öyle dediğinde şaka yapmıştır, çok abartmayayım diye dillendirmedim açıkçası. benimle ilk tanıştığında daha garipti, bu tarz laflar etmişti. ailemle tanışmaya geldiğinde biraz daha düzgün konuştu. Daha düzgün konuştu ama gene de olanlar oldu.Kesinlikle.. ben o sac-bas yolma mevzusunda yol verirdim, eve tanismak icin bile gelmezlerdi.. ama bu saatten sonra da olmaz icine kurt dusmus bir kere..
Nisanliyken bu yuzlerini gosyermiyorlar. Evlenince ben nereye düsmusum diye sasirmasin diye bizde acikalmaya calisiyorz
Olmamak en doğal hakkın. Herkes her şekilde mutlu olacak diye bir şey yok ki. Ama ona göre bir insan seçersin sonuçta. Farzetki konu sahibinin sevgilisi gibi birine aşıksın ne yapardın?
Valla ben olmazdim aok o yuzden anliyorum konu sahibini.. ve yine ayni sebepten bu iliski yurumez diyorum..
Ama bu insanlar koyde yasiyorlar
Ve dogal kendilerinin emegi olan seyleri getirmisler.
Buyuk sehirli olsalar getirmezlerdi.
Isteme olmadigi icin de cicek, cikolata isine zaten giremezlerdi.
Amcamlar silivri de yasiyor
Kendileri ekip biciyor, misafirlige gelirken bile organik sebze, meyva getirirler
Tatli almazlar.
Kendi emeklerini hediye ediyorlar bir nevi.
Bu acidan bakmak lazim.
Vallahi ben olurdum keza ailem öyle, annem ne turşu yapabilir ne salça tarhana vs yapabilir hep özenmistir yapana, kv de de bilakis herşeyi becerir o yüzden zevkten dört köşe olurdu, hala bak turşumuzu o yapar
Sen de haklısın
Konu sahibi aslında görmüş ben daha lüks yer istiyorum o götürmüyor diyor
Beklentiler ve mevcut durum net değerlendirilmeli
Ayrilirdim, hic dusunmeden cevap verebilirim.. cunku bugun sac-bas yolup, ilk tanismada (yabanci bir yere) neyi nasil getirecegini bilmeyen biri yarin benim cocuklarimin babaannesi olacak.. o yuzden direkt ayrilirdim..
Iste ben bakamiyorum oyle shapes yaw.. oglunun sevdigi kizin evine ilk gidisinde yaprak goturemezsin, bahcenden cicek topla gotur daha iyi.. her yere el emegini goturemezsin, samimi olursun (amcan gibi) elbette olur, benim annem de bana manti getirir mesela :) ama ilk kez tanistigin yere olmaz..
Aile de önemli iyi ölç tartBenim ailem üniversite mezunu, sevgilimin ailesi ise ilk okul mezunu. Bu arada sevgilimle yaklaşık 6 yıllık ilişkimiz var. Geçen gün sevgilim ailesini ailemle tanıştırmaya getirdi. Başka şehirden geldi ailesi. Bu arada sevgilimle ben de üniversite mezunuyuz. Annem "o üniversite mezunu değil, ama ben öyleyim" gibi bir ayrım yapmadı hiç bir zaman, insan olsunlar yeter dedi. Ancak sevgilimin annesi sürekli pot kırıp durdu. Örneğin annem yemekten 2-3 saat önce çayın yanında poğaça vs ikram etti sevgilim annesi "e bize o yemekleri verdin şimdi bunları kim yiyecek" dedi. Ya da annem yemeğe de kalın dediğinde "biz kalmasaydık yemeğe" tarzında laflar etti. Sonra örneğin ekmek yapmış sonra onu buz dolabına atıp aylarca bekletmiş o ekmeği getirdi, köyden getirdiği yaprağı özensiz bir biçimde poşete koyup getirmiş,poşet poşet tozlu poşetlerde fasülye, yaprak vs getirdi. Annem bunları getirene kadar keşke bir tatlı alsaydı dedi. Elbette kadın bunları iyi niyetle yapmıştır ama annemlerin gözüne çok özensiz gözüktü bu durum. Çünkü ben hem tek çocuğum hem de evimize ilk defa geliyorlardı, annem daha özenli bir şeyler beklemişti.Ekonomik durumları çok iyi değil bunu biliyoruz ama sanki hiçbir şey yapmak istemiyorlarmış gibi "e bizim de durumumuz belli.." vs diye konuya girdi. Bir de ortaya konulmuş maddi bir şey yok ama kadın nişan da nişan diye tutturdu bu durum annemleri iyice sinir etti. Sevgilim de askere gidecek maddi olarak orta maaş aldığı bir işte çalışıyor. Ben şu an yeni mezun oldum ve iş arayışı içerisindeyim. Sevgilime bu kültürel farklılıklar yüzünden kavga etmeye korkuyorum ilerde dediğimde birbirimizi anlayıp dinlersek sorun olmaz, her 2 tarafta hata yapabilir ama biz bunları aşarız vs diyor.Neyse konuyu çok uzattım, sizce aileler arasındaki bu farklılıklar evliliğimizi nasıl etkiler? Bu arada ailem ayrıl, onlarla olmaz, ailesi sana uymaz çok mutsuz olursun vs diyor ama bir de sizin fikirlerinizi almak istiyorum ben...
Not: Bunları yazarken "aman onlar ilk okul mezunu, köylü, onlar bir şey anlamaz" gibi bir havam yoktur. Kimseyi küçük görmek, aşağılamak haddime değildir. Sadece aradaki farklılıkları ve yaşadığım çıkmazları en ince ayrıntısına kadar anlatmak istedim.
haklısınız ama benim annem tarhana yapabiliyor, o yapamıyor mesela... bu küçük bir ayrıntı. e hal böyle olunca annem ben o kadar çalıştığım halde tarhana yapıyorum,o yapamıyor lafına dönüştü. annemin örnek verdiği şey elbette biraz saçmaydı. ama olay köyden ürün getirmesi değil gerçekten, annem daha özenli paketlerde getirebilirdi onları getirse bile dedi vs... ben şu an her iki taraftan da bıkmış usanmış durumdayım gerçekten. annemin dediklerinden, erkek arkadaşımın annesinin bazı şeyleri annemin gözüne battığı şekilde yapmasından vs... sadece erkek arkadaşımla mutlu olmak istiyorum. ama bunu başarmak çok mu zor onu bilmiyorum işte.
haklısınız ama benim annem tarhana yapabiliyor, o yapamıyor mesela... bu küçük bir ayrıntı. e hal böyle olunca annem ben o kadar çalıştığım halde tarhana yapıyorum,o yapamıyor lafına dönüştü. annemin örnek verdiği şey elbette biraz saçmaydı. ama olay köyden ürün getirmesi değil gerçekten, annem daha özenli paketlerde getirebilirdi onları getirse bile dedi vs... ben şu an her iki taraftan da bıkmış usanmış durumdayım gerçekten. annemin dediklerinden, erkek arkadaşımın annesinin bazı şeyleri annemin gözüne battığı şekilde yapmasından vs... sadece erkek arkadaşımla mutlu olmak istiyorum. ama bunu başarmak çok mu zor onu bilmiyorum işte.
İşte en önemlisi ne istediğini bilmekte. Peki senin tolere edebileceğin ama
Ama bu senin benim için böyle. Onların çevresinde belki de bu çok doğal bir şey. Belki sabancının çocuklarında da bizim doğal bulduğumuz bir takım şeyler çok avam. Yani tek bir doğrusu yok ki bunun.
Iste ben bakamiyorum oyle shapes yaw.. oglunun sevdigi kizin evine ilk gidisinde yaprak goturemezsin, bahcenden cicek topla gotur daha iyi.. her yere el emegini goturemezsin, samimi olursun (amcan gibi) elbette olur, benim annem de bana manti getirir mesela :) ama ilk kez tanistigin yere olmaz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?