. Bir de ortaya konulmuş maddi bir şey yok ama kadın nişan da nişan diye tutturdu bu durum annemleri iyice sinir etti. Sevgilim de askere gidecek maddi olarak orta maaş aldığı bir işte çalışıyor. Ben şu an yeni mezun oldum ve iş arayışı içerisindeyim. Sevgilime bu kültürel farklılıklar yüzünden kavga etmeye korkuyorum ilerde dediğimde birbirimizi anlayıp dinlersek sorun olmaz, her 2 tarafta hata yapabilir ama biz bunları aşarız vs diyor.Neyse konuyu çok uzattım, sizce aileler arasındaki bu farklılıklar evliliğimizi nasıl etkiler? Bu arada ailem ayrıl, onlarla olmaz, ailesi sana uymaz çok mutsuz olursun vs diyor ama bir de sizin fikirlerinizi almak istiyorum ben...
Not: Bunları yazarken "aman onlar ilk okul mezunu, köylü, onlar bir şey anlamaz" gibi bir havam yoktur. Kimseyi küçük görmek, aşağılamak haddime değildir. Sadece aradaki farklılıkları ve yaşadığım çıkmazları en ince ayrıntısına kadar anlatmak istedim.
sadece ilk sayfayı okudum ve bu bile yetti. bu kültür farklılığı konusundan dertlenen kadınların, kızların kültürden ne anladıkları da bu platformda kendini gösteriyor.
kadına çayın yanına da ikram sunmuş anneniz, yemek te hazırlamış. ne güzel, ellerine sağlık. kadıncağız da e hem onlar hem bunlar nasıl yiycez demiş. pot bunun neresinde ben hiç anlamadım valla. yani demiş ki çok yapmışsın, dolduk taştık. eee sıkıntı nerde?
anneniz yemek sunmuş kadın da keşke yemeğe kalmasaydık demiş. size zahmet verdiklerini düşünmüş demek. eee burda pot nerde?
tanışmaya gelmişler. hiç nişandan bahsetmeden öylece gitselerdi de bunlar işi ciddiye almıyor diyecektiniz. doğrusunu yapmışlar, tanıştık madem ad konsun demişler. sorun nerde?
kendi elleriyle yapıp getirdiği şeyleri tozlu poşete koyması belki bi özensizlik olabilir sizin gözünüzde. onun dışında ben hiçbir şey görmedim.
Geçen hafta söz yaptık. Erkek arkadaşımın aileside memleketten geldiler.
Aile tanışmasında bal ve kendi bahçelerinden ceviz getirmişlerdi, söz günüde çiçek,çikolata ve memleketten fındık getirmişler.
Bizim çok hoşumuza gitmişti, sağolsunlar düşünüp getirmişler. Sevgilim sözde adetleriniz nedir, ne yapmalıyız diye sormuştu mahçup olmasınlar diye, bende minumum ölçüde çiçek ve çikolata istemiştim. Önemli olan huzur ve samimiyettir bana göre. Herkes kendi imkanına göre yarım elma gönül alma bişeyler getirir, çok takılmayın ayrıntılara mutluluğunuza bakın..
Bal, ceviz, fındık gerçekten çok hoş olmuş. Ama çikolata ve çiçeği de unutmamışlar yani, bala cevize güvenmemişler
Ama çiçek yok, çikolata yok, bir de fasulye ve yaprak. Bana da tuhaf geldi, yakışıksız olmuş.
Biraz genis açılı bakmanizda fayda var derim. Yoksa zaten mutsuz olursunuz. Kadin yemege kalmasaydik dediginde zahmet etmeseydiniz demeye calismis, poacada ise ne cok sey yapmissiniz demeye. Biraz zaman sonra ayni dilden konusmaya baslarsiniz. Cok sorun degil bu.Benim ailem üniversite mezunu, sevgilimin ailesi ise ilk okul mezunu. Bu arada sevgilimle yaklaşık 6 yıllık ilişkimiz var. Geçen gün sevgilim ailesini ailemle tanıştırmaya getirdi. Başka şehirden geldi ailesi. Bu arada sevgilimle ben de üniversite mezunuyuz. Annem "o üniversite mezunu değil, ama ben öyleyim" gibi bir ayrım yapmadı hiç bir zaman, insan olsunlar yeter dedi. Ancak sevgilimin annesi sürekli pot kırıp durdu. Örneğin annem yemekten 2-3 saat önce çayın yanında poğaça vs ikram etti sevgilim annesi "e bize o yemekleri verdin şimdi bunları kim yiyecek" dedi. Ya da annem yemeğe de kalın dediğinde "biz kalmasaydık yemeğe" tarzında laflar etti. Sonra örneğin ekmek yapmış sonra onu buz dolabına atıp aylarca bekletmiş o ekmeği getirdi, köyden getirdiği yaprağı özensiz bir biçimde poşete koyup getirmiş,poşet poşet tozlu poşetlerde fasülye, yaprak vs getirdi. Annem bunları getirene kadar keşke bir tatlı alsaydı dedi. Elbette kadın bunları iyi niyetle yapmıştır ama annemlerin gözüne çok özensiz gözüktü bu durum. Çünkü ben hem tek çocuğum hem de evimize ilk defa geliyorlardı, annem daha özenli bir şeyler beklemişti.Ekonomik durumları çok iyi değil bunu biliyoruz ama sanki hiçbir şey yapmak istemiyorlarmış gibi "e bizim de durumumuz belli.." vs diye konuya girdi. Bir de ortaya konulmuş maddi bir şey yok ama kadın nişan da nişan diye tutturdu bu durum annemleri iyice sinir etti. Sevgilim de askere gidecek maddi olarak orta maaş aldığı bir işte çalışıyor. Ben şu an yeni mezun oldum ve iş arayışı içerisindeyim. Sevgilime bu kültürel farklılıklar yüzünden kavga etmeye korkuyorum ilerde dediğimde birbirimizi anlayıp dinlersek sorun olmaz, her 2 tarafta hata yapabilir ama biz bunları aşarız vs diyor.Neyse konuyu çok uzattım, sizce aileler arasındaki bu farklılıklar evliliğimizi nasıl etkiler? Bu arada ailem ayrıl, onlarla olmaz, ailesi sana uymaz çok mutsuz olursun vs diyor ama bir de sizin fikirlerinizi almak istiyorum ben...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?