Merhaba arkadaşlar
1 yıldır görüştüğüm sevgilimle aileleri tanıştırmaya karar verdik. Abim yurt dışında yaşıyor onların da gelmesini bekledik. Ve yeğenlerimin sadece 2 hafta izni var. Önce gelirler tanışma isteme vs. Sonra yeğenlerim gitmeden yüzükler takılır diye düşündük. Buraya kadar bir sorun yok.
Asıl mesele şu ki biz bir taşınma sürecindeydik. Yani normal şartlarda biz bayramdan önce taşınmış olacaktık. Taşınma ve nişan işlerini de bayramdan sonraya planladığımız için bir sorun olmayacaktı. Ancak taşındığımız ev yeni yapılıyordu ve bazı problemler çıktı, ev yetişmedi. Biz de taşınacağız diye pek çok eşyamızı koliledik. Şu an evimizde her her koli ve kötü bir durumda. Yarın da tanışma olacak, ailesiyle bize gelecekler. Yengem de kendi evinde ağırlayabileceğini teklif etmişti en başında. Bana da mantıklı gelmişti. Tanışma orda olur sonra da zaten taşınırız nişanı da yeni evimizde yaparız diye ben organizasyon falan ayarladım.
Şimdi ev hiçbir şekilde yetişmiyor. Biz de karşı tarafa taşınma sürecinde olduğumuz için abimin evinde tanışma olacak dedik. Onlar da normal karşıladı. Ancak kendi evimiz nişana da yetişmiyor. Yengem de nişan için bir teklifte bulunmadı, daha doğrusu evine insanların sığmayacağını söyledi bir nevi baştan söylemiş oldu nişanı evinde istemediğini. Ki çok haklı ben de zaten kendi evimde yapmak isterim. Hatta ben tanışmayı da kendi evimde olsun istedim ama annem ve abim olmaz ev kötü durumda diye direttiler bir şey diyemedim.
Bir yer tutacak durumda değilim açıkçası ailem de bu fikre yanaşmıyor. O kadar kırıcı davranıyorlar ki. Bu evde yapalım Gelsin annesiyle babasıyla yüzüğü takalım gitsinler modundalar. Sığamayız hem organizasyon da sığmaz diyorum. Kimseyi çağırmasınlar diyorlar. Ama karşı taraf zaten kalabalık bir aile ve baştan büyük evde yapacağız diye onlar çoktan yakın akrabalarına haber vermişler teyze hala dayı şimdiden o günü bekliyor.
Biraz uzattım ama o kadar çıkmazdayım ki. Şimdi insanları tanışma için abimlere davet ettik. Sebep olarak taşınmayı öne sürdük. Haftaya yengem evinde nişanı kabul etmediği için bizimkiler diyor burda kendi evimizde yaparız. Bu defa insanlar diyecek ki madem kendi evinizde nişan yapacaktınız tanışma neden başka evde oldu hani taşınıyordunuz?
Tanışmayı da kendi evimizde yapalım desem hiç olmaz bu saatten sonra yetişmez. Çünkü taşınacağız diye badana boya hiçbir şey yapmadık. Nasıl olsa gideceğiz diye hiçbir eksiğe gediğe bakmadık tamamen yeni eve yönelmiştik oraya bir şeyler alıp masraf ediyorduk.
Bir de yarın sadece tanışma olacak isteme olmayacak. İsteme ve söz aynı gün olacak. Yani haftaya.
Şimdi böyle ortada kaldım. İşin içinden çıkamıyorum. Bana bir fikir verin lütfen.