Bu sorunun çözümü yok galiba.

Allah kimseyi ele ayağa düşürmesin kimsenin ışte muhtaç. Olmak bu demek Rabbim yardım etsin sabır versin eminim o anneniz hep Allah im canımı al die dualar ediyordur annenizle bari siz iyi gecinin herkes aynı duruma dusebilir yarın ne olacağımız belli mi ? Rabbim insalahhhhhh şifa verir ol der olur anneniz ayağa kalkar inşallah ama dua edin ve sabredin herşeyin hayirlisini isteyin annenize çok üzüldüm su an bir yerlerde ve çok üzgün anneniz ve ben o dünyada yaşıyorum Allahım daha neler var

babamın maaşı en son 1500 idi
annemin de 650 maaşı
yalnız bi de eski bir evleri var annemin üstüne
evde bakim parasi aliyorsa eger isiniz cok kolaylasir. Evde bakim icin zaten tum degerlendirmeler yapilmistir, engel raporu maddi sınırlar vs.. evde bakimi hakeden bir vatandasin özel bakim merkezine ucretsiz yerlesme hakki vardır. Izmirde 8 ozel kurum var

Çocukluktan bir arkadaşımın annesinin als olduğunu öğrendim
Çok severdim annesini,yıllar geçirdik son zamanlarda kopmuş olsak da
1 yılda konuşamaz duruma gelmiş o da
Çok zor şeyler Allah bakanlara da bakılanlara da sabır versin
Kardeşinizde ve babanızda da denge kalmamıştır
600 dolara yabancı yatılı bakıcı bulunuyor aslında bizim etrafta da bu fiyatlara çalışıyorlar.Size kötüsü denk gelmiş olabilir.Düzgün biri çok rahatlatır sizi.

Babanı değil sadece anneni al yanına. Bir de arkadaşların tavsiye ettiği bakıcılardan bul. Çok üzüldüm anneni sakın o durumla başbaşa bırakma. Hem baban da rahat eder biraz. Hem de annen konuşamasa bile anlıyor onun yanında surat bile edilmemesi lazım kendini yük gibi hissetmemesi lazım.

Ben olsam yanıma alır elimden geldiği kadar mutlu etmeye çalışırdım.

Yabancı bakıcı denediniz mi?
Bi tanıdıgımız parkinson hastası. Yürüyemiyor konuşamıyor. Gürcü bakıcısı. Bebek gibi bakıyor..

nolur öyle üzülmeyin
napalım hayat bu herkesin bi zorluğu var
çok sağolun mesajınız için

ben bunu bilmiyordum!!!
evet o para bağlanana kadr bayağı uğraşılmıştı
babam bakıyor görünüyo anneme.
özel bakım merkezlerini araştırayım ben o zaman
yani bizden hiç ücret talep etmeyecekler öyle mi?
babam şu an buna izin vermez diye düşünüyorum ben sephora nın yönlendirmesiyle bi kaç kurumla daha önce görüşmüştüm ve annem de babam da istememişti annemin bakım merkezine gitmesini.
ama yine de çok iyi bir seçenek bu. ne kadar teşekkür etsem az sana Sexingthecherry :)

ona da allah yardım etsin
bakıcıdan yana hiç şansımız yok
bütün sülale bize bakıcı arıyor ve sıfır yani sonuç

benim yerim belli değil şu an
yani eğitim için yök tarafından bir üniversiteye gönderileceğim ama neresi olduğu henüz belli değil
daha önce annemi almak istedim
babam ayrılmam diyor

Yabancı bakıcı denediniz mi?
Bi tanıdıgımız parkinson hastası. Yürüyemiyor konuşamıyor. Gürcü bakıcısı. Bebek gibi bakıyor..
7 bakıcının 3 ya da 4 ü yabancıydı
dolandırmaya çalışan mı ararsın bi gün gelip bi gün gelmeyen mi.. yok o konuda hala arayışımız devam ediyor
dün bakıcımıza yarın görüşürüz dedik ama bugün gelmedi
daha fazla para istiyormuş
sabah 9.5-4.5 çalışıyor
güya 9-5 ama geç gelip erken gidiyor

Çok üzüldüm zeytin, Allah kolaylık versin hepinize. Psikolojik olarak da çok yorucudur eminim...
Ne denir bilemiyorum sadece sabır dilemek ve dualarımda olacağını söylemek istedim.
Umarım en kısa zamanda merhametli bir bakıcı bulursunuz da hepinizi rahatlatır bir nebze olsun.

biraz geç yazdım pardon bütün sayfaları okumak istedim
eşinden ayrılma olmaz öyle şey yahu
eşinin yanına gitmelisin...
umarım Sexingthecherry arkadaşımızın dediği gibi bir bakım merkezi olur ama olmazsa da babanızla annenizi size yakın bir eve taşınmaya ikna edin bence...bir de aklıma şey geldi şöyle üç büyük kartona üç temel ihtiyacını yazsanız da en azından bir şey istediğinde onlara bakınca daha kolay olur sağ-sol-orta karton
işte sağdaki tuvalet,soldaki yemek atıyorum ortadaki beni döndür zaten başka bir şeyse kartonlara bakmaz...gibi bir şey geldi aklıma ama zaten gözden yana sıkıntısı varmış belki başka şeyler düşünmek lazım...
Allah yardımcın olsun gerçekten çok zor bir durum babana kızamadım dayanamıyor belli ki ama ayrılmıyor da sen de kızma belli ki yorulmuş çok ama vicdanlı da...umarım her şey yoluna girer..

Cok gecmis olsun Allah sifa versin
Hasta bakmak cok zor is babaniz kardesinizde kolay bir surecte degil Allah sabir guc ve merhamet versin onlarada
Bazi yasli hasalar cok bencil oluyor benim annanem mesela su getirene getiricen tabi bende hasta baktim derdide bir Allah razi olsun demezdi buda herkeste sinir bozuklugu yapardi
Annenizin durumuda coook zor birine muhtac olmasi gercekten onun icinde uzucu ama moral cok onemli onun icinde bence bir doktora danisin gerekirse bir ilac destegi alsin
Allah buyuktur yardimciniz olsun
Iyi bir hasta bakici bulmak hatta cocuk bakicisi bulmak oyle zordur ki ama en azindan ev isleri icin imkaniniz varsa yardimci alin uzuldum gercekten hamileyim dua ediyorum Allah enkisa zamanda sifasini versin

Yorumları sonradan okudum.
Zor gerçekten iyisini bulmak. O tanıdıgımıza bakan bakıcı 10yıldan fazladır bakıyor ve o da rahatsızlandı, varis bel fıtığı yine de ayrılmıyor..
Çok üzüldüm çok geçmiş olsun. Herkes için zor bir durum..

Bir arkadaş da bahsetmiş, engel durumuna göre kurumlar devletin belirlediği süre boyunca ücretsiz ilgileniyorlar.
Çok alakalı değil hastalık olarak ama kardeşim kekeme oldugu için engel raporuyla bir özel kurumdan 1 sene ücretsiz destek görmüştük

Allah yardımcınız olsun, sabır versin. Bakım merkezi ve bakıcıyla ilgili arkadaşlar çok güzel öneriler vermişler zaten. Ben iletişim kuramaması ile ilgili yaşadığınız zorluğu bir nebze giderir mi acaba diye bir alfabe yaptırmanızı önereceğim. Büyük bir alfabe ve bir işaret çubuğu gibi birşeyle iletişim kurmayı deneyebilirsiniz belki diye düşündüm. Gözünü kırparak harflere onay verebilirse bir şekilde iletişim kurabilirsiniz belki. İnşallah Allah ona da size de kolaylık ve sabır versin

rica ederim yardimci olduguma sevindim. Evde bakim parasi alanin ozel kurum giderini devlet karşılıyor eminim bundan. Bence ikna edin en azindan deneyin.

en yakın arkadaşımı als den kaybettim. yaklaşık on yıl önce dr.lar tarafından teşhis daha zor konuluyordu. zaten ilk kendi teşhis etmişti. suna kıraç'ın ömrümden uzun ideallerim vardı kitabını okuyunca herşeyi kafasında birleştirdi. bütün aşamalarında yanındaydım. ilk önce sağ kolu uyuşmaya başladı, arabanın anahtarını çeviremedi. her yerine baktılar boyunda fıtık var dediler. öyle dediler böyle dediler. ama kendisi hep bilmiyorsunuz ben als yim diyordu.
tesadüfen bir beyin cerrahıyla karşılaştılar ve kesin teşhis konuldu. o süreci biliyorum. arkadaşım 50 yaşlarındaydı, eşi de ona yakın yaştaydı ve o baktı. 3 yıl yaşadı. bakarken eşi de ölmeden mezara girdi, uzun süre psikolojik destek aldı ve o da ilaç kullandı.
annenize çok üzüldüm ama babanıza da çok üzüldüm. annenizle ilgili önceki konuları okurken de hep gözlerim dolmuştu. rahmetli arkadaşım gözümün önüne geldi, herkesin psikolojisini hissettim.
Allah hepinize yardımcı olsun.

Hani bir söz vardır "İnsan eti ağırdır" diye gerçekten de babanız ve kardeşiniz o duruma gelmiş.
Bir anne için en yakın evlat kız evladıdır gerisi yalan.
Anneme aylarca bebek gibi baktım altını temizledim iğnesini yaptım serumunu bağladım yemeğini yedirdim banyosunu yaptırdım tırnağını kestim bir gün bile Off demedim ancak bazen öyle bir noktaya geliyordum ki İMDAT diye bağırasım geliyordu ama Allahtan bana bir sabır geliyordu fazla sürmüyordu.
Annemin onca kız yiğeni gelini vs var ama benden başka bir Allahın kulu gelip anneme bir bardak su bile vermedi.
Sadece eve gelip geçmiş olsun dediler bir daha da gelmediler zaten.
Bu durum 2 yıl için de 4 defa yaşandı ve hastanede 2 ay evde hatırlamadığım kadar uzun zaman eşimden evimden uzakta baktım anacığıma çok şükür şimdi annem iyi ama annem iyileşmeseydi alıp evime getirirdim.Eşim istemem deseydi annemi alıp başka bir yere giderdim Anamı kimselere zaten emanet edemezdim.
Fakat babanıza da kızmayın erkekler için hele ki karısı hastaysa çok zor bir hayat.
Ya annenize siz sahip çıkın yada bir bakım evine yerleştirin ama bu şekilde zulm için de bir hayat herkes için daha zor.
Belki anneniz evden giderse babanız ve kardeşiniz annenizin yokluğunda daha sağlıklı düşünüp değişebilriler.
Allah Şafii ismiyle şifalar versin inşaAllah sakın ola annem yatalak öyle kalacak demeyin kun fe yekun ol der ve our siz bile inanmazsınız.

Allah yardımcınız olsun zor bir durum. Allah kimseyi kimseye muhtaç olacak durumlara getirmesin. Anneniz ne kadar üzülüyordur şimdi o kadar bakıp büyüttüğü oğlu da öyle yapınca. Bakana da zor tabi kolay değil. Ailecek bir psikologtan yardım alsanız mümkün mü?

Almışsınız destek diğer mesajları okuyamamıştım. Anneniz şu an bebek gibi kendini ancak öyle ifade ediyor anlaşılan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…