Bu sorunlardan usandım.

Oh oh oh nasıl da severim tandır ekmeği. Valla benim şu bi kaç yıl için hayalim eğer Allah uzun ömür verirse İstanbul'da şöyle havuzlu Bahçeli bir ev almak içine tandır da yaptırmak, sebzemi meyvemi yetiştirmek. En sağlıklısı, fırındaki ekmeklere binlerce katkı koyuyorlar. Yapmasını bilmiyorum ama insanoğlu neler öğreniyor, öğrenirim inşallah size de afiyet olsun :)

Ailesi evliliğinize müdahil olmazsa pek sorun olmaz. Pekii olmayacaklarından emin misiniz?

Kaynana savaşları başlamış haydi hayirli olsun

O kesin, olmamali.. bence is sac-bas esprisinde bitmeliydi o zaman buralara hic gelmezdi zaten..

valla yaa ilk tanısmada alının pastanın kremasına bile mana buldular köyden peynir getirsinler de o zaman görürüm bunlarıı

Konu bizle alakali degil ben sadece bizdeki olumsuzluklari acikladm ki oda bilgilensin. Farkindaysniz oda guzel bir mekana gittiginde arkadasi yadirgamis. Bugun ona ayak uydurur yarin ailesinin doldurusuna gelip onu uzebilir. Kendisi gozlemleyecek karar verecek.

Ya ilerde çocuk olunca sevişi bile farklı olacak. İstemediğiniz bir şey yapsa itiraz etseniz siz suçlu olacaksınız. Yine bir hatasına tepki gösterseniz kötü gelin olacaksınız. Benim ailem ve çevrem de böyle. Kadın direkt akrabalarıma benziyor. Tahmin edebiliyorum o yüzden.

Belki evliliği biraz ertelersiniz.

Posetin çinde tozlu diye beğenmediğin o fasulyeleri, buzluktan çıkmış ekmekleri organik pazardan kaziklana kaziklana alsan bayila bayila, organik pazardan aldım diye hava ata ata yersin.

Neyse Anadolu insanı boyledir, ama ilk tanışmada tatlı falan getirilir şimdilik o getirdikleri gereksiz olmuş.

Kültür farkı ciddi bir sorun. Eşimle benim aramda da vardı, sonra o bana ayak uydurdu. Şimdi der sen benim hayat kalitemi yukselttin diye ama gene de bazı şeyler ona gereksiz gelir. Arada çatışıriz.

burada yazan her şeyi anladım kadın köy kültürüne sahip fakat yıllardır büyük şehirde yaşıyor. annem de zaten yıllardır şehirde yaşayıp, getirdiklerini biraz özensiz sunmasına takıldı.

Kadınım el emeğine lafım yok ama kimsenin de onun getirdiği buzluk yemeklerine ihtiyacı yok her şeyin bir oluru vardır bu tip durumlarda tatlı gider tabiki bunu sevgilin de mi akıl edememiş çok bi para da değil ki eksilsinler üzgünüm canım ama ailene katılıyorum bu küçük sorunlar ilerde iyice gözüne batacak köpek bile alacaksan cinsini sor en azından kestirip atmasan bile hemen nişan yapma zamana bırak zaten anlarsın

Ha işte o işin başka boyutu, damdan anlatmış kendisi bu tip bir ilişki yürüttüğünü, bunu başarabilen çok kişi var, sorun eşinde, dengeyi kuramamıs arafta kalmis

Iste oda evlilik olmdan anlasilmiyor ki nerden bilecek dengeyi kurup kuramayacagini biraz daha gozlemlese iyi olur.

Ayrılmalı mıyım bu durumda sizce?
Ben size ayrılın diyemem. Böyle bir vebale giremem ama yasayacaklarinizi az çok tecrübe etmiş biri olarak yazdım. Anne babanın içine sinmediyse olmuyor. Biraz daha zamana bırakın acele etmeyin derim. Ev ortamlarıni ,akrabalarini gözlemleyin.

Bizim akrabalarımız da köyden bir şeyler getirir , hiç tozlu poşetlerde getirdikleri olmadı. Niye bu kadar abarttınız ki? Düşünceli kadın tamam güzel ama aynı zaman da düşüncesiz de. Belki insanların evinde yeterince fasulye ve yaprak var. Belki yemiyorlar fazla. O yüzden 1 kilo baklava alıp gitse daha iyi olurdu.

Haklisiniz ,cocuk olsa anlamaz tabii ,universite bitirmis calisan ,kizin iyisini secen ,kizi yatistirmayi bilen ,22 yas ve uzeri bir genc adamdan bahsediyoruz ,
Bence hicde masum degil ama kayinvalide fena belli ki

Ben iki insan birbirini tanır sever evlenir sanıyordum, 20 lerimin başında. 30 larım da anladım ki aileler de evleniyormuş!!!!

Sen de anla. Sadece sevgi değil evlilik bilesin. Uzakta da olsa yakında da olsa fark etmeyecek. Sizinkiler onlara, onlar size uymayacak, bugün alttan alan sevgilin yarın öbür gün evlenince aslan gibi kükreyecek, kültürler çatışacak vs vs vs...

Sonuç karı koca kavgaları....

Gramlı kezbanlar üzülmesin aman

Ben sevinirim ama yanında turşu da varsa....turşu salçadan daha önemli.

aynen yemek yerken bile bi adap vardır köylü böyledir demem cünkü önümde iki örnek var dedem catal bıcaksız yemek yemez ki kendisi 80 yasında kaynanama gelin oldugumdan beri 7 senedir kullanırım kullanmaz görgü ahlak meselesi yanii tarzın uymadımı o is olmaz yarın akraba dügünlerie gidersin mesela onlar yöres bilmem ama karadeniz olur horon olur yada dogu olur halay olur sen baska yörelisindir sıkılırsın sen yemekli kaliteli otel yada havuz kenarı dugun seversin yada cevrendikiler böyle yerleri tutar bu bile seni rahatsız eder aynı pencere cokkkkkkkkkkkkkkkk önemliiiiiii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…