Bu temizlik bu kadar mı önemli ya?

Konusma tarzi guzel olmamis bosver takma sıkma caninni
 
Benim işim gucum yok, duzenli bicimde gittigim tek yer spor salonu.
Vaktim bol yani ama yinede hergun ev supurmem 2-3 gunde bir supururum. Herseyide ayni gun yapmam birgun mutfak, bir gun banyo, birgun oturma odasi vsvs.
Oyle hergun saatler harcamiyorum. Bence yeterince temiz. Yetmiyorsa herkes kendi yapcak. İş buyurmayla herkes titiz olur evet.
 
temizlik için birini almaya bütçem olmadığı yıllarda cam silmek dolap temizlemek kapı silmek gibi şeyleri ayda yılda bi yapardım. İş başa kalırsa gene yapmam camın kenarında sebze mi doğruyoruz sanki temiz olsa nolur pis olsa nolur. Haftada bi süpürüp silmek yeter işte. Eşiniz aşırı titizse ya temizlikçi için bütçe ayırsın ya da kaldırsın kıçını kendi yapsın. Hamile karısına otur dinlen diyeceğine taktığı şeye bak
 
Peki detaylı temizlik? Ne bileyim cam kenarlarına bile bakiyor ya silmiyorsun diye. Cam kenarlarini silmek, cami silmek, buzdolabi temizlemek, daha aklima gelmeyen detay temizlikler, bunlari nasıl yapıyorsunuz?


ay bu ne ya, süper kaynana olmuş başına, evdeki adamında cam kenarı kontrol ettiğini ilk defa duyuyorum, evlenmeden önce bilmiyor muydu nasıl olduğunu, pes, bi temizlikçi tutsun o zaman, hamilesinde üstelik
 
Yine mi başak erkeği
Titiz takılır ama başkası yapacak,
Canım ne zaman isterse o zaman yaparım.
Aslan erkeği ama aslanligi batsin


Haliyi neyle ve nasil siliyorsunuz zor olmuyo mu
 
Ya benim karım hamile diye yardım edeceğine bir de üstüne şikayet mi ediyor?Oldu çok titizsen o kadar kendin yap derim ben isterse evi bk götürsün anlasın anyayı konyayı.
 
Kendileri de bi şeyin ucundan tutmuyor ki neymiş o dışarda çalışıp yoruluyormus yeterince... o görevini yapiyormus ben yapmiyormusum yük gibiymisim.
Yuh evlenmeseymiş ne demek yük gibi bakamayacagın kadını ne diye hayatına alırsın? Canım hamileliğin son aylarinda elin kolun kalkmaz olacak yüz verme bu adama.kendi yapsın.
 
Ben hamile iken eşim temizlerdi. Suna da öyle o süpürüyor ben arkadan siliyorum. İki haftada bir temizleriz evi. Gündüzleri evde kimse olmuyor. Oğlum da bizimle gidip geliyor okula. Büyük temizliği de bahar aylarında yaparız. Cam perde filan. Onun icin de temizlikçi kadın alırız. İse beraber gidip geliyor. Er şartlar eşit niye kendimi yorayım. Zaten bizimki de takmaz fazla toz filan diye. Ömrümüz gidiyor ev ve temizlik diye. Esiniz derbi temizlikçi tutsun yaptırsın ya da kendi yapsın .cok kötü öyle laflar etmesi.
 
Eşiniz kesinlikle size yardım etmeli.Hamile hamile sizden bu kadar titizlik bekliyorsa o da bir işin ucundan tutsun.
Evde herşey yerli yerinde olmalı yani mümkün olduğunca dağınıklık olmasın.Dağınık ev temiz bile olsa sanki ev pismiş gibi geliyor.
 
Ben hem calistim hem doktora yapiyordum hamile iken. Temizligi de.
Bu kisiden kisiye degisir bence. Ben mesela asla temiz olmayan bir evde rahat oturamam, tedirgin ve huzursuz otururum. Evim temiz oldugunda daha huzurlu olurum. Kimi de daginik olmayi tercih eder. Mesela ben saclarimi banyoda tararim. Yatak odasinda ya da yerlerde kil gormek beni rahatsiz eder, ama baskasi icin bu birsey ifade etmeyebilir.
Kac gunde bir temizlik yapiyorsunuz sorusuna gelince. Ben haftada bir detayli temizlik yapiyorum. Ama hafta ici de evi toplu tutarim. Kullandigim esyayi isim bitince yerine kaldiririm hemen. Asla ortalikta daginik bir sey birakmam. Daginiklik beni huzursuz yapar cunku.
Sana tavsiyem esin icin temizlik onemli ise eve belirli gunler bir yardimci alabilirsin temizlik icin.
 
Haftada 1 temizlik yapılır evimde yılda 2 büyük temizlik senede 1 boya tadilat vs bunlarıda paşa gönlüm isterse...
Siz fazla yüz vermişsiniz yardımcı olmuyorsa ağzını açmaya hakkı yok kusura bakmasın.
Hamile olsam köşe yastığı gibi otururdum, konuşsun istediği kadar uzat ayaklarını yat yersen revani de.
Sinir oldum valla
 
Aslan erkeği ama aslanligi batsin



Haliyi neyle ve nasil siliyorsunuz zor olmuyo mu
Arap sabunu sirke karbonat sıcak su azıcık çamaşırsuyu bunları karıştırıp temizlik suyu hazırlıyorum halı bezim var onunla hemen siliyorum toz alır gibi . Haftada bile silsem suyun rengi değişiyor . Tozlu bir şehirde oturuyoruz ya sildiricem ya silicem ya yıkama. Yıkamacılara asla güvenmiyorum annemin halısının rengi değiştir onlar sayesinde. Bu şehirde kimseyi tanımıyoruz o yüzden bir kadın bulup eve almak istemiyorum
 
Benim esimde tam tersi biktim senin temizliginden der otur yuzinunu göreyim kipir kipir bi oyanan a bi oyana birşeyler yapmaya calisirim hamileykende kalkisirdim salak gbi temizliği camidir kapidir duvaridir.ama iyi olmayınca bişey değil calisiyosun galiba ve hamilesin temizlik icin birini bulun ozman eski yada evde oturun her şey düzenli olsun
 
Yuh evlenmeseymiş ne demek yük gibi bakamayacagın kadını ne diye hayatına alırsın? Canım hamileliğin son aylarinda elin kolun kalkmaz olacak yüz verme bu adama.kendi yapsın.

Hiç yüz vermiyorum zaten ben takmadıkça tamam demedikce daha da kuduruyor.

Cok sanslisiniz...

Yardimci almaya da karsi beyefendi. Bi gün alsam bile ondan gizli alırım zaten. Benim bünye zaten hep zayıftı ben hicbir zaman ordan oraya kosturabilen enerjili bi insan olamadim... cok imrenirim oyle insanlara ama halim yok işte fiziksel olarak dayanıksız güçsüz çabuk yorulan biriyim. Bide üstüne hamilelik eklenince bazen yataktan sürünerek kalkiyorum. Ev de pis değil zaten, sadece onun istediği kadar temiz değil, dip bucak heryer bal dök yala olsun istiyor.
 
Başak erkeği mi eşiniz?
Ben de hiç sevmem temizlik yapmayı. Çok temiz - derli toplu evde de rahat edemem,elimi kolumu nereye koyacagimi şaşırirım:)
Deterjan midemi bulandırıyor, 'geçen evi sileyim dedim bütün gün kustum' deyin , bir care bulsun :)
Ayrıca aklima geldi
muhiti sevmediginizden eve alisamama durumunuz var mı?
Belki de eşiniz sizin yuvanizi benimseyememiş olmanıza bozuluyordur ama tepkisini bu şekilde gosteriyordur
 
Kusura bakmayinda banyo disinda herhangi bir yerde sac taranmaz bana gore. Banyoda sacimi kuruturum tararim isim bittigindede yerleri silerim oyle cikarim banyodan. En nefret ettigim sey sac ve kildir.
 
Benim eşim de güya titiz takılır hatta yemek yaparken mutfakta olmaya dayanamıyormus çünkü pis buluyor beni:)
Hiç umrumda değil valla sabah birlikte çıkıp akşam birlikte geliyoruz. Soylendigi zamanlar kalk kendin yap diyorum. Mutfağı temiz düzenli tutmak hep bende zaten, yemek de çoğu zaman bende. Onun dışında çamaşır yıka topla yerleştir, banyoyu lavaboyu 2 günde bir yıkama derken ancak bu kadar yetisiyorum. Evi süpürme silme işini haftada bir eşim yapıyor, toz almaya ise neredeyse hiç alışık değilim. Öyle televizyonu silmek falan bana çok garip geliyor arada veriyorum eline bezi yine o toz alıyor. 1 yıldan fazladır oturuyoruz bu evde camları bi taşınırken sildik ondan sonra da sadece bir defa. Cam silmekle falan uğraşamam. Onun dışında mutfak dolabini belki ayda bir silerim. Buzdolabını ise tamamen cozdurup silme olayı ancak senede 2 falan. Onun dışında derli toplu tutmaya calisiyorum dağınık olmaması benim için daha önemli. Elimden bu kadar geliyor. Beğenmeyen kendi yapsın.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…