- 23 Ekim 2013
- 4.261
- 5.084
- 158
- 35
O ailenin orfu adeti ile buyuyorlr benimkide unv mezunu ama anasnin lafindan cikmaz. Bir ayagi koyde olsun ister. Her firsatta bayramda tatilde orada olmak ister
O ailenin orfu adeti ile buyuyorlr benimkide unv mezunu ama anasnin lafindan cikmaz. Bir ayagi koyde olsun ister. Her firsatta bayramda tatilde orada olmak ister
Ay ne ka alcakgonulluymus kk hatunlari gozlerim yasardikizlar kaciniz ilk tanismada k.valide adayiniz ev yapimi salca getirseydi mutlu olurdunuz yapmayin allah askina.. surada nisanda takilan altinin gramajindan kiyameti koparan hatunlar okuyoruz atmayin din kardesiyiz
10 yılı aşkın süredir okuması yazması dahi olmayan bir kadının oğlu ile evliyim
Irkımız mezhebimiz dilimiz dahi farklı
Ama ben eşim ile evliyim
Derdimi onunla çözerim Kv kim ola ki
Eşim asla hasta çocukla beni bir yere götürmez o götürmeye kalksa da gitmem acil bir şeyse o gitsin ama ben gitmem
Kv konuşabilir he derim yetmezse sen karışamazsın bu benim hayatım derin
En fazla cadı gelin olurum deli deliyi görünce değneğini saklar
Benim Kv dem de benim binlerce lira harcayıp tatile gitmemi anlayamaz ama bana tek kelime edemez zira sana ne çalışıp kazanıyorum gidiyorum cevabını vereceğimi bilir
Bu cevabı verince de hem eşim hem de görümcem vs de beni destekler zira doğru olan benim dediğimdir
10 yılı aşkın süredir okuması yazması dahi olmayan bir kadının oğlu ile evliyim
Irkımız mezhebimiz dilimiz dahi farklı
Ama ben eşim ile evliyim
Derdimi onunla çözerim Kv kim ola ki
Eşim asla hasta çocukla beni bir yere götürmez o götürmeye kalksa da gitmem acil bir şeyse o gitsin ama ben gitmem
Kv konuşabilir he derim yetmezse sen karışamazsın bu benim hayatım derin
En fazla cadı gelin olurum deli deliyi görünce değneğini saklar
Benim Kv dem de benim binlerce lira harcayıp tatile gitmemi anlayamaz ama bana tek kelime edemez zira sana ne çalışıp kazanıyorum gidiyorum cevabını vereceğimi bilir
Bu cevabı verince de hem eşim hem de görümcem vs de beni destekler zira doğru olan benim dediğimdir
Vallahi ben olurdum keza ailem öyle, annem ne turşu yapabilir ne salça tarhana vs yapabilir hep özenmistir yapana, kv de de bilakis herşeyi becerir o yüzden zevkten dört köşe olurdu, hala bak turşumuzu o yapar
Hanımefendi!Ay ne ka alcakgonulluymus kk hatunlari gozlerim yasardikizlar kaciniz ilk tanismada k.valide adayiniz ev yapimi salca getirseydi mutlu olurdunuz yapmayin allah askina.. surada nisanda takilan altinin gramajindan kiyameti koparan hatunlar okuyoruz atmayin din kardesiyiz
Ay ne ka alcakgonulluymus kk hatunlari gozlerim yasardikizlar kaciniz ilk tanismada k.valide adayiniz ev yapimi salca getirseydi mutlu olurdunuz yapmayin allah askina.. surada nisanda takilan altinin gramajindan kiyameti koparan hatunlar okuyoruz atmayin din kardesiyiz
Bu Kv değil eşinizle ilgili işte
Kv mizi değil eşimizi seçiyoruz o seçimi iyi yapmalıyız işte
erkek arkadaşım eskiden bu tarz şeyleri saçma bulan biriydi. örneğin ben tatillerde otele gitmeye alışığım özellikle yaz tatillerinde. bu ona saçma gelirdi. sonra bazı şeyleri konuşup, anlaştıkça benim kültürüme uyum sağlamaya başladı. ben de onunkine az çok uyum sağlıyorum, örneğin eskiden gereksiz harcamaları çok fazla yaparken şimdi daha aza düşürdüm. o da benim için daha farklı kültürler edinmeyi, atıyorum tatillerde otele gitmeyi kabullendi, hatta o da ister hale geldi. biz kavga da etsek sakince konuşsak da bir şekilde orta yolu bulduk bunca yıldır yoksa bu ilişki zaten yürümezdi çünkü birbirimize tamamıyla zıttık. biz kendi aramızdaki sorunları konuşarak çözüyoruz dediğim gibi, orta yolu buluyoruz. tek sorun onun ailesinin bu tavırları, sorun da denmez aslında düşünceleri... belki benim annemler de çok düz bakıyordur her şeye. o bunları aşabileceğimize inandı, ben de inandım. o doğrultuda ilerliyoruz.Öncelikle sanırım aileniz ilişkiniz süresince de bazı çekinceleri olan taraftı. Öyle değilse bile şu anda öyle olduğunu anlayın. Size büyük iş düşüyor. Bundan sonra ailenizin bir takım beklentileri varsa bunu çaktırmadan nişanlınızla halledeceksiniz. Sizin orda istemede güzel büyük bir buket (hep aynı örneği veriyorum ama benim aklıma bir şey gelmedi başka sizin geliyorsa onu da düşünün) beklenirse nişanlınıza bunu söyleyin. Geldiklerinde tatlı bir şeyler almasını istiyorsanız nişanlınıza söyleyin o alsın. Böyle ufak tefek şeyleri ikiniz halledin. Ama annenizin de her cümlede her harekette bir anlam aramamasını nasıl sağlarsınız orasını bilemedim.
İlerde atıyorum bebek olduğunda aman şunu almadılar bunu takmadılar kendi ördükleri basit bir yeleği getirdiler demeyin. Anneniz diyecek gibiyse anne bilezik taktılar diyin. Takmadılarsa da diyin.
Ama bu örnekler sadece aileler arası farklar için. Nişanlınızla da bir takım farklılıklar var sanırım. Misalmaddi imkanlarınız el veriyorsa balayını yurt dışında yapmak isterseniz ne der? Tatile yurt dışına çıkmak isterseniz para olsa bile ne gerek var der mi? Siz bunlara ne kadar önem veriyorsunuz?
Hanımefendi!
Ben salcayi tercih ederim hele ki ev yapımı biber salcasi ise
Valla ben olmazdim aok o yuzden anliyorum konu sahibini.. ve yine ayni sebepten bu iliski yurumez diyorum..
Konudan alakasız olacak ama o kadının tarladan getirdiği sebze paketle satılan mundar glikoz şuruplu tatlılardan çok daha sağlıklı kıymetini bilin.
Konuya gelirsek kadın yoksul olabilir ama kendince bir şeyler yapmak istemiş tarlasından kendi elemeğini getirmiş. Keşke annen de böyle düşünseydi , okurken o kadına üzüldüm açıkçası.
Sonuca geleyim sosyoekonomik durumları hiç mi hiç benzemeyen insanlar nasıl bir araya geliyor anlamıyorum. Misal sen daha lüks yere gitmek istersin, sevgilin daha uygun fiyatlı bir yere ... Eninde sonunda o farklılıklar ortaya çıkıyor. Sen hiç bu farklılıkları hissetmiyor musun?
Hahahaha:)Valla ben Pelitten cikolata tercih ederim, ilk tanismada samimi olmayan adama biber salcasi goturulmez hanimefendi ahahah
Hele bir de sac bas yolma var, her sey dengi dengine konu sahibi..
Office 6 yıl birlikte olduğum adamın ailesinin sosyo kültürel yapısı buysa beklenti de ona göre olur. Beklentim farklıysa o adamla olmaz. O saatten sonra kaç yaşındaki insanları kendi beklentilerime göre nasıl yönlendireyim.
Simdi bunu so
Anlayamzsiniz dedim ya bize denk gelen size gelmemis diye onlar soyler sen soylersin surekli soylersin. Ama yok anlamzlar cadi gelin oldukta ne oldu ben bu raddeye gelmissem esimle aramdki bag kopmus demektir
Valla ben olmazdim aok o yuzden anliyorum konu sahibini.. ve yine ayni sebepten bu iliski yurumez diyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?