- 17 Nisan 2012
- 30.410
- 65.394
- 598
Bence de kokmaz.
Alisik oldugumuz ekmeklerden farkli oldugu icin konu sahibi ve annesine oyle gelmistir.
Biz de kayinvalidemlerle cok ayri kulturlerdeniz.
Kv ekmegini kendi yapar tandirda ve rahat 40-50 tane yapar. Bitene kadar da dondurucuda saklar. Hic koktugunu gormedim.
Kaynana savaşları başlamış haydi hayirli olsunhaklısınız ama benim annem tarhana yapabiliyor, o yapamıyor mesela... bu küçük bir ayrıntı. e hal böyle olunca annem ben o kadar çalıştığım halde tarhana yapıyorum,o yapamıyor lafına dönüştü. annemin örnek verdiği şey elbette biraz saçmaydı. ama olay köyden ürün getirmesi değil gerçekten, annem daha özenli paketlerde getirebilirdi onları getirse bile dedi vs... ben şu an her iki taraftan da bıkmış usanmış durumdayım gerçekten. annemin dediklerinden, erkek arkadaşımın annesinin bazı şeyleri annemin gözüne battığı şekilde yapmasından vs... sadece erkek arkadaşımla mutlu olmak istiyorum. ama bunu başarmak çok mu zor onu bilmiyorum işte.
Ben cok takilmazdim yaa :)
Sonucta aileler tanismaya gelmis
Daha cok bunun heyecani basardi beni.
Niye yaprak,salca getirdiler ki simdi
Tatli alsalar daha sık olurdu diye dusunmezdim.
Annem mevzusunu yapsa otur sar sar ye iste
Nolacagidi gibi bir tepki vermem de cok olasi olurdu ahahahah
Konu sahibi ve annesi icin
Sorun oldugu icin selametleri acisindan
Bu isin olmamasi daha hayirli gibi geliyor bana.
valla yaa ilk tanısmada alının pastanın kremasına bile mana buldular köyden peynir getirsinler de o zaman görürüm bunlarııAy ne ka alcakgonulluymus kk hatunlari gozlerim yasardikizlar kaciniz ilk tanismada k.valide adayiniz ev yapimi salca getirseydi mutlu olurdunuz yapmayin allah askina.. surada nisanda takilan altinin gramajindan kiyameti koparan hatunlar okuyoruz atmayin din kardesiyiz
Durumsu bak eş ayrı Kv kp ayrı
Eşin seninle uyumlu ise gerisi Faso fiso
Kv istediğini der
Burada hep yazdım kadın oğlumun ayakkabı giymemesine takmıştı ben evde yokken eve gelip bebeğe ayakkabı giydirmişti mesela
Kapıdan girip ilk iş ayağından çıkarıp evde ayakkabı giymiyoruz demek oldu o ayakkabı ayağında kalsa bir şey olmazdı ama o benim çocuğum benim dediğim olacak
Kesin, net. eşim de anama Nasıl böyle dersin asla demedi zira doğru bizim doğrumuzdu ben değil o olsaydın o da aynısını derdi
Arada herkesin annesi kıymetlidir ama eşinizin objektif olması önemli
Kv kültürü farklı olsa da eşinizin hayata baktığı pencere önemli
Ama bu insanlar koyde yasiyorlar
Ve dogal kendilerinin emegi olan seyleri getirmisler.
Buyuk sehirli olsalar getirmezlerdi.
Isteme olmadigi icin de cicek, cikolata isine zaten giremezlerdi.
Amcamlar silivri de yasiyor
Kendileri ekip biciyor, misafirlige gelirken bile organik sebze, meyva getirirler
Tatli almazlar.
Kendi emeklerini hediye ediyorlar bir nevi.
Bu acidan bakmak lazim.
Bizim kültürde iki kişi evlenmeye karar veriyorsa aileler de evleniyor. Ki sevgilinizin ailesi sorun çıkarmasa bile sizin ailenizin sorun çıkartacağını hissettim ben. Anneniz şimdiden başlamış bile. Köyde yaşayan insanların el emeğini getirmesi çok değerli aslında, küçümsemesin anneniz.
Sizin aileniz üniversite mezunu onlar ilkokul mezunu diye de Windsor hanedanlığından değilsiniz sonuçta. Belki görgü meselesi denebilir, anne babası üniversite mezunu olup çok görgüsüz insanlar var, ilkokul mezunu olup görgülü insanlar var. Ama sizin ailenizde onun ailesinin yaptığı her şey gözlerine batacak. Evlendikten sonra aileler işin içine daha fazla dahil olacak, istediğiniz kadar ayrı şehirlerde olun. Ayrıca gözlemlerime göre "Ben ailemden bağımsızım, ikimizin kararı önemli" falan diyen erkeklerin evlendikten sonra ailelerine daha bağlı olduğunu gördüm. Bence evlilik işini biraz ağırdan almakta yarar var.
Ha işte o işin başka boyutu, damdan anlatmış kendisi bu tip bir ilişki yürüttüğünü, bunu başarabilen çok kişi var, sorun eşinde, dengeyi kuramamıs arafta kalmis
Ben size ayrılın diyemem. Böyle bir vebale giremem ama yasayacaklarinizi az çok tecrübe etmiş biri olarak yazdım. Anne babanın içine sinmediyse olmuyor. Biraz daha zamana bırakın acele etmeyin derim. Ev ortamlarıni ,akrabalarini gözlemleyin.Ayrılmalı mıyım bu durumda sizce?
Size tek bir noktada katılmıyorum, kontrol meselesi. Sonuçta bu bir erkek çocuğu, ne bilecek de kontrol edecek annem fasulyeleri nasıl koydu, yaprakları nasıl dizdi, ne aldı ne sattı? Onu ilgilendirmez ki. Bunlar kadın işi. Kadınlar bilir bu işleri, poşete ne koydum, nasıl koydum, nasıl bir poşete koydum. Ne giydim, ne taktım, nasıl oturdum, ne konuştum. Oğlunu, kocasını giydirip kuşatacak. Kadın bilecek, kadın yönetecek bu işi. Erkek çocuğu ne anlar?
Iste oda evlilik olmdan anlasilmiyor ki nerden bilecek dengeyi kurup kuramayacagini biraz daha gozlemlese iyi olur.
Ay ne ka alcakgonulluymus kk hatunlari gozlerim yasardikizlar kaciniz ilk tanismada k.valide adayiniz ev yapimi salca getirseydi mutlu olurdunuz yapmayin allah askina.. surada nisanda takilan altinin gramajindan kiyameti koparan hatunlar okuyoruz atmayin din kardesiyiz
aynen yemek yerken bile bi adap vardır köylü böyledir demem cünkü önümde iki örnek var dedem catal bıcaksız yemek yemez ki kendisi 80 yasında kaynanama gelin oldugumdan beri 7 senedir kullanırım kullanmaz görgü ahlak meselesi yanii tarzın uymadımı o is olmaz yarın akraba dügünlerie gidersin mesela onlar yöres bilmem ama karadeniz olur horon olur yada dogu olur halay olur sen baska yörelisindir sıkılırsın sen yemekli kaliteli otel yada havuz kenarı dugun seversin yada cevrendikiler böyle yerleri tutar bu bile seni rahatsız eder aynı pencere cokkkkkkkkkkkkkkkk önemliiiiiiiYa ilerde çocuk olunca sevişi bile farklı olacak. İstemediğiniz bir şey yapsa itiraz etseniz siz suçlu olacaksınız. Yine bir hatasına tepki gösterseniz kötü gelin olacaksınız. Benim ailem ve çevrem de böyle. Kadın direkt akrabalarıma benziyor. Tahmin edebiliyorum o yüzden.
Belki evliliği biraz ertelersiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?