Bu sorunlardan usandım.

Sevgilinin annesinde bi problem goremedim. bence abartmissin

O ailenin orfu adeti ile buyuyorlr benimkide unv mezunu ama anasnin lafindan cikmaz. Bir ayagi koyde olsun ister. Her firsatta bayramda tatilde orada olmak ister

Ha işte o işin başka boyutu, damdan anlatmış kendisi bu tip bir ilişki yürüttüğünü, bunu başarabilen çok kişi var, sorun eşinde, dengeyi kuramamıs arafta kalmis

Vallahi ben olurdum keza ailem öyle, annem ne turşu yapabilir ne salça tarhana vs yapabilir hep özenmistir yapana, kv de de bilakis herşeyi becerir o yüzden zevkten dört köşe olurdu, hala bak turşumuzu o yapar

Simdi bunu so

Anlayamzsiniz dedim ya bize denk gelen size gelmemis diye onlar soyler sen soylersin surekli soylersin. Ama yok anlamzlar cadi gelin oldukta ne oldu ben bu raddeye gelmissem esimle aramdki bag kopmus demektir

Vallahi ben olurdum keza ailem öyle, annem ne turşu yapabilir ne salça tarhana vs yapabilir hep özenmistir yapana, kv de de bilakis herşeyi becerir o yüzden zevkten dört köşe olurdu, hala bak turşumuzu o yapar

Valla ben olmazdim aok o yuzden anliyorum konu sahibini.. ve yine ayni sebepten bu iliski yurumez diyorum..

Hanımefendi!

Ben salcayi tercih ederim hele ki ev yapımı biber salcasi ise

Office 6 yıl birlikte olduğum adamın ailesinin sosyo kültürel yapısı buysa beklenti de ona göre olur. Beklentim farklıysa o adamla olmaz. O saatten sonra kaç yaşındaki insanları kendi beklentilerime göre nasıl yönlendireyim.

erkek arkadaşım eskiden bu tarz şeyleri saçma bulan biriydi. örneğin ben tatillerde otele gitmeye alışığım özellikle yaz tatillerinde. bu ona saçma gelirdi. sonra bazı şeyleri konuşup, anlaştıkça benim kültürüme uyum sağlamaya başladı. ben de onunkine az çok uyum sağlıyorum, örneğin eskiden gereksiz harcamaları çok fazla yaparken şimdi daha aza düşürdüm. o da benim için daha farklı kültürler edinmeyi, atıyorum tatillerde otele gitmeyi kabullendi, hatta o da ister hale geldi. biz kavga da etsek sakince konuşsak da bir şekilde orta yolu bulduk bunca yıldır yoksa bu ilişki zaten yürümezdi çünkü birbirimize tamamıyla zıttık. biz kendi aramızdaki sorunları konuşarak çözüyoruz dediğim gibi, orta yolu buluyoruz. tek sorun onun ailesinin bu tavırları, sorun da denmez aslında düşünceleri... belki benim annemler de çok düz bakıyordur her şeye. o bunları aşabileceğimize inandı, ben de inandım. o doğrultuda ilerliyoruz.

Hanımefendi!

Ben salcayi tercih ederim hele ki ev yapımı biber salcasi ise

Valla ben Pelitten cikolata tercih ederim, ilk tanismada samimi olmayan adama biber salcasi goturulmez hanimefendi ahahah
Hele bir de sac bas yolma var, her sey dengi dengine konu sahibi..

Ama bu insanlar koyde yasiyorlar
Ve dogal kendilerinin emegi olan seyleri getirmisler.
Buyuk sehirli olsalar getirmezlerdi.
Isteme olmadigi icin de cicek, cikolata isine zaten giremezlerdi.

Amcamlar silivri de yasiyor
Kendileri ekip biciyor, misafirlige gelirken bile organik sebze, meyva getirirler
Tatli almazlar.
Kendi emeklerini hediye ediyorlar bir nevi.
Bu acidan bakmak lazim.

Bizim kültürde iki kişi evlenmeye karar veriyorsa aileler de evleniyor. Ki sevgilinizin ailesi sorun çıkarmasa bile sizin ailenizin sorun çıkartacağını hissettim ben. Anneniz şimdiden başlamış bile. Köyde yaşayan insanların el emeğini getirmesi çok değerli aslında, küçümsemesin anneniz.

Sizin aileniz üniversite mezunu onlar ilkokul mezunu diye de Windsor hanedanlığından değilsiniz sonuçta. Belki görgü meselesi denebilir, anne babası üniversite mezunu olup çok görgüsüz insanlar var, ilkokul mezunu olup görgülü insanlar var. Ama sizin ailenizde onun ailesinin yaptığı her şey gözlerine batacak. Evlendikten sonra aileler işin içine daha fazla dahil olacak, istediğiniz kadar ayrı şehirlerde olun. Ayrıca gözlemlerime göre "Ben ailemden bağımsızım, ikimizin kararı önemli" falan diyen erkeklerin evlendikten sonra ailelerine daha bağlı olduğunu gördüm. Bence evlilik işini biraz ağırdan almakta yarar var.

Valla ben olmazdim aok o yuzden anliyorum konu sahibini.. ve yine ayni sebepten bu iliski yurumez diyorum..

Olmamak en doğal hakkın. Herkes her şekilde mutlu olacak diye bir şey yok ki. Ama ona göre bir insan seçersin sonuçta. Farzetki konu sahibinin sevgilisi gibi birine aşıksın ne yapardın?

Ben de hoşlanmazdım. Getirmesinden değil de özensiz getirmesinden. Temiz poşetlerle güzelce paketleseydi falan. Konu sahibinin annesi de özensiz bulmuş sadece. Özensiz. Bu bir gerçek.

Valla ben Pelitten cikolata tercih ederim, ilk tanismada samimi olmayan adama biber salcasi goturulmez hanimefendi ahahah
Hele bir de sac bas yolma var, her sey dengi dengine konu sahibi..
Hahahaha:)

Kim kimin saçını yolmus orayı kacirmisim

Kesinlikle.. ben o sac-bas yolma mevzusunda yol verirdim, eve tanismak icin bile gelmezlerdi.. ama bu saatten sonra da olmaz icine kurt dusmus bir kere..

Simdi bunu so

Anlayamzsiniz dedim ya bize denk gelen size gelmemis diye onlar soyler sen soylersin surekli soylersin. Ama yok anlamzlar cadi gelin oldukta ne oldu ben bu raddeye gelmissem esimle aramdki bag kopmus demektir

Durumsu bak eş ayrı Kv kp ayrı

Eşin seninle uyumlu ise gerisi Faso fiso

Kv istediğini der

Burada hep yazdım kadın oğlumun ayakkabı giymemesine takmıştı ben evde yokken eve gelip bebeğe ayakkabı giydirmişti mesela

Kapıdan girip ilk iş ayağından çıkarıp evde ayakkabı giymiyoruz demek oldu o ayakkabı ayağında kalsa bir şey olmazdı ama o benim çocuğum benim dediğim olacak

Kesin, net. eşim de anama Nasıl böyle dersin asla demedi zira doğru bizim doğrumuzdu ben değil o olsaydın o da aynısını derdi

Arada herkesin annesi kıymetlidir ama eşinizin objektif olması önemli

Kv kültürü farklı olsa da eşinizin hayata baktığı pencere önemli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…